хей,драсни някой друг ред и за Фонологията...ако имаш ярки спомени..Тробецкойsatanic_girl написа:хелоу.Wisp написа:Днеска си имах неприятни изживявания в часа по морфология, ма който не си учи от предишните семинари нещата така му се пада.написах цял роман на латиница и чак сега ми пльосна, че можело само на кирилица. ами аре пак
![]()
гледам, че тука обсъждате любимата ни специалност![]()
идеята за тениските с ДИМО ЛЕКУВА е якаДимо е от нашия курс-мой колега
![]()
а за стоевски хич и не се оплаквайте, той е много готин, имам 5,25 на изпита, и то защото можех да дам и повече от себе си.като ви дойде до главата хисторикъл лингуистикс, тогаз ша видити.![]()
някой ако се интересува, да драсне някое отговорче.
Английска Филология
Re: здравейте, колеги
The empires of the future are the empires of the mind.
[quote="Wisp"]Колеги, а за много години. Пожелавам ви здраве, щастие и успешна сесия. Готвите ли се усилено? 2 курс? Фонология, морфология, литература....
За много години и успешна сесия,especially на всички 2-ри курс.
Нещо ни позамря темата,ама карай.
Нещо ни позамря темата,ама карай.
ПО-СПОКОЙНО ,много сте се шашнали.
За лингвистиката"Introduction to General Linguistics",ако нещо не разбирате питайте ,няма смисъл да си траете ,с готовност ще ви обяснят-преподавателите,де!!!!
За Камбуров,ако сте ходили редовно няма причина да не си вземете изпита.Книгите не са чак толкова много,не знам,при нас не беше невъзможно.
Латински-е,там няма спасение,учите си и това е ,както беше казал Лорда,научете петте declinations и подвидовете на 3-то особено.
В крайна сметка не ви е дошла Фонологията до главата...

За лингвистиката"Introduction to General Linguistics",ако нещо не разбирате питайте ,няма смисъл да си траете ,с готовност ще ви обяснят-преподавателите,де!!!!
За Камбуров,ако сте ходили редовно няма причина да не си вземете изпита.Книгите не са чак толкова много,не знам,при нас не беше невъзможно.
Латински-е,там няма спасение,учите си и това е ,както беше казал Лорда,научете петте declinations и подвидовете на 3-то особено.
В крайна сметка не ви е дошла Фонологията до главата...
Ей,хора 2-ри курс и по-големи англииска филология-моля помогнете на нас 1-жи курс със някой съвет как да си вземем изпитите.Аз спезиално искам да попитам за Бага6ева?Само семинарите достата4ни ли са да се подготвим или...?А много от темите от конспекта ги няма в семинарите?при вас така ли бе6е?ако да .споделете как сте се справили.
-
Librarian
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз и на двата имах 2-ки, компенсирани от презентации, присъствие и граматика. Като взех файнала съм с 4 по английски.
Общо взето научете си модулите, Core Concepts, Collocations & Semantic Fieds и граматиката.
За изпита по литература не мога да ви помогна, защото аз го държах при Лечева преди две години и не познавам Камбуров. Не Разбирам защо толкова ви плаши този изпит, колкото и да е материала - на български е. Втория семестър като трябва да научите маса материал за "Общество и култура на Великобритания" на английски, ще ви питам.
Езикознанието наистина се пада темата за Saussure от много години насам, но дори и да не се падне тя, като цяло там се преписва лесно.
Латинския при Накева се взима лесно, при другата незнам, но съм чъм чувал, че не е приятно изживяване
Май това е за първия семестър.
п.с. Втория семестър граматиката е малко по-гадна, да го имате впредвид. Ако много го закъсате, може да споделиме някоя и друга лекция.
Общо взето научете си модулите, Core Concepts, Collocations & Semantic Fieds и граматиката.
За изпита по литература не мога да ви помогна, защото аз го държах при Лечева преди две години и не познавам Камбуров. Не Разбирам защо толкова ви плаши този изпит, колкото и да е материала - на български е. Втория семестър като трябва да научите маса материал за "Общество и култура на Великобритания" на английски, ще ви питам.
Езикознанието наистина се пада темата за Saussure от много години насам, но дори и да не се падне тя, като цяло там се преписва лесно.
Латинския при Накева се взима лесно, при другата незнам, но съм чъм чувал, че не е приятно изживяване
Май това е за първия семестър.
п.с. Втория семестър граматиката е малко по-гадна, да го имате впредвид. Ако много го закъсате, може да споделиме някоя и друга лекция.
Здравеите. Аз съм първа година студент. Радвам се да видя, че във форум се формира филологическа общност
.
Ако има други студенти първа година имам да ги питам нещо. През последните няколко дни не съм присъствал на часовете (Грип. Поне не е птичи). Сега разбирам че за утре имаме oral assignment при Гагова, а аз нямам никаква представа какво трябва да правя. Знам само че трябва да е на граматична или лексикална тема. Моля някои ако може да ми обясни по-подробно нещата, че направо треперя от страх. Благодаря ви предварително.
PS
Ако презентацията я направя за Adjectives, дали се приема за лексикална?
Ако има други студенти първа година имам да ги питам нещо. През последните няколко дни не съм присъствал на часовете (Грип. Поне не е птичи). Сега разбирам че за утре имаме oral assignment при Гагова, а аз нямам никаква представа какво трябва да правя. Знам само че трябва да е на граматична или лексикална тема. Моля някои ако може да ми обясни по-подробно нещата, че направо треперя от страх. Благодаря ви предварително.
PS
Ако презентацията я направя за Adjectives, дали се приема за лексикална?