Размисли и страсти със Smoking Mirror

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Размисли и страсти със Smoking Mirror

Мнение от Търговецът на кристал »

Обещах, че ще питам:
1. Как мина изпитът?
2. Изпълни ли нормата от 50 мнения снощи? Гледам, че си се постарал... :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Methuselah написа:
Smoking Mirror написа: 4. Айсмен - Матусал. Гадни замразяващи хеликоптери.
ахахахаххаха жалко че няма terror-man :mrgreen:
фхяхяххяхх, жалко наистина.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Часът е 3, всички из общежитието спят, теб те е налегнало диво безсъние. Какво правиш (ако гледаш филм, какъв би бил той, ако слушаш музика - каква, ако играеш игра - коя, сещаш се)?
На тоя въпрос ми е трудно да отговорая, защото трябва да се абстрахирам до твърде голяма степен от разни фактори. Ама ще пробвам ;)

Първо уточнение - Не знам дали е поради това, че за първи път в живота си живея на общежитие или наистина при нас е такъв содом и гомор, но в общежитието ми в 3 часа никой не спи. В най-добрия случай спят половината. Но в 3 часа обикновено има поне един купон някъде из сравнително малката ни сграда (в сравнеине с блоковете в студентски град е наистина много малка - и като площ и като жители). Демек - винаги има като не ти се спи да идеш някъде при някви полупияни хора да се забавляваш с тях :P
Иначе - ако приемем горната картинка - еми обикновено играя някакви игри. Но не е изключено и да гледам филм. Може и да чета някоя книга :P Ако ще гледам филм - ако нямам нищо конкретно на дневен ред, което искам да гледам (примерно оняден гледах Arancia Meccanica за пръв път и останах много доволен(това е портокал с часовников механизъм на италиански. не знам защо, ама не мога да свикна да му викам по друг начин)) ще бъде някой пълп или някоя анимация - Междузвездни Войни, Конан Варварина, Самурай Джак, Пиратите от тъмната вода - такива работи. Ако ще играя игра - сега съм се зарибил яко по фолаут 3, ама ще я преврътя по някое време сравнително скоро. Ако я нямаше нея или ако съм я вече минал вероятно ще играя или новия ред алерт или нещо друго. Само че на новия ред алерт много ме изнасят и се изнервям сравнително бързо и спирам да играя. Значи ще играя нещо друго от това което имам. Остават ми цивилизацията, но тя ми е писнала до голяма степен и си я пазя само от уважение към поредицата, и ейдж ъф емпайърс 3. Така че предполагам,че ще цикля на него. Той пък от своя страна не е особено интересен и скоро ще ми писне и той, така че ще трябва да си отворя архивите да видя дали има нещо интересно там ;)
Ако чета книга пък - или ще е 1984 на Оруел - наскоро си го купих и сега го пробвам, ама ми действа много отчайващо и депресиращо. Прочета една глава и седна да мисля и ми иде да се самоубия. Или пък ще е история на религията, която си купих преди известно време на старо от торино ;)
Колко лесно можеш да се с-ду-хаш (Димо, разкарайте тая цензура най-сетне, аман от грумацки, колтийт и с....) и лесно ли ти скапват настроението дреболии?
О, хич не е трудно. Ама никак. Работата е там, че обикновено ми е сравнително също толкова лесно да се отдухам ;) Настроението ми го скапват дреболии изключително лесно. Съвсем спокойно може да е някава съвсем рандъм гледка (нерядко ми се е случвало да се сдухам щото гледам няква напълно непозната двойка) или пък някоя песен или пък това, че съм се сетил нещо. Хубавото е, че, както казах, се оправя съвсем не трудно. Макар че зависи от това, дето го е развалило де...
Противообществени прояви, м?
Еми рядко. От доста време се каня да открадна едно колче от пред общежитието, ама така и не съм го направил. Откраднах една полицейска лента, с която си украсихме стаята за коледа и още не сме я махнали. Като цяло нямам много противообществени прояви ;) Виж, себеразрушителни колкото искаш :P
Има ли смисъл, когато няма значение? (любим въпрос, да се готвят по него и следващите колеги)
Ей, тоя въпрос аз го измислих :P Всъщност не бях аз, а Евгени, ама него го няма да си заяви правата :bounce: Както и да е - не знам до колко ще ти говори нещо, но това е много много съществен въпрос що се отнася до играта на Лорд ъф дъ Рингс Трейдинг Кард Гейм. От отговора му може да зависи изхода от цялата игра ;) Опитът ми на лордаджия, в тоя ред на мисли, ми е доказал, че обикновено има смисъл. Макар, че е много лесно да се подведеш и да сбъркаш на тоя принцип. Макар че ако сбъркаш, защото според теб има смисъл, пък то се окаже, че всъщност е нямало и затова си изгубил значи реално пак е имало смисъл, само че по обратния начин. Изобщо - много е сложно, но като цяло винаги има смисъл, няма значение дали има значение ;)
Какво виждаш през прозореца?
Една голяяяяяяяяяяяяяяма дупка, която преди две години е трябвало да бъде завършен подземен гараж, но в момента правят настилката на най-ниския му етаж. (мисля, че е минус четвърти)

Хм... я да пробваме и с един експериментален: На 16 беше...? Сега си...?
Хъмммммм....

ето ти един еднозначен отговор. На 16 бях влюбен. Сега вече съм се научил как да си контролирам чувствата. Донякъде.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Гоши, обичам те.
Ще оставаш ли още 1 семестър в Милано?
Ако не си решил, кое те кара да се върнеш и кое да останеш там? Защо не искаш да се върнеш и защо не искаш да останеш там?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Защо обичаш да си РПГ разказвач?
Защото винаги ми е правело удоволствие да измислям и разказвам истории, само че никога не съм успявал да седна и да ги напиша сам :P Като сложиш и това, че ако героите са пълнокръвни могат да дадат много добър привкус на историята ще получиш основната причина ;)Естествено, винаги рискуваш играчите да се лигавят много в момент, който не си предвидил и да ти провалят историята :P

Защо никога не съм те виждал разярен?
Миии не знам. Аз като цяло не се разярявам в този смисъл на думата ;) А пък във възрастта, когато се разярявах прилично често и налитах да се бия, в следствие на което почти винаги ме набиваха :lol: сме се познавали само бегло :P (6-7-8 клас някъде. не помня кога точно. помня че съм се бил няколко пъти на горната голяма тераса в училище) Това беше непосредствено след периода когато бях ревльо ;)

Какво направи с Яворчо?
А, нищо :blackeye: Той си учи медицина, преди време се зариби по меджик, ма сега го спря щото няма време и от време на време се виждаме :bounce: В последно време правим мрежи на Ред алерт тройката с него, марто, другия явор (когото ти май не познаваш) и пламен.

Как ще правим преврат заедно, като исторически доктрините ни не се погаждат особено?
Сещам се за три варианта :P Първият е да накараме папата да ни раздели света с папска була, вторият е сами да си го разделим на сфери на влияние и като всеки от нас направи преврата да почнем да си играем на Ред Алерт, третият е да си измислим нова доктрина, която да харесва и на двама ни :compress: Пък и винаги ще ни обединява желанието за преврат ;)

И да, мислиш ли си понякога за доброто старо време? :oops: :oops:
Даммм, мисля. Даже наскоро си разглеждах картите в папката и си мислех кви бяха яки онези години в училище в 9, 10 и 11 клас :(

* И още нещо, по нашему - асоциирай поне няколко форумци (ти си избери кои, с тенденцията и аз да ги познавам поне бегло :wink: ) с култови карти от ЛОТР. И да даваш конкретни причини не е твърде важно, тъй или иначе само аз ще те разбера :lol: :lol: :lol:

еййй, бахти якия въпрос. за съжаление не ми се отваря сайта на десайфър и трябва да го карам по памет :P

Добреммммм,
ти ще да си някой от елрондите. Witness to History най-добре ти се връзва според мене ;) а и картинката нанего му е най-яка :P (хахаха, сега се сетих, че ти може да си и grima, chief councelor - онзи дето като спотне четири култури вдига един къмпениън в ръка - щото не се кефиш на разни етноси и народи :lol: )
блъди каунтес ми се иска да я оприлича на еовин, ама май повече ще й отива някой от назгулите :P кой точно обаче... може би кантеа, дето адва третове като влезе.
Аз съм някой от саутроните - Дезърт лорда примерно, или suzerain of harad - щото винаги съм играл с тях, пък освен това съм и нисък и по-мургав. А и съм от Кърджали. Само дето си нямам мумак :bounce:
кристо е grima, wormtongue - освен че говори много и непрекъснато не може да се получи някоя тема с повече от три мнения и едното да не е неговоо - връзвам го с умението на гримата да вдига в ръка картите на къмпениени, дето имат повече от две.
търговеца на кристал трябва да е shards of narsil
иван е - как се казваше онзи дънлендския вожд от рефлекшънс? заради веждите му.
дадо е саруман, блек трейтър - винаги като дойде си вади стафа.
беатриче требе да е арвен. само че не тази рейнждърката, ами lady undomiel - сещаш ли се, оная дето като спотне три елая е сила плюс три.
принцесата трябва да е галадриел - щото е форумната ни модераторка магьосница :bounce:
марто е... хъммм, може би фарамир рейнджъра, или пък стария маблунг, или може и ancient roads да е той. ако поиграеш ред алерт срещу него ще видиш - не спира да атакува и да те терори през цялото време :P
при всички положения обаче пламен е ам-гъл, а яворчо е лурц. дори и да не са форумци :lol:
а, да, щях да забравя -
бетани е кейв трола от мория :lol:
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

В Lord of the Rings въпрос не ме слагаш ?
защо?
My will be done!!!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Създай 10 форумни двойки
Кога си се чувствал най-безпомощен?
Ако можеше да прекараш 24 часа в тялото на съфорумец, кого би си избрал?
Ако не учеше право в СУ, щеше да...
Би ли ходил в казарма?
Според теб има ли култура на толерантност в България?
Кой ти е любимия герой от Песен за огън и лед и защо?
Опиши първите 10 по мнения форумци с фентъзи герои?
Коя е най-извратената D&D сесия, която си водил?
Какво мислиш за живота на общежитие?
Как си се представяш след 5, 10, 15 години?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

1. Как мина изпитът?
2. Изпълни ли нормата от 50 мнения снощи? Гледам, че си се постарал...

1. Мина. Взех го със сравнително висока оценка (имам 27 от 30) и съм доволен. Но имаше някои странни моменти :P Примерно професора се появи на изпита с кучето си. Една ОГРОМНА мъжка немска овчакра. Ама наистина огромна. По-голяма беше от на Явор Томов кучетата. Като влязохме в залата той му свали каишката и го накара да легне до него. И онзи не мръдна. До момента, когато седнах аз (бях последен щото бяхме по азбучен ред). Тогава стана, помириса ме, облиза ме и пак си легна :lol: Беше нещо като кучешката благословия точно преди да почна да говоря :lol:

2. Мииии, не знам. Верно е, че се постарах ма мисля, че са по-малко от 50 :P
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Smoking Mirror написа: търговеца на кристал трябва да е shards of narsil
Прости тоталното ми невежество (все пак, видях картинка в нета и определено ми хареса), но... защо?
И дано си потупал кучето за благодарност. Харесало те е.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Гоши, обичам те.
Ще оставаш ли още 1 семестър в Милано?
Ако не си решил, кое те кара да се върнеш и кое да останеш там? Защо не искаш да се върнеш и защо не искаш да останеш там?

Марти, и аз те обичам.
Абе още не е решено със сигурност, но вероятността е към 87,3% на тоя етап. Впрочем ако остана още един семестър искаш ли да ти купя билет за металика в милано ;)

Амиииии, комплексно е. Да се върна ме карате вие. И това, че губя колегите си почти безвъзвратно. Вас поне няма да ви загубя ;) И майка ми и сестра ми също. И това, че няма да изхарча толкова пари, следователно като се върна няма да трябва да работя ;) Да остана искам щото тука има много яки други хора, които ще изгубя почти безвъзвратно ако си тръгна. Освен това ако остана мога да се разходя наоколо далеч по-лесно отколкото бих могъл да го направя от България ;) А и тука има интересни неща, които мога да уча, пък в българия не мога (примерно сравнително църковно право. само дето и идея си нямам кво е това, преди да го запиша трябва да погледна учебниците), да не говорим че изобщо в библиотеката има ужасно много работи, които в българия не могат да се намерят изобщо. Не само в правната секция. Навсякъде ;) И освен това ако се върна сега ще ми се ебе майката от изпити. Щото трябва да взема две сесии за един семестър. Не че е чак такава драма, ама ако се върна догодина ще си карам бавно и спокойно трети курс отново. Ако се върна догодина пък обаче ще трябва да работя, което не ме кефи много-много на тоя етап :bounce: Бих искал първода си погубя малко време и после да почна да работя ;) И никога не съм бил доволен от перспективата да съм зависим от работата си. Всмисъл - винаги съм искал, когато работя и когато не ми отърва да мога да напусна без да изпитам големи финансови сътресения.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

gogigagagagigo написа:В Lord of the Rings въпрос не ме слагаш?
защо?
еми, киро, тва са асоциации с играта с карти за размяна :bounce: знаеш ли колко трудно се оприличават хора, които никога не са я играли с гейм текста на картите :P затова и тебе те няма ;)

пък и никога не бих оприличил един ю-ги-ох-джия на лордаждийска карта ;)
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Изброй 10-те форумци, които познаваш най-добре.
Коя тяхна черта според теб никога няма да се промени?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Създай 10 форумни двойки
Нещо не разбрах въпроса. Може ли малко повече разяснения :bounce:
Кога си се чувствал най-безпомощен?
Помня ли. А, сетих се. В първия срок на девети клас.
Ако можеше да прекараш 24 часа в тялото на съфорумец, кого би си избрал?
Ба ли го да го еба. Хъмммммм... Ако идеята е да бъда на негово място, т.е. да живея неговия живот за един ден, предполагам, че ще бъде Боромир, щото много ми се иска да се разходя до Япония. Ако идеята е да получа преки наблюдения върху мислите му, чувствата му и вътрешния му свят - или ангел или дон хорхе. На адаша ми е много интересно мисленето му, пък за ангел имам една-две теории, ама си остават само теории.
Ако не учеше право в СУ, щеше да...
уча история в СУ или история в Рим.
Би ли ходил в казарма?
Да. Не би ми дошла зле малко дисциплина. Пък и искам да се науча да стрелям.
Според теб има ли култура на толерантност в България?
Според мен зависи от класовия подход. В определени класи от обществото по цял свят има културна толерантност, в други - по цял свят няма. България не е изключение.
Кой ти е любимия герой от Песен за огън и лед и защо?
Двама са ми любимите герои и още трима са ми любими наполовина -
Денерис е първата, щото там Мартин си гради света де факто. Вестерос не ми е интересен отдавна, интересни са ми далечните земи из които се мотае Денерис. Още повече, че покрай тях Мартин навсякъде говори и за историята, митологията и космологията си, доколкото последната съществува. А и Денерис, откакто спря да бъде курвата на хал Дрого действа доста адекватно и целенасочено. Тя и докато беше курвата на хал дрого също действаше адекватно и целенасочено де, ама тогава не ми допадаше метода й на действие :P
Аря ми е другата любимка. Симпатична ми е, историята й ми е интересна и ми е интересен процесът й на растене и на опознаване на света. И ми е много интересно какво ще се случи с нея и каква ще стане накрая, когато си изгради характера напълно, който ще бъде изграден в следствие на всичките перипетии дето й се случиха на главата. Определено не е глупава и знае как да се учи от грешките си, затова ми харесва много.
Тия дето слагам на второ място са
Джон - радва ме класическия фентъзи подход при изграждането му, особено на фона на контраста на нискофентъзи подхода при всички останали. Кара го да изглежда величествен и красив. И в същото време неадекватен и не на място. Но, парадоксално, поставен е на перфектното място. Много ми е интересен начинът, по който Мартин е успял да представи високофантастичния си герой в един нискофантастичен свят, при това да го направи логично. Много ми харесва, че Джон е някак си анти-макиавелски герой. Проблемът ми с Джон е, че ми е прекалено Дризт-до-урденски. С тоя вълк из тия пущинаци на север...
Давос - поради същата причина - той също е високофантастичен анти-макиавелски герой, който е поставен на своето място и това е направено по логичен начин. Той обаче е недоразвит като герой все още. Или поне аз така го усещам - докато при Джон нещата са ми ясни, контрабандиста е все още непредсказуем и неизвесетн. Просто според мен още не му е разказана цялата история.
Джайм - в последната книга единственията адекватно развит образ е тоя на Джайм. И единствените глави, които са бегло интересни, освен тия с Аря, са тия с Джайм. И ми хареса подхода му накрая на последната книга. Така като гледам е тръгнал да се превъща в нещо средно между брат си и Нед Старк и ми е интересна комбинацията.
Опиши първите 10 по мнения форумци с фентъзи герои?
Ти пък сега. Да знаеш, тва ще е много трудно. Да ме беше ограничила поне по някакъв начин, ти изобщо фентъзи герои...

1.Бавария - някъв бесен амбициозен политик или зъл завоевател, който преди време е бил много нахъсан и наточен и е гонел всички и всичко, за да си постигне целите. Работел е на принципа, че целта оправдава средствата. Постигнал я е и сега вече доволен се е оттеглил от светския живот и живее в уединение без да пречи на никого. Ако има нещо средно между Буда и Чингис Хан това ще да е той. Може би Конан Варварина, когато вече е крал на Аквилония. Ама той не е амбициозен политик или бесен завоевател. Той по-скоро по случайност става такъв. Пък и при него не важи максимата за средствата. Ти сещаш ли се някой дето да отговаря на описанито?
2.Айс спирит - Някакво хаотично същество, която отчаяно търси покой, но не може да го намери. Мисля, че става като идея Анубис от Създания от светлина и мрак на Зелазни. Само че трябва да е по-хаотичен. А може и онзи, дето Анубис го прати да убие Принцът, който беше хиляди, само че преди да разбере, че е Сет. Не помян как се казаше тогава. И пак важи правилото, че трябва да е по-хаотичен ;)
3.Принцеса - ами, вадейки заключения от форумния й имидж тя ще е Червената Соня.
4.Пора - Ако Кай Рен не правеше вселени в свободното си време, ами отразяваше политическите новини бих го оприличил на Пора.
5.Жокер - Може би Макрос Черния на Фийст. Ама късния Макрос Черния - след като се пенсионира.
6.Кристо - Дропа МаПантз от Хрониките на Амбър. Не помня как беше на български и трябваше да ровя из уикипедия да го намеря, така че може и да му е преведено името у нас. (аз бих го превел Падогащ)
7.Крематори - тя трябва да е Елрик от Мелнибоун. И е яка аналогията с Бавария, който е Конан от Аквилония :lol: (ако ме разбираш какво искам да кажа)
8.Циндиля - глупаво е да говорим за него, щото той не се вясва из тия места от няколко години вече, но той ще да е Стоманения генерал на Зелазни.
9.Рая Александра - хъммм, то и тя не се явява много-много наоколо, но нея я чувствам като Джесика (така ли се казваше гаджето на Мерлин?) от цикъла за Амбър. Може и Миранда от Войната на Студенокръвните на Фийст.
10.Мила - Ти си Лудата Жил от "Една вечер през самотния октомври". Заслужи си го на края на тоя въпрос ;)Бива ли да ме питаш такива работи :P Не знам дали ще ми повярваш, ама ми трябавше повече от час само за да отговоря на него:lol:

Коя е най-извратената D&D сесия, която си водил?
Уф, много са. Трябва да питаш иво. Той е присъствал на почти всичките дето съм водил. Пък и извратена може да се тълкува по много начини, особено в контекста на ролевите ни игри :mrgreen:
Доста извратена беше първата кампания, дето крал Утер беше педофил и пияница, синът му Артур беше малоумен берсъркър, Ланселот, първия меч на кралството беше педерас, а Игрейн, сестра му имаше приставка за вибратор на чука си. Ама тогава още много-много не разбирах от ролеви игри и само творях простотия ;)
Иначе на вътреигрови извращения като че ли най-богат беше Лорд Балфоур. Аз и него май най-много си го обичам от всичките НИГ-ове, дето съм правил.
За всеки случай най-извратената на която съм бил беше онази, в която Ирра забременя. Ама тогава аз не водех, аз играех. А тя беше и много добра в същото време.

Какво мислиш за живота на общежитие?
Ми кво да ти кажа - глад, купон и мръсотия. Глад щото ме мързи да готвя, или по-скоро не ме мързи да готвя ама ме мързи да мия тенждерите после, което води след себе си това да ме мързи да готвя, мръсотия щото тука си чистим веднъж на три седмици, пък купон ясно защо :cyclopsani:

Как си се представяш след 5, 10, 15 години?
Позволи ми на тоя въпрос да не отговоря :bounce: Много ми се събра а и ако нещо съм научил през миналата една година, това е да не си представям нищо за толкова дълъг период от време :bounce: Освен това още сега си се представям по поне два-три различни алтернативни начина.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Smoking Mirror написа:8. Мистик - Блек Лейди - освен, че мистик непрекъснато ходи гола, блек лейди си пада по-мистична.
:shock: :shock: :shock: Уцели любимата ми героиня от X-Men! :P И даже й пазя на компа снимка без грима - от сцената, в която я превърнаха от мутант в човек. Поздрав по случая! :compress:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Към търговеца на кристал -
пак е свързано с оперната ти част. Shards of Narsil защото са отломки от една предишна епоха, защото са отломки от нещо красиво в предишната епоха ;) На този принцип идва асоциацията ми с операта. Нищо лично, просто намирам операта за изкуство, което е останка от предишна епоха. Операта беше емблематична за барока, барока отмина. Не казвам, че е лошо. Напротив. Ма те и късовете от Нарсил не са лоши ;) Само че ги пазят елфите. В третата епоха на дневен ред са конете на роханците, копията на урук-хаите и пръстенът на Саурон. Така днеска имаме модернизъм и електронна музика, имаме Тиесто и музеят в Барселона (в Барселона ли беше тоя с откачената архитектура?). А операта, тя е само за отбрани елфи ;)

В тоя ред на мисли мога да добавя
теб, боромир, камел и контесата ви оприличавам на Still Sharp - това е карта, която е част от реплика, казана от Боромир касаеща отломките от Нарсил.

Мога да оприлича себе си на Андурил, ама да не бързам. Не се знае кво ще се случи на 29.
Последно промяна от Smoking Mirror на 24 Яну 2009, 02:47, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”