8-ми блок...

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Re: 8-ми блок...

Мнение от shayne »

Silmarien написа:Днес едно момиче от 8 блок ме заведе да им видя стаите и съм съвсем твърдо решена - ще се местя!!! :bounce: :bounce: :bounce:
Хареса ти, нали :) ?
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

И таксата и депозита ще й харесат сигурно... Сложени ли са поне завеси вече в стаите?
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

По колко души са в стая?
Изображение
Аватар
Prisila
От дъжд на вятър
Специалност: Немска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Prisila »

peterdi написа:И таксата и депозита ще й харесат сигурно... Сложени ли са поне завеси вече в стаите?
Неее. :cry: Още няма нито пердета, нито огледала и шкафчета в банята, а обещаха. И примерно като ги попиташ "да си купя ли огледало и етажерка?" , ти отговарят с "не". :|
Victoria написа:По колко души са в стая?
Принципно по двама, но има и апартаменти за по 4- ма.
Klopf klopf! Lass mich rein, lass mich dien Geheimnis sеin..

За ушите страх,
а за сърцето радост е въздишката от гроба,
в който е погребан твой любим...
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Prisila написа:...като ги попиташ "да си купя ли огледало и етажерка?" , ти отговарят с "не". :|
Нали даже някой дето си е сложил сега му търсят пари за "нанесени щети"...

Хубаво, хубаво, ама пак по български
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Prisila написа: Неее. :cry: Още няма нито пердета, нито огледала и шкафчета в банята, а обещаха. И примерно като ги попиташ "да си купя ли огледало и етажерка?" , ти отговарят с "не". :|
И Вие как го карате без огледало и етажерка? Да дадеш 300 лв, а да нямаш елементарно обзавеждане?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Coolman написа: Докъде сме я докарали, колеги? Докъде е стигнал Студентският съвет на най-големия, най-престижния, най-стария и пр. Университет в страната :?:

Името на председателя ни вече се споменава доста често в публичното пространство. За съжаление, това не е следствие от силната му PR кампания, а от събитията в страната, предизвикани от други хора (с повечето, от които той "случайно" е в конфликт). Все пак това му медийно присъствие е най-малкото безвредно за Студентски съвет. Искам да обърна внимание върху едно негово отразяване обаче, което надали е толкова безвредно, а още по-малкото и достойно за Университета (големия, стария, престижния...). Става дума за предаването "Неудобните" на Маргарита Михнева, излъчено миналата сряда (21.01), в което се разглеждат проблемите около блок №8 в Студентски град. Можете да го видите тук (предупреждавам, предаването е дълго, затова да го гледат само хора, наистина интересуващи се от университетските дела):

Част 1
Част 2
Част 3
Част 4
Част 5
Част 6
Част 7
Много благодаря за материала! Истината за 8-ми блок излизе наяве!
http://www.youtube.com/watch?v=DX1G-NSe ... re=related
Адмирации за чуждестранните студенти Низар и Йоанна и екипа на г-жа Михнева!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Сега бях в 8ми блок. Хубаво е, подредено... направи ми впечатление, че е адска жега, поне 27-8 градуса трябва да е било, това парно няма ли изключване?
medicate, medicate
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

И аз последния път като бях там, беше супер жега, при все че имаше газова криза. Иначе блокът е готин.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

ники написа:И аз последния път като бях там, беше супер жега, при все че имаше газова криза. Иначе блокът е готин.
Блокът е готин, чуждестранни студенти плащат 600 лв без касова бележка на ръка на лицето, което е управител на фирма Циклоп. Масово живеят хора, които не са студенти! Председателя на СС Станислав Станков ходи да събира наем?! За всичко това има преписка в Прокуратурата.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

600 кинта? Тия чъждестранни студенти тъпи ли са? На квартира ще им излезе по-евтино, а може и по-конфортно да е.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

ники написа:600 кинта? Тия чъждестранни студенти тъпи ли са? На квартира ще им излезе по-евтино, а може и по-конфортно да е.
Трябва да гледаш предаването "Неудобните" с Маргарита Михнева. Момчето, за което става съпрос е чуждестранен студент в СУ с отличен успех, по този повод си е наело адвокат. Показа пред камерите "касов бон" написан на ръка от собственика на фирма Циклоп, който се явява като "бирник". Масова практика там е да плащат на ръка на въпросния господин. В предаването нямаше представители на СУ, както и на студенти от СУ, страхували се да застанат пред камерата за да не си изгубят общежитието.
От ръководството на СУ казват, че договорът между тях и фирма Циклоп бил държавна тайна.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ами какво да ви кажа, явно в това именно се изразява понятието "необезпокоявано ползване". Ей заради такива измишльотини мразя 90% от юристите.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Това е нашият Университет, това е нашата България :) .

Дето викат сърбите - Само дванадесет милиона души имат щастието да живеят в Югославия. Останалите нямат това щастие, но имат всичко останало.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Wonderwall
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология
Курс: първи

Мнение от Wonderwall »

Въпрос: Ако не ме класират за общежитията (нормалните, не тези с "особения" статут) мога ли да си .... взема (!?!) стая в 8-ми или някой от въпросните "особени" блокове. По-скоро се интересувам от самата процедура. Една позната ми каза, че всичко, което трябва да направиш, е да отидеш до въпросното място, да покажеш документ, с който удосвтоверяваш, че си редовен студент, да предплатиш.. и май с това свършва всичко :scratch: Изобщо как стават тия работи? :roll: Благодаря предварително :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”