Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Ardjet
- В началото бе словото
Re: Какво искате да учите?
И аз по принцип се колебаех много кое да пиша от двете понеже беше ясно,че е много трудно да се влезе японистика и избрах китайския.Вмомента дори грам не съжелявам и съм много доволна,защото там е бъдещето (от икономическа гледна точка разбира се). Иначе корейският е малко по-лесен да макар че и той си има своите особености и кофти официални и неофициални стилове(много си прилича като граматика с японския,но поне има азбука). И в двете специалности шансът да излезеш в чужбина и да учиш я в Корея,я в Китай е огромен 
Е, определено успяваш да ме привлечеш към сектатаArdjet написа:И аз по принцип се колебаех много кое да пиша от двете понеже беше ясно,че е много трудно да се влезе японистика и избрах китайския.Вмомента дори грам не съжелявам и съм много доволна,защото там е бъдещето (от икономическа гледна точка разбира се). Иначе корейският е малко по-лесен да макар че и той си има своите особености и кофти официални и неофициални стилове(много си прилича като граматика с японския,но поне има азбука). И в двете специалности шансът да излезеш в чужбина и да учиш я в Корея,я в Китай е огромен
Много, много ти благодаря, информацията за граматиката и азбуките на различните езици ми беше много полезна за избора ми, защото аз търсих в нета но не намерих почти нищо по въпроса
-
GeVi
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: GeVi
към интересни специалности сте се насочили последните 2ма users
някой желаещ да Психология има ли ? 
Искам Да Бъда Всичко, Което Съм Способна Да Стана...
-
desssy
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Yes!
Влече ме обаче само теорията (колко книжки на тая тематика съм изчела... супер инетерсно е!). Но заради вечния въпрос - има ли бъдеще психологията и доколко е престижна - се колебая дали изобщо да я включвам в списъка. Най-малко ще продължавам да си чета ей така, за удоволствие. 
Just Smile!
:):)
- Stadust
- В началото бе словото
- Специалност: Японистика - 1ви курс
Аз мн мн мн ужасно мн искам японистика (горе-долу откакто съм 9и клас - сега съм 12и нали) , обаче проблема ми е, че искам да си продължа с английския, което долколкото разбирам, в София 2 филологии са самоубийство....
За какво ще ти е английска филология след като си завършил японистика? Тогава най-вероятно няма да работиш с английски. 
Аз ще пиша Псиология защото ми е интересна, ама първо ще се пробвам с някоя икономическа специалност да вляза.GeVi написа:към интересни специалности сте се насочили последните 2ма usersнякой желаещ да Психология има ли ?
Ами ако английският ти е достатъчно добър да влезеш японистика, то мисля, че ще можеш спокойно да продължиш с него и само с курсове/самостоятелни знимания. Езика едва ли ще го занемариш при положение, че най - вероятно за курсови работи и тн. ще ползвате литература за Япония на английски, тъй като ме съмнява тази, която е на български да е особено богата. Сигурно ще има повече отколкото за Корея, но все пак.Stadust написа:Аз мн мн мн ужасно мн искам японистика (горе-долу откакто съм 9и клас - сега съм 12и нали) , обаче проблема ми е, че искам да си продължа с английския, което долколкото разбирам, в София 2 филологии са самоубийство....
А никога не пречи просто да си подредиш желанията на 1во място японистика на 2ро английска филология и ако не стане 1вото, то поне най - вероятно ще успееш при второто.
-
lavidaloca
- В началото бе словото
- Курс: трети
-
krisi.
- В началото бе словото
az iskam da sledvam jurnalistika taka 4e 6te vi pomolq nqkoi ako ve4e e minal po tozi put da mi kaje ne6to koeto 6te mi e ot polza da 4eta ili da znam za izpitite i tn 
- Vihroletka
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
- Обратна връзка:
И аз съм за психото 
В България психологията се свързва с лудите , а доколкото знам разликата м/у психолог и психиатър е огромна, но ние по принцип сме си скептично настроени към новите неща... И затова не мисля , че може да очакваме бляскава кариера , както е по филмите, но има изисквания в училищата и фирмите да има психолог... До колко се спазва не знам
Аз лично не обичам деца и не бих искала да се занимавам с тях, но съм на мнение , че да бъдеш доволен от живота си и да бъдеш добър професионалист , трябва да обичаш това , което правиш...
В България психологията се свързва с лудите , а доколкото знам разликата м/у психолог и психиатър е огромна, но ние по принцип сме си скептично настроени към новите неща... И затова не мисля , че може да очакваме бляскава кариера , както е по филмите, но има изисквания в училищата и фирмите да има психолог... До колко се спазва не знам
Туризъм или философия 
-
ssslavena
- В началото бе словото
от тая тема виждам че за психология са 30% ... и аз си мислех за психолигия но е доста висок бала и не съм много убедена че ще вляза за това си мисля за някаква филология ... примерно индология или в краен случей има някаква специалност "педагогика на художествената и социална комуникация" за която няма инфо в сайта на СУ нооо че видим
-
angeloff
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Руска филология.
Чудя се на тия, дето искат да станат журналисти. Журналистиката в момента в СУ е доста зле, тъй като на интервюта за работа в медиите още в първи-втори кръг отпадат тия, дето са завършили там. Отделно, че в момента журналята са егати измекярите и цървулите всички до един! От ежедневниците до националните телевизии и интернет-порталите и агенциите. Всички!
Чудя се на тия, дето искат да станат журналисти. Журналистиката в момента в СУ е доста зле, тъй като на интервюта за работа в медиите още в първи-втори кръг отпадат тия, дето са завършили там. Отделно, че в момента журналята са егати измекярите и цървулите всички до един! От ежедневниците до националните телевизии и интернет-порталите и агенциите. Всички!
Журналистика /редовно/ 1. курс
-
desssy
- Пишете, о, братя
Много ми е интересно от къде я имаш тая информация. Я ми кажи тогава къде са завършили тия, дето ги взимат на работа след интервюто в съответната медия??
Много убедително слагаш всички под общ знаменател, ама да знаеш, че не си прав.....
Много убедително слагаш всички под общ знаменател, ама да знаеш, че не си прав.....
Just Smile!
:):)