Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента

Мнение от Бeтон »

maioneza написа:На първо място, лумпен е онзи, който 20 години сере и пикае (с извинение) на главите на българския народ. После лумпен е самият български народ, защото позволява 20 години да му серат и пикаят на главата и си трае.
Ако беше по-голям, щях да си помисля, че си скачал преди 20 години. А лично според мен през 97-ма година като си вдигнал байрака като на манифестация, спокойно си минал под масата и никой не те е видял. Сега ти е първия протест, много си надъхан да сереш квалификации. :lol: :lol: :lol: :lol: Да, разбираме те, даааамммм :lol: :lol: :lol: :lol:
maioneza написа:Само да вземете някой лев...
а пък ако алтернативата на борба за същия някой лев да е на площада - не, мерси.
Вместо да хвърлям огради си насочвам енергията другаде и през нощта ;) Ама вие сте малки още за тия работи.
maioneza написа:Защото заради такива като тая културоложката България загива и няма активно гражданско общество.
Не мисля, че може да се сложи знак за равенство
хвърлям огради = аз съм от активното гражданско общество
maioneza написа:слушате чалга
Такива смешковци адски радват. Като нямат с какво друго да се аргументират, вмъкват тоя изтъркания лаф.

И знаете ли, кои образи се "аргументират" с това? Имам наблюдения - тези с нарушена полова потентност. Сериозно. Понеже в чалгата нали само нечисти помисли има, химии, ще те спечеля, шумно ли го правя...
И като не могат шумно да го правят, го правят шумно през деня на площада, хвърляйки огради, подвикват "ше ви... в ... майна", те по друг начин не могат да направят това... Някак си като го кажат и си вярват :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ето - аз си ги обясних нещата, така че такива постове вече не ме учудват.
maioneza написа:На мен обаче ми пука.
Демографския прираст е отрицателен, заради горните причини. Активното гражданско общество мята две огради през деня, понаправя тройното замразяване (понеже още играе на SEGA и MORTAL KOMBAT 2, рядко 3, мисли че ULTIMATE-а предстои да излезе, а SONY PLAYSTATION е машина на бъдещето), вечерта си взема един плакат с мацки от онея с 256 цвята - героини от SEGA игрите, бие си чекийки сам, свършва в сифона в банята и бъдещите активни граждани отиват у канало.

Много ясно, че ще останем смотаняците.
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Бeтон написа:
maioneza написа:На първо място, лумпен е онзи, който 20 години сере и пикае (с извинение) на главите на българския народ. После лумпен е самият български народ, защото позволява 20 години да му серат и пикаят на главата и си трае.
Ако беше по-голям, щях да си помисля, че си скачал преди 20 години. А лично според мен през 97-ма година като си вдигнал байрака като на манифестация, спокойно си минал под масата и никой не те е видял. Сега ти е първия протест, много си надъхан да сереш квалификации. :lol: :lol: :lol: :lol: Да, разбираме те, даааамммм :lol: :lol: :lol: :lol:
maioneza написа:Само да вземете някой лев...
а пък ако алтернативата на борба за същия някой лев да е на площада - не, мерси.
Вместо да хвърлям огради си насочвам енергията другаде и през нощта ;) Ама вие сте малки още за тия работи.
maioneza написа:Защото заради такива като тая културоложката България загива и няма активно гражданско общество.
Не мисля, че може да се сложи знак за равенство
maioneza написа:слушате чалга
Такива смешковци адски радват. Като нямат с какво друго да се аргументират, вмъкват тоя изтъркания лаф.

И знаете ли, кои образи се "аргументират" с това? Имам наблюдения - тези с нарушена полова потентност. Сериозно. Понеже в чалгата нали само нечисти помисли има, химии, ще те спечеля, шумно ли го правя...
И като не могат шумно да го правят, го правят шумно през деня на площада, хвърляйки огради, подвикват "ше ви... в ... майна", те по друг начин не могат да направят това... Някак си като го кажат и си вярват :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ето - аз си ги обясних нещата, така че такива постове вече не ме учудват.
maioneza написа:На мен обаче ми пука.
Демографския прираст е отрицателен, заради горните причини. Активното гражданско общество мята две огради през деня, понаправя тройното замразяване (понеже още играе на SEGA и MORTAL KOMBAT 2, рядко 3, мисли че ULTIMATE-а предстои да излезе, а SONY PLAYSTATION е машина на бъдещето), вечерта си взема един плакат с мацки от онея с 256 цвята - героини от SEGA игрите, бие си чекийки сам, свършва в сифона в банята и бъдещите активни граждани отиват у канало.

Много ясно, че ще останем смотаняците.
Леле, Бетон как ми липсваше само не е истина! Я кажи къде се изгуби?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Бетани, за справка темата със заведенията. Човекът знае, къде да иде.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Bethany написа:Леле, Бетон как ми липсваше само не е истина! Я кажи къде се изгуби?
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 01#p528601
Изображение
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Боже Господи... Това ми е коментарът като попрочетох темата :?
Седя си вкъщи = аз съм от активното гражданско общество?

Не подкрепям насилието, но това, че съм бил на протеста, не значи, че съм хвърлял огради. Там си имаше провокатори от националистически фракции, сами ще се сетите кои, интелигентни хора сте или поне се надявам, по които се увлякоха момчетата, т.н. футболни фенове, някои от които само са истински хулигани. Има такива, които не са лумпени, но имат събрана неприязън към полицията и когато се получи провокация, действат спонтанно. Провокаторите се чупиха по сигнал и полицията смаза обикновените хора. Не видях нито един прибран от баш провокаторите :wink:

Грешки направихме, да, но съм съгласен с maioneza - най-големият лумпен беше българският гражданин, който имаше възможност да дойде, но не дойде, за да протестира срещу управлението, което съсипва България 8)
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

ники написа:Бетани, за справка темата със заведенията. Човекът знае, къде да иде.
Между впрочем аз питах Бетон, не теб, защо се обаждаш?
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Само да направя още едно включване - благодарение на протестите промените в Закона за горите не бяха приети, не и сега, хъх. Дори само това може да се сметне за огромен успех. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

rkk написа:Грешки направихме, да, но съм съгласен с maioneza - най-големият лумпен беше българският гражданин, който имаше възможност да дойде, но не дойде, за да протестира срещу управлението, което съсипва България 8)
Най-големият лумпен на изборите ще избере друго правителство и ще свали това от власт, а останалите много скачане и накрая пак нищо. Виж темата с накетата, провери, колко хора подкрепят протеста ви и си направи сам изводите, кой е лумпен.

Бетани, правя го единствено, за да те апострофирам и да провокирам някакъв спор с тебе, че ми е много скучно. Нямам финанси за излизане, а брат ми се прибра и е седнал на лаптопа, а на тоя компютър нещо му се развали саунд-картата и нямам звук, за да изгледам някой готин филм.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

ники написа:
rkk написа:Грешки направихме, да, но съм съгласен с maioneza - най-големият лумпен беше българският гражданин, който имаше възможност да дойде, но не дойде, за да протестира срещу управлението, което съсипва България 8)
Най-големият лумпен на изборите ще избере друго правителство и ще свали това от власт, а останалите много скачане и накрая пак нищо. Виж темата с накетата, провери, колко хора подкрепят протеста ви и си направи сам изводите, кой е лумпен.

Бетани, правя го единствено, за да те апострофирам и да провокирам някакъв спор с тебе, че ми е много скучно. Нямам финанси за излизане, а брат ми се прибра и е седнал на лаптопа, а на тоя компютър нещо му се развали саунд-картата и нямам звук, за да изгледам някой готин филм.
Да разбирам ли, че както изчепиш всички възможни забавления опираш до моето съдействие, което въобще не ме ласкае! :lol:
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Тъй.
Нямаше ме известно време, защото учех за изпити, влизам в темата, преглеждам набързо последните 2-3 страници и не мога да загрея какво е станало/става.
Gia, която ми беше писала ЛС, от което бях останала с впечатление, че ще е на протеста и даже иска барикади да се правят, сега хули протеста. Не успях да разбера защо (това не е обвинение към нея, просто наистина покрай полиграфията изпуснах пусулата на всичко), но не само това не разбрах - peterdi, който последния път като четох обясняваше, че арестантите били само хулигани, сега е с облик срещу полицейското насилие, кара ни се, че властта ни е разединила (правилно!) и казва "Няма да давам съвети", но в крайна сметка не разбрах за или срещу протеста ли е и защо (пак - не е обвинение към него, наистина на всичко съм изпуснала пусулата). Освен това се е появила някаква майонезна фенка на Бойко, която навиква всички на ред, май и тя не знае защо.
И, разбира се, нито дума за починалия м 4-то районно човек. Един приятел ми каза, че негов колега е бил в една килия с него, били са 35 човека и той е починал, след като не му е оказана медицинска помощ. Но полицията така и не каза името на този човек, а хората така и не се поинтересуваха освен 1-2ма, не вдигнаха шум, нищо, все едно нищо не е станало.
Пускам bTV, говорят за някакви дебили, дето правели протест в полза на АЕЦ и веднага се виждат кадри как полицай с чупка в кръста ги кани при Станишев, който радушна се ръкува с тях и ги изслушва. А от студентите и еколозите избяга, нали. А студентско-зелено-земедело-пенсионеро-каквото-още-е протест е 7-8ма новина някъде, имало стотина човека ...
А, да, и Дичоу пише, че еколозите били прецакани на протеста, защо? Доколкото аз разбрах, Закона за горите бе приет на първо четене в доста добър вид от това, което ни бяха подготвили (макар че не знаем в какъв вид ще го приемат на второ, но все пак) - а това е добро начало, нали? Какво прецакване, какви пет лева? За финал, всички дружно плюят СРОКСОС, даже peterdi, който не беше ли на тяхна страна.
Айде сега, ако някой има желание, да ми обясни какво се е случило в тия 2-3 дена, в които ме е нямало. :) Най-вече е отправено към peterdi, защото той е най-навътре май, но и към всеки друг, който изяви желание да ме светне, щото много се обърках вече.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Колеги,

на 21-ви януари от 15 часа ще се проведе нов протестен митинг. Една седмица след 14-ти, за който вече всичко се каза и предъвка. Една седмица, след като властта за пореден път се подигра с нас. Нека й покажем, че е било за последен път. Нека всеки, който излезе на 21-ви пред Народното събрание, го направи за себе си, не заради някоя партия, не заради някой организатор. Нека всеки настоява за отговорност от страна на отговорните. Нека настоява за оставка на неспособните да се справят с нашите проблеми - престъпност, корупция, беззаконие. Нека покаже, че му пука какво става в България и нека го покаже открито!

"Наистина недоволството трябва да излезе от къщите и от кръчмата. Просто хората, които са недоволни на думи, трябва да дойдат да го покажат на дела." - Йорданка Динева, Коалиция "За да остане природа в България", Дарик радио

"Хората не могат да си мислят, че веднъж на 5 години ще гласуват, а в промеждутъка ще спят. Това е илюзия, не работи и никога не е работила в нито една част на света и в нито един отрязък от световната история." - Свилен Овчаров, Зелени адвокати, Индимедия

"Ние искаме просто държавата да си върши работата." - Йорданка Динева, Коалиция "За да остане природа в България", Дарик радио

"Ние сме един народ и призовавам всички от различните изповедания, етноси и т.н. да се обединим в името на нашето общо по-добро." - Златина Станкова, Форум BG Mamma, Дарик радио

"Искаме всеки следващ, който влезе в правителството, да знае за какво е там." - слушател на Дарик радио

"Възможно е хората да протестират като солидарност към тези, които имат проблеми. Не е задължително винаги да има синдикат или партия, която да ръководи нещата." - Борислав Сандов, СРОКСОС, БНР

"Няма нищо нередно [протестът] да е политически." - Живко Георгиев, БНР

"Еколозите и студентите не протестират за нещо различно от това да се спазва закона. Моля ви се, не ни слагайте лозунги в устата... исканията са пределно ясно разписани... Всяко набъркване в работата на управляващите от гражданите си е политика, въпросът е, че [протестът] не е партизиран... Не приемаме вижданията на старото поколение за организирани протести като манифестации от 80-те, което те са виждали, защото и Атака, и синдикатите - там манифестират техните членове, а ние искаме да привлечем хора." - Свилен Овчаров, Зелени адвокати, БНР
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

В НС имало Комисия по гражданското общество! И кой й е председателят? Повръща ми се! :pukeright:
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

@Шепот и всички останали

пиша в зависимост от инфото, което стига до мен. Физически ми е невъзможно сам да следя всички радиа, телевизии, всички анализатори, електронни медии и преса, които пускат информация. Чак днес например разбрах, че в 4-то мой личен приятел е подложен на наистина унизително отношение, няма да изпадам в подробности. Но, да речем, братът на този същия е бил в 3-то, където работата е била коренно различна. Да, аз съм против полицейското насилие, доколкото засяга и хора, които не са направили нищо нередно. И по-нагоре бях писал, че от тях са отговорни извършителите на гаврите, както и техните началници. Но не мога да кажа, че всичките полицаи биха наред и се гавриха с хората. А за арестуваните - имаше вандали, имаше и много арестувани мирни протестиращи, за познатите ми разбрах чак после, когато са излезли от арестите, а почти всички са стояли там поне по един ден. От мирно протестиращите има оправдани, има и осъдени...

Не съм спрял да бъда ЗА протестите. Въпреки, че смятам, че до голяма степен ни обезглавиха още първия ден. Но ние от организациите още не сме победени. И сме решени да им покажем на костюмарите, че въпреки загубата на първия рунд, сме способни да съберем достатъчно сили преди края. Защото техните действия ми напомнят на един анимационен филм, в който едно прасе пращаше копои срещу животните, срещу които не можеше само да излезе. Накрая обаче копоите престанаха да слушат прасето и то си изпати...

Както и да е. Вярвам, че оттук нататък ще спрем да се караме за глупости, защото в крайна сметка никой от нас не може да се похвали, че е съвършен. Само ще се опитам да доизгладя някои възникнали въпроси, които все още никой не е успял да разреши.

Плаката за чувствителните деца, който някой е снимал на втория ден от протестите и който предизвика разнопосочни коментари, е направен от майките на децата с увреждания. Техните деца на 14-и ги нямаше, има снимка другаде как майките държат този плакат (не помня къде я видях точно). Техните искания, които най-малко се чуха, се отнасят до абсурдите, които им предлага нашата родна администрация, в резултат на което тези деца никога не се интегрират ефективно. Парите, които се отпускат по европейските програми, никога не се използват по предназначение. Никой от нас, които не сме вътре в проблемите, не можем да си представим на тези майки какво им е.

Да, исканията на различните организации варират. За пореден път днес се убедих в това днес. Едни искат оставки веднага, други - не. Но има нещо което всички искат и това е - диалог и законност. Навсякъде.

Казах - няма да призовавам към присъствие / неприсъствие на протеста на 21-ви. Затова писах в предния пост - АКО идвате. Всеки ще реши сам. Това е тема не за размисъл, а за действие. Делата ни са по-важни от думите.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
maioneza
В началото бе словото

Мнение от maioneza »

Norwegian Wood:

Ако беше внимавал докато ми четеш поста, щеше да забележиш, че съм написал, че на мен Бойко не ми харесва и ще гласувам със задраскана бюлетина

Бетон:

Ах, ти, форумен палавникооо. И ти си поредния разбирач. Първо, откъде знаеш на колко съм ? Второ, откъден знаеш мятал ли съм огради или не? Трето откъде знаеш кой протест ми е това? Палячоооо, на краставичар краставици ше продава. А за чалгата, май много се засягаш, другарю. Сори, ако съм засегнал ранимата ти опитна душица. Относно нарушената потентност...браво, герой! Рядко се срещат толкова тъпи копелета като тебе. Все така да ни радваш, жив и здрав :joker: клоун :) Ако мислиш, че небивалиците и научната фантастика които бълваш трогват някого си се объркал. Ма нейсе, нали разбрахме, че си с нарушена потентност...простено ти е. Сладур
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Joker написа:В НС имало Комисия по гражданското общество! И кой й е председателят? Повръща ми се! :pukeright:

Комисия по гражданското общество и медии
(13 Народни представители)

Председател: Иво Атанасов - БСП

Източник: http://parliament.bg/?page=ns&lng=bg&ns ... ow&gid=173
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”