Създай 10 форумни двойки
Нещо не разбрах въпроса. Може ли малко повече разяснения
Кога си се чувствал най-безпомощен?
Помня ли. А, сетих се. В първия срок на девети клас.
Ако можеше да прекараш 24 часа в тялото на съфорумец, кого би си избрал?
Ба ли го да го еба. Хъмммммм... Ако идеята е да бъда на негово място, т.е. да живея неговия живот за един ден, предполагам, че ще бъде Боромир, щото много ми се иска да се разходя до Япония. Ако идеята е да получа преки наблюдения върху мислите му, чувствата му и вътрешния му свят - или ангел или дон хорхе. На адаша ми е много интересно мисленето му, пък за ангел имам една-две теории, ама си остават само теории.
Ако не учеше право в СУ, щеше да...
уча история в СУ или история в Рим.
Би ли ходил в казарма?
Да. Не би ми дошла зле малко дисциплина. Пък и искам да се науча да стрелям.
Според теб има ли култура на толерантност в България?
Според мен зависи от класовия подход. В определени класи от обществото по цял свят има културна толерантност, в други - по цял свят няма. България не е изключение.
Кой ти е любимия герой от Песен за огън и лед и защо?
Двама са ми любимите герои и още трима са ми любими наполовина -
Денерис е първата, щото там Мартин си гради света де факто. Вестерос не ми е интересен отдавна, интересни са ми далечните земи из които се мотае Денерис. Още повече, че покрай тях Мартин навсякъде говори и за историята, митологията и космологията си, доколкото последната съществува. А и Денерис, откакто спря да бъде курвата на хал Дрого действа доста адекватно и целенасочено. Тя и докато беше курвата на хал дрого също действаше адекватно и целенасочено де, ама тогава не ми допадаше метода й на действие
Аря ми е другата любимка. Симпатична ми е, историята й ми е интересна и ми е интересен процесът й на растене и на опознаване на света. И ми е много интересно какво ще се случи с нея и каква ще стане накрая, когато си изгради характера напълно, който ще бъде изграден в следствие на всичките перипетии дето й се случиха на главата. Определено не е глупава и знае как да се учи от грешките си, затова ми харесва много.
Тия дето слагам на второ място са
Джон - радва ме класическия фентъзи подход при изграждането му, особено на фона на контраста на нискофентъзи подхода при всички останали. Кара го да изглежда величествен и красив. И в същото време неадекватен и не на място. Но, парадоксално, поставен е на перфектното място. Много ми е интересен начинът, по който Мартин е успял да представи високофантастичния си герой в един нискофантастичен свят, при това да го направи логично. Много ми харесва, че Джон е някак си анти-макиавелски герой. Проблемът ми с Джон е, че ми е прекалено Дризт-до-урденски. С тоя вълк из тия пущинаци на север...
Давос - поради същата причина - той също е високофантастичен анти-макиавелски герой, който е поставен на своето място и това е направено по логичен начин. Той обаче е недоразвит като герой все още. Или поне аз така го усещам - докато при Джон нещата са ми ясни, контрабандиста е все още непредсказуем и неизвесетн. Просто според мен още не му е разказана цялата история.
Джайм - в последната книга единственията адекватно развит образ е тоя на Джайм. И единствените глави, които са бегло интересни, освен тия с Аря, са тия с Джайм. И ми хареса подхода му накрая на последната книга. Така като гледам е тръгнал да се превъща в нещо средно между брат си и Нед Старк и ми е интересна комбинацията.
Опиши първите 10 по мнения форумци с фентъзи герои?
Ти пък сега. Да знаеш, тва ще е много трудно. Да ме беше ограничила поне по някакъв начин, ти изобщо фентъзи герои...
1.Бавария - някъв бесен амбициозен политик или зъл завоевател, който преди време е бил много нахъсан и наточен и е гонел всички и всичко, за да си постигне целите. Работел е на принципа, че целта оправдава средствата. Постигнал я е и сега вече доволен се е оттеглил от светския живот и живее в уединение без да пречи на никого. Ако има нещо средно между Буда и Чингис Хан това ще да е той. Може би Конан Варварина, когато вече е крал на Аквилония. Ама той не е амбициозен политик или бесен завоевател. Той по-скоро по случайност става такъв. Пък и при него не важи максимата за средствата. Ти сещаш ли се някой дето да отговаря на описанито?
2.Айс спирит - Някакво хаотично същество, която отчаяно търси покой, но не може да го намери. Мисля, че става като идея Анубис от Създания от светлина и мрак на Зелазни. Само че трябва да е по-хаотичен. А може и онзи, дето Анубис го прати да убие Принцът, който беше хиляди, само че преди да разбере, че е Сет. Не помян как се казаше тогава. И пак важи правилото, че трябва да е по-хаотичен
3.Принцеса - ами, вадейки заключения от форумния й имидж тя ще е Червената Соня.
4.Пора - Ако Кай Рен не правеше вселени в свободното си време, ами отразяваше политическите новини бих го оприличил на Пора.
5.Жокер - Може би Макрос Черния на Фийст. Ама късния Макрос Черния - след като се пенсионира.
6.Кристо - Дропа МаПантз от Хрониките на Амбър. Не помня как беше на български и трябваше да ровя из уикипедия да го намеря, така че може и да му е преведено името у нас. (аз бих го превел Падогащ)
7.Крематори - тя трябва да е Елрик от Мелнибоун. И е яка аналогията с Бавария, който е Конан от Аквилония

(ако ме разбираш какво искам да кажа)
8.Циндиля - глупаво е да говорим за него, щото той не се вясва из тия места от няколко години вече, но той ще да е Стоманения генерал на Зелазни.
9.Рая Александра - хъммм, то и тя не се явява много-много наоколо, но нея я чувствам като Джесика (така ли се казваше гаджето на Мерлин?) от цикъла за Амбър. Може и Миранда от Войната на Студенокръвните на Фийст.
10.Мила - Ти си Лудата Жил от "Една вечер през самотния октомври". Заслужи си го на края на тоя въпрос

Бива ли да ме питаш такива работи

Не знам дали ще ми повярваш, ама ми трябавше повече от час само за да отговоря на него:lol:
Коя е най-извратената D&D сесия, която си водил?
Уф, много са. Трябва да питаш иво. Той е присъствал на почти всичките дето съм водил. Пък и извратена може да се тълкува по много начини, особено в контекста на ролевите ни игри
Доста извратена беше първата кампания, дето крал Утер беше педофил и пияница, синът му Артур беше малоумен берсъркър, Ланселот, първия меч на кралството беше педерас, а Игрейн, сестра му имаше приставка за вибратор на чука си. Ама тогава още много-много не разбирах от ролеви игри и само творях простотия
Иначе на вътреигрови извращения като че ли най-богат беше Лорд Балфоур. Аз и него май най-много си го обичам от всичките НИГ-ове, дето съм правил.
За всеки случай най-извратената на която съм бил беше онази, в която Ирра забременя. Ама тогава аз не водех, аз играех. А тя беше и много добра в същото време.
Какво мислиш за живота на общежитие?
Ми кво да ти кажа - глад, купон и мръсотия. Глад щото ме мързи да готвя, или по-скоро не ме мързи да готвя ама ме мързи да мия тенждерите после, което води след себе си това да ме мързи да готвя, мръсотия щото тука си чистим веднъж на три седмици, пък купон ясно защо
Как си се представяш след 5, 10, 15 години?
Позволи ми на тоя въпрос да не отговоря

Много ми се събра а и ако нещо съм научил през миналата една година, това е да не си представям нищо за толкова дълъг период от време

Освен това още сега си се представям по поне два-три различни алтернативни начина.