2009/2010 Събудете се!

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
debauchee
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: втори

Re: 2009/2010 Събудете се!

Мнение от debauchee »

дам,определено не си губят времето в даскало
интересното е,че дори почват да кроят злобни планове за нашия провал
да вземем г-цата ни по математика,която не спира да ни кълне и проклина колко би било хубаво да имаме матура по нейния предмет,за да останем всички без диплома!
I've always been an introvert,happily bleeding!
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от ethno_girl »

Оле,колко ми е познато това с математиката... тия,на които не ни се отдава сме от "по- глупавичките" :bom: да не говорим,че трябва по всеки предмет да сме отличници,защото от тяхната оценка ни зависела дипломата :geek: съучениците ми,които ще кандидатстват медицина се скъсват от учене,а някои учители твърдят,че ако те не ги пуснат,няма да станат лекари... нямам думи :|
Аватар
Stadust
В началото бе словото
Специалност: Японистика - 1ви курс

Мнение от Stadust »

Здравейте, бъдещи колеги (Надявам се, както за вече постъпилите, така и за всички нас зайци випуск 2009, които всяка нощ сънуват изпити и матури...)! Както и да е. Аз почнах от октомври месец интензивно с английския, т.к. смятам да го ползвам за да вляза японистика (поздрави на конкуренцията, която чувам, че тази година е много). Но въпросът ми към хората които вече учат в "Св."-тото СУ е има ли някъв шанс 2рата-3тата година да запиша втора филология (редовно или задочно няма особено значение), защото английския си ми е мн скъп и бих искала да си го продължа и него.
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Mного е трудно да се учи дори една филология, ще видиш...
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Забрави. Особено с японистика. ;п
Е, може би, ако разполагаш с монашеско самоотрицание и великолепен интелект...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Японистиката е адски трудна специалност. В момента, в който влезеш да я учиш, можеш да забравиш за термина "свободно време", поне по мои лични наблюдения върху познати. По принцип знам, че филологиите са сред най-тежките за изучаване, така че по-добре прецени отсега коя точно искаш - малко вероятно е да се справиш с две наведнъж. Дори и сега да не мислиш така, като се сблъскаш с практиката ще усетиш какво е.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ethno_girl »

Имате ли инфо какви са минималните оценки по АЕ за японистика и китаистика от минали години. Аз ще си пробвам с английска филология де,но ми е любопитно за тези специалности каква минимална оценка се изисква :)
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... minali_ksk

Това са балове от минали КСК. Някой беше пуснал подобен линк, май същия, но прочети си тук. :)
Just Smile! :):):)
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ethno_girl »

Благодаря! :)
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

Моля ;) явно ще трябва да се потрудиш доста за японистика, баловете са жестоки.....
Just Smile! :):):)
Аватар
Stadust
В началото бе словото
Специалност: Японистика - 1ви курс

Мнение от Stadust »

За момичета, т.к. си се написала ethno_GIRL, беше 28.75 от 30 възможни, явно и тази година ще бъде така. БАЙ ДЪ УЕЙ, ако ще влизате с матура гледайте да изкарате 6.00 щото във вестника пишеше, че оценката от матурата ще се взима Х2.5 а не Х3.0 като от приемните изпити. И още един въпрос - > миналата година нямаше ли ден за изпит и по Чужди езици към предварителните, или съм разбрала погрешно, или пък литературата го е заместила?
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Никога не е имало предварителни по езиците. Тази година за първи път въведоха по литература, но по чуждите езици няма.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ethno_girl »

Аз доколкото знам не приемат във филологиите с матура...поне за АЕ със сигурност. Обаче не знам какви са новите специалности,за които матурата важи.
Аватар
Shawty
От дъжд на вятър

Мнение от Shawty »

Аз искам да попитам относно т.нар. "Дни на отворените врати за кандидат-студенти", които ще се проведат на 7, 8 и 9 март в СУ. Нужно ли е предварително записване или просто си отиваш в 1 от 3-те (или и 3те) дни?
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ethno_girl »

Няма нужда от записване-вратите са широко отворени :) има ли някой информация кои са новите специалности,в които може да се кандидатства с матура :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”