Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Литература

Мнение от ники »

Lioness написа:Възнамерявам да кандидатствам с литература, само че ме интересува какви биха могли да бъдат темите, върху кои автори и съответно каква бройка. Ще съм ви благодарна, ако ме ориентирате. :D
Ок, преди редовните потрбители да са те иронизирали(с право) ще те насоча към кандидатстудентската кампания - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewforum.php?f=3.

Един въпрос само: Защо реши, че трябва да пуснеш темата тук?

ПП: Ааа, преместиха я. Интересно ми е, дали сега момичето ще я намери.
Аватар
Lioness
В началото бе словото
Курс: трети

Re: Теми Литература 1990-2007

Мнение от Lioness »

Разбира се, че я намерих! :D Мерси все пак. :wink: Дано не си помислил, че ще ви искам теми или нещо подобно- просто ме интересуваше броя на темите. :wink:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Учете не теми, а творчеството на авторите. Ако го познавате добре, каквато и да е темата, все ще го извъртите така, че да го докарате до едно прилично съчинение.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Bubulinka
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Bubulinka »

Scorpion може би не подозира колко е прав!

Наистина, кандидат-студенти, учете всичко откъдето и що видите, но не се ограничавайте по точно определени формулировки, заглавия и т.н. Защото, ако се падне нещо малко по-различно (а вероятността да ви се падне точно това заглавие, което вие сте подготвили, е плачевно нищожна), ще се притесните и блокирате... и така и ще си останете с талант, заровен в чекмеджето.

Дерзайте и успех! :)
Човек е това, в което вярва!
ssslavena
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ssslavena »

абе чета аз тука из форумите че пишат по 160 страници хората ... чесно ли трябва да е толкова обемно ?
Колко е нормалния обем на една ЛИС ? :roll: :?:
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Колкото ти роди главата. Обемът не е толкова важен,наблегни на съдържанието. Е,ако напишеш 1-2 странички, нормално е преподавателят да не си направи труда да ти провери работата.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

ssslavena написа:абе чета аз тука из форумите че пишат по 160 страници хората ... чесно ли трябва да е толкова обемно ?
Колко е нормалния обем на една ЛИС ? :roll: :?:
По принцип проверяващи са ми казвали, че не обичат да четат повече от 15-ина странички. Аз лично написах 19, очевидно са ме прочели, пък даже и оценили :) Няма голямо значение обемът, трябва да има качествени разсъждения, подчинени на проблема. При това положение количеството само ще се получи :D Пък и ако погледнеш реално, няма как за пет часа (ако мислиш, а не възпроизвеждаш предварително заучени конструкции) да напишеш повече от 20-ина страници...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
ssslavena
В началото бе словото

Мнение от ssslavena »

аз четах че едно момче беше написало , че ако си написал 10 страници , за да имаш 4 тва трябва да е шедьовър ... направо се отказах от всякви влечения към СУ
Аватар
Lioness
В началото бе словото

Мнение от Lioness »

А пък това е много грешен ход- да се отчайваш и да вдигаш белия флаг! Едва ли целта на преподавателите е да те унищожат! :lol: 8) :wink:
ssslavena
В началото бе словото

Мнение от ssslavena »

Неее не се отчайвам,защото си мисля че целта на преподавателите е да ме смачкат,а защото виждам че другите се подготвят супер сериозно и изяждат с кориците всички възможни книжки с анализи и такива неща ...
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Хах, не можеш да съдиш за изпита от коментара на еди-кой-си... затова си има проверяващи, остави ги те да преценят дали подготовката ти е била достатъчно добра ..или не ;)
И само, за да те успокоя ще ти кажа, че аз се подготвям за изпита по Литература в СУ..и все още съм си нормална (или поне така мисля)...което ще рече,че не съм започнала да ям "с кориците всички възможни книжки с анализи" ...
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
debauchee
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: втори

Мнение от debauchee »

truе dat!:D
подкрепям!
I've always been an introvert,happily bleeding!
Аватар
nikinho
От дъжд на вятър

Мнение от nikinho »

Абе стига сте се сдухвали. Просто знайте от мен, че изпитът е 70% късмет! Аз за този по литература почти не учих, защото бях изкарал висока оценка на предварителния по история и знаех, че вече съм студент, и хич не си давах и нагласа да сядам. От 14 автори конспект знаех точно 5-ма :P (Ботев, Вазов, Смирненски, Гео Милев и Талев) и то взе, че се падна Вазов :lol: :lol: Писах съвсем нормални неща в съчинениетo ... написах 9 страници и изкарах 4.25, но все пак зависи и кой ще те проверява. Някой проверяващи са големи хаховци ... просто вярвайте в късмета си ;)
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Абе тая работа с късмета звучи добре, но не е вярно. Имам познати, които на изпита се въртяха по един час след като изтеглиха темата за Йовков и си излязоха. Други хора с отлични резултати по история и амбиции към ЮФ нещо не успях да ги видя по лекции и упражнения, което май казва всичко. Обратно - хората, които се напъваха по литература успяха в много по-голяма степен да реализират желанията си. Истината е, че историята е осезаемо по-лесна, достатъчно да мислиш логично и да имаш памет за дати и имена, за да се справиш много добре, литературата изисква малко повече способности, които се развиват не толкова със запомняне, а с мислене, за което се изисква повече време.
А и ако знаеш всички автори, можеш да елиминираш късмета от уравнението. Защото 70% късмет и 5-ма научени автори значи адски голям шанс да изгърмиш на изпита. А по литератута, за разлика от историята, вторият ти шанс е догодина.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
nikinho
От дъжд на вятър

Мнение от nikinho »

aahz написа:А и ако знаеш всички автори, можеш да елиминираш късмета от уравнението. Защото 70% късмет и 5-ма научени автори значи адски голям шанс да изгърмиш на изпита. А по литератута, за разлика от историята, вторият ти шанс е догодина.
Факт е, че шансът да изгърмиш е страшно голям. Аз рискувах и в случая спечелих - Съдбата ми подаде ръка :)
Последно промяна от nikinho на 23 Фев 2009, 00:40, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”