Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента

Мнение от Дичоу »

Bethany написа: А относно "а не им скачаш на бой, чупиш фирмено имущество и се сбиваш с ведомствената охрана, на която също плащаш " понякога разходите са по-малки и оправдават целта. Тук не говорим за цивилизованост и хуманен подход. Историята е пълна с подобни примери, ако не ме лъже паметта ги наричат ги революции!
След всеки пост ми става ясно, че наистина този протест се състои само заради протестирането...
Когато се каже, че вдигате революции...и то без яснота какво следва след тях...ми се пускат 19 искания за изплащането на фонда за арпаджик и йогурт...
Когато се каже, че НЕ вдигате революции, а имате 19 разнопосочни искания...се казва....ТВА НАЩО ГО НАРИЧАТ РЕВОЛЮЦИЯ...
В крайна сметка за протеста едно е ясно...а именно, че нищо не е ясно...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Дичоу написа:
Bethany написа: А относно "а не им скачаш на бой, чупиш фирмено имущество и се сбиваш с ведомствената охрана, на която също плащаш " понякога разходите са по-малки и оправдават целта. Тук не говорим за цивилизованост и хуманен подход. Историята е пълна с подобни примери, ако не ме лъже паметта ги наричат ги революции!
След всеки пост ми става ясно, че наистина този протест се състои само заради протестирането...
Когато се каже, че вдигате революции...и то без яснота какво следва след тях...ми се пускат 19 искания за изплащането на фонда за арпаджик и йогурт...
Когато се каже, че НЕ вдигате революции, а имате 19 разнопосочни искания...се казва....ТВА НАЩО ГО НАРИЧАТ РЕВОЛЮЦИЯ...
В крайна сметка за протеста едно е ясно...а именно, че нищо не е ясно...
Както казва един мой любим образ във форума- ти какво предлагаш?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Бетани...изпълнявам обещанието си и ти поствам
Дичоу написа: А понеже ме попита какво предлагам аз...
Предлагам всеки да започне да се грижи за себе си без да седи и да чака държавата да помага...и най-вече като ограничи хленченето...
Ставайте и работете, деца....така стават нещата...
И когато дойде време да се гласува...го правете...и то така, че да не се псувате за гласа си след време...а когато усещате, че можете да дадете повече от гласа си на тая държава...правете го, агитирайте...влезте в движение/партия , което отговаря на Вашите разбирания и мироглед...и работете...
Междо другото...това е отговор отново на същия въпрос...отново зададен от теб....обаче на 10-та страница...
И тъй като очаквам след още 10 да ми го зададеш пак....по-хубаво си го сейфни някъде, че да не ми създаваш тия затруднени ;)
Последно промяна от Дичоу на 17 Яну 2009, 00:49, променено общо 1 път.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Е, сега... Дичоу... това момиче нито участва в протестите, нито в организацията им. Малко-много не е навътре с нещата. Освен това - Бетани, месиш хората, и то заради чиста проба подвеждане. От колегата Дичоу. Като че ли и двамата не сте наясно, или се правите че не сте, че тия дето трошаха и тия с 19-те искания имаха общо само доколкото се намираха заедно на площада. Едните търсят отговорност и решаване на проблемите им, а другите - меле.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

peterdi
За да сме наясно...не съм против протеста, защото се проля кръв...тя ми беше ясна още преди седмица...не беше ясна само за вас...
...провив съм именно заради тия 19 искания...
Не се прави политика така...не се прави и гражданско общество така...общо взето така се прави само неуспешен протест...
Тъй като млекарите излизат на протест само 100....майките само 20...студентите- 300....пчеларите 10...дайте да се съберем всички...да направим едно 2000 човека, че видиш ли ония са се стреснали и сани погледнали чаршафа с исканията...
Отново ти казвам, защото в тоя фоум много се пише и може да си пропуснал...АКО ПРОТЕСТА БЕШЕ НАИСТИНА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО...АЗ ЩЯХ И СЕГА ДА СЪМ НА НЕГО!!!
Но, той не е!!! Той е за разни разплащания на фондове и видео наблюдение в Студенстки град...
На вашия протест му липсва ясния фундамент...липсва му лице и отговорност...липсва му.....абе кажи речи всичко което би го направил успешен...
И когато викате различни прослойки на него...да си сложат исканията...и да викате и скачате заедно...значи трябва да си поделите и отговорността...
...и защото знам, че ще се опиташ да се измъкнеш...ти сам написа вечерта когато станаха ясни исканията...че към тях ще бъдат вмъкнати и проблемите на спортните бази...което ще рече, че феновете са присътвали легитимно във вашите договорености...
Е...значи не може благата да са за всички, а отговорността само на....лумпените!!!
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Дичоу написа:Бетани...изпълнявам обещанието си и ти поствам
Дичоу написа: А понеже ме попита какво предлагам аз...
Предлагам всеки да започне да се грижи за себе си без да седи и да чака държавата да помага...и най-вече като ограничи хленченето...
Ставайте и работете, деца....така стават нещата...
И когато дойде време да се гласува...го правете...и то така, че да не се псувате за гласа си след време...а когато усещате, че можете да дадете повече от гласа си на тая държава...правете го, агитирайте...влезте в движение/партия , което отговаря на Вашите разбирания и мироглед...и работете...
Междо другото...това е отговор отново на същия въпрос...отново зададен от теб....обаче на 10-та страница...
И тъй като очаквам след още 10 да ми го зададеш пак....по-хубаво си го сейфни някъде, че да не ми създаваш тия затруднени ;)
О, извинявай за безпокойство!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Официално съобщение от модераторския екип:

Уважаеми потребители, осъзнаваме, че поради деликатността на проблематиката около протеста, страстите са изострени, но държим да отбележим, че няма да толерираме личните нападки и заяжданията. Всички такива мнения ще бъдат трити. Благодарим за вниманието и ви пожелаваме спокойна и полезна дискусия.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Дичоу написа:видео наблюдение в Студенстки град...
Благодаря, че го спомена, точно за това исках да пиша и нещо се отплеснах. :oops:
На дискусията някакъв студент от студентска организация ЕЛБА, ЕЛВА, ЕЛМА или нещо от сорта, поиска видеонаблюдение в Студентски град, което за мен е възмутителна идея. Може би е вслючено към
14. Незабавни мерки за подобряване сигурността и условията за живот на студентите – битови условия, жилищна площ, нива на шума, охранителен режим.
?
Или си е тяхно самосиндикално изказано искане?
Защо съм против видеонаблюдението. Това е бигбрадърщина и нарушава човешките прав на студентите. Това позволява постоянното им следене от органите на реда и от един куп институции (знаете колко е разтегнат чиновническия щат в България). Ако на вас, колеги, ви е приятно да бъдете снимани отвсякъде, моля.
Но това нещо е борба със следствието, а не с причината за положението в Студентски град. Причината за положението я знаем всички - дива реституция, мутри. Да, трябва да има районно РПУ и според мен, трябва да има полицейско присъствие, но не и масово следене с камери. Трябва властите да се постараят да разкарат предпоставките - а именно мутрите (и изобщо не говоря за затваряне на ВСИЧКИ заведения в Студентски град, преди някой да ми скочи, Бетон вероятно) и незаконните заведения, незаконните строежи и незаконната реституция. Да сложат едно РПУ, но не от изроди като тези, които са пребивали протестиращи, но не и камери, с които да следят всички хора. Ето, има охранителни камери по много заведенията, но не виждам това да е помогнало особено досега.
peterdi, понеже си по-навътре, искам да те попитам теб това искане за камери от официалните на протеста ли е или просто подхвърлено от онази групичка на дискусията?
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Току-що ми изпратиха по скайп следния линк.
Вярно ли е, че исканията са били подменени или материалът е нечия пропаганда?
Защото ако е вярно, това е ВЪЗМУТИТЕЛНО. По-малко роми, повече полиция?! Абе ЕЙ! Какво става! :shock:
Моля някой от организаторите или хората около тях да ми отговори на въпроса.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Вие не разбрахте ли, че хора като лидера на СРОКСОС или каквото беше там, са хора които са отдавна в играта?
На тях им се плаща за да правят всичко това.
На тях им се плаща да намират овце, които да се жертват в името на "Оставката", за да може да дискредитират правителството и МВР. Да симулират демокрация. Да насочат народния гняв срещу номиналните управници, и да държат погледа му далеч от реалните.

И да го бутнете правителството, какво от това? Новите пак ще отговарят пред Черепа, Маджо и червената олигархия. Затова усилията ви са напразни. Докато не започнат боеве с танкове и гранатомети из центъра, Симеоново и Бояна, нещата няма да се променят- само имената на съответните чиновници.

(Това не е препоръка).
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

L'Inspecteur написа:(Това не е препоръка).
А би трябвало... :compress:
SarVeT
В началото бе словото

Мнение от SarVeT »

Лицето на протеста трябва да бъде "Против правителството", вас не ви ли притеснява факта, че партия като ДПС е в управлението и какво тя прави за НАС!?!?!? (всичките граждани на България) "От 123 заседания на парламента Доган е отсъствал 121 пъти." Сигурно не ви притеснява, че на следващите избори активността ще бъде отново 20% и, че отново ДПС ще решат всичко!? Сигурно не ви притеснява, че скоро от 71 проекта по САПАРД 66 са с огромни нарушения и няма да бъдат одобрени, но държавната администрация не е отчела никаква нередност!? Бяха спрени огромни средства от еврофондовете и февруари доклада на ЕК ще бъде отново УДАРЕН за правителството! И тогава си стойте вкъщи на топло и се забавлявайте тук! И също така в този протест трябва да се включат хора от опозицията... не може всичко да отричаш.. смешно е да има протест и опозицията да седи вътре заедно с представители от правителството! (никой не е казал те да яхнат протеста и прочие...) Предлагам Ви да почетете този блог малко... да се убедите, че има наистина млади народни представители с голям потенциал, които наистина искат промяна и виждат отвътре престъпната политика на това правителство!
http://www.martindimitrov.com
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Шепот написа:Току-що ми изпратиха по скайп следния линк.

Никога не съм чувал СРОКСОС да има подобни искания. Това ми прилича по-скоро на групата на Расате, техни хора са раздавали листовки на протестите.

Дичоу, благодаря за мнението. Прав си, човече. Ако зависеше повече от мен, щеше да е друга работа. Аз участвам в организацията главно от страна на природозащитната коалиция, в която членувам. Ние винаги сме имали конкретни искания и поводи, за които излизаме, и винаги искаме оставки от отговорните. Не съм член на СРОКСОС. Според мен те оставиха конкретните си искания на заден план, а на преден изкараха плаката с метлите, за да привлекат повече хора. И донякъде успяха. Но тук се балансира трудно. Доста разговори сме имали с тях. В деня на протеста излизат хора по медиите и питат - къде са ви конкретните искания? За какво протестирате? И когато ние ги изкажем, се намира някой да пита - е, за това ли само сте излезли, нали уж искате да сваляте властта? Ами да, това е поводът. Казах го и в Дарик радио, и сигурно на 50 други места - протестът като цяло е срещу политиката, която се води - от обикновените хора да не зависи нищо и да си играят с нас. Ако не искат или не могат да се променят - оставка. Нямат място във властта. Парламент, правителство, всички които са отговорни за нещата. Естествено, всяка съсловна организация има свои искания, които отстоява. Нормално е, всеки гледа на първо място своите проблеми да реши.

За спортните бази - не съм го писал аз, затова ли се усети на ЛС че не е от мене. Никой от представителите (официалните) на агитките не е казвал такова нещо пред мен или медиите, които съм успял да хвана, на 14-и те даже и не излязоха на микрофона. Те заявиха подкрепа към останалите организации, без да лансират официално свои искания.

А ето и исканията на полицаите, които ще бъдат внесени днес. С риск да започна още една пиперлива дискусия, заявявам открито, че ги подкрепям, стига да се извинят днес от името на своето ръководство на хората, пострадали незаслужено на 14-ти. Настоявам да го направят публично и да включат в исканията си наказания за полицаите, превишили своите правомощия и да не се задоволят само с осъждане на полицейския терор в Интернет.

1. Иницииране промяна в ЗМВР в глава 20 “ Синдикална дейност “ в срок от 1 месец, както и промяна на нормативните документи, регламентиращи тази дейност.

2. Незабавни промени в НК, предвиждащи по-тежки наказания и свеждащи до минимум възможността за освобождаване от наказателна отговорност и замяна на ефективната присъда с по-лека (условна, пробация) за лице, извършило нападение срещу служител на МВР при или по повод изпълнение на служебните му задължения. Инкриминиране на съпротивата при арест и неизпълнението на полицейско разпореждане.

3. Подобряване материално-техническото и финансово – ресурсно обезпечаване на дейността на служителите от МВР в съответствие с функционалните им задължения в срок до 4 месеца. От Министъра на ВР да бъде предоставена конкретна и публично оповестена програма за предстоящите действия в тези направления на дейност в срок до 1 месец.

4. Увеличение на основната работната заплата с 50 % на служителите в МВР считано от 01.01.2009 г., в срок до 01.03.2009 г.

5. Заплащане на извънредния и нощен труд в съответствие с разпоредбите на КТ, ежемесечно и без ограничение на максималния брой заплащани часове.

6. Увеличаване средствата за вещево доволствие минимално с 200% и средствата за храна на ½ минимална работна заплата
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

L'Inspecteur написа:Вие не разбрахте ли, че хора като лидера на СРОКСОС или каквото беше там, са хора които са отдавна в играта?
На тях им се плаща за да правят всичко това.
На тях им се плаща да намират овце, които да се жертват в името на "Оставката", за да може да дискредитират правителството и МВР. Да симулират демокрация. Да насочат народния гняв срещу номиналните управници, и да държат погледа му далеч от реалните.

И да го бутнете правителството, какво от това? Новите пак ще отговарят пред Черепа, Маджо и червената олигархия. Затова усилията ви са напразни. Докато не започнат боеве с танкове и гранатомети из центъра, Симеоново и Бояна, нещата няма да се променят- само имената на съответните чиновници.

(Това не е препоръка).
За СРОКСОС си беше ясно предварително, но ми е странно как се подведоха други младежки организации... :blackeye:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

на 17 и 18ти протестите са от 2 през НС, нали ? ? :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Публикувай отговор

Обратно към “България”