Ревност

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Ревност

Мнение от peterdi »

Ако трябва да отговоря по темата за себе си - за мен ревността е нещо вредно. Умерени или неумерени количества... Ревността е проява на егоизъм и недоверие. А нали именно компромисът и доверието са в основата на взаимоотношението между хората. Започне ли да се губи доверието, появи ли се съмнение - бариерата е спусната. И трябват много усилия и от двете страни да се преодолее. Затова ревността е нещо, с което упорито се боря, и ако се появи по един или друг повод, винаги се стремя да я преборя още в себе си и да не й позволявам да излиза навън. В повечето случаи успявам... и усилието което правя си заслужава.

Няма идеални връзки, това го знае всеки. Но има трайни връзки, които никога не приключват. И са на основата на доверие, взаимопомощ, компромиси и общуване - в крайна сметка никой от нас не е съвършен, но като прекалим или сгафим нещо, е редно да ни се каже веднага, както по-горе някой писа, недоизказаните думи водят до напрежение във връзката и лош край. Мога да го кажа от личен опит...

Ако търсите доказателства за любов, ревността едва ли е най-доброто.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Наскоро четох, че ревността не се появява от нищото. Тя винаги е провокирана. Дали като малки не сме се чувствали достатъчно обичани или пък са ни наранявали чрез изневери. Хората които ревнуват не са виновни за това... и е много трудно да се преодолее.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Хмм, не са виновни... хммм. По същата логика и глупаците не са виновни, че са глупаци. Но страдащите от тази глупост, те какво са виновни?
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Дъждът върху лицето написа:Наскоро четох, че ревността не се появява от нищото. Тя винаги е провокирана. Дали като малки не сме се чувствали достатъчно обичани или пък са ни наранявали чрез изневери. Хората които ревнуват не са виновни за това... и е много трудно да се преодолее.
Съгласен съм, тези които провокират ревност, сами са си виновни...
Boromir написа:Хмм, не са виновни... хммм. По същата логика и глупаците не са виновни, че са глупаци. Но страдащите от тази глупост, те какво са виновни?
Ревността е чувство, а глупостта заболяване, един вид...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Boromir написа:Хмм, не са виновни... хммм. По същата логика и глупаците не са виновни, че са глупаци. Но страдащите от тази глупост, те какво са виновни?
Разликата е, че когато си с човек, който ревнува, можеш да поговориш с него и да му помогнеш да я преодолее (ревността), докато с глупака, колкото и да говориш няма как да му помогнеш.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Дъждът върху лицето написа:и да му помогнеш да я преодолее (ревността)
Уф, мислих, мислих, ама не се сетих за някой по-ревнив мой познат, дето да са му помогнали разни разговори. Дори напротив. За момент всичко утихва и ти аха-аха да решиш, че нещата са наред - оппааааа...
И не стига, че не се лекува, ами се и задълбочава.

Разбирате, че не говоря за случаите, в които нещо те е боднало за миг и си разбрал, че едва ли си толкова незаменим; нито пък за моментите, в които ти светва червената лампичка. Те, поне при мен, се припокриват, но въпросът е колко често се случват. Има хора, дето не могат да сварят да сменят крушката на тая червена лампичка - светне ли веднъж, та нЕма угасване...

Когато светва предупредително в подходящи моменти и не води до изблици, истерии и прочее проблеми от подобно естество, е незаменима. Патологиите обаче са опасни.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Хора, що трябва да си усложняваме живота, само тва не мога да разбера....когато си с някого, си с него, защото си сигурен, че си единствен за него, нали? А тва че некои хора си хващат гаджета просто е така, за да не са сами, или за да отбележат поредната бройка, или само щото им се е*е, си е лично техен проблем. И именно поради тая причина аз НЕ ревнувам, щото имам пълно доверие на човека, с когото съм. Благодарение на това доверие съм с него, споделям му, правим секс и т.н. Само на мен ли това ми се струва най-логичният казус? :roll:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Да, логично е, обаче това си ти, разбираш ли... Различните хора имат различни причини за ревност, а някои от тях не са толкова лесни за преборване. И аз си знам, че съм ревнива... донякъде... Знам и защо е така, но за съжаление нищо не мога да направя. Силите ми стигат само дотам да не го показвам.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

JudyRamone написа:Хора, що трябва да си усложняваме живота, само тва не мога да разбера....когато си с някого, си с него, защото си сигурен, че си единствен за него, нали? А тва че некои хора си хващат гаджета просто е така, за да не са сами, или за да отбележат поредната бройка, или само щото им се е*е, си е лично техен проблем. И именно поради тая причина аз НЕ ревнувам, щото имам пълно доверие на човека, с когото съм. Благодарение на това доверие съм с него, споделям му, правим секс и т.н. Само на мен ли това ми се струва най-логичният казус? :roll:
Наааай-сетне.
Няколко страници пробвах да обяснявам нещо, много близко до това. Ама тц, не хваща.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Сега ще излея върху вас светлината на мантрата си - ревнив е този, който не обича себе си достатъчно. :king: :king: Аз обичам себе си повече от всички останали, затова няма от кого и за какво да ревнувам. Много е полезно и одухотворяващо. И спомага за установяване на здравословни отношения с партньора на базата на споделена любов към себе си. :lol: Всеизвестно е, че ако обичаш себе си, ще те обичат и другите - важно е само да се приеме, че любовта към самия себе си винаги трябва да е повече и всичко ще е щастие и рози. А и да не е, обичащите себе си са защитени от сериозни душевни удари от факта, че както и да се провали дадена връзка, те винаги ще имат... себе си. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Оо, последното е съвсем вярно! Но по-напред... :roll:
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Това за сляпото доверие е така ок. И аз съм имала такова доверие към човек, но какво става в момента, в който този човек ти изневерява? Хайде, кажете ми! Как после може да се доверите пак напълно и ако не можете трябва да останете сами за цял живот ли? Сигурен сигурен, ама в живота нищо не е толкова просто, или да или не. И това, че човек трябва да обича себе си, еми да така е, ама като обичаш някого истински ти мислиш вече за двама, това което е за мен е и за него (поне при мен е така). И в такъв случай няма как да не си наранен.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

В момента, в който въпросният човек ми изневери, получава кубинка в лицето и въпросът се решава. След това може очите ми да се разтекат от плач, ще рева, ще псувам, ще се депресирам, но все някога ще ми мине. Аз не казвам, че ако изневярата действително се случи, няма да съм наранена, дори напротив. Но има разлика между това да си мисля некви неща, които все още не са се случили, преди действително да се случат.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

понякога ревността е вече постфактум - те нещата са си се слууучилиии....
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

bubbly_water написа:понякога ревността е вече постфактум - те нещата са си се слууучилиии....
И кой е виновен тогава - ревнуващия или изневерилия?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”