КСК 2009 - История
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: КСК 2009 - История
Е, ти пък даде възможно най-непоказателния пример. Елитна езикова гимназия в София - естествено, че повечето ще заминат в чужбина, а останалите ще се разпределят по софийските университети равномерно. Аз в тая връзка можех да дам моето училище - смг - от цял випуск бяхме трима души, които да кандидастваме право, всъщност изобщо нещо с история. В другите училища, особено извън София, е доста по-различно.
- tedito_ck
- От дъжд на вятър
Няма нужда да броиш хората - то е ясно, че Български е най-масовия изпит, а История - вторият след него
Има много начини човек да бъде прав.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Хехе, заминават в чужбина тези, чиито родители имат финансовата възможност да си го позволят
На мен баща ми също така ми каза - ако имах парите да те изпратя в Англия, щях да го направя, защото тази държава не е за живеене. И немалко хора са на неговото мнение, а малко са учениците, които в действителност биха предпочели да станат студенти в България пред това да заминат, дори и да имат възможността за това.
На мен баща ми също така ми каза - ако имах парите да те изпратя в Англия, щях да го направя, защото тази държава не е за живеене. И немалко хора са на неговото мнение, а малко са учениците, които в действителност биха предпочели да станат студенти в България пред това да заминат, дори и да имат възможността за това.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

Оо, аз познавам един такъв. Учи една година в London School of Economics, взе си изпитите, но се отказа и сега ще кандидатства право в СУ. 
бррр, ама недейте така, моля ви, отчайвате ме. Аз мога да замина в чужбина, даже ми е най-лесното да направя това, но ще пробвам да остана. Не че имам чак фалшив патриотизъм и прочие, ама все пак .. Аз за уроци сигурно ще издам повече пари, отколкото ще са ми необходими за една година в Германия, ноо -това е друга тема.
Лошото е, че ми прави впечатление, че не само "най-добрите" ученици и тези с пари заминават, но и голяма част от желаещите са такива, които просто толковааа много ги мързи да седнат да учат за кандидатстване, че идея нямам как пък смятат в чуждите университети да го карат, ноо- тяхна си работа.
Друг е въпросът, че каквато съм паника- ако не ме приемат в СУ каквото искам, ще замина и аз сигурно. ;/
Лошото е, че ми прави впечатление, че не само "най-добрите" ученици и тези с пари заминават, но и голяма част от желаещите са такива, които просто толковааа много ги мързи да седнат да учат за кандидатстване, че идея нямам как пък смятат в чуждите университети да го карат, ноо- тяхна си работа.
Друг е въпросът, че каквато съм паника- ако не ме приемат в СУ каквото искам, ще замина и аз сигурно. ;/
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
Не винаги е такаAmberglow написа:Лошото е, че ми прави впечатление, че не само "най-добрите" ученици и тези с пари заминават, но и голяма част от желаещите са такива, които просто толковааа много ги мързи да седнат да учат за кандидатстване, че идея нямам как пък смятат в чуждите университети да го карат, ноо- тяхна си работа.
За СМГ знам, че е още повече хора заминават. При нас като че ли не е толкова до финансови възможности, а до желание. Факт е, че е много по- лесно да се изкара TOEFL и да учиш европейско право в Холандия например. Таксите там са едни от най- ниските.
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
- ники
- Легендарен флуудър
Тойфел е известен с това, че на него се преписва масово. Също и сат.
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
имам един бърз въпрос:Ако завърша право в България ще мога ли да работя например в ЕС или ще трябва доста да поуча отново?mareto написа:За СМГ знам, че е още повече хора заминават. При нас като че ли не е толкова до финансови възможности, а до желание. Факт е, че е много по- лесно да се изкара TOEFL и да учиш европейско право в Холандия например. Таксите там са едни от най- ниските.
Право,3 курс,13гр
Правните системи на европейските държави са сходни, защото са базирани на римското право, но не са еднакви... Трудно е да завършиш право в Оксфорд и да работиш във Варна, напр.... 
- ники
- Легендарен флуудър
Но виж, обратното е съвсем друго нещоJoker написа:Правните системи на европейските държави са сходни, защото са базирани на римското право, но не са еднакви... Трудно е да завършиш право в Оксфорд и да работиш във Варна, напр....
Ох, и във Варна ли вече има право? 
- Advocate
- Драскач
А бе те правните системи сходни ,сходни , но я си помисли за Англия
Иначе ако толкова искате да работите в чужбина можете да се поинтересувате и от други университети след СУ и да видите че и от тях се излиза с тапия и можете да работите.Освен това в ЕС има договорености за практика и на чужди юристи.Ако следите малко новините ще разберете че няколко от големите кантори и дружества от Европа се оплакват от това че нашите юристи не им дават възможност да практикуват все още в България.Но за повече информация www.lex.bg
Salus populi suprema lex
- ники
- Легендарен флуудър
Аааа, нащ'е хич не се дават. Няма такова нещо като легална конкуренция. Иначе за Варна незнам, дали има. Просто ми хареса това с Оксфорд и работата там.
Здравейте! Искам да попитам как става записването за кандидатстване в чужбина и какво е нужно да се знае, какви са изпитите и прочие! Защото обмислям дали да не уча в чужбина и най-вече в Англия, но не знам как стават нещата! Благодаря предварително!