Много вярно Смоуки, когато я няма основата, то другото отива на кино ! Вярно е ,че заобикалящата среда е много важен фактор, но ако човек, в това число детето, има вече изградена и достатъчно устойчива ценностна система, то то ще може да се бори с негативите на средата и по-лесно ще се адаптира на собствени избирателни принципи. Принципно, това което знама със сигурност, е че животът е най-големият учител на човека, човек се учи от собствените си грешки, но само когато може да ги осъзнае и осмисли напълно.Smoking Mirror написа:И когато това от семейството липсва познай кое остава![]()
и познай кое от девте наричам "правилната" система от морлани принципи
ДЕЦАТА И ПРЕСТЪПНОСТТА
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: ДЕЦАТА И ПРЕСТЪПНОСТТА
Като птичка в небесата 
Тази тема стана малко като "Детето и неговото възпитание". Да продължим по темата и да поговорим малко за детската престъпност, как мислите Вие кой е виновен?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
- renesanz
- Легендарен флуудър
само да вметна,че понякога въпреки всички усилия на родителите децата сами изграждат лоши навици,които не винаги са породени от заобикалящата ги среда... има деца,които просто избират другия път,пътят на кражбите,вандалствата,побоищата.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
Има и едно друго твърдение, че никой се не е родил лош. Какво значи да избереш лошия път? За всяко нещо си има причина.renesanz написа:само да вметна,че понякога въпреки всички усилия на родителите децата сами изграждат лоши навици,които не винаги са породени от заобикалящата ги среда... има деца,които просто избират другия път,пътят на кражбите,вандалствата,побоищата.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
renesanz написа:само да вметна,че понякога въпреки всички усилия на родителите децата сами изграждат лоши навици,които не винаги са породени от заобикалящата ги среда... има деца,които просто избират другия път,пътят на кражбите,вандалствата,побоищата.
Не съм съгласен, че не са породени от средата. Най-малкото за тези лоши навици е взет пример отнякъде. Ако ще и от телевизията. А за нея темата няма да ни стигне сигурно.
- renesanz
- Легендарен флуудър
да,породени са,но не винаги има очевидно обяснение на нещата...
никой не се ражда лош,става такъв,а как-начини много.
никой не се ражда лош,става такъв,а как-начини много.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
Все пак някои се раждат покварени и негативната среда ги пречупва по-лесно.

Кой се раждат "покварени"?Boromir написа:Все пак някои се раждат покварени и негативната среда ги пречупва по-лесно.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Квито родителите, такива и децата. Тва е.
Формула за успешно гледане на деца няма - шансът родителят да смята нещо за правилно, а всъщност да е грешно никак не е малък. Ако знаехме как точно трябва да се гледат и възпитават децата щеше да е приказка
Щяхме да знаем кво да правим и да не се чудиш дали ще се справиш
Иначе за мен на първо място е домашното обкръжение. Това е най-важното.
Формула за успешно гледане на деца няма - шансът родителят да смята нещо за правилно, а всъщност да е грешно никак не е малък. Ако знаехме как точно трябва да се гледат и възпитават децата щеше да е приказка

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Според теб случайно ли е същесвуването на такива науки като педагогика и психология?Pisobella написа:Квито родителите, такива и децата. Тва е.
Формула за успешно гледане на деца няма - шансът родителят да смята нещо за правилно, а всъщност да е грешно никак не е малък. Ако знаехме как точно трябва да се гледат и възпитават децата щеше да е приказка![]()
Щяхме да знаем кво да правим и да не се чудиш дали ще се справиш
![]()
Че то ако им пишеше на челото "Роден изнасилвач", на Том Круз щеше да му е значително по-лесно в Департамента по Предотвратяване на престъпления.Bethany написа:Кой се раждат "покварени"?
Аз не казвам, че съм открил най-после формулата на предопределеността или нещо подобно, а че не всичкият човешки материал е пригоден и изряден по презумпция.

Ти като откри формулата, защо не я патентова?Boromir написа:Че то ако им пишеше на челото "Роден изнасилвач", на Том Круз щеше да му е значително по-лесно в Департамента по Предотвратяване на престъпления.Bethany написа:Кой се раждат "покварени"?![]()
Аз не казвам, че съм открил най-после формулата на предопределеността или нещо подобно, а че не всичкият човешки материал е пригоден и изряден по презумпция.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
а там да има написано черно на бяло как трябва да се гледат децата?!Bethany написа: Според теб случайно ли е същесвуването на такива науки като педагогика и психология?
Няма ли да спреш просто да пишеш квото ти дойде за едното заяждане, щото пишеш глупости?

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аз пък смятам, че ти пишеш пълни глупости, а отгоре на всичко не се усещаш! И това, което пиша е с цел да провокирам вашето съзнание и да създам диалог.Pisobella написа:а там да има написано черно на бяло как трябва да се гледат децата?!Bethany написа: Според теб случайно ли е същесвуването на такива науки като педагогика и психология?
![]()
![]()
![]()
Няма ли да спреш просто да пишеш квото ти дойде за едното заяждане, щото пишеш глупости?
Черно на бяло, мила, има една камара литература по темата за отглеждане и възпитание на детето, а това, че ти не си наясно означава ли, че аз се заяждам?
Последно промяна от Bethany на 19 Яну 2009, 12:26, променено общо 1 път.