ЦЕНАТА ДА ИМАШ ДОМ !
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
ЦЕНАТА ДА ИМАШ ДОМ !
Току що попаднах на следния материал, който се разпространява явно по форумите:
ЦЪК
Че има строителна мафия, е ясно, че банките от това се хранят, е ясно, според вас дали реално нещата са толкова черни? Мнения?
ЦЪК
Че има строителна мафия, е ясно, че банките от това се хранят, е ясно, според вас дали реално нещата са толкова черни? Мнения?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: ЦЕНАТА ДА ИМАШ ДОМ !
То не е до лично мнение дали нещата са толкова черни или не. Фактите са си факти. Дори най-простото сравнение (каквото беше направено в този материал) с някоя друга държава от ЕС го доказва.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имах предвид, някой може да е навътре в нещата и да каже - не, това не е вярно, не е точно толкова, и т.н.... понеже самият аз не съм навътре в тая област и не мога да кажа със сигурност.
- renesanz
- Легендарен флуудър
имаш пари-живееш. нямаш пари-траеш си. за съжаление е така и уви с протести няма да стане по-евтино....
всяко празно пространство вече е запълнено с блок или комплекс. един ден няма да има място за повече блокове,няма да има и хора,които да живеят в тях....
парадокс е колко много строителни фирми има на територията на София,колко много банки,всяка с какви ли не измислени лихви и колко много хора,които нямат пари дори за храна..... и се оказва,че няма достатъчно жилища.....
вече нищо не ме учудва в тоя град...
всяко празно пространство вече е запълнено с блок или комплекс. един ден няма да има място за повече блокове,няма да има и хора,които да живеят в тях....
парадокс е колко много строителни фирми има на територията на София,колко много банки,всяка с какви ли не измислени лихви и колко много хора,които нямат пари дори за храна..... и се оказва,че няма достатъчно жилища.....
вече нищо не ме учудва в тоя град...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Цените наистина са надути. Имам познати в този бранш...
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Е, не сте очаквали, че строителната себестойност е равна на крайната пазарна стойност, нали?:)
Без да съм голям авторитет -- оскъпяването най-често идва от пазарните аналози.
Без да съм голям авторитет -- оскъпяването най-често идва от пазарните аналози.
Цената да имаш свестен дом е да не живееш в 4-те най-големи градове. В страната има достатъчно жилища, но населението е разпределено по безумен начин в нея... 
- renesanz
- Легендарен флуудър
така е. ама иди го обясни на тълпата. всички предприятия са съсредоточени в София и хората прииждат като мухи на мед.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Писал съм го вече веднъж някъде - липса на ефективна регионална политика. Градовете привличат хората от селата, а София привлича хората от градовете. Субурбанизацията тепърва започва и тогава Софийската котловина ще ни стане тясна...
А би трябвало новите жилища да имат намаление в цената поради ред причини: негативно влияние на агломерационния ефект, който води до страхотен недостиг на местата за паркиране например, а вместо това ни карат да купуваме и паркоместа или гаражи за по 10-20хил. лв. Освен това именно заради неправилно отчитане на агломерационния ефект районите, в които масово се строят нови блокове, буквално се задръстват сутрин и вечер. Това в София вече го има в цели квартали и особено около големите молове в събота и неделя. А никъде в рекламите това не го пише...
А би трябвало новите жилища да имат намаление в цената поради ред причини: негативно влияние на агломерационния ефект, който води до страхотен недостиг на местата за паркиране например, а вместо това ни карат да купуваме и паркоместа или гаражи за по 10-20хил. лв. Освен това именно заради неправилно отчитане на агломерационния ефект районите, в които масово се строят нови блокове, буквално се задръстват сутрин и вечер. Това в София вече го има в цели квартали и особено около големите молове в събота и неделя. А никъде в рекламите това не го пише...
-
skitnik
- В началото бе словото
- Специалност: ФФ
Ъхъъъ..Цък и :peterdi написа:Току що попаднах на следния материал, който се разпространява явно по форумите:
ЦЪК
"Информация
Темата не съществува.
Начало форумЕкип • Изтрий всички бисквитки • Часовете са според зоната UTC + 2 часа"
Интересно. Цензурата винаги ме е възхищавала. Та дори и автоцензурата. Иначе прочетох толкова свежи мнения надолу в темата, че.....
А това ме смая :
"А би трябвало новите жилища да имат намаление в цената поради ред причини: негативно влияние на агломерационния ефект, който води до страхотен недостиг на местата за паркиране например, а вместо това ни карат да купуваме и паркоместа или гаражи за по 10-20хил. лв. Освен това именно заради неправилно отчитане на агломерационния ефект районите, в които масово се строят нови блокове, буквално се задръстват сутрин и вечер. Това в София вече го има в цели квартали и особено около големите молове в събота и неделя. А никъде в рекламите това не го пише..."
Надявам се, че цената на панелките ще се качва. Поради позитивното влияние на агломерационния ефект...Абе, като пишете мислите ли?
Peterdi не знам какво разбираш под "ефективна регионална политика", но и искам да ти кажа, че "Субурбанизацията" не от вчера и преобладаващата тенденция в европейските градове е към субурбанизация. Всички сме наясно как се дават разрешенията за строеж, тук не може да говорим за каквато и да е ефективност, става въпрос за корупция.peterdi написа:Писал съм го вече веднъж някъде - липса на ефективна регионална политика. Градовете привличат хората от селата, а София привлича хората от градовете. Субурбанизацията тепърва започва и тогава Софийската котловина ще ни стане тясна...
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Bethany написа:"Субурбанизацията" не от вчера и преобладаващата тенденция в европейските градове
Както и при много други неща, в България процесите закъсняват. Тенденцията в София тепърва набира сили.
Ефективната регионална политика отчита местните географски фактори като основа за развитие на местната икономика. В България местните географски фактори се експлоатират единствено като туристически ресурс, и то на повечето места по най-лошия възможен начин. При това местните хора рядко имат полза.