Впрочем който беше, знае, че един от водещите беше Шкумбата, с когото се разминах вчера на входния коридор в Химическия. Доста интересна случайност
Граждански протести
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента
Аз , да ви кажа, ужасно съжалявам, че не бях на 14-ти. Когато човек отиде на такова място - на протест, сред други хора, които имат същите макар и грубо казано идеи и цели - адреналинът му се качва до небето и моментално започва да му се струва, че може да унищожи всичко и всички сам, само със своята целеустременост и увереност. И затова на 21-ви аз исках да се случи нещо, НЕЩО, не само песни (и то да си кажа правичката тези песни ме разочароваха, и хората, които пяха-също), не само плакати и стикери.....нещо, което да разтърси из основи целия парламент, целия град, цялата страна. Трябва да се съпротивляваме! Трябва да действаме! Но то това си е ясно. Просто в моменти като този си личи кой каква стока е - по начина на реакции - и полицаите, и политиците, и хората....и аз не останах особено очарована.
Впрочем който беше, знае, че един от водещите беше Шкумбата, с когото се разминах вчера на входния коридор в Химическия. Доста интересна случайност
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- the_oppressed
- В началото бе словото
- Курс: втори
Aз бях на 14ти и с разочарование видях не един нормален студентски протест , а национален цирк .
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Към предния пост:вземи се поясни и обоснови малко, щото така и баба ми знае.
Но за едно си прав, не беше студентски, беше граждански.
Но за едно си прав, не беше студентски, беше граждански.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Разбирам за какво говориш - усещането може да бъде опияняващо. Точно това обаче е опасното. Позволиш ли на емоцията да те обладае, много е вероятно да се окаже, че викаш за някаква кауза, на която всъщност си противник. Адреналинът наистина се вдига, но не бива да замъглява разумната мисъл.JudyRamone написа: Аз , да ви кажа, ужасно съжалявам, че не бях на 14-ти. Когато човек отиде на такова място - на протест, сред други хора, които имат същите макар и грубо казано идеи и цели - адреналинът му се качва до небето и моментално започва да му се струва, че може да унищожи всичко и всички сам, само със своята целеустременост и увереност.
Да, но преди всичко трябва да мислим, преди да действаме. В противен случай можем само да загубим.JudyRamone написа: Трябва да се съпротивляваме! Трябва да действаме!
Ето малко порски размисли, породени от протеста на 21-ви: "Иска ми се да повярвам в този протест"
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Много хубава статия.
Относно ДОИП - това не е сред официалните искания на протестиращите. Нищо освен тези искания не е сред тях. Искането за ДОИП е на от хората от този форум и е абсолютно несъгласувано с организаторите на протеста. Влязох във въпросното форумче още преди 14-ти, когато един колега си го беше сложил в профила в Скайп без да разглеа за какво става въпрос. Повърхностният ми поглед установи, че са някакви атакистчета. Човекът с гениалния ник GlobalAdmin най-много говори за ДОИП, дори беше пробвал да пише нещо в блога на СРОКСОС, но никой не му обърна особено внимание. Въпреки че ДОИП не съществува като искане на протеста, тези хорица всеки път облепят паметника с него.
Моето лично мнение е, че предложението за орязване на избирателните права на хората над 55-60 години е грубо нарушение на гражданските им права и е недопустимо в една демократична държава, каквато искаме България да бъде.Аргументи като "изкуфели са" и "комунисти са" са малоумни - илюзия е, че само пенсионери избират БСП, както и че всички пенсионери са за БСП. Относно изкуфяването - познавам огромно количество хора, които са над въпросната възраст и имат доста акъл в главите си.
И още нещо, относно скандирането "Оставка" -> едно от четирите основни искания на протеста на 21-ви беше оставката на министъра на МВР Миков (заради насилието от 14-ти). Тази оставка беше скандирана, а не на цялото правителство.
И аз от всичките каузи най-горещо подкрепям тази на природозащитниците, а също и на студентите. Освен това, зарадвах се и на речта на представителката на земеделците, защото тя обърна внимание върху проблемите на едни хора, за чието съществуване в София като че ли сме забравили. За онова момче, което е говорело несвързано - май че съм го пропуснала.
Имам само една забележка, конкретно към СРОКСОС - нещо напоследък си занемариха блога. А е хубаво и там да ги има изложени исканията, защото за много хора са труднооткриваеми и неясни.
Бтв, какво ви е мнението за инициативата "България е наша"? Има ли във форума хора, които сас е вкючили в нея, освен Симо? Мен идеята ми хареса много.
Относно ДОИП - това не е сред официалните искания на протестиращите. Нищо освен тези искания не е сред тях. Искането за ДОИП е на от хората от този форум и е абсолютно несъгласувано с организаторите на протеста. Влязох във въпросното форумче още преди 14-ти, когато един колега си го беше сложил в профила в Скайп без да разглеа за какво става въпрос. Повърхностният ми поглед установи, че са някакви атакистчета. Човекът с гениалния ник GlobalAdmin най-много говори за ДОИП, дори беше пробвал да пише нещо в блога на СРОКСОС, но никой не му обърна особено внимание. Въпреки че ДОИП не съществува като искане на протеста, тези хорица всеки път облепят паметника с него.
Моето лично мнение е, че предложението за орязване на избирателните права на хората над 55-60 години е грубо нарушение на гражданските им права и е недопустимо в една демократична държава, каквато искаме България да бъде.Аргументи като "изкуфели са" и "комунисти са" са малоумни - илюзия е, че само пенсионери избират БСП, както и че всички пенсионери са за БСП. Относно изкуфяването - познавам огромно количество хора, които са над въпросната възраст и имат доста акъл в главите си.
И още нещо, относно скандирането "Оставка" -> едно от четирите основни искания на протеста на 21-ви беше оставката на министъра на МВР Миков (заради насилието от 14-ти). Тази оставка беше скандирана, а не на цялото правителство.
И аз от всичките каузи най-горещо подкрепям тази на природозащитниците, а също и на студентите. Освен това, зарадвах се и на речта на представителката на земеделците, защото тя обърна внимание върху проблемите на едни хора, за чието съществуване в София като че ли сме забравили. За онова момче, което е говорело несвързано - май че съм го пропуснала.
Имам само една забележка, конкретно към СРОКСОС - нещо напоследък си занемариха блога. А е хубаво и там да ги има изложени исканията, защото за много хора са труднооткриваеми и неясни.
Бтв, какво ви е мнението за инициативата "България е наша"? Има ли във форума хора, които сас е вкючили в нея, освен Симо? Мен идеята ми хареса много.
~ Кътчето ~
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Хаха, Руменчо доста хора е зарибил 
-
Ситизен
- В началото бе словото
- Специалност: СДК "АЕ и литература"
Аз мога да кажа, че българинът открай време не е знаел за какво и как да протестира.
Да се махнат корумпирани политици- да, но не и по начин, по който ти да излезеш виновен, защото така учителите протестираха през учебно време и хората ги намразиха.
Не бива да има размирици.
Освен това, ако трябва да има протести, то да е срещу търговците, които необосновано вдигат цените на стоките и затова, че няма кой да ги провери. И на всичкото отгоре ще ми обясняват, че било заради това, че на американците фалирала некоя банка. Какво общо имат лука и пръжките, дето ги ядем, с американците, че им вдигат цените?!! Например в чужбина хората масаво се организират да не купуват стока, докато не клекнат, а ние тука купуваме повече, за да спечелим от томболи.
Да се махнат корумпирани политици- да, но не и по начин, по който ти да излезеш виновен, защото така учителите протестираха през учебно време и хората ги намразиха.
Не бива да има размирици.
Освен това, ако трябва да има протести, то да е срещу търговците, които необосновано вдигат цените на стоките и затова, че няма кой да ги провери. И на всичкото отгоре ще ми обясняват, че било заради това, че на американците фалирала некоя банка. Какво общо имат лука и пръжките, дето ги ядем, с американците, че им вдигат цените?!! Например в чужбина хората масаво се организират да не купуват стока, докато не клекнат, а ние тука купуваме повече, за да спечелим от томболи.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тия томболи принципно не сме ги измислили ние 
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Eдна групичка лумпенизирани футболни хулигани провалиха целия замисъл на 14-ти. Самите организатори на протеста неведнъж споменаха на високоговорителите да не даваме повод за провокация на полицаите...
Strength and honor.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ясно, то това се очакваше и се видя по телевизиите. Мен ме е яд, че и на 21-ви имаше опити за дискредитиране, само че този път не с насилие, а с паразитиращи лозунги.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Поре, на 21-ви много хора видяха че всъщност имаше отново група за провокация, но се отказаха да правят каквото и да е, защото митинга беше отзад.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Обратна връзка:
Поре, съгласна съм с това, дето каза, като ми цитира мнението.
Но хич не бех съгласна когато на 21-ви ми разправяха: "Ако видите някой провокатор, клекнете до него и стойте неподвижно"...айде, бе..... ако имах възможност, и аз щях да мятам камъни.
Но хич не бех съгласна когато на 21-ви ми разправяха: "Ако видите някой провокатор, клекнете до него и стойте неподвижно"...айде, бе..... ако имах възможност, и аз щях да мятам камъни.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Да, така е. Но pora_e_priqtel вмомента визираше онези с ДОИП.
~ Кътчето ~
Каква е тая смешка?1?JudyRamone написа:"Ако видите някой провокатор, клекнете до него и стойте неподвижно"
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе аз забелязах едни симпатяги с вид на шушлякови мутри от началото на 90-те, които се бяха скупчили встрани от протеста, близо до апркираната Чавдарка на полицаите. Тия не ми изглеждаха съвсем читави, ама кой знае.peterdi написа:Поре, на 21-ви много хора видяха че всъщност имаше отново група за провокация, но се отказаха да правят каквото и да е, защото митинга беше отзад.
Добре де, каква е процедурата при организиране на протест - трябва ли да плащаш на частна охранителна фирма, за да озаптява провокаторите? И ако е така какъв е смисълът от полицията? Тя само депутатите ли пази? Щото на 14-ти май точно това се получи.
Пирински ли беше тоя, дето разправяше, че организаторите не трябвало да правят протест, щото не можели да озаптят толкова хора? Първо откъде може някой да знае колко точно хора ще дойдат? И второ - тая полиция за какво е? Да си драпа та*аците ли? Нали уж от нея се очаква да следи за спазването на реда!