Полицията уби един и преби десетки (кадри на терора)

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Полицията уби един и преби десетки (кадри на терора)

Мнение от peterdi »

Днес на протеста по микрофона е имало изявления по повод на случаите в 4-то. Особено се набляга на декларациите, които са ги карали да подписват. Предполагам, че случаите ще бъдат отразени във всички централни медии. Освен това ще имаме поглед и върху случаите в Първо, където беше отведен съорганизаторът Миро Джоканов. Досега за Четвърто чух само, че са се държали сравнително добре с хората, но са ги карали да подписват всякакви неща и на някои е бил отказан достъп до адвокат, преди да бъдат отведени пред съдията. Аргументът е бил, че ще се наложи да плащат страхотни хонорари, което нямало смисъл на фона на 30-те лева глоба. Остава обаче записът в досието - едно е да си осъждан, а друго - да си чист.

Радвам се, че хора сред мирните жертви на побоите се появиха отново в следващите дни, и то в добро здраве. Каквото и да си говорим, все пак е добре, че с палки и щитове се получават само поносими наранявания, ако не се използват шутове. Полицаите явно смятат, че една аркада не е кой-знае колко - не че е приятна, и бият с палките смело.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Smoking Mirror написа:А пък на всичкото отгоре ако не бяхте ходили на протест нямаше да има невинни пострадали граждани. Или поне можехте да идете на протеста ама да не мятате огради по полицаите. Тогава вероятно също нямаше да има пострадали невинни граждани. Пък и ако се бяхте разпръснали след като ви изгониха от народното събрание, а не бяхте продължили схавтките с полицията (все едно можете да ги спечелите) също нямаше да се стигне до гонения из борисовата градина и невинни пострадали граждани.
Прав си, Гошко - обещавам, че другия път няма да мятам огради и знаци по полицаите и няма да им налитам с ритници и лед. Бетани, Пешо, вие също се засрамете и на следващия протест - по-кротко. Ние сме си виновни.

Гошко, идеята беше, че протестът беше координиран с властите и организаторите имаха план, който изпълниха - да покажат на полицаите агресивните и побойниците, създаващи смут и те да ги арестуват. Ченгетата обаче не спазиха своята част от уговорката - заради заповеди или не - това не е от значение.

Прав си - по-добре да не бяхме ходили на протест. И 97-ма, и по-рано. Така или наче пак Станишев и компания щяха да ни управляват. знаем, че си комуняга и ни е страх, защото един ден ще станеш съдия. Не, че не си прав за почти всичко, което си написал, разбира се. Просто подхождаш малко несериозно. Както обикновено. Но това е обяснимо, предвид факта, че си в чужбина от бая време... :roll:
А, иване, на теб ти препоръчвам след като ти се провали инициативата с политическата партия да се запишеш в червения кръст :P там ще можеш наистина да помагаш на хората.
Я разясни - нали знаеш, че съм по-културно-образователно ориентиран... :albino:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

уф, дабъл постинг. някой да го оправи моля ви щото не мога да си изтрия предното мнение. пък не ми се копира всичко щото е мн сложно.
Последно промяна от Smoking Mirror на 17 Яну 2009, 19:26, променено общо 2 пъти.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Иване, като ще цитираш цитирай като хората ;) Както отбелязах, на протеста имаше тълпа. Тълпата прави разни неща. Вие съзнателно се идентифицирахте като част от тълпата много по-рано. Ерго и вие сте в кюпа с всички останали. Даже ако това беше кампания по ДиД щяхте да вкарвате демидж като суорм. Ениуей, точно ти по принцип не си част от тълпата, защото по думите си отишъл по-късно да помагаш на пенсионерите. Но пешо е бил. целта на протеста беше да се съберат и да се консолидират всички които са недоволни. еми събраха се. всички които бяха недоволни бяха на едно място и бяха заедно. пешо не е метнал и една ограда. метнали са я скинарите и ултрасите. пешо не е имал за цел да прави безредици, той е искал да протестира мирно. но там той е бил с други хора, които са искали да правят безредици. и той предварително съзнателно се е съгласил да ходи с тях на протест. когато те са тръгнали да си правят безредиците той не си е тръгнал. останал е. значи по нито едно време на протеста той не се е отделил от тълпата, през цялото време е бил с нея. или дори пешо да го е направил много от онези пребити пенсионери и арестувани невинни хора очевидно не са го направили. щото ако всички си бяха тръгнали, когато скинарите започнаха да мятат огради само скинарите щяха да ги бият, нали така ;) защо пенсионерите не ги бият по футболни мачове?

че съм "комуняга" е в общи линии вярно. (макар че зависи какво имаше предвид под комуняга) Като преди известно време си говорихме с Дон Хорхе се оказа, че съм и конфуцианец ;) но това не ми пречи да мисля адекватно. за разлика от някои други хора.

ама с теб пък конкретно сме си говорили хиляда пъти, че разликата между мен и станишев е, че аз съм комунист, а той не е. както не са и онази сбирщина хора дето се събира на бузлуджа всяка година ;) и вярно е, гласувах за него на предните избори и не съм особено доволен от управлението му (пък може да ти кажа, че от всичките тука дето мятахте огради аз съм най-силно пострадал от това правителство - предполагам, че съм единственият от вас, който е засегнат в личен план. ама няма сега кво да се правим на интересни по тоя повод). И просто няма да гласувам за него на следващите избори... това е формата на протест, която съм избрал, защото тя е единствената, която ще проработи и която няма да докара куп главоболия на мен, на държавата, на рандъм невинни двойки, които са излезли да се разходят из борисовата градина и на още по-рандъм хора, които ги е хванало задръстването по цариградско като са се прибирали от работа ;)

а, бетани, напълно съм наясно за разликата между всеобщата декларация за правата на човека и американската конституция. но вярно е, не се изразих ясно - споменах американската конституция защото тя, е единствената която дава законно право на народа си да прави безредици във формата на протест срещу властта.

ако искаш може и юридически да си говорим. И аз съм бил при шопов ;)

добавено: не ме разбирайте погрешно. не съм за полицейското насилие. изобщо не го оправдавам. но нещото, което ми е много по-неприятно от полицейското насилие е агресията от страна на скинарите и на ултрасите, които провокират полицейското насилие. защото не съм чул досега за случай, когато човек си минава през подлеза на ндк да му скочат да го бият полицаи. а за обратното съм слушал доста. и ми е неприятно, че всички обвиняват полицаите, когато първопричината за проблема в случая не са те. тълпата е. вярно - част от тази тълпа бяха нормални хора. ама можеше да не вземат ненормални със себе си или като видят че онези са ненормални да си тръгнат или да опитат да ги неутрализират. ама не само пешо и още трима отгоровници ами всички заедно.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

С риск да предизвикам лоши асоциации, обаче смятам, че и едните, и другите са маскари...

Смисъл и от двете страни на загражденията се виждат проблясъците на една и съща жестокост - в крайна сметка тези полицаи не са извън народа, не са дошли от някъде другаде, а имат същите проблеми като нас. Затова и при тях ма изблици на насилие.Проблем е обаче това, че имат палки и право да ги зиползват, което някак си нарушава крехко равновесие. Но може би преди да искаме нещо от властта трябва да поставим някакви изисквания пред самите себе си... Защото дискотеки в Студентски град има защото има клиенти за тях, защото всеки проблем има своите причини и последствия в обществото, затова и решенията не могат да се наложат отгоре или чрез промени на ръководството... Най-малкото защото аз поне не виждам алтернатива на сегашните управляващи. А винаги мога да се пиша кандидат за депутат, но кому ще помогне това освен на мен?

А и нещо, което ми се наби на очи - имаше някои очевидно противоречиви изказвания на арестувани(за справка - Борислав Бориславов пред журналисти от Нова тв и в статията си за 24 часа), и абсурдни твърдения на хора като Иван Костов: малолетни са принуждавани да подписват декларации....
Абе, вие поне разбирате от тия неща, кажете ми, моля, какво прави малолетен(лице под 14 години) на митинг? А, и каква юридическа сила ще има една такава декларация? А може ли малолетен да носи административно-наказателна отговорност?
И това е човек ,който пише закони, управлявал е държавата 5 години, и иска на гърба на общественото недоволство да управлява пак... Алтернатива ли е той?
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Абе този протест си беше пълна глупост.Аз лично въобще не го подкрепях, макар и отвсякъде да се опитваха да ме убеждават да ходя да протестирам.И за какъв дявол да го правя, като съм си даже доста доволен от това правителство в сравнение с предишните?Да не говорим за липсата на основна идея за протеста.Дай да протестираме , ей така, че ни е монотонен живота и ни е писнало - на който каквото му е писнало.Повечето хора които отидоха там отидоха тоно за да си излеят натрупаното недоволство от неуредиците в собствения живот приписвайки ги на правителството.Някои дори обвиняваха премиера и сие, че са виновни за газовата криза, като спирането на кранчето въобще не се контролира от нас.

А това,че създаващите проблеми са били провокатори не е невъзможно , но аз съм сигурен, че не е напълно вярно.Защото по интернет се тръбеше за протеста, в транспорта имаше разлепени флайърчета с мелодраматични и подканящи лозунги без ясна идея за някаква обща идея и в края на краищата дойдоха доста хора дошли за екшъна и адреналина отколкото за да защитават някакъв принцип.

Личните ми впечатления от познати беше, че ще отидат там за да "им дадат да разберат" на управляващи, полиция и т.н.Всъщност доста хора отидоха там с ясното съзнание , че ще правят проблеми както безредиците в Гърция и това беше ответа на полицията.

Защо научителския протест пред парламента, макар и да имаше доста жандармерия , нямаше нито боища, нито пострадали???Може би защото протеста имаше ясна и добре известна цел и нямаше ексцесии.....

Общо взето полицаите даже пипаха меко и запонаха да разпръсват тълпата чак когато загражденията бяха разбити и захвърлени срещу им.Това го има черно на бяло на видеозапис.А всъщност по закон можеше доста по-остро да се действа.Комбинацията на задушлив (представете си какво би направил на някой асматик) сълзотворен газ комбинирано със силна водна струя (представете си какво би станало на този студ със стотици мокри хора навън) даже щеше да е доста по-ефективен метод за разпръсване, но не беше предприет.А за палките - еми каквото почукало - такова се обадило.Организаторите да не бяха пропагандирали протеста си така неумело и да не бяха привличали хора от кол и въже , които отиват там само да си изкарат поредното хулиганско сбиване както на мач.А след като ги има вече на протеста такива индивиди - еми знаете мисля поговорката - "Каквото почукало , такова се обадило".А да се арестуват и следят единични индивиди в тълпа е доста трудно и несериозно нещо, защото всеки може да незчинства и после да се покрие сред останалите и да се прави на света вода ненапита.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Smoking Mirror написа:пешо не е имал за цел да прави безредици, той е искал да протестира мирно. но там той е бил с други хора, които са искали да правят безредици. и той предварително съзнателно се е съгласил да ходи с тях на протест. когато те са тръгнали да си правят безредиците той не си е тръгнал. останал е. значи по нито едно време на протеста той не се е отделил от тълпата, през цялото време е бил с нея. или дори пешо да го е направил много от онези пребити пенсионери и арестувани невинни хора очевидно не са го направили. щото ако всички си бяха тръгнали, когато скинарите започнаха да мятат огради само скинарите щяха да ги бият, нали така ;) защо пенсионерите не ги бият по футболни мачове?

Според мен вече съм отговорил на това така:
Гошко, идеята беше, че протестът беше координиран с властите и организаторите имаха план, който изпълниха - да покажат на полицаите агресивните и побойниците, създаващи смут и те да ги арестуват. Ченгетата обаче не спазиха своята част от уговорката - заради заповеди или не - това не е от значение.
добавено: не ме разбирайте погрешно. не съм за полицейското насилие. изобщо не го оправдавам. но нещото, което ми е много по-неприятно от полицейското насилие е агресията от страна на скинарите и на ултрасите, които провокират полицейското насилие.

Е тук няма как да сме на различни мнения.
защото не съм чул досега за случай, когато човек си минава през подлеза на ндк да му скочат да го бият полицаи. а за обратното съм слушал доста.
Явно не си попадал на подходящите хора/кадри/книги/статии... :? Но естествено е вярно че, обратният вариан е безброй пъти по-разпространен.
Аватар
nana_banana
В началото бе словото

Мнение от nana_banana »

Хора,стига вече сте вярвали на лъжливите медии....ако чакате сами да разберете от формати като БНТ, БТВ или Нова- то тогава никога няма да разберете защо сме пред парламента. Ако не отидеш на протеста или не се разровиш из интернет (естествено, ако те интересува бъдещето на всички нас, родители и нашите деца), то няма как да разбереш идеята. Особено, ако не го и почувстваш. Аз лично се чувствам тъпо да давам обяснения защо протестирам, защото все едно няма за какво!!!!! Ако все пак има частица заинтересованост- изгледайте видеото, качено вчера в www.sroksos.org . Ако и тогава не разберете- то смисъл няма не в протеста, а в това да обясниш на глупака колко е глупав.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

nana_banana написа:Хора,стига вече сте вярвали на лъжливите медии....ако чакате сами да разберете от формати като БНТ, БТВ или Нова- то тогава никога няма да разберете защо сме пред парламента. Ако не отидеш на протеста или не се разровиш из интернет (естествено, ако те интересува бъдещето на всички нас, родители и нашите деца), то няма как да разбереш идеята. Особено, ако не го и почувстваш. Аз лично се чувствам тъпо да давам обяснения защо протестирам, защото все едно няма за какво!!!!! Ако все пак има частица заинтересованост- изгледайте видеото, качено вчера в http://www.sroksos.org . Ако и тогава не разберете- то смисъл няма не в протеста, а в това да обясниш на глупака колко е глупав.
Оо, ама аз минах през протеста именно, за да видя, за какво иде реч. Не чух никой да скандира някое от 19те искания, но затова пък доста хора се бяха увлекли да викат "оставка"

Батбаян отгоре много правилно го е казал. И аз съм на абсолютно същото мнение. Хората отиваха на протеста, без да знаят срещу какво протестират, а само защото са видяли рекламите в интернет и в градския транспорт. Събраха се толкова много хора, защото организаторите приемаха всеки, който иска. Това беше просто една сбирщина, на която всеки обвинява правителството за личните си проблеми.
Аватар
nana_banana
В началото бе словото

Мнение от nana_banana »

Значи пак ще се повторя- който не иска да разбере и принципно НЕ РАЗБИРА, няма какво да му се обяснява. Явно за теб това правителство си върши работата, доволен си от живота си и всичко в тая страна те кефи.

п.с. Мислиш ли, че ще тръгнем да викаме всяка от 19-те точки?! То се видя, че те са внесени и всеки, който се интересува може да намери как да ги прочете. Плюс това още на протеста на 19.12.2008г. никой не ни "отрази", както се казва. Това беше пълен "игнор", незаинтересованост от страна на политиците. Мислиш ли, че такова "уважение" от тяхна страна заслужава нещо по- снисходително от ОСТАВКА. Вижда се,че толкова години едни и същи хора си менкат местата в парламента, правят си сценки как уж не се понасят, а са комбина...смях в залата! Видя се как за 2 дена приеха някои от исканията и почнаха да работят по тях. Ето, че можело и да стане по- бързо, ако ножът опре до кокалчето!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

На глупостите, които изписа, хората са отговаряли много в темата за протеста. Не казвам, че съм доволен от правителството, ама вие сте смешни: хем искате то да ви изпълни 19 искания, хем и да си подаде оставката. Е, де? Не ми казвай, че аз не съм ви разбирал протеста, защото 90% от хората там не знаят и едно от 19те искания.
Аватар
nana_banana
В началото бе словото

Мнение от nana_banana »

Ники, и с теб, и без теб (по-добре), няма да се откажем, каквото и да мислят същества като теб.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

ники написа: Това беше просто една сбирщина, на която всеки обвинява правителството за личните си проблеми.
Да бе, точно. Сега остава и да поясниш какви са тия лични проблеми - на единия някоя не му е пуснала, другият има цирей на г*за, нали?
Прочетете хубавичко дългия пост на Носферату - някъде из тия страници беше.
А пред този, дето "даже си е доста доволен от това правителство", онемявам. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Norwegian Wood написа:
ники написа: Това беше просто една сбирщина, на която всеки обвинява правителството за личните си проблеми.
Да бе, точно. Сега остава и да поясниш какви са тия лични проблеми - на единия някоя не му е пуснала, другият има цирей на г*за, нали?
Прочетете хубавичко дългия пост на Носферату - някъде из тия страници беше.
А пред този, дето "даже си е доста доволен от това правителство", онемявам. :D
Е, от къде пък да знам какви са им проблемите? Аз като минах през протеста всеки си викаше, каквото му падне. Няколко души дори си пееха песничка. Все едно на всички тук не им е ясно, че 90% от хората на протеста отидоха, за да изразят недоволството от нещо неопределено. Това визирам под лични проблеми. Човек като не може сам да си оправи живота и държавата му е виновна за всичко. На студентите, които са отишли наистина с конкретни искания като стратегия за висшето образонание и академичен закон, браво, останали сте смешни.

Нана-банана, какво значи няма да се откажете? Ще стоите пред парламента за винаги ли? То не става ей така да ви угодят на всичките. Пък и всяко чудо за 3 дни. Трябва да призная, че един от реалните ефекти на протеста, е че предизвиква дискусии. Ако хората, които сме против него, си бяхме мълчали, тая тема щеше да е дълга тамън 3 страници и никой нямаше да й обръща и грам внимание.

Ако не ти харесва управлението, на изборите гласуваш за други. Ама не да кажеш "То няма за кого" и утре пак да седнеш да викаш. Той кабинетът ще си отиде след няколко месеца, ама не заради вашите протести, а въпреки тях.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

nana_banana написа: Ако все пак има частица заинтересованост- изгледайте видеото, качено вчера в http://www.sroksos.org . Ако и тогава не разберете- то смисъл няма не в протеста, а в това да обясниш на глупака колко е глупав.
Тъжно е,че някои хора обръщат събитията от 14 в абсолютна пропаганда против правителството и против държавата.Може би съм достатъчно глупав,че да разбера,че въпросното видео е представено по много явен пропаганден начин,без ясна обосновка,без ясни цели(за мен призиви към разрушаване на корупционната мрежа в България,премахване на тоталитарните придобивки на депутати,смяна на избирателната система-с какво? и прочие не са ясни цели,а празни твърдения),с тендециозно показани кадри от случилите се събития.Защо няма кадри с издевателствата над полицаите и колко време са търпяли.
Финалът на видеото с музиката и посланията на Zeitgeist:Addenum просто ме убеди,че организаторите на протестите и създателя на това клипче,нямат абсолютно никаква ясна идея за какво се борят.Убедих се,че целта на клипчето,а и явно на въпросната СРОКСОС е да се създадат масови безредици,анархия и хаос с цел разбиване на световната и държавна конспирация и в интерес на незнайни елементи.Защо не пуснахте и основните послания от горепосочения филм,обединени под надслова неподчинение и разрушаване на съществуващия ред?!?
Държа да отбележа,че не съм бил на протестите,не ги подкрепям,именно поради неясните искания и сбирщината от кол и въже.Информирам се чрез познати,инетрнет и масмедиите.Не оправдавам полицейското насилие,но и не заставам зад действията и посланията на организаторите на протеста,за които има доста любопитни данни в нета,ако човек иска да научи.

:salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Публикувай отговор

Обратно към “България”