Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от beroeca »

Здравейте!Прегледах темата обстойно.Мисля,че курсовете ще са полезни,от гледна точка на това,че се запознаваш отблизо с изискванията на преподавателите.Едно е го прочетеш в сайта,друго е да поработиш с човека,било то и за 5 дни.За мое съжаление работата ми е такава,че не мога да си позволя да отсъствам в продължение на цяла седмица,затова ще трябва да ударите едно рамо и кажете как е било(естествено ще почерпя :beer:s )
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от darika »

А сетих се още едно въпросче какво , друго освен журналистика смятате да пишете или иначе казано , какви са ви резервните варианти ?
Последно промяна от darika на 27 Яну 2009, 16:45, променено общо 1 път.
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

pavlik , напълно съм сагласна с теб , сега и с този проект "Набуко" се отварят още повече възможности за филосостване, но темата за некадърните политици си остава неизчерпаема ! Аз исках да ви попитам какво мислите за възможността да се панде тема свързана с протестите и отпора на полицията ?

Иначе за курса смятам да се запиша тези дни , но чесно казано повечето мнения , които чух са отрицателни ... просто реших , че ще ги дам тези 300 лв за да не се питам непрекаснато , какво щеше да е ако съм била там , въпреки че не мога да не спомена колко съм ядосана от цената ,защото сръвнение с други курсове по други предмети в други университети , е просто недупостима и то само за 30 часа , но просто няма избор ...

И разбира се само да се върна и ще напиша всичко , което е било от полза да се надяваме да е с голям обем , но после ще си чакам биричката , beroeca :) :wink:
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Честно да,Ви,кажа все си мисля,че темата ще е свързана с предстоящите избори.Очаквания,прогнози,разочарования и т.н.Поне за себе си съм обеден на 90%,защото просто събитията на 14-ти няма да имат такава давност през Април(за предварителния изпит),да не говорим за Юли!А и дотогава има много вода да изтече-знаем си ги нашите мили политици.Ще ни дадат доста варианти за темички!

Що се отнася до въпроса ти,darika,аз ще запиша само журналистика.Това искам да уча.Ако не се получи-здраве да е!Не искам да записвам нещо,което няма да ми е на сърцето.Само заради едното следване!

За бирата,споко!Щом съм обещал ще почерпя.Ако не в София,поне лятото като дойдем на моренце :Ps :Ps
Аватар
pavlik
В началото бе словото

Мнение от pavlik »

Аз мисля и за филология-славянска(учи ми се език :P ),българска.Психологията ми се струва интересна наука,но нещо започвам да се отказвам от нея.
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Да споделям мнението за "фалшивото" студентство , но смятам да пиша всички специалности от факултета по журналистика и масови комуникации . И на мен ми харесва идеята за Психологията , но просто не виждам голяма реализация след това , поне в България .
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Бре, съвсем ви бях забравил, а бях обещал нещо. Ето ви извадка на класирането за "Журналистика" жени за 2008г.:
1 - 30.00
2 - 29.00
3 - 28.82
4 - 28.76
5 - 28.76
6 - 28.50
.....
13 - 27.76
14 - 27.75
......
20 - 27.25
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

proUSA написа:Бре, съвсем ви бях забравил, а бях обещал нещо. Ето ви извадка на класирането за "Журналистика" жени за 2008г.:
1 - 30.00
2 - 29.00
3 - 28.82
4 - 28.76
5 - 28.76
6 - 28.50
.....
13 - 27.76
14 - 27.75
......
20 - 27.25
Какво да кажа... д**е да ни е яко! :lol: Стягайте се, мацки...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

Ами за резервен вариант аз мисля за филология, френска или някоя от редките филологии, зависи от изпитите. Но номер едно си е журналистиката. Жалкото е, че много хора от факултета казват, че не си заслужава... Въпреки всичко остава журналистика. :)

А някой да знае точна дата за предварителен изпит?
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

12 Април-Журналистика!!!!!!!!
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

Благодаря, beroeca :mrgreen:
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

ProUSA , благодаря отново!

А , beroeca мога ли да те попитам от къде получи тази информация , защото не можах да намеря нищо в сайт-а освен миналогодишната дата ,която е била 8-ми юни и за това ми се струва раничко?

avalanche ,какво имаш предвид под това , че не си заслужава?
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

Ами като съм говорила с хора,които в момента учат там, реакцията е: "Ако искаш да се занимаваш с журналистика, недей да учиш там!" което ми е странно. Просто са разочаровани от организацията и системата като цяло мисля. Все пак всеки си има мнение, но на мен журналистиката ми е мечта и мисля, че СУ предлага най-доброто за момента. Живот и здраве (и хубави оценки) и на есен ще видим лично за какво става въпрос :)
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

darika,информацията я имам от човек от университета,а малко по-късно се потвърди и в медиите.Тук-http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3349&sectionid=2&id=0000503 прочети статията.Непотвърдена информация няма смисъл да изнасям,само ще ви заблуждавам,от което никой не печели.Форумът е за това да си помагаме и да обменяме знания,мисли и тревоги.Така,че споко-не са думи сасмо на моя човек,но и в медиите е разпространено.Само ме притеснява фактът,че малко раничко.Надявах се да е поне средата на Май,но...от опит глава не боли,нали?така,че няма страшно.Дерзайте и успехи!:):):):):):)
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

O , beroeca , далеч съм от мисълта , че имаш за цел да ни заблудиш ! Много ти благодаря за информацията , наистина беше много полезна :) Попитахте за източника защото наистина датата ми се стори много рано и тайничко се надявах да си обаркал и да имаме повече време за подготовка :oops:
Но нека бъдем оптимисти ако има полза от курса , поне информацията ще е прясна .
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”