Стресът наречен КСК 2009-2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
So_Special
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Стресът наречен КСК 2009-2010

Мнение от So_Special »

Здравейте!Пуснах темата за КСК 2009-2010 , защото предполагам има много други кандидат-студенти като мен,които искат да изразят страхове и каквито и да било други емоции покрай тазгодишните изпити!Аз лично съм доста притеснена!Нека тези,които вече са минали по този път споделят мненията си относно подготовката за изпитите!Интересува ме дали е вярно,че СУ има предпочитание към средновековната история на България,дали има някакъв обем,който задължително трябва да бъде изпълнен и има ли спад в бала,който ни трябва за да влезем в специалността Право!Спирам вече,че цял роман ви написах!Благодаря предварително :P :oops: :)
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Стресът наречен КСК 2009-2010

Мнение от explorer »

So_Special написа:Здравейте!Пуснах темата за КСК 2009-2010 , защото предполагам има много други кандидат-студенти като мен,които искат да изразят страхове и каквито и да било други емоции покрай тазгодишните изпити!Аз лично съм доста притеснена!Нека тези,които вече са минали по този път споделят мненията си относно подготовката за изпитите!Интересува ме дали е вярно,че СУ има предпочитание към средновековната история на България,дали има някакъв обем,който задължително трябва да бъде изпълнен и има ли спад в бала,който ни трябва за да влезем в специалността Право!Спирам вече,че цял роман ви написах!Благодаря предварително :P :oops: :)
На първо време - спокойно, това са просто едни изпити... После - СУ има предпочитание към всички периоди, които са посочени в програмата, и това го казвам съвсем сериозно. Миналата година имаше точно 2-3 теми, които не влязоха в билетите за предварителния изпит, и те не бяха нещо особено сложно (за редовния не знам, защото не ходих, но и тогава, мисля, имаше няколко теми, които не се включваха). За обема е писано и сигурно още ще се пише - пишете качествено, не количествено (т.е. наблегнете на качествените разсъждения, то количеството само ще се получи... ;) ) Балът миналата година падна ужасно много, а тази сигурно ще бъде дори по-зле, така че нямаш особен повод за притеснение според мен. Това е сякаш. Важното е да има увереност и спокойствие (сигурно го казвам за хиляден път...).
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Колегата над мен е напълно прав. Няма какво толкова да се стресирате, изпитите може да са важни, но не са трудни. Бъдете спокойни и най-важното - учете си съвестно, за да сте уверени. Другото само ще си дойде. теми, които няма да влязат в конспекта предполагам пак ще има, но няма да са много, най-много 2-3. Това за афинитетът към средновековието - не е вярно. Слагат се теми от всички раздели. И при темите по история няма понятие "колко страници да напиша". по дадената тема могат да се напишат точно определени неща, няма толкова голямо поле за разтягане на локуми, колкото по л-ра. Така че фактите, познаването на историята и качеството на това, което ще напишете, ще ви определят обема. А за бала - минлата година падна доста, чувам, че и тази година ще падне в някакви граници, така че спокойно и уверено. И догодина ще сме колеги :)
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

Такива темички са повече за настоящи студенти, отколкото за кадидат-студенти, ако питате мен. :lol:
Много малко пишат такива като нас, като в другата тема за КСК2009-2010... Но нищо, ще изслушаме батковците и каките. :mrgreen:
Just Smile! :):):)
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Слушайте, защото ви дават полезни съвети. И ние миналата година сме се съветвали с по-големите.
Предвид провала на редовния миналата година, благодарение на който се срина и балът, аз лично тази година не очаквам да дадат заплетена тема. Но свиквайте с Alma Mater и очаквайте неочакваното. :mrgreen:
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
So_Special
В началото бе словото

Мнение от So_Special »

Благодаря ви много за съветите..моите притеснения лично са най-много за това,че изоставам с материала..но мисля,че все още имам време да наваксам..и аз лично мн разчитам на падналия ал и наистина да се надяваме,че догодина ще бъдем колеги :) :) :)
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Не се притеснявай, имаш достатъчно време. Давам ти пример- подготовката ми по литература за изпита продължи от 2 до 13 юли. Е вярно,че беше от сутрин до вечер но пък имаше ефект- 4,50 (презадоволително предвид непривързаността ми към литературните анализи). :wink:
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
So_Special
В началото бе словото

Мнение от So_Special »

Супер..надявам се и аз да имам твоя късмет..все пак няма да губя надежда :)
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

Няма да се притеснявате, изпитът по литература изобщо не е труден. Давам себе си за пример - падна се тема за "Епопея-та", а не бях чела много по въпроса + до изпита никога не бях писала сравнение по цитати... и тъй като сравнението беше свързано със смъртта в Ботевата и Дебеляновата поезия, а тези части от темите почти не ги бях учила, реших, че ще пиша по "Епопея на забравените", която също не бях учила съвсем. Знаех увода и тезата и оттам нататък писах каквото се сетя от уроците(добре че преговорихме тази тема) и фантазирах много... знаех темите за "Под игото" и разказите, включих каквото можах от там - например, че Вазов се "автоцитира" - взима последните 2 стиха от "Каблешков" и ги слага в "Под игото" и всякакви подобни глупости... резултат 4.38, с който не се гордея много, но поне се измъкнах от ситуацията :)
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Аз пък се притеснявам, че ще блокирам и дори и да знам темата няма да мога да я напиша. За предварителния( по история) най- много ще залагам на Възраждане и Средновековие, пък каквото сабя покаже.
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
ИвелинаВ
В началото бе словото

Мнение от ИвелинаВ »

Привет и от мен! Тази тема и на мен ми е доста близко, защото се усещам, че изпадам в нервни кризи и депресия. Тая кандидатстудентска история хич не ми влияе добре, особено с наближаването на изпитите :? Благодаря на вече писалите, тъй като си е хубаво да чуеш по някоя и друга успокоителна дума :D
kikon
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от kikon »

Hakuna Matata! 8)
Free thinkers at 19?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Чета ги тия теми и накрая почва смешно да ми става. Нерви, страхове, депресии и прочие болестни състояния... :shock: Абе я се стегнете!

И какво ще стане, ако не минете пусти изпити? Ще ви пратят в Ирак да чистите минни полета може би? Детска му работа. Надежди, късмети, саби и показаното от тях, ай стига бе! Ако университетът беше толкова съдбовно, важно и недостижимо място, щяха ли 2/3 от намиращите се там да са пълни нули и неграмотници?

Успокоение било нужно. То сигурно е нужно, ама по-нужно е да имате ясна представа какво и защо правите, да не допускате правописни грешки като в заглавието на тази тема и съвестно да си зубрите темите помежду отделните безсмислени експлозии на нерви и депресии. Което, убеден съм, и правите, защото иначе нямаше да ги има всичките тия вопли.

Не че имам нещо против мрънкането, споделянето ако ще и на толкова безсмислени емоции и взаимното успокояване до откат, но за всеки трезвомислещ подобни терзания са комични.

Ето ви малко латински по темата - Nil desperandum auspice Deo. Пийс.
Изображение
Аватар
ИвелинаВ
В началото бе словото

Мнение от ИвелинаВ »

Няма спор, че като се претесняваме е в наша вреда. И въпреки че аз съм наясно със възможностите и знанията,до колкото съм придобила такива, все още го има притеснението и страхът. Предполагам и се надявам след олимпиади и пробни изпити да отмине, но кой знае. А колкото до темите, може би само там не ми влияе зле :D дори ме мотивира някак си да се подгатвям по-усилено, за да съм подготвена за всякакви изненади :P
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

Именно. Няма как да не ти пука, при условие, че точно университета и съответната специалност определят бъдещата ти насока.

Boromir може би е забравил какво е чувството... хубаво е да подрънкаш със себеподобни, да помрънкаш за ранните предварителни изпити, да разбереш, че има хора, които са по-зле от теб.... :roll: :D

Вярно, и мен ме изнервят депресарските/комплексарските изказвания, но... къде ако не тук ще си изпишат мъката :shock:
Just Smile! :):):)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”