Нека решим следния управленски казус: ние (обикновени граждани на РБългария) сме Ръководството на една фирма(РБългария), казвам това със презумпцията, че плащаме данъци, които отиват в бюджета, от който се формира заплатата на министър-председател, министри, депутати и прочие., които се явяват наши подчинени (служители). Какво правят последните - не идват на работа или ако идват вършат странична дейност- четат весник, гризат си ноктите, бъркат си в носа, това е едната крайност, а другите лобират, взимат подпкупи, слючват сделки за мнл. от името на нашата фирма, но за чужда сметка, харчат фирмени пари, отчитат дейност практически без резултати! Не полагат грижи за фирмената собственост в качеството на добър стопанин! Злепоставят фирменото имидж! Като цяло фирмата ни е на загуба и е пред фалит. Какво бихте посъветвали ръководството? Според Вас дали си заслужава тези хора да продължават да идват на работа?peterdi написа:Като работиш във фирма и не си вършиш работата, те предупреждават, ако не се подобриш те уволняват. Това е![/b][/color]
Граждански протести
Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Щом ти е по-лесно с метафори ОК...Bethany написа:Нека решим следния управленски казус: ние (обикновени граждани на РБългария) сме Ръководството на една фирма(РБългария), казвам това със презумпцията, че плащаме данъци, които отиват в бюджета, от който се формира заплатата на министър-председател, министри, депутати и прочие., които се явяват наши подчинени (служители). Какво правят последните - не идват на работа или ако идват вършат странична дейност- четат весник, гризат си ноктите, бъркат си в носа, това е едната крайност, а другите лобират, взимат подпкупи, слючват сделки за мнл. от името на нашата фирма, но за чужда сметка, харчат фирмени пари, отчитат дейност практически без резултати! Не полагат грижи за фирмената собственост в качеството на добър стопанин! Злепоставят фирменото имидж! Като цяло фирмата ни е на загуба и е пред фалит. Какво бихте посъветвали ръководството? Според Вас дали си заслужава тези хора да продължават да идват на работа?peterdi написа:Като работиш във фирма и не си вършиш работата, те предупреждават, ако не се подобриш те уволняват. Това е![/b][/color]
...та, ДА уволняваш ги!!! По установения от фирмата ред...(ИЗБОРИ)
...а не им скачаш на бой, чупиш фирмено имущество и се сбиваш с ведомствената охрана, на която също плащаш
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Gia написа:Много съм съгласна с всичко, което казва peterdi.
Не одобрявате протестите, не ходите на дегати, не сте пуснали нито една жалба, кой знае и петиции колко сте подписали.
Не искам и да знам от къде се информирате!![]()
И аз снощи на дебата сефте чух за НПСС. А не е като да не се интересувам от такива неща.
Срамота е аулата да остане полупразна. А хората, които бяхме, си бяхме същите.
Съгласна съм и с това, което казва Камелия. Млади, здрави хора сме - да ходим да работим. И ние го правим, и учим... Но това не е достатъчно. Ние имаме и други отговорности - пред останалите хора, които не са млади, здрави и прави. И вместо да се кикотите на плакатите, си направете труда да потърсите, за кои деца се отнася плакатът и какви трудности срещат те и родителите им в ежедневието си и в интеграцията си.
Това, което виждам, е да отричате всичко. Ние, ако скачаме по площада, вие се ежите анонимно по форумите. И отношението ви е изцяло негативно - това - не, онова - не, третото, четвъртото. Ми то не остана. Или може би на вас нещата, каквито са ви харесват? Или не ви пука...
Аз съм твърдо "за" критиката. Има нужда от критика. Обичам да знам какво мислят хората - това е уникален коректив. Вчера бях изумена да науча от един познат, че той е "против протеста, защото го организира Расате". Това какво ви говори? (освен, че е тъп)
Всички разбрахме какво не ви харесва около протестите. Безкрайно люпитна съм да разбера какво предлагате? Ама първо идете на който щете сайт: http://mogilino.wordpress.com/2008/12/0 ... %B5%D0%BD/ или http://forthenature.org/ и се запознайте с проблемите на хората и през какво са минали, за да се стигне до протести. И ако вие изпитате поне мъничко солидарност и направите нещичко за някой друг различен от вас и гаджето ви, след два месеца сами ще събирате хора за протести.
Ако нямате солидарност, имайте поне уважение като говорите за тях
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Ало, Карлуково ли е?

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Да, ако си говориш сам. ;p
Много си над нещата нещо.
Много си над нещата нещо.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
След многократни предупреждения (Вотове на недоверие) виждаш, че служителите са нагли и нямат намерение да се поправят в действията си? Трябва ли да чакаш фирмата да фалира за да почнеш да уволняваш?Дичоу написа: Щом ти е по-лесно с метафори ОК...
...та, ДА уволняваш ги!!! По установения от фирмата ред...(ИЗБОРИ)
...а не им скачаш на бой, чупиш фирмено имущество и се сбиваш с ведомствената охрана, на която също плащаш
До сега не съм чувала случай при който служител се е задържал на работа след като е бил дисциплинарно уволнен!
А относно "а не им скачаш на бой, чупиш фирмено имущество и се сбиваш с ведомствената охрана, на която също плащаш " понякога разходите са по-малки и оправдават целта. Тук не говорим за цивилизованост и хуманен подход. Историята е пълна с подобни примери, ако не ме лъже паметта ги наричат ги революции!
Ето и жертвата ма полицейския произвол- http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=321463
Има провокатори, има виновни, но едва ли начинът е да прилагаш смъртно наказание....
Нямам думи. Протестът трябва да е и срещу тези изцепки !!!
Има провокатори, има виновни, но едва ли начинът е да прилагаш смъртно наказание....
Да, протестът го организира Расате, затова неговите тръгнаха да ми скачат на бой в сряда, като спряхме лидерчето да вземе думата 
Впрочем Жоре, аз спирам да говоря за починал вече, този човечец, Бог да го прости, Е УБИТ и нищо повече!! Косвено, некосвено, смъртта му е причинена от стреса, създаден от полицаите!! За човек на възраст това е фатално!
Впрочем Жоре, аз спирам да говоря за починал вече, този човечец, Бог да го прости, Е УБИТ и нищо повече!! Косвено, некосвено, смъртта му е причинена от стреса, създаден от полицаите!! За човек на възраст това е фатално!
Последно промяна от rkk на 16 Яну 2009, 21:58, променено общо 1 път.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ако това е истина...G__ написа:Ето и жертвата ма полицейския произвол- http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=321463
... това е ужасно!
И "изцепка" е доста мило наименование. Човек, убит от полицаи на протест?!
Не, не може да е истина написаното в този репортаж, това е ... прекалено?!!
~ Кътчето ~
За този случай писах вчера, но никой не му направи впечатление!G__ написа:Ето и жертвата ма полицейския произвол- http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=321463
- Да живей словото
абе днес в парламента т.нар. лидери бяха кротки, ама отвън се правят на мъже
продължавайте си с тъпия мирен протест, пък може и внуците да ви усетят промяна

продължавайте си с тъпия мирен протест, пък може и внуците да ви усетят промяна
България над всичко
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Извинявай, явно съм изтървала мнението.
Гледах новините по bTV в 22:00 ч. Имаше един човек, който е бил бит в полицейското, с когото разговаряха, имаше и кратък разговор с някакви активистчета на ДСБ, които принципно не ми бяха суперсимпатични, но следите от побоите си бяха съвсем истински. Говореше се за смъртта на този човек. Из интернет има клипове със заснето насилие на полицията над протестиращите (и то над мирните протестиращи!!).
Явно съм имала голям късмет, че бяхме по случайност на място, от което тълпата ни повлече без досег с полицията и ни стигна акъла да не се връщаме на площада, а после на Орлов да не оставаме, когато полицията се затича към нас.
Видях кадри с побои на площада, но добре монтирани с кадрите с провокаторите. Чух, че гонели хора в Борисовата. Сега разбирам от различни хора, че не просто са гонели хора по градинките, ами са ги и били яко и арестували, барабар с такива, които въобще не са били на протеста, ами просто са се озовали по градинките в кофти момент.
Цялата работа беше много съмнителна - знаели за бомбата от 9:30, ама нищо не казали на организаторите, после на нас ни казали да се разпръснем по някакво развалено микрофонче, пък никой не ги чу, после минаха директно през озвучителната техника на организаторите, вместо по нея да ни призоват да се разотиваме. А сега и всичките данни за пребити в районните полицейски управления хора.
Не бях на следващите протести (поради липса на възможност, но в никакъв случай не и на желание), но много хора казаха, че са ги регистрирали кой ходи и кой не, днес пък по телевизията (май по re:tv) имаше твърдения, че не пускат много хора и то не ултраси и кежуали. А пък самата аз видях на 14-ти как ни снимаха с камера (което си е практика на МВР).
Това на нищо не прилича. Всеки има право на протест. Независимо какъв протест е, дали за нещо важно, дали за глупост, стига да не нарушава законите, всеки има право да го прави. Да арестуват тези, които нарушават закона е правилно и много важно, но да бият и арестуват който им падне, а после да пребиват арестуваните, да им умира арестант и да го укриват... докъде са готови да стигнат?!?!
п.п. Google, а ти какво предлагаш? Да трошим, горим и бием на ред? И какво ще постигнем така, освен да доотвържем ръцете на властите да си правят с всеки, надигнал глас, каквото си искат?
Гледах новините по bTV в 22:00 ч. Имаше един човек, който е бил бит в полицейското, с когото разговаряха, имаше и кратък разговор с някакви активистчета на ДСБ, които принципно не ми бяха суперсимпатични, но следите от побоите си бяха съвсем истински. Говореше се за смъртта на този човек. Из интернет има клипове със заснето насилие на полицията над протестиращите (и то над мирните протестиращи!!).
Явно съм имала голям късмет, че бяхме по случайност на място, от което тълпата ни повлече без досег с полицията и ни стигна акъла да не се връщаме на площада, а после на Орлов да не оставаме, когато полицията се затича към нас.
Видях кадри с побои на площада, но добре монтирани с кадрите с провокаторите. Чух, че гонели хора в Борисовата. Сега разбирам от различни хора, че не просто са гонели хора по градинките, ами са ги и били яко и арестували, барабар с такива, които въобще не са били на протеста, ами просто са се озовали по градинките в кофти момент.
Цялата работа беше много съмнителна - знаели за бомбата от 9:30, ама нищо не казали на организаторите, после на нас ни казали да се разпръснем по някакво развалено микрофонче, пък никой не ги чу, после минаха директно през озвучителната техника на организаторите, вместо по нея да ни призоват да се разотиваме. А сега и всичките данни за пребити в районните полицейски управления хора.
Не бях на следващите протести (поради липса на възможност, но в никакъв случай не и на желание), но много хора казаха, че са ги регистрирали кой ходи и кой не, днес пък по телевизията (май по re:tv) имаше твърдения, че не пускат много хора и то не ултраси и кежуали. А пък самата аз видях на 14-ти как ни снимаха с камера (което си е практика на МВР).
Това на нищо не прилича. Всеки има право на протест. Независимо какъв протест е, дали за нещо важно, дали за глупост, стига да не нарушава законите, всеки има право да го прави. Да арестуват тези, които нарушават закона е правилно и много важно, но да бият и арестуват който им падне, а после да пребиват арестуваните, да им умира арестант и да го укриват... докъде са готови да стигнат?!?!
п.п. Google, а ти какво предлагаш? Да трошим, горим и бием на ред? И какво ще постигнем така, освен да доотвържем ръцете на властите да си правят с всеки, надигнал глас, каквото си искат?
~ Кътчето ~
- Да живей словото
тия турци в парламента от добро не разбират
на хората не им ли стигат 5 века
успех ви желая......

ае повече нема да се занимавам
на хората не им ли стигат 5 века
успех ви желая......
ае повече нема да се занимавам
Последно промяна от Google на 16 Яну 2009, 23:49, променено общо 1 път.
България над всичко
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хмм, мислех си, че на дискусията ще има доста хора, а то какво станало........
Аз лично не можах да дойда ! То сега поне още два дни ще има протести, пък да видим какво ще излезе от цялата работа. Доколкото чух, поне са спряли някакви проекти с горити и ако е вярно , това поне е хубаво.
Като птичка в небесата 
Ники, явно интелигентността ми не достига да схвана какво му е на изречението.
Но ти го намираш за нередно. Аз намирам, че е нередно майките да излизат по улиците в отчаянието си и да правятт плакати, за да подобрят живота на децата си. Намирам, че е нередно да просят смс-и за по 1,20 с ДДС. Намирам, че е нередно да просят подписи от хора, които се ебават с изреченията им.
Прочете ли каквото ти дадох да прочетеш? Едва ли.
Това, което искам от вас е да не подхождате като 13-годишни. Децата в Дома за деца лишени от родителски грижи, в който ходя, също коментираха протеста и то също като вас: "Ама какъв бой имаше! Ама голям бой стана! А-у!"
Това, което би следвало да се очаква от вас е да се държите като мъже - да имате обосновано мнение и да действате, както намерите за добре. Подчертавам да действате, а не само да бездействате в това, което намирате за зле. Да осъзнаете, че светът е малко по-широк от специалността, фирмата, клуба ви. И че е ваша отговорност.
Протестите в момента не се случват във вакуум - те са показателни за действителността, в която живеем - пропита от егоизъм, апатия и/или пълно отричане.
Надявам се, разбирате (в частност ти, Ники, че с теб поведох диалог) какво се опитвам да ви кажа.
Но ти го намираш за нередно. Аз намирам, че е нередно майките да излизат по улиците в отчаянието си и да правятт плакати, за да подобрят живота на децата си. Намирам, че е нередно да просят смс-и за по 1,20 с ДДС. Намирам, че е нередно да просят подписи от хора, които се ебават с изреченията им.
Прочете ли каквото ти дадох да прочетеш? Едва ли.
Това, което искам от вас е да не подхождате като 13-годишни. Децата в Дома за деца лишени от родителски грижи, в който ходя, също коментираха протеста и то също като вас: "Ама какъв бой имаше! Ама голям бой стана! А-у!"
Това, което би следвало да се очаква от вас е да се държите като мъже - да имате обосновано мнение и да действате, както намерите за добре. Подчертавам да действате, а не само да бездействате в това, което намирате за зле. Да осъзнаете, че светът е малко по-широк от специалността, фирмата, клуба ви. И че е ваша отговорност.
Протестите в момента не се случват във вакуум - те са показателни за действителността, в която живеем - пропита от егоизъм, апатия и/или пълно отричане.
Надявам се, разбирате (в частност ти, Ники, че с теб поведох диалог) какво се опитвам да ви кажа.
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."