Кой беше последният филм който гледа ...?
Re: Кой беше последният филм който гледа ...?
Ами, Ели, той е правен по театрална пиеса, носител на не знам си какви награди... т.е. на филм наистина изглежда тъпо, предполагам, че на сцена е доста по-добре.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- NuTellA
- Да живей словото
- Специалност: Българска Филология, задочно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Underwold: Rise of the Lycans. Щях да счупя ръката на гаджето - много се стряскам, иначе останах доволна.
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Аз пък чух, че бил нехубав. Мацката не я играе Кейт и заради това филмът пада с няколко единици според личната ми оценка, дори без да съм го гледалNuTellA написа:Underwold: Rise of the Lycans. Щях да счупя ръката на гаджето - много се стряскам, иначе останах доволна.
иначе баш вампира и тука си кърти де... Маркус ли там, как секазавше не помня
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Зависи, понякога на човек му се приисква да види дадена пиеса на филм, понеже киното давече повече възможност за изразяване.Мила написа:Ами, Ели, той е правен по театрална пиеса, носител на не знам си какви награди... т.е. на филм наистина изглежда тъпо, предполагам, че на сцена е доста по-добре.
Специално в този филм силната страна са диалозите, но предполагам, че и в пиесата е така. Ще ми се повече американски филми да имаха такива хубави диалози.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
The Truth About Love
Великолепен филм, нямам думи. Много горещо го препоръчвам - да видите какви прасета са мъжете и какви глупачки - жените. И как нещата се обръщат и жените спират да бъдат глупачки. И какво точно се случва с мъжете тогава.
Това във връзка с новата тема в Любов и романтика.
Напълно наясно съм, че обобщенията са неуместни, обаче филмът е просто чуден. А сюжетът е много умело завъртян, напълниха ми душата. Супер, супер, много ме зарадваха, смях се с глас, едно от най-разкошните филмчета, които съм гледала в последната... може би година.
Впрочем, абсолютно препоръчително е да го гледате преди Свети Валентин, за да видите какви неприятности могат да се случат покрай една неподписана валентинка. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е съсипващо смешно. Ама какво лъжа и аз - смешно си беше.
"I wanna be evil, I wanna be mad
But more than that I wanna be bad"
Жестоко парче. Даже малко води Bad Things, според мен.
* Майка ми, която гледаше нещо друго на лаптопа, току-що отсече: "Ти просто трябваше да се видиш отстрани - какъв беше тоя филм, бе, каква беше тая радост!"
И още един, на който бях хвърлила око отдавна - "Love Songs". Френски е, 100 пъти по-сполучлив опит за мюзикъл от "Mamma Mia", но ако не харесвате френското кино, не си правете труда. 1-2 скандални кадъра влизат в личната ми топ-класация, а филмът, като цяло, трябва да се дава като психотест. Резултатите могат да бъдат крайно разнообразни - аз току-що открих, че нещо, което би скандализирало 7/8 от всичките ми познати, ми изглежда дори красиво, а друго, което мнозина вероятно биха оправдали, ми се струва безумно извратено.
Но да, ако не харесвате европейското кино, недейте. А, и филмът е сив - обииичам подобни "печати". За Луи Гарел няма смисъл да говорим - той има егати-шармантната-френска-болнава-странна-неустоима-Монмартр-мансардна-красота-която-на-екран-криви-душове-ама-честно. Сещате се за тоя типаж, нали? Пък дори не го намирам за особено хубав.
Великолепен филм, нямам думи. Много горещо го препоръчвам - да видите какви прасета са мъжете и какви глупачки - жените. И как нещата се обръщат и жените спират да бъдат глупачки. И какво точно се случва с мъжете тогава.
Напълно наясно съм, че обобщенията са неуместни, обаче филмът е просто чуден. А сюжетът е много умело завъртян, напълниха ми душата. Супер, супер, много ме зарадваха, смях се с глас, едно от най-разкошните филмчета, които съм гледала в последната... може би година.
Впрочем, абсолютно препоръчително е да го гледате преди Свети Валентин, за да видите какви неприятности могат да се случат покрай една неподписана валентинка. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е съсипващо смешно. Ама какво лъжа и аз - смешно си беше.
"I wanna be evil, I wanna be mad
But more than that I wanna be bad"
Жестоко парче. Даже малко води Bad Things, според мен.
* Майка ми, която гледаше нещо друго на лаптопа, току-що отсече: "Ти просто трябваше да се видиш отстрани - какъв беше тоя филм, бе, каква беше тая радост!"
И още един, на който бях хвърлила око отдавна - "Love Songs". Френски е, 100 пъти по-сполучлив опит за мюзикъл от "Mamma Mia", но ако не харесвате френското кино, не си правете труда. 1-2 скандални кадъра влизат в личната ми топ-класация, а филмът, като цяло, трябва да се дава като психотест. Резултатите могат да бъдат крайно разнообразни - аз току-що открих, че нещо, което би скандализирало 7/8 от всичките ми познати, ми изглежда дори красиво, а друго, което мнозина вероятно биха оправдали, ми се струва безумно извратено.
Но да, ако не харесвате европейското кино, недейте. А, и филмът е сив - обииичам подобни "печати". За Луи Гарел няма смисъл да говорим - той има егати-шармантната-френска-болнава-странна-неустоима-Монмартр-мансардна-красота-която-на-екран-криви-душове-ама-честно. Сещате се за тоя типаж, нали? Пък дори не го намирам за особено хубав.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- charming
- Драскач
- Курс: завършил
The Day The Earth Stood Still- хареса ми като цяло 
- Bety_
- Летящите Пръсти
Последният беше Sweet November и като цяло съм доволна, приятно филмче е.
Предпоследният - Шоколад.
Това е най-силно разочаровалата ме екранизация на книга, съвсем отговорна го казвам. Може би аз съм се заблудила, но бях останала с впечатлението, че филмът е ПО книгата, а не че са взели само заглавието и имената на георите.
То добавени персонажи, то друг разказвач, то изцяло различен край - тотално сменен сюжет!!! Може би ако не бях чела книгата преди това, щеше да ми се стори хубав, но не и сега.
Предпоследният - Шоколад.
Наскоро гледах " the Man from Еarth" - общо взето хубав филм. Кара те да се замислиш 
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
- Курс: втори
``Странният случай с Бенджамин Бътън``. Въпреки всички ``странности`` и на моменти типично по американски гръмките послания- много позитивен филм, а и красиво заснет. Навя ми носталгия по доброто старо непретенциозно кино- макар основната сюжетна линия да беше странна. Имаше си галерия от колоритни, характерни образи от американското, и не само, ежедневие- устата добродушна негърка, отегчена английска интелектуалка, вечно пиян капитан, с голямо сърце и много татуировки, че даже и вечната сцена- момче отива в бардак за ``първия път``. А Бенджамин Бътън доста ми напомня на Форест Гъмп- наивен, добродушен и мъдър герой, който ``върви през живота по необикновен начин``. Като добавим наистина красивите гледки и неизменния джаз от 40-те и 50-те, мога да кажа, че филмът наистина заслужава своите 13 номинации за Оскар. И поклон за гримьорите- актьорите бяха неузнаваеми и все пак напълно правдоподобни на външен вид.
New jorney
- WaveMastaa
Не, Ели, не си единствената във форума, която мисли, че филмът беше........скучен. Гледах го преди време и не ме впечатли с нищо. Даже мога да кажа, че е доста далеч от "страхотен". Просто филмът е предвидим и по-важното - изкуствен и плосък.Търговецът на кристал написа:Явно наистина съм единственият човек във форума, който го е сложил в графата "Най-тъпи филми" и дори и убийствено добрата и (твърде) разнежваща песен не могат да го спасят. Не ме разбирайте погрешно - обожавам "сбъркани" филми в които (сякаш небрежно) се разказва за нездрави връзки. Но Closer ми беше тоооооолкова скучен, нагласен, предвидим и... абе, да, скучен е думата.Александър написа:+1, макар че краят беше много изсмукан от пръсти.silver_wings написа:Closer. Страхотен филм.
Снощи пък гледах Yip Man и честно казано останах.......изненадан и разочарован. Изненадан от фактите, на които се базира филмът. Просто историята на учителят Ип Ман е много интересна. Но самият филм не беше толкова интересен. Не носеше духът на Китай, задълбочеността и филосфията на бойните изкуства, които са присъщи на този жанр филми, а и на цялата китайска култура. Разочарова ме това, че филмът беше много "поамериканчен"...... Но все пак не е чек толкова лош
Утре смятам да гледам Rocknrolla да видим Гай Ричи какви ги е сътворил тоз път
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

Honda JuniorZ Team

- silver_wings
- Постоянно присъствие
Juno.Готин филм беше,оригинален сценарий и доста добри актьори,като изключим отвратително нервещата ме Дженифър Гарнър. 
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
- NuTellA
- Да живей словото
- Специалност: Българска Филология, задочно
- Обратна връзка:
"Дзифт" - уникален
!!!
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~
- WaveMastaa
My Sassy Girl - ъъъъъм......личен съвет - ако сте влюбени и романтици по душа, ако се опитвате да забравите някого, в когото все още сте влюбени...или нещо от този сорт....не го гледайте.
Иначе филмчето не е нищо особено, забавно прекарани 95 мин. в компанията на една на пръв поглед нелогична, и необикновена романтична история, която след малко повечко размисъл и на 50-тата минута от филма става ясна, логична, още по-романтична, захаросана и сълзлива.
Иначе филмчето не е нищо особено, забавно прекарани 95 мин. в компанията на една на пръв поглед нелогична, и необикновена романтична история, която след малко повечко размисъл и на 50-тата минута от филма става ясна, логична, още по-романтична, захаросана и сълзлива.
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
Honda JuniorZ Team

Honda JuniorZ Team

- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
"The day the earth stood still"
Пълна тъпотия. Голямо разоарование беше тоя филм. Сценарият - боклук, нищо смислено не видях. Като цяло беше напълно абсурден и нереален. Никаква логика, нищо... Страшно зле направен филм. Киано Рийвс също прави слаба роля. Тя не че е слаба, ама персонажът му беше лишен от всякаква оригиналност.
В началото започва с нещо страшно безсмислено. Следва един час, в който човек си казва непрекъснато "Да, да, това никога не може да стане" и завършва по начин, който всеки може да предвиди още от самото начало. Поне на мен ми беше ясно, как свършва още от началото.
Не го гледайте!
Пълна тъпотия. Голямо разоарование беше тоя филм. Сценарият - боклук, нищо смислено не видях. Като цяло беше напълно абсурден и нереален. Никаква логика, нищо... Страшно зле направен филм. Киано Рийвс също прави слаба роля. Тя не че е слаба, ама персонажът му беше лишен от всякаква оригиналност.
В началото започва с нещо страшно безсмислено. Следва един час, в който човек си казва непрекъснато "Да, да, това никога не може да стане" и завършва по начин, който всеки може да предвиди още от самото начало. Поне на мен ми беше ясно, как свършва още от началото.
Не го гледайте!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
The curious case of Benjamin Button - nice one
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.