ГАЗОВАТА КРИЗА
Re: ГАЗОВАТА КРИЗА
По данни на елект. медии в края на седмицата България може да регистрира първите си доставки на газ, четвъртък-петък се очаква синьото гориво да стигне до страната.
Тези три дни станаха цяла седмица? Поживьом , повидим....!
Тези три дни станаха цяла седмица? Поживьом , повидим....!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Да бе... трънки... 99% от висококачествените въглища, 100% от ядреното гориво, над 95% от нефта и от газа... колко още трябва, за да каже, че сме зависими?Нашата енергийна зависимост от Русия в много отношения е по-малка от средната независимост на Европейския съюз, каза министърът.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Ахххахахаха
Гледахте ли снощи по новините кадри от протестите на Ковачки пред президентството? Ахххахахахахахах! Няма толкова неадекватнои хора
ако намеря кадрите, ще ги пусна 
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ама аз все така си оставам в недоумения за тоя протест, Ковачки?!
WTF?!?!?!?
WTF?!?!?!?

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Я раздуй малко работата, че както знаеш тука разполагам с ограничени информационни ресурси :р Сега кой протестира, за кво се бори, мята ли огради?Jamesmagno написа:АхххахахахаГледахте ли снощи по новините кадри от протестите на Ковачки пред президентството? Ахххахахахахахах! Няма толкова неадекватнои хора
ако намеря кадрите, ще ги пусна
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Не бе, докараха 140 (май толкова бяха) автобуса с разни хора от незнамсикъде, и направиха митинг в подкрепа на преотварянето на АЕЦ Козлодуй... Появиха се данни че който го е организирал, се е изръсил 300 000 лева...
"Ударили ни като в атентат
20 януари 2009 / News.dir.bg
Българската икономика е понесла катастрофални загуби от спирането на доставките на руски газ, като последиците от нея са равносилни на тези от терористична атака.
Това съобщи българският министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров в интервю пред Ройтерс, цитирано от БГНЕС.
Последиците за българската икономика са катастрофални, заявява Димитров. Това става в разгара на икономическата криза и доведе до драматични резултати за България, допълва той.
София въведе режим за доставките на близо 400 големи промишлени потребители от 6 януари. В резултат десетки заводи спряха работа и страната с население от 7,6 милиона бе изправена пред загуба на работни места, пазари и социална стабилност, посочва още Димитров, цитиран БТА.
Именно заради това последиците приличат много на тези след терористична атака“, категоричен е той.
Най-малко 250 големи български индустриални компании, които не са получавали доставки на газ от 6 януари, са регистрирали преки загуби в размер на 170 милиона лева (113 милиона долара), заявява министърът. Освен това те са изправени пред по-голямата опасност да загубят пазари за износ.
България, която е почти напълно зависима от руските газови доставки, е една от най-тежко пострадалите от спора за цената на газа между Москва и Киев, в резултат на който бяха прекратени всички доставки за Европа през територията на Украйна, отбелязва Ройтерс.
Стотици хиляди останаха без отопление през най-студената зимна седмица в началото на януари, което предизвика всеобщо недоволство и улични протести в най-бедната членка на ЕС, посочва агенцията.
Запитан за въздействието върху икономическия растеж през първото тримесечие, Димитров заяви: „Растежът със сигурност ще се забави, но в момента не съм в състояние да дам точна прогноза, защото трябва да изчислим последиците и загубите“. Икономисти съобщиха още преди газовата криза, че растежът ще намалее под 2-3% спрямо 6% през миналите години, тъй като потреблението в страната започва да намалява заради затягането на условията за получаване на кредити, отбелязва Ройтерс.
Вчера ЕК съобщи, че Полша, Чехия, България и Румъния ще избегнат рецесията. Тя допълни, че растежът в България тази година ще бъде 1,8%."
Ще се сетят, но вече е много късно. Аз това го казах преди много време..... А и още нещо за което много не ми се иска да съм права, но растежът в България тази година няма да бъде 1,8%!
20 януари 2009 / News.dir.bg
Българската икономика е понесла катастрофални загуби от спирането на доставките на руски газ, като последиците от нея са равносилни на тези от терористична атака.
Това съобщи българският министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров в интервю пред Ройтерс, цитирано от БГНЕС.
Последиците за българската икономика са катастрофални, заявява Димитров. Това става в разгара на икономическата криза и доведе до драматични резултати за България, допълва той.
София въведе режим за доставките на близо 400 големи промишлени потребители от 6 януари. В резултат десетки заводи спряха работа и страната с население от 7,6 милиона бе изправена пред загуба на работни места, пазари и социална стабилност, посочва още Димитров, цитиран БТА.
Именно заради това последиците приличат много на тези след терористична атака“, категоричен е той.
Най-малко 250 големи български индустриални компании, които не са получавали доставки на газ от 6 януари, са регистрирали преки загуби в размер на 170 милиона лева (113 милиона долара), заявява министърът. Освен това те са изправени пред по-голямата опасност да загубят пазари за износ.
България, която е почти напълно зависима от руските газови доставки, е една от най-тежко пострадалите от спора за цената на газа между Москва и Киев, в резултат на който бяха прекратени всички доставки за Европа през територията на Украйна, отбелязва Ройтерс.
Стотици хиляди останаха без отопление през най-студената зимна седмица в началото на януари, което предизвика всеобщо недоволство и улични протести в най-бедната членка на ЕС, посочва агенцията.
Запитан за въздействието върху икономическия растеж през първото тримесечие, Димитров заяви: „Растежът със сигурност ще се забави, но в момента не съм в състояние да дам точна прогноза, защото трябва да изчислим последиците и загубите“. Икономисти съобщиха още преди газовата криза, че растежът ще намалее под 2-3% спрямо 6% през миналите години, тъй като потреблението в страната започва да намалява заради затягането на условията за получаване на кредити, отбелязва Ройтерс.
Вчера ЕК съобщи, че Полша, Чехия, България и Румъния ще избегнат рецесията. Тя допълни, че растежът в България тази година ще бъде 1,8%."
Ще се сетят, но вече е много късно. Аз това го казах преди много време..... А и още нещо за което много не ми се иска да съм права, но растежът в България тази година няма да бъде 1,8%!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Знаете ли защо Путин спря газта всъщност
Аз вече имам доста стабилна теория. Трябвала му е за износ на друго място.
Просто направих паралел между един учебник по Макроикономика, който ми показаха днес, и сегашната криза. Когато се съберат паричните дефицити на всички страни по света би трябвало да излезе нула. Обаче според автора на тоя учебник това не е вярно и прилага пример. И дава обясенине - казва, че някои икономисти отдават това на грешка в сметките, но други твърдят, че някои държави тайно извършват междупланетна търговия с извънземни
Ето сега просто трябва да съберем две и две - спирането на газта и сравнително скорошното възобновяване на руската космическа програма.
Просто направих паралел между един учебник по Макроикономика, който ми показаха днес, и сегашната криза. Когато се съберат паричните дефицити на всички страни по света би трябвало да излезе нула. Обаче според автора на тоя учебник това не е вярно и прилага пример. И дава обясенине - казва, че някои икономисти отдават това на грешка в сметките, но други твърдят, че някои държави тайно извършват междупланетна търговия с извънземни
Ето сега просто трябва да съберем две и две - спирането на газта и сравнително скорошното възобновяване на руската космическа програма.
Само по себе си това което казваш не ми звучи логично, поради факта, че дефицитът се взима с отрицателен знак, това означава, че сумата на всички дефицити е отрицателно число, а не 0, което противоречи на принципите на математиката, за което се съмнявам. Явно имаш в предвид сумата от резултати (приходи и разходи). Кой е автора, че ми стана интересно?Smoking Mirror написа:Знаете ли защо Путин спря газта всъщностАз вече имам доста стабилна теория. Трябвала му е за износ на друго място.
Просто направих паралел между един учебник по Макроикономика, който ми показаха днес, и сегашната криза. Когато се съберат паричните дефицити на всички страни по света би трябвало да излезе нула. Обаче според автора на тоя учебник това не е вярно и прилага пример. И дава обясенине - казва, че някои икономисти отдават това на грешка в сметките, но други твърдят, че някои държави тайно извършват междупланетна търговия с извънземни![]()
По този повод ще перифразирам един закон от физиката така - "Нищо в природата не се губи"...
Последно промяна от Bethany на 21 Яну 2009, 15:58, променено общо 1 път.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Учебника, в който го прочетох е на Бланшард - в момента той е главният икономист на международния валутен фонд
което е още по-тревожно само по себе си
Това за което говориш е изследване на Оливие Бланшард за икономиките в ЕС още от 2002 г., което няма нищо общо с твоята интерпретация за съжаление.Smoking Mirror написа:Учебника, в който го прочетох е на Бланшард - в момента той е главният икономист на международния валутен фондкоето е още по-тревожно само по себе си
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
прекланям се пред новия леви

и беше учебник междудругото
учат по него в бокони
сигурен съм,че знаеш кои са бокони затова не намирам за нужно да ти обяснсявам.
впрочем ако ти трябват снимки компромати пиши ми лс
ще ти пратя, няма нужда да ровиш из форума.
оу, и още нещо - благодаря ти, че ми обясни, че това са пълни глупости. не, наистина. ако не беше ти наистина щях да им повярвам.
и беше учебник междудругото
впрочем ако ти трябват снимки компромати пиши ми лс
оу, и още нещо - благодаря ти, че ми обясни, че това са пълни глупости. не, наистина. ако не беше ти наистина щях да им повярвам.
Явно пак не си ме разбрал, НИКОГА НЕ СЪМ казвала, че това което ти говориш са пълни глупости, казах, че неправилно си го интерпретирал, темата няма нищо общо с газовата криза, а по скоро е свързано с фискалната политика. Да, знам "кои" са Бокони. Не, не ми трябват снимки компромати!Smoking Mirror написа:прекланям се пред новия леви![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
и беше учебник междудруготоучат по него в бокони
сигурен съм,че знаеш кои са бокони затова не намирам за нужно да ти обяснсявам.
впрочем ако ти трябват снимки компромати пиши ми лсще ти пратя, няма нужда да ровиш из форума.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
axaxxaxaxaxaxaxa
Bethany, ти си моя entertainer of the week
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.