Полицията уби един и преби десетки (кадри на терора)

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Полицията уби един и преби десетки (кадри на терора)

Мнение от Шепот »

ники написа:Когато обявиха по мегафона, че протестът приключва, колко от вас си тръгнаха?
Въпросът е "Когато обявиха по мегафона, че протестът приключва, колко от вас чуха?"
Бях досами паметника, когато са "обявили". Чух го после по новините. Обявили са по някакъв скапан мегафон с микрофония. Вместо да идат при организаторите и да им кажат "Разпускайте протеста, забранен е" и Румен или някой друг да обяви по озвучителната техника "Хора, бързо се разотивайте, протестът е забранен", какво правят те? Минават през хората, през техниката (шатрата - унищожена, техниката - май са успели студентите частично да я спасят с телата си). Бях на паметника. Стана раздвижване и решихме да идем на жълтите павета, защото предположихме, че расатковците правят дивотии. Там видяхме строени жандармеристи. Рекохме си - ще се разправят с нацита и ултраси, дръпнахме се още по-настрани, за да не попаднем под кръстосаните уудари. И през ум не ни мина, че протестът е забранен и след малко ще премажат всички ни. Никой не знаеше какво става и вината за това не е на организаторите, защото и те не знаеха какво става.

Относно провокаторите. Бяха трийсетина човека, компактна група, която СРОКСОС посочи на полицията според предварителната уговорка - да бъдат изолирани. Това не се случи. Вместо това телевизионните камери внимателно снимаха как гамените ритат щитовете на жандармеристите и после не снимаха нещата, разказани нещата от Jamesmagno, въпреки че са били там. Освен тия трийсетина човека да е имало няколко ентусиаста, които мятаха снежни топки, които се разтваряха над нашите глави и още няколко псуващи. Това се вижда и от телематериалите, въпреки многото опити да бъде компрометиран максимално протеста, и от материалите на хората, снимани с камерки на джиесеми и фотоапарати.
В действията на полицията и жандармерията нямаше нищо логично. Нито спряха посочените им провокатори, нито обявиха така че някой да ги чуе края на протеста, освен това си позволиха ужасяващо отношение, псувайки, пребивайки и арестувайки по улиците хора всякакви, включително и такива, дето дори не са ходили на протеста, камо ли да провокират каквото и да било.

Скитник,
не превръщаме полицаите във врагове. Нямаме никакво желание да са ни врагове, дори едно от 19-те искания беше в подкрепа на техните. Тези, които ти описваш, са футболните фенчета, които медиите се опитаха да изкарат мнозинство, а това изобщо не беше така.
И да, трябва да се потърси отговорност от началниците на полицията, включително от министър Миков.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Абсолютно съм съгласен.

Ето два цитата от форума на ченгетата:
Най-напред здравейте от един новобранец-бивш Ваш колега във форума ви!
Бих искал да кажа и аз някоя дума за този прочут протест. За мен се случиха следните три неща:
1. Властта успешно неутрализира целта на този протест - такъв реално нямаше!
2. Властта успешно отклони общественото внимание от вътрешните икономически проблеми с които е неспособна да се справи!
3. Властта успешно ви натри носовете заради мирното пушене и пиене на вода - сега хората са обърнати срещу вас!
Правя евала в такива моменти на "отдел антипропаганда" на БСП - признавам им - много са добри.
Мога само да ви кажа че от тук нататък ще е моного трудно в отстояването на вашите позиции и искания. Ако ще правите нещо си създайте някаква организация, която като този цитиран отдел да работи по всички въпрос - ресурс за това имате. И вижте /снощи ми мина покрай ушите от телевизора/ как правят протестите в другите страни вашите колеги - дочух че в Гърция полицаите са демонстрирали заедно със студентите!
Запомнете - ръководството Ви е политическо и нищо умно и полицейско от него не може и не трябва да се очаква.
А по повод действията на митинга - бяха НЕПРАВИЛНИ! Може да нямате зароведи, но когато се напада, плюе, рита и обжда полицай, хвърлят се предмети по него или се рушат заграждения поставени за опазване на общ.ред - заповед за арест и санкциониране на нарушителите не се чака, защото те са осъществили състава на най-малко административно нарушение, да не говорим за престъпление. Действа се назебавно - това е като на мач - още първата проява я пресичаш с картон, иначе и се качват на главата и после избива агресия и реваншизъм. Ако вашите застарели майори и полковници не го знаят защото не са го учили, нека младите офицери да поемат тежестта на пагона - а после всички сержанти нека ги защитават. Така се прави общност, иначе всеки за себе си - така е най-лесно за ония горе да ви разигравата както си искат!
Ето тук има статия за скорошните събития в гърция http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Greek_riots - дали са добри или не е съвсем друга тема фактът е че за първите два дни са подпалени 11 сгради, разбити са над 80 автомобила окупираи са около 5 университета (в софия имаше колко - 2 потршени витрини и 10ина автомобила ако не и по малко ??).

За първите 2 дни в гърция - арестувани са 120 души и около 60 нелегално пребиваващи.

За един ден в софия - при много по лека форма на протест са прибрани над 150 човека.

Защо ? такава беше инструкцията или ? Гръцките полицай са по кекави от вас и не знаят как да бият или просто нещо друго тръгна зле ?
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Шепот написа:Бях досами паметника, когато са "обявили". Чух го после по новините. Обявили са по някакъв скапан мегафон с микрофония. Вместо да идат при организаторите и да им кажат "Разпускайте протеста, забранен е" и Румен или някой друг да обяви по озвучителната техника "Хора, бързо се разотивайте, протестът е забранен", какво правят те? Минават през хората, през техниката (шатрата - унищожена, техниката - май са успели студентите частично да я спасят с телата си). Бях на паметника. Стана раздвижване и решихме да идем на жълтите павета, защото предположихме, че расатковците правят дивотии. Там видяхме строени жандармеристи. Рекохме си - ще се разправят с нацита и ултраси, дръпнахме се още по-настрани, за да не попаднем под кръстосаните уудари. И през ум не ни мина, че протестът е забранен и след малко ще премажат всички ни. Никой не знаеше какво става и вината за това не е на организаторите, защото и те не знаеха какво става.
Значи първо на първо трябва да имаш ум, че да ти мине нещо през ума ;) Защо някой трябва да ти каже? Не беше ли ясно? Ама вие в заблудата си, че ще се утепате.

Как така оневинихте Кънчо и Миро? Значи главите ви са яли малко бой, че още не сте се сетили. :roll: Сроксос-мроксос - демонстрират фалшива, пародийна, псевдо и още не знам как да я нарека "демокрация".
Продължавайте да им вярвате... Дааааамммм...
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Бeтон написа:
Шепот написа:И през ум не ни мина, че протестът е забранен и след малко ще премажат всички ни. Никой не знаеше какво става и вината за това не е на организаторите, защото и те не знаеха какво става.
Значи първо на първо трябва да имаш ум, че да ти мине нещо през ума ;) Защо някой трябва да ти каже? Не беше ли ясно? Ама вие в заблудата си, че ще се утепате.
Бетоне, я се осъзнай! Естествено, че властите са длъжи официално да уведомят протестиращие, че протестът се отменя - и то не само да го кажат, ами да го повтарят, докато и последният гамен не го чуе и разбере и сам не реши дали да си тръгне. Има си етика, предполагам и закони за това. И чак тогава да почват с палките.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Защо да се казва, че простестът е отменен, като такъв изобщо не е позволен? По дефолт, отишлите там, трябва да им е било ясно, че нещо такова ще се случи.

Или интелигенцията, за която претендирате да бъдете, не включи в сметките си правителствените провокатори под форма на ултраси?
medicate, medicate
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

phoebe написа:Защо да се казва, че простестът е отменен, като такъв изобщо не е позволен? По дефолт, отишлите там, трябва да им е било ясно, че нещо такова ще се случи.

Или интелигенцията, за която претендирате да бъдете, не включи в сметките си правителствените провокатори под форма на ултраси?
Така е по-закон, умнико . ;) Като гледам подписа ти, си мисля, че вместо да защитаваш арабските терористи може да обърнеш енергията си към по-добро бъдеще за собствена си страна и в частност по-малко насилие.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

phoebe написа:Защо да се казва, че простестът е отменен, като такъв изобщо не е позволен?

Човече, как може да пишеш такива неща. Естествено че протестът е бил позволен по надлежния ред! Като не знаеш как става, не пиши по-добре.

СРОКСОС са днес при полицаите пред МВР, нека поискат от тях официално извинение за 14-ти. Вчера са внесени искания в парламента за търсене на отговорност от виновните полицаи и от ръководството им.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Не искай невъзможното от поебе... :wink:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Бетоне!!!! Престани да обиждаш кой бил тъп и да повтаряш, че боят бил малко! Отвращават ме тия твои мнения! Малко им бяха тупалките на децата, старите хора, невинните минувачи и протестиращи, щото са отишли да изразят личното си мнение!!!!!Малко им бяха разбитите глави, малко бяха шутовете, малко кръв се проля! Трябваше да убият повече хора!!! Така ли мислиш!?!?!?!?!? Не мога да повярвам, че изобщо някой може да говори такива неща, а ти ги пишеш постоянно. И после обясняваш, че не го одобряваш?!
Единствено само на онези копелета, които целенасочено подклаждаха агресията, си заслужаваха боя.

Нямам нищо лично против теб, обаче изказванията ти за боя наистина смятам, че са отвратителни.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

peterdi написа:
phoebe написа:Защо да се казва, че простестът е отменен, като такъв изобщо не е позволен?

Човече, как може да пишеш такива неща. Естествено че протестът е бил позволен по надлежния ред! Като не знаеш как става, не пиши по-добре.

СРОКСОС са днес при полицаите пред МВР, нека поискат от тях официално извинение за 14-ти. Вчера са внесени искания в парламента за търсене на отговорност от виновните полицаи и от ръководството им.
Трябва да си голям наивник да си мислиш, че някой от Ушевите ще си признае вината!
"Съжалявам, че Ви бих, аз не го чувствах така, но си върша работата, за която искам повече пари!" Значи, когато става въпрос за бой по студенти, майки и еколози си вършат работата, а да са заловили някой сериозен престъпник? Така ли трябва да продължаваме да живеем вечно в страх, аз се питам те нас ли пазят или ние трябва да се пазим от тях. Пародията е пълна!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Joker написа:Не искай невъзможното от поебе... :wink:
Трябва да си наивен, че да слагаш хората под общ знаменател ;)
medicate, medicate
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз не смятам, че всички полицаи са такива животни. Убедена съм, че и те са като всички останали хора,и в работата им се срещат както говеда, така и нормални и съвестни хора. И не смятам, че е невъзможно да признаят, че са прекалили. Защото наистина някои действия бяха прекалени и трябва да си сляп за да не го видиш.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Според мен може и да се решат, още повече че не вярвам агресивните биячи от полицията да протестират днес. Те не са от тоя тип. Полицаите са длъжни да изкажат поне съпричастност, нали уж ни подкрепят!

За битите - има бити и заловени много, които са от вандалите. Има заловени от хора, които са се подвели от тях и са започнали също да замерят полицията. Моля ви се, как може един човек да се оплаква, че са го пребили за нищо, а след това лично да пусне своя снимка, на която е на първия ред на групата вандали. Ако не е с тях, какво прави там? Като тръгне полицията, няма да пита всеки ти с тях ли си, или не си. Всеки да си знае риска! Защо мислите че се стремях да държа поне момичетата встрани от тая сбирщина. По Дарик радио чух как закарани лумпени в ИСУЛ се отварят по най-долния начин на репортерите. Без съмнение са от тая група. Разпознах и хора от снимки. За майките, които се оплакаха по телевизията - какво са правили децата им на митинга? Защо двете бомби и шишето селитра бяха намерени у 15-годишен ученик?

Съгласен съм, че полицаите много пресилиха нещата на Орлов мост и в Борисовата, има достатъчно кадри, които го доказват, но и те се провокират в крайна сметка. Тяхна грешка. Нека си понесат отговорността, задето не пратиха с рейс група, която да пресрещне ултрасите в гръб и да залови най-опасните, които мятаха по тях каквото им попадне. Нека бъдат наказани за случката с пейката, най-малкото заради гавра. Нека обяснят защо са смятали, че всеки който бяга е виновен. Та кой ли няма да фукне като види такъв щурм.

Отговорност от полицията трябва да се търси на две нива: на ръководството и на отговорните полицаи за побоите. Останалите просто са изпълнявали нареждания, не ги слагайте под общия знаменател!

Отговорност на протестиращите е да знаят къде е опасно и да не отиват там! Когато беше ясно, че започва изтласкване, голяма част от мирно протестиращите започнаха да се изнасят. Какъв интерес имаха останалите, наглед невинни хора, че да се опират на полицията? Никакъв. Аз се изнесох тихо и мирно под носа на цял ред щитове и никой не ме нападна, като вече и лентата си бях свалил.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

На мен ми е интересно в сряда къде бяха сапьорите... :roll:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Цитирам още едно мнение:
Аз съм един от тия "зелени" дето протестират вече 2-3 години.
Ходил съм на много протести и не съм имал проблеми никога с полицията. Гледах по РЕ:ТВ какво става първия час и когат онахлухте като че ли бях доволен, казах си ще смачкат провокаторите. После обаче отидох на площада и там положението се промени. Почвахте да ни изтласквате. Видях един доста агресивен жадармерист който го държаха колегите му за да не отиде да се бие! Видях как грубо хванах 2-3 без да са особено опасни(замеряха само със снежни топки). Усещах как агресията и гнева ми се надигат. После се прибрах обратно и видях снимките и клиповете. Разбира се момичето с разкървавения нос. Агресията ме завладя и си мислех как утре ше се върна и ще започна да се бия с полицията.
Разкавам ви ги тия неща за да ви покажа как от един мирен протестиращ почти се превърнах във "войнствещ лумпен". Агресията ражда само агресия и колкото повече я има от едната страна толкова по силно и отговаря другата.
вчера си приказвах с един приятел от НСО, видях и агресията в неговите очи, бил е пред парламента и доста време говорихме "на въпреки" , за да стигнем на края, че няма за какво да спорим, някой просто наля агресия в тоя протест. На втория ден докато ме проверяваха полицаите единия ми каза "и ние сме с вас ама такава ни е работата".
Сега на трезва глава лесно виждам как са ни изиграли(и вас и нас) по най тъпия начин , но на площада не го усещах така.
Norwegian Wood написа:На мен ми е интересно в сряда къде бяха сапьорите... :roll:
Да, забравих да спомена и този момент...
Публикувай отговор

Обратно към “България”