Медицина 2009

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
CHESSMISTRESS
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: кандидат-студент

Медицина 2009

Мнение от CHESSMISTRESS »

Здравейте, реших да открия тази тема, тъй като смятам, че тук би могло да се обсъдят всякакви въпроси и теми свързани със подготовката и изпитите за кандидатстването в МФ към СУ и МУ.

Оценките ми са хим. 5.33 и биол. 5.66 от дипломата.
Моля ви, дайте ми съвет къде и при кой да се готвя. Много искам да сбъдна мечтата си, но затова ще ми са нужни много високи оценки от конк. изпити. Приемам всякаква помощ. Благодаря.
С каквото мога също ще помогна.

За въпроси относно химия, биология и подготовка, пишете в темата.
:D
"When you know what you want, and you want it badly enough, you'll find a way to get it."
"In the confrontation between the stream and the rock,
the stream always wins-
not through strength but by perseverance."
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Медицина 2009

Мнение от ^PrincessA^ »

Промених ти заглавието, за да се "връзва" с останалите в раздела :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

kirande
В началото бе словото

Мнение от kirande »

Няма ли вариант да си повишиш оценките с изпити на края на 12-ти клас?
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

В 12. клас не мисля че има Химия и Биология...
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Може да се повишат оценките по принцип, ама има една маааалка подробност - тя е 30 годишна :wink: Дипломата й не може да се промени или преиздаде.
ILOVEME
Драскач

Мнение от ILOVEME »

Ами като се има предвид,че специално за МУ за да те приемат ,трябва дца имаш 2 шестици от дипломата ,а на кандидатстудентските изпити и двете оценки да са ти над 5.50( макар,че пак не е сигурно) ,може сама да си прецениш .... Сестра ми имаше шестици от дипломата ,по биология 5.95 ,а по химия 5.45 и не я приеха медицина,което и беше първото желание. Приеха я стоматология(второ желание) ,но тя предпочете друг университет и сега нито за миг не е съжалила :) Нищо не е така ,както изглежда :) В смисъл .......бих те посъветвала да се замислиш дали това наистина желаеш ,защото в днешно време здравеопазването не е това ,кото повечето си представят :) Аз работя в тази сфера и може да си сигурна ,че не говоря празни приказки :) Успех все пак :)
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аватар
ralka_mnt
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: трети

Мнение от ralka_mnt »

chikchirik написа:Ами като се има предвид,че специално за МУ за да те приемат ,трябва дца имаш 2 шестици от дипломата ,а на кандидатстудентските изпити и двете оценки да са ти над 5.50( макар,че пак не е сигурно) ,може сама да си прецениш .... Сестра ми имаше шестици от дипломата ,по биология 5.95 ,а по химия 5.45 и не я приеха медицина,което и беше първото желание. Приеха я стоматология(второ желание) ,но тя предпочете друг университет и сега нито за миг не е съжалила :) Нищо не е така ,както изглежда :) В смисъл .......бих те посъветвала да се замислиш дали това наистина желаеш ,защото в днешно време здравеопазването не е това ,кото повечето си представят :) Аз работя в тази сфера и може да си сигурна ,че не говоря празни приказки :) Успех все пак :)

За всяка година е относително, а да не говориме, че с всяка изминала година баловете падат.. децата са малко макар че за тези специалности винаги си има желаещи, но намаляват с всяка година.Тази година в МУ- София даже и местата са увеличени с 10.. :) тай, че и балът ще падне малко :))
Illusion never changed into something real..!!
SunnySummer
От дъжд на вятър

Подготовка по химия и биология

Мнение от SunnySummer »

Здравейте. :D

Току-що започна да ми се върти идеята да уча медицина. Можете ли да ми кажете дали мога да се подготвя сама? Аз съм 11 клас и вече ходих на курсове по история и БЕЛ,защото смятах да уча Право,но нещо се колебая дали това е,което искам. :roll: Ако можете да ме насочите към учебници и въобще каквато и да е информация относно кандидатстването,би било страхотно :D
Международни отношения, I курс

http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4

'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Подготовка по химия и биология

Мнение от Scorpion »

Доколкото знам от съученици и познати, които кандидатстваха Медицина, за различните университети се учи от учебници на различни издателства, така че те съветвам да провериш програмите за изпитите в съответните уеб-сайтове и справочници. Между другото, тази "преквалификация" и аз я направих преди 11 клас, но в обратна посока - от Медицина към Право. Желая ти успех! :)
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
ILOVEME
Драскач

Re: Подготовка по химия и биология

Мнение от ILOVEME »

SunnySummer написа:Здравейте. :D

Току-що започна да ми се върти идеята да уча медицина. Можете ли да ми кажете дали мога да се подготвя сама? Аз съм 11 клас и вече ходих на курсове по история и БЕЛ,защото смятах да уча Право,но нещо се колебая дали това е,което искам. :roll: Ако можете да ме насочите към учебници и въобще каквато и да е информация относно кандидатстването,би било страхотно :D
Да, можеш да се подготвиш самичка за изпитите по биология и химия, стига да си много постоянна и да даваш всичко от себе си.... Аз в една друга тема писах, че сестра ми като кандидатстваше медицина, се готвеше самичка и изкара една от най-високите оценки ( 5.80-5.90, не помня с точност).....Наистина в зависимост от това, къде искаш да кандидатстваш, учебниците са различни :) като цяло, изпита по биология си е зубрашка работа .....На мен това ми е любим предмет и не можах да се примиря с факта, че специално за МУ трябва да седнеш и да го изядеш БУКВАЛНО със запетайките..... Взимаш учебниците и учиш ВСИЧКО наизуст.... Ето това за мен е недопустимо......Но е факт..... Проверяващите взимат учебника и проверяват по него..... Тъпотия :) Успех ти желая :)
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
enzimcho
В началото бе словото

Мнение от enzimcho »

Здравейте нов съм ако може някой който си е закупил справочника за тази година да ми сканира конспекта с темите по биология за медицина.Знам че специално за медицина стоматология и фармация не всички уроци от учебниците за 8,9 и 10 клас влизат това вярно ли е? по кои учебници трябва да се подготва на Булвест 2000 ли тоест на Огнянов и Овчаров май бяха Благодаря предварително!
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

В другата тема, където си писал, са ти дали линк към темите: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... /biologiya
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

Знаете ли кои теми са се паднали днес в МУ?
Има много начини човек да бъде прав.
Аватар
devil_wish
В началото бе словото

Мнение от devil_wish »

8 клас
7. Сърце и кръвоносни съдове. Сърдечна дейност

9 клас
16. Роля на АТФ в енергетиката на клетката. Окислително фосфорилиране.

10 клас
22. Поведение при животните и човека
Nobody is perfect.
I am Nobody!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”