Съжалявам, но не може да си над 18г. и да не знаеш кое е правилно и кое не! Ако до сега нямаш изграден мироглед и поглед за нещата за какво да говорим?sientelo написа:И защо е нужно да се консултира с психолог![]()
тук не емясто да си лепваме някакви етикети и квалификации, само защото не сме на едно и също мнение
Да, съгласна съм с това мнение, защото е вярно ,че докато не преодолеем самите себе си и нашият безумен байганьовски манталитет, нищо няма да се промени, даже напротив, нещата ще отиват на по-зле. И не защото няма будни и интелигентни млади хора и прочие, а защото хората с пропаднала култура се множат като хлебарките и превръщат нашата родна държавица в едно бунище, в което всички все повече затъвамеНе,не мисля,че България може да се оправи преди да се оправя аз.
Това е.Докато не променим собствения си светоглед и мироглед, не виждам нещата да потръгнат да се оправят.
Анкета: Смятате ли, че България може да се оправи?
Re: Анкета: Смятате ли, че България може да се оправи?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Зависи как тълкуваш нещата, аз моята гледна точка я изразих вече и това е моето виждане за нещата
Като птичка в небесата 
Странно е как всички обсъждаме положението в държавата, и как много истини по един или друг начин се казаха.Странно е също как всички искаме да свалим правителството, и как никои от нас няма и бегла идея кои да управлява народа.
Аз гласувах за третото от доло нагоре!
Аз гласувах за третото от доло нагоре!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Не е вярно, че всички искат да свалят правителството. Тази идея може да хрумне само на изключително глупави хора.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Сега по новините на Сигнал+ казаха, че половината от задържаните били оправдани, другите били глобени с 50лв. Какво пък - от 300 лв, 50 са дали, с 250 ще се почерпят. А малолетните и непълнолетните глобили родителите им с 30 до 200 лв.
Олеее, майка се обадила в РПУ-то да си измъква чадото.
То е чувствително, не може да седи в участъка.
Утре протеста щял да продължава със сигурност!!!
Олеее, майка се обадила в РПУ-то да си измъква чадото.
Утре протеста щял да продължава със сигурност!!!

Не е едно и също да имаш изграден мироглед и да знаеш какво е правилно във всеки един момент. Разумният човек се съмнява, обмисля, преценява и двете страни на медала, защото те неизменно съществуват. Другото е първосигналност и ограниченост. Подкрепям sientelo и sofine.Bethany написа:Съжалявам, но не може да си над 18г. и да не знаеш кое е правилно и кое не! Ако до сега нямаш изграден мироглед и поглед за нещата за какво да говорим?sientelo написа:И защо е нужно да се консултира с психолог![]()
тук не емясто да си лепваме някакви етикети и квалификации, само защото не сме на едно и също мнение
Да, съгласна съм с това мнение, защото е вярно ,че докато не преодолеем самите себе си и нашият безумен байганьовски манталитет, нищо няма да се промени, даже напротив, нещата ще отиват на по-зле. И не защото няма будни и интелигентни млади хора и прочие, а защото хората с пропаднала култура се множат като хлебарките и превръщат нашата родна държавица в едно бунище, в което всички все повече затъвамеНе,не мисля,че България може да се оправи преди да се оправя аз.
Това е.Докато не променим собствения си светоглед и мироглед, не виждам нещата да потръгнат да се оправят.
Разумният човек се съмнява, но не за всичко. Ти какво искаш да ми кажеш, че не можеш да си направиш умозаключения, така ли? Какви 2 страни на медала?Solveig написа: Не е едно и също да имаш изграден мироглед и да знаеш какво е правилно във всеки един момент. Разумният човек се съмнява, обмисля, преценява и двете страни на медала, защото те неизменно съществуват. Другото е първосигналност и ограниченост. Подкрепям sientelo и sofine.
Ами такива, за каквито говори sofine - напълно ли е оправдан протестът? За всичко ли ни е виновно правителството? Всичко ли в обществото е черно и бяло? Умозаключения мога да си направя, но не мога да разделя хората на добри и лоши, на напълно невинни и на черни като нощта, и да се юрна на барикадите да обвинявам и да изисквам. И държа да отбележа, че умозаключенията, които би си направила ти, не са непременно нравствен императив за останалите. /Иначе евала на хората, които без вътрешна борба отсичат кое е безусловно правилно - предполагам, че така се живее много по-лесно./
Има и друго - както стана ясно вчера, в настоящите условия на "гражданско съзнание" /и от страна на управляващите, и от страна на гражданите/ диалог не може да се проведе и един мирен граждански протест не може да се осъществи като такъв. От една страна - наглост и безхаберие, от друга - вандалщина. По средата са идеалистите, които вярват, че могат да променят ситуацията. Но това, което се случи вчера, ме кара да мисля, че все още сме много далече от идеята за гражданско общество.
Има и друго - както стана ясно вчера, в настоящите условия на "гражданско съзнание" /и от страна на управляващите, и от страна на гражданите/ диалог не може да се проведе и един мирен граждански протест не може да се осъществи като такъв. От една страна - наглост и безхаберие, от друга - вандалщина. По средата са идеалистите, които вярват, че могат да променят ситуацията. Но това, което се случи вчера, ме кара да мисля, че все още сме много далече от идеята за гражданско общество.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Не, но един истински протест, какъвто има в Европа и каквито е имало у нас преди години би било нещо съвсем друго.renesanz написа:само като видите развитието на протестите става ясно що за резултат ще има. ако на управляващите им пукаше нямаше да чакат някой да протестира. .
А не 2-3-4 хиляди да викат "О-став-ка". Ама какво да се прави...Оставам с надеждата, че скоро - може би другата или по-другата седмица - ще има нещо по-мащабно, хубаво и смислено.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Искаш да кажеш, че тези няколко хиляди събрали се пред НС и викащи оставка, са изключително глупави хараники написа:Не е вярно, че всички искат да свалят правителството. Тази идея може да хрумне само на изключително глупави хора.
А аз все по-често чувам осмиващи България и случващото се в нея мнения наоколо си. Незлобливи, разбира се, но осезателно осмиващи.
Един вид, България отново обикаля световните новини с безумията си.
Един вид, България отново обикаля световните новини с безумията си.

- ники
- Легендарен флуудър
Хмм, в исканията на протеста не видях сваляне на правителството.balhara написа:Искаш да кажеш, че тези няколко хиляди събрали се пред НС и викащи оставка, са изключително глупави хараники написа:Не е вярно, че всички искат да свалят правителството. Тази идея може да хрумне само на изключително глупави хора.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сериозно, мислиш ли, че в момета е възможно сваляне на правителството? Нещата са много по-различни от колкото преди 12 години. Исканията за оставка са неизменно на всеки протест, но те са просто израз на липсата на други искания. Вашите бяха зле оформени и групирани на едно място без всякакъв ред. Покрай провокаторите всички почнахте да викате "оставка".
Нека си представим, че бяхте нахлули в парламента и бяхте свалили правителството. А после? После какво правим? Има ли в действителност алтернатива на това правителство точно в този момент. Какво правителство ще пожелаете да сформирате? Нека да помислим малко логично. Вие имахте 19 искания, включени в списък, които желаехте кабинетът да удовлетвоти. Виковете "оставка" си противоречат на останалото. Не може да изисквате от правителството определени действия и в същия момент да настоявате за неговата оставка.
Има и нещо друго. Вие не действате от името на всички студенти или всички граждани. Има и такива като мен, които не смятат, че това е начинът. За справка погледни темата с анкетата, ако ти се занимава.
Затова следващият път, когато излезеш с необоснованите надежди за пролетарска революция, първо се замисли. Ама наистина се замисли, защото аз тук се убедих, че повечето от протестиращите са останали с грешното впечатление, че протестът е насочен към оставката на правителството. Ето затова той претърпя провал - защото вие не се заинтересувахте от това, какви всъщност са исканията ви, а имахте илюзорната представа, че с едно събиране на някоко хиляди души ще избавите България от всичките й мъки. Благодаря за вниманието.
Ники аз не оспорвам мнението ти отнасно свалянето на правителството напротив, дори и аз да бях един от управляващите не бих си подал оставката само няколко месеца преди парламентарните избори. Съгласи се, това би било лудост!ники написа:Хмм, в исканията на протеста не видях сваляне на правителството.balhara написа:Искаш да кажеш, че тези няколко хиляди събрали се пред НС и викащи оставка, са изключително глупави хараники написа:Не е вярно, че всички искат да свалят правителството. Тази идея може да хрумне само на изключително глупави хора.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сериозно, мислиш ли, че в момета е възможно сваляне на правителството? Нещата са много по-различни от колкото преди 12 години. Исканията за оставка са неизменно на всеки протест, но те са просто израз на липсата на други искания. Вашите бяха зле оформени и групирани на едно място без всякакъв ред. Покрай провокаторите всички почнахте да викате "оставка".
Нека си представим, че бяхте нахлули в парламента и бяхте свалили правителството. А после? После какво правим? Има ли в действителност алтернатива на това правителство точно в този момент. Какво правителство ще пожелаете да сформирате? Нека да помислим малко логично. Вие имахте 19 искания, включени в списък, които желаехте кабинетът да удовлетвоти. Виковете "оставка" си противоречат на останалото. Не може да изисквате от правителството определени действия и в същия момент да настоявате за неговата оставка.
Има и нещо друго. Вие не действате от името на всички студенти или всички граждани. Има и такива като мен, които не смятат, че това е начинът. За справка погледни темата с анкетата, ако ти се занимава.
Затова следващият път, когато излезеш с необоснованите надежди за пролетарска революция, първо се замисли. Ама наистина се замисли, защото аз тук се убедих, че повечето от протестиращите са останали с грешното впечатление, че протестът е насочен към оставката на правителството. Ето затова той претърпя провал - защото вие не се заинтересувахте от това, какви всъщност са исканията ви, а имахте илюзорната представа, че с едно събиране на някоко хиляди души ще избавите България от всичките й мъки. Благодаря за вниманието.
Гледал съм темата с анкетата! Там вземат превес две мнения едното, от които не е никак малко и въпреки, че има последващ въпрос " КАК? " забелязал ли си, че никои не отговаря на него. Защо?
Има достатъчно млади и ерудирани хора в тази държава, които могат да седнат за един ден на кръглата маса и да си подредят исканият и по важност, и по време за изпълнение и по сферите, към които са насочени исканията ни. Никой обаче не се наема да направи това. И пак въпроса Защо!?
- ники
- Легендарен флуудър
Има няколко хора, които сме написали нашите възгледи за това, как може да се оправи България.
Кръглата маса е нещо доста по съвременно и културно. Не съм много сигурен, че би имала ефект, но съм склонен да подкрепя подобна.
Кръглата маса е нещо доста по съвременно и културно. Не съм много сигурен, че би имала ефект, но съм склонен да подкрепя подобна.
Защо да е лудост, като виждаш, че хората мизерстват и протестират всеки ден, за мен това е наглост и безочливост!И както е казал Сенека „Да получиш власт е случайно нещо, а да я предадеш на друг е доблест.“, но в България от край време е валидна друга поговорката „С кръв сме я взели тази власт – с кръв ще я дадем"!balhara написа: Ники аз не оспорвам мнението ти отнасно свалянето на правителството напротив, дори и аз да бях един от управляващите не бих си подал оставката само няколко месеца преди парламентарните избори. Съгласи се, това би било лудост!
Гледал съм темата с анкетата! Там вземат превес две мнения едното, от които не е никак малко и въпреки, че има последващ въпрос " КАК? " забелязал ли си, че никои не отговаря на него. Защо?
Има достатъчно млади и ерудирани хора в тази държава, които могат да седнат за един ден на кръглата маса и да си подредят исканият и по важност, и по време за изпълнение и по сферите, към които са насочени исканията ни. Никой обаче не се наема да направи това. И пак въпроса Защо!?