1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от bobenceto »

май влизат на свободен принцип 5 човека и като излезе 1 влиза следващия.....
Don't think about the problem, think about the decision...
flammy
В началото бе словото

Мнение от flammy »

Мерси ! Това с нощното учене виждам ,че се отдава на мн прависти :)
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Колеги, някой ще се наеме ли да ми разясни какво представлява антихрезата,че не го разбирам от учебника?!
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

flammy написа:Мерси ! Това с нощното учене виждам ,че се отдава на мн прависти :)
нееее, аз тогава станах, за да уча, иначе през ноща си спах :D
babangida написа:Колеги, някой ще се наеме ли да ми разясни какво представлява антихрезата,че не го разбирам от учебника?!
колега, то май антихрезата не е обяснена в учебника (не съм сигурна :) ), според мен е достатъчно да се спомене, то ако тръгнем да изреждаме всички подробности, ще ни изпитва не по 7 минути ми по 1 час :wink:

Аз искам да ви се оплача от вещното право, изяде ми нервите сутринта :evil: .
flammy
В началото бе словото

Мнение от flammy »

Антихрезата и аз не я разбрах мн от учебника , но е Wikipedia има що годе смислено обяснение ... май е договор( за недвижим имот -поземлени учестъци ) , при който длъжникът , за да погаси задължението си към кредитора му предоставя правото да събира продукцията от поземления участук докато не погаси задълженията си ... Дотогава не може да ползва ( тоест да запазва продукцията ) недвижимия имот..
но това си е мое тълкуване :roll:
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Мерси много. На мен ми се струва, че не е задължително да се изяснява същността на този договор, но пък,ако случайно попита, трябва да изкараме магарето от калта.
flammy
В началото бе словото

Мнение от flammy »

О и аз определено няма сама да тръгна да му обяснявам какво е
което ме навежда да мисълта ... при всичките ЗЗ , ЗСЛ , Еклоги , Синтагми и тнт стараете ли се да научите кои член /глава /раздел каквo съдържа ... че нещо ми се насъбраха много цифри :|
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Аз се мъча да запомня основните видове престъпления, договори и т.н. Но не им уча цифрите. Той си каза,че не е нужно да знаем номерата на членовете, освен тези,които изрично каза да знаем от Търновската конституция, но те се запомнят,защото често се срещат.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

flammy написа:О и аз определено няма сама да тръгна да му обяснявам какво е
което ме навежда да мисълта ... при всичките ЗЗ , ЗСЛ , Еклоги , Синтагми и тнт стараете ли се да научите кои член /глава /раздел каквo съдържа ... че нещо ми се насъбраха много цифри :|
Да бе, ти трябва да си киборг да ги запомниш. За к'ъв х** да ги уча тия цифри като едвам успявам да запомня, в кой извор за какво става въпрос.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Нашият асистент ни обясняваше, че е хубаво да се знаят например 1-2 члена на Еклогата и на другите подобни на нея, които да включим, ако ни се паднат тези въпроси. Но никой няма да иска от нас да знаем всички.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Колеги и е много важно да не бъркаме членове(33), титули(Еклогата) и статии(ЗСЛ), защото се сърдел...
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Дочух нещо, че професорът е казал да се наблегне на определени въпроси. Някой може ли да кажа дали има такова нещо ?
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Начинът да не объркате членовете, титулите и статиите е като не ги назовавате. Колкото повече задълбаете в подробности на изпита, той ще ви вкара в още по-големи. Много е важно самообладанието и спокойствието пред него. Въпросите ви трябва да са кратко, точно и ясно изказани. Колебаете ли се за нещо - по-добре не го казвайте. Залагайте на сигурно. Не се панирайте и не се давайте да ви спича, не се оправдавайте. Ако ви поправи - продължете си със следващото изречение. Ако не си знаете един от въпросите - признайте си, но не и с думите: "Ами аз, такова, не си знам въпроса." Ако се сетите малко по някой от въпросите - не забравяйте, че малко е повече от нищо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

Ох и аз изтрещях вече с тва учене ,ама няма как, който спи цял семестър така е .Някой може ли да ме успокои и да ми каже колко е голям прагът м/у 2 и 3. Ще се моля за заветната тройка.Учила съм, но ми е каша и не искам повече.Абе с две думи трудно ли пише 3 нашата Токушка :roll: ?
Аватар
sellena_
От дъжд на вятър

Мнение от sellena_ »

Колеги, имам един въпрос. На последната лекция проф. Токушев цитира няколко члена от ТК, за които подчерта, че иска от нас да ги знаем. Някой има ли представа какво се очаква от нас: да възпроизвеждаме точното съдържание на текстовете или да само да знаем за какво се отнасят?
Neque imbellem feroces progenerant aquilae columbas
Заключено

Обратно към “Други”