Хора,
Около тази серия протести се чуха, видяха и случиха невероятно много простотии и безумия. Една много мъничка част от хората отделят време за размисъл, останалите се водят от емоции и предубеждения.
Мен ме е страх. Най-много ме е страх от изявления като това:
"Елеонора каза...
МАЙКА СЪМ НА ДВЕ ДЕЦА !
С ДЪЩЕРЯ МИ КОЯТО Е НА 10г. СМЕ ВСЕКИ ДЕН ТАМ!
МИЛИ РОДИТЕЛИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА,
ЕЛАТЕ НА 21.01.2009г. ПОДКРЕПЕ ДЕЦАТА СИ, КОИТО ВСЕКИ ДЕН СА ТАМ И СЕ БОРЯТ ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ В СТРАНАТА СИ.
НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДЕЦАТА СИ САМИ В УСТАТА НА ВЪЛКА. ТА НАЛИ ЗАТОВА ГИ РАЖДАМЕ И ОТГЛЕЖДАМЕ, ЗА ДА ИМ БЪДЕМ ОПОРА В ТРУДНИ МОМЕНТИ.
ИМА ЛИ ПО-ТРУДЕН МОМЕНТ ОТ ТОЗИ, ДА СЕ БОРЯТ ЗА ДА ПОСТИГНАТ ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ ЗА СТРАНАТА СИ?
ИЗПЪЛНЕТЕ РОДИТЕЛСКИЯ СИ ДЪЛГИ И СИ ВЗЕМЕТЕ ПО ЕДИН ДЕН НЕПЛАТЕН ОТПУСК И ЕЛАТЕ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА 21.01.2009г.
ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ ПОДКРЕПЯТЕ И ОБИЧАТЕ ДЕЦАТА СИ МИЛИ РОДИТЕЛИ !"
От страницата на СРОКСОС
https://www.blogger.com/comment.g?blogI ... Popup=true
Никога не съм предполагала, че ще го кажа, но хора, спрете да излизате на протести като тези досега.
Нито организаторите, са организатори. Нито протестиращите, протестиращи.
Обръщам се главно към протестиращите от този форум. Помислете. Седнете и мислете. Говорете. Смятам, че тук се получи ако не добра, то поне някаква дискусия, която да накара всички страни да се замислят.
За протокола:
Аз разбирам генезиса на протестите. Разбирам и какво води организаторите. Разбирам и тези, които ги подкрепят и тези, които не ги подкрепят по една или друга причина. Аз съм "за" протестите като форма на гражданска активност, но в тези не видях нито ясни цели, нито добра организация, нито стиковане, нито адекватен диалог между отделните страни. Не отидох. И не казах на приятелите си да отидат.
Все пак те повдигнаха достаъчно въпроси и провокираха достатъчно дискусии и именно затова са ценни. Разговорите ще повлекат след себе си действия, но не продиктувани само от афекти, надявам се.
Какво очаквате от всеки следващ протест на площада? Да ви видят, да ви чуят, да ви счупят главите?
Преценете си сами къде и за какво масовките вършат работа и кога и защо има смисъл да мислите и действате самостоятелно. Ако искате...