Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента

Мнение от camel »

DADO написа:
peterdi написа:Нали... просто се наводняват с кинти... нямам думи просто... едвам се намериха пари за нова озвучителна уредба, без да се възползват от щедро предлаганата помощ от разни партии.
Защо мислиш толкова примитивно? Важното е че самите протестиращи, чийто основен контингент е съставен от скинари, футболни хулигани и други отпадъци на обществото, лично са признали че получават от 300 лв. нагоре за безредиците, които вдигат.

Източник, доказателства, бройка???
:roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

DADO написа:самите протестиращи, чийто основен контингент е съставен от скинари, футболни хулигани и други отпадъци на обществото, лично са признали че получават от 300 лв. нагоре за безредиците, които вдигат.
Ако основният контигент на протестиращите се състоеше от "скинари, футболни хулигани и други отпадъци на обществото", ти гарантирам, че нямаше да е останала една здрава витрина, пейка, кола и глава в София и околностите.

А относно признанията - откъде знаеш, че някой не им е дал по 20 лв. след протеста, за да кажат, че са взели по 300 предварително? Нищо не знаем така или иначе.
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Хора,

Около тази серия протести се чуха, видяха и случиха невероятно много простотии и безумия. Една много мъничка част от хората отделят време за размисъл, останалите се водят от емоции и предубеждения.

Мен ме е страх. Най-много ме е страх от изявления като това:

"Елеонора каза...
МАЙКА СЪМ НА ДВЕ ДЕЦА !
С ДЪЩЕРЯ МИ КОЯТО Е НА 10г. СМЕ ВСЕКИ ДЕН ТАМ!
МИЛИ РОДИТЕЛИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА,
ЕЛАТЕ НА 21.01.2009г. ПОДКРЕПЕ ДЕЦАТА СИ, КОИТО ВСЕКИ ДЕН СА ТАМ И СЕ БОРЯТ ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ В СТРАНАТА СИ.
НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДЕЦАТА СИ САМИ В УСТАТА НА ВЪЛКА. ТА НАЛИ ЗАТОВА ГИ РАЖДАМЕ И ОТГЛЕЖДАМЕ, ЗА ДА ИМ БЪДЕМ ОПОРА В ТРУДНИ МОМЕНТИ.
ИМА ЛИ ПО-ТРУДЕН МОМЕНТ ОТ ТОЗИ, ДА СЕ БОРЯТ ЗА ДА ПОСТИГНАТ ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ ЗА СТРАНАТА СИ?

ИЗПЪЛНЕТЕ РОДИТЕЛСКИЯ СИ ДЪЛГИ И СИ ВЗЕМЕТЕ ПО ЕДИН ДЕН НЕПЛАТЕН ОТПУСК И ЕЛАТЕ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА 21.01.2009г.

ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ ПОДКРЕПЯТЕ И ОБИЧАТЕ ДЕЦАТА СИ МИЛИ РОДИТЕЛИ !"

От страницата на СРОКСОС https://www.blogger.com/comment.g?blogI ... Popup=true

Никога не съм предполагала, че ще го кажа, но хора, спрете да излизате на протести като тези досега.

Нито организаторите, са организатори. Нито протестиращите, протестиращи.

Обръщам се главно към протестиращите от този форум. Помислете. Седнете и мислете. Говорете. Смятам, че тук се получи ако не добра, то поне някаква дискусия, която да накара всички страни да се замислят.

За протокола:

Аз разбирам генезиса на протестите. Разбирам и какво води организаторите. Разбирам и тези, които ги подкрепят и тези, които не ги подкрепят по една или друга причина. Аз съм "за" протестите като форма на гражданска активност, но в тези не видях нито ясни цели, нито добра организация, нито стиковане, нито адекватен диалог между отделните страни. Не отидох. И не казах на приятелите си да отидат.

Все пак те повдигнаха достаъчно въпроси и провокираха достатъчно дискусии и именно затова са ценни. Разговорите ще повлекат след себе си действия, но не продиктувани само от афекти, надявам се.

Какво очаквате от всеки следващ протест на площада? Да ви видят, да ви чуят, да ви счупят главите?

Преценете си сами къде и за какво масовките вършат работа и кога и защо има смисъл да мислите и действате самостоятелно. Ако искате...
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Щом сме били там, значи сме помислили ;) Да не говорим, че, както споменах, решението ми да отида дойде впоследствие, след като гледах кадри по телевизията. Така, че имай предвид, че тоя пуст протест съм го мислил и премислял, на шиш съм го въртял, с други хора съм го нищил и все пак реших да отида. Може би трябва да помислиш повече и да се гмурнеш по-дълбоко от това, което от повърхността изглежда дълбоко... Въпрос на приоритети. Отделен въпрос е, че една от причините, да не искам да отида, беше съзнателното ми разграничаване от хората, които отиват, без да са мислили. Но понеже обръщението ти е към хората от форума, съм длъжен да подчертая, че БАШ ние не ходим някъде просто така ;)
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

@ James

Нали ти си James от http://james-said.blogspot.com/

Като казах, че нито протестиращите са протестиращи, имах теб предвид. Изчетох ти поста от блога и исках да ти отговоря, но там няма опция за това. :shaking2:

На няколко места подчертаваш как сте си стояли мирно и кротко. Таки ли трябваше да си стоите? Апатично. Да, снимали сте. Но за мен това пак е апатично.

Защо отиде в крайна сметка? От солидарност? Не си заслужава. Предполагам си бил на повечето протести на Коалицията. Предполагам виждаш колосалната разлика.

Ходете по протести и като ви последват майките с децата си, помнете, че отговаряте пред тях. Отговаряте за лошата организация и за ръцете в джобовете.

Твърдя, че в момента студентите, които не са нясно кажи-речи с нищо, подвеждат майките и обикновените хора. Мислил си критично, бил си против, но си отишъл. Още хиляда като теб и ето ти проблем.
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

По повод исканата оставка на министъра на вътрешните работи -

изявление на Михаил Миков пред МВР:

"Става въпрос за сигнал от 9.30 и открити взривни устройства, които се видяха по медиите... Представете си какво щеше да стане при един такъв инцидент..."

Дотук добре. Но:
Как се получава, че в 9.30 е получен сигнал за опасност от взривяване на бомби пред Парламента, а в 13.00 площадът все още е пълен с хора? Защо не беше спрян протестът още в началото, а се изчака жандармерията да се изнерви и запали, че после да бие наред? Защо при толкова слаби мегафони на полицията, не беше използвана озвучителната уредба на организаторите, за да чуят всички, че трябва да се изтеглят от площада? Вместо това уредбата беше прегазена от полицаите? Защо при единствен аргумент опасност от бомба полицията бие?

И в безсилието си да признае вината на политическата власт, министърът започва да ни говори как протестът бил оцветен, защото партийни членове ходели организирано на него?
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Хубави въпроси.... :salute:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Единствено на протеста на Г. Седефчов Първанов за АЕЦ "Козлодуй" няма да отида. Дано да не му се вържат хора на тоя..
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Въпрос към СРОКСОС: Защо 19-те искания, които се смятат за официални, не са публикувани никъде? Твърдите ли, че това са официалните искания на протестиращите и защо те отсъстват от вашия сайт? Как ще докажете на хората, че не сте партийно обвързани? Какво разбирате под революция на карамфилите? Смятате ли, че с изявленията по уредбата на 14.01 сте допринесли за запалването на искрата - не сред лумпените, а сред останалите протестиращи?
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

peterdi,

Кого питаш? Нас ли?

СРОКСОС прекалиха!!! И ще ви кажа защо. Защото нито веднъж не признаха собствените си грешки. Начинът, по който се организират е хаотичен и недообмилсен. Няма обратна връзка между тях и обикновените хора - тези, които им се довериха. http://sroksos.org/

Момичета и момчета, спрете се!!! На тези протести има деца за бога!!!

Всеки, който ходи да протестира без ясна идея защо и без да си дава сметка какво (би трябвало да) следва от протестите подвежда стотици други хора. Нещо повече, по този начин застрашава живота и здравето им.

Жертвеността ви е похвална. Но в момента разполагате само с нея! Помислете си кой, как и към какво ви води...
...
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Norwegian Wood написа:Единствено на протеста на Г. Седефчов Първанов за АЕЦ "Козлодуй" няма да отида. Дано да не му се вържат хора на тоя..
По неофициални данни на протеста присъстват около 4000 души докарани с автобуси с бургаска, пернишка и старозагорска регистрация.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

къв е тоя протест за АЕЦ ?
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
maioneza
В началото бе словото

Мнение от maioneza »

Абе ти... :scratch:
Я се кротни малко, културологията май ти идва в повече.

Ето моето становище най-вече за случилото се на 14-ти и кой всъщност е лумпен.

На първо място, лумпен е онзи, който 20 години сере и пикае (с извинение) на главите на българския народ. После лумпен е самият български народ, защото позволява 20 години да му серат и пикаят на главата и си трае. Лумпен е полицаят, който бие малки деца и възрастни хора. Лумпени сте всички вие, които наричате лумпени едни момчета борещи се за нещо. Вие за какво се борите? Само да вземете някой лев, ама не осъзнавате, че не всичко е пари. Държават гние, а на вас не ви пука. След събитията в Гърция цяла България цъкаше и си казваше - "Ех, виж ги гърците. Кога и ние ще се вдигнем така?" Ето, момчетата се вдигнаха и показа че им е дошло до гуша от всичката помия около тях. А вие ЛУМПЕНИ ги обвинихте, че са провалили протеста. Защото сте с промити глави. Защото НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО не е наред в тая убита скапана държава. Ония кукловоди в иказват, че тези лумпени развалиха протеста и вие им вярвате. Защото сте бедни души. Защото сте мишки и ви е страх. Защото заради такива като тая културоложката България загива и няма активно гражданско общество. Защото ви мачкат, а вие си мънкате под нос,а ядете кренвирши, слушате чалга и се кефите, че имате нов телевизор. Нищо, че ще го изплащате 2 години. На вас всичко ви е ОК, що ви е да протестирате. ЛУМПЕНИ ДОЛНИ. Вие сте долна сган, отгледана от политиците които ви промиха мозъците и ви направиха послушни агънца. Халал да ви е. На мен обаче ми пука. Искам да живея тук. Искам моите деца да живеят тук. И заради вас скотове единственото, което ми остава е да се моля на Господ да спаси тая пуста наша родина...

Ще завърша с едно извинение.

АПОСТОЛЕ, ПРОСТИ НИ! НИЕ НЕ ТЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

maioneza написа:Абе ти... :scratch:

На първо място, лумпен е онзи, който 20 години сере и пикае (с извинение) на главите на българския народ. После лумпен е самият български народ, защото позволява 20 години да му серат и пикаят на главата и си трае. Лумпен е полицаят, който бие малки деца и възрастни хора. Лумпени сте всички вие, които наричате лумпени едни момчета борещи се за нещо. Вие за какво се борите? Само да вземете някой лев, ама не осъзнавате, че не всичко е пари. Държават гние, а на вас не ви пука. След събитията в Гърция цяла България цъкаше и си казваше - "Ех, виж ги гърците. Кога и ние ще се вдигнем така?" Ето, момчетата се вдигнаха и показа че им е дошло до гуша от всичката помия около тях. А вие ЛУМПЕНИ ги обвинихте, че са провалили протеста. Защото сте с промити глави. Защото НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО не е наред в тая убита скапана държава. Ония кукловоди в иказват, че тези лумпени развалиха протеста и вие им вярвате. Защото сте бедни души. Защото сте мишки и ви е страх. Защото заради такива като тая културоложката България загива и няма активно гражданско общество. Защото ви мачкат, а вие си мънкате под нос,а ядете кренвирши, слушате чалга и се кефите, че имате нов телевизор. Нищо, че ще го изплащате 2 години. На вас всичко ви е ОК, що ви е да протестирате. ЛУМПЕНИ ДОЛНИ. Вие сте долна сган, отгледана от политиците които ви промиха мозъците и ви направиха послушни агънца. Халал да ви е. На мен обаче ми пука. Искам да живея тук. Искам моите деца да живеят тук. И заради вас скотове единственото, което ми остава е да се моля на Господ да спаси тая пуста наша родина...

Държавата гние, м8....ти си най-видното доказателство за това!!!
М8, трудно ми е да те обвиня, че не гласуваш, защото едвали имаш право...
Но, все пак м8, на нас, всички нас ни пука...просто не мислим, че ако днес хвърляме метални огради по ушев...а вчера сме гърбили 15-годишни за кинти за кафево...нещата ще се оправят...
Продължавай да се "бориш", м8...все пак с последнатя изява вече официално "София лапат" е най-мега мошно тъф лад, корава мадафака фирма, м8...
Та и кинтите ги изкара ти...не помниш ли... :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

maioneza написа:Абе ти... :scratch:

Ако това горното, го направиш под формата на стихотворение, ще звучи много възрожденско. Днес не сте ли на протест? Айде марш пред НС. Брей, какви големи патриоти имало в България, какви възвишени личност, какви бойци за правда... С това високопарно изказване няма да впечатлиш никого.

Ние ли сме лумпени? Ние поне мислим, преди да тръгнем да изразяваме стадното си недоволство по най-абсурдния начин. Ние не замеряме полицията с огради и снежни топки. Ние не издигаме лозунги за оставка на правителството, от което очакваме да изпълнява исканията ни.

Кой е мишка бе? Това, че ние не подкрепяме мизерния ви протест ни прави мишки ли? Не може да се оплакваш за всичко бе, разбираш ли го това? Не може приносът ти към държавата да се изразява в протести, псувни и мрънкане. Като не ти харесва, заминавай в Гърция.

И ние искаме децата ни да живеят в България. Ти с какво си допринесъл за прогреса на държавата. Айде, аман от такива като тебе. Следващият път поне се сдържай малко, преди да ни класифицираш като офце и мишки, защото може и да се окаже, че ние сме далеч по-трезво мислещи и по-загрижени за държавата.
Публикувай отговор

Обратно към “България”