Академия на МВР

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Firestarter_f
В началото бе словото

Re: Академия на МВР

Мнение от Firestarter_f »

все още не сме успяли да поговорим с това момче ashkadarma но се надявам скоро да се засечем...и човека да ми даде точна информация...ако има нещо ще пиша...
scalpelo, виш разгледай хубаво сайта на академията надявам се да разбереш повече от мен...защото и на мен специалностите нещо са ми ясни ама аз не съм от умните :)
до колкото знам има два факултета - Полиция и Пожарна безопасност ... по принцип трябва да има и трети - Сигурност, но не съм сигурна...
на сайта са дадени какви предмети се изучават първата година...но неразбрах кога точно си избираш специалността.. криминалистика да кажем....явно е след като влезеш във факултета...
Аватар
p.e.s.h.o
В началото бе словото
Специалност: Пожарна и аварийна безопасност, Академия на МВР
Обратна връзка:

Мнение от p.e.s.h.o »

Факултетите Полиция и Пожарна ги има. Сигурност го закриха, но тази година откриха две нови специалности, но не мога да ви кажа точно какви са. Ако ви интересува нещо питайте и ако мога ще ви отговоря
IMPOSSIBLE IS NOTHING
toni_sh
В началото бе словото

Мнение от toni_sh »

p.e.s.h.o ...това за 1 литър кръв беше образно казано...не съм си и помислял,че може да взимат толкова :scratch:, но както и да е.Между другото това наистина е странно-като/ако влезеш в избрания факултет,тогава ли си избираш специалността или те разпределят :| ...?!
Аватар
bibz
В началото бе словото

Мнение от bibz »

.. не трябва ли ти да си я избираш специалността .. :roll:
Истината и нищо друго освен истината!Но тя понякога боли готови ли сте да я чуете...
Аватар
p.e.s.h.o
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от p.e.s.h.o »

Мога да ти кажа как е за факултет пожарна, защото аз съм там. Специалностаа е една: Пожарна и аварийна безопасност. След като зашършиш можеш да станеш или началник на бойна смяна или профилактик. За полицията предполагам че е нещо подобно.
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Firestarter_f
В началото бе словото

Мнение от Firestarter_f »

леле p.e.s.h.o ти си номер 1 ... явно ти върви математиката за което ти завиждам...
за полицията явно специалността ще да е тази "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" така го пише на сайта...но се учат някви много различни неща и като завършиш ми е интересно каква длъжност можеш да заемаш...вероятно следовател ... може адвокат гледам че се учи много право...ама незнам все пак ако някой е по-наясно да пише нещо...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Адвокат и следовател можеш да станеш само ако имаш юридическо образование. Тук може би става въпрос за дознател.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
frn
В началото бе словото

Мнение от frn »

Firestarter_f, по принцип всички от ф-т " Полиция" излизаме инспектори с чин офицер, а къде ще работиш след това заивис от успеха ти... като завършиш идва министъра и шефа на човешки ресурси и който е първи по бал си избира къде иска да работи, после втория и така... накрая които са ги назначават където има места ;)
Аз съм първа година сега там и учим 9 предмета - обща теория на правото; административно право; конституционно право; защита правата на човека; лична защита; стрелкова подготовка; език - това са ти задължителните предмети има още 3 избираеми ;) въпреки, че учим повече право от СУ диплома за юр. образование не получаваме- 3ти курс се записваш в Благоевград задочно с право и си взимаш.
дано да съм бил полезен :rr: :salute:
Аватар
bibz
В началото бе словото

Мнение от bibz »

frn написа:Firestarter_f, по принцип всички от ф-т " Полиция" излизаме инспектори с чин офицер, а къде ще работиш след това заивис от успеха ти... като завършиш идва министъра и шефа на човешки ресурси и който е първи по бал си избира къде иска да работи, после втория и така... накрая които са ги назначават където има места ;)
Аз съм първа година сега там и учим 9 предмета - обща теория на правото; административно право; конституционно право; защита правата на човека; лична защита; стрелкова подготовка; език - това са ти задължителните предмети има още 3 избираеми ;) въпреки, че учим повече право от СУ диплома за юр. образование не получаваме- 3ти курс се записваш в Благоевград задочно с право и си взимаш.
дано да съм бил полезен :rr: :salute:

това последното е гадно ... :bounce:
Истината и нищо друго освен истината!Но тя понякога боли готови ли сте да я чуете...
officer
В началото бе словото
Специалност: АМВР
Курс: четвърти

Мнение от officer »

frn написа:... 3ти курс се записваш в Благоевград задочно с право и си взимаш.
...
Това беше до миналата година, това вече не е актуално.
Предварителни специалности,както в другите ВУЗ-ове,няма.
Всички "минават" обща подготовка, след което, където те назначат - после просто се местиш към това,което искаш да работиш. "Система" какво да я правиш :wink:
Аватар
ROBOKOP
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ROBOKOP »

Искам да попитам някой които може да ми отговори на въпроса, възможно ли е да кандидатствам в Симеоново като пожарникар и ако успея да вляза да се прехвърля към друг факултет? :?:
ashkadarma
В началото бе словото

Мнение от ashkadarma »

Възможно е.
Аватар
p.e.s.h.o
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от p.e.s.h.o »

Ако искаш да се прехвърлиш към друг факултет трябва да си издържал и съответните изпити за него (полиция - история и български). След това трябва да подадеш молба към ректора. Но това се прави много рядко и е по-вероятно да не те преместят. Но и не е невъзможно
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Аватар
ROBOKOP
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ROBOKOP »

Не просто питх щото по математика повече ми върви пак неми се става пожарникар и дали щеше да стане да влеза с изпит за пожарникар и после да се прехвърля и да избегна иторията :)
Аватар
p.e.s.h.o
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от p.e.s.h.o »

ROBOKOP няма да стане, трябва да минеш и през историята.
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”