Турчин иска задължително носене на забрадки в БГ!

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Re: Турчин иска задължително носене на забрадки в БГ!

Мнение от Don Horhe »

Той линкът си работеше перфектно когато пусках темата, но явно от Нетинфо са решили, че не е кой знае каква новина и са изтрили статията. :roll: Слагам линк от Днес.бг в заглавното мнение.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

"мюсюлманското девическо училище в Момчилград"

явно е,че православни момичета не учат в такова училище,а мюсюлманките да се забраждат и с 200 забрадки ако искат. в тяхната общност могат да правят каквото искат,но не могат да го налагат на други. и след като съществува такова училище явно турците в района са значителен брой.... просто някои неща трябва да имат граници..... като например държавата ни.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Отново ми съвпада мнението с Рене.
Училището не е държавно, специализирано е, какъв е проблема? Ако беше го поискал българин например?
medicate, medicate
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

phoebe написа:Отново ми съвпада мнението с Рене.
Училището не е държавно, специализирано е, какъв е проблема? Ако беше го поискал българин например?
Българските турци трябва най-после да решат в България или в Турция! Не искам някакви хора, които дори не живеят в България да избират кой да ни управлява!Писна ми от това, че ДПС е на власт във всяко едно правителство. Ние българите нямаме ли права?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Погледни какво пишеш - български турци ;) В темата става въпрос за съвсем различно нещо, не намесвай спора за ДПС тук. Ислямската забрадка не е измислена от турци, дори ако не се лъжа е забранена в тяхната държава, в темата става въпрос за религия.
Ако един българин/германец/американец мюсюлманин беше изискал подобно нещо (напълно резонно според мен), какво щяхте да кажете?
medicate, medicate
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

phoebe написа:Погледни какво пишеш - български турци ;) В темата става въпрос за съвсем различно нещо, не намесвай спора за ДПС тук. Ислямската забрадка не е измислена от турци, дори ако не се лъжа е забранена в тяхната държава, в темата става въпрос за религия.
Ако един българин/германец/американец мюсюлманин беше изискал подобно нещо (напълно резонно според мен), какво щяхте да кажете?
То така се почва, днес забрадка, утре джамия, в други ден кой знае какво ще измислят! Познавам хора от турски произход, които живеят в страната ни, имат същите права като нас, но въобще не им пука за България, за тях ние сме гяури, защо на мен да ми пука за тях? Сам казваш, че забрадката е забранена в Турция, защо да е разрешена в България?
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

При нас също е забранена забрадката, не забравяй, както и всякакви религиозни символи между прочем.
Освен това, както подчертах, става дума за частно, спонсорирано от въшна фондация училище, в което момичетата ходят по свое желание, а самата тематика на обучението предполага носене на забрадки.
Хайде стига късогледство, причината за темата е една зле написана статия (всъщност на малко места в българското медийно пространство вече може да се прочете нещо... добро), която играе с най-тънките моменти в българската народопсихология...
medicate, medicate
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

phoebe написа:При нас също е забранена забрадката, не забравяй, както и всякакви религиозни символи между прочем.
Освен това, както подчертах, става дума за частно, спонсорирано от въшна фондация училище, в което момичетата ходят по свое желание, а самата тематика на обучението предполага носене на забрадки.
Хайде стига късогледство, причината за темата е една зле написана статия (всъщност на малко места в българското медийно пространство вече може да се прочете нещо... добро), която играе с най-тънките моменти в българската народопсихология...
Момче отвори си очите, ти не четеш ли:
"България изгони зам.-ректора на Висшия ислямски институт
15 януари 2009 / News.dir.bg
България екстрадира главния координатор на турската фондация „Дианет” в страната Адем Йеринде. Това съобщи специално за БГНЕС агенция БГ-ТЮРК.
След като бил разпитан в продължение на три часа миналата седмица от Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Йеринде бил екстрадиран същия ден поради това, че представлява опасност за националната сигурност на страната.
Йеринде, който изпълняваше и длъжността заместник-ректор на Висшия ислямски институт в София, беше и отговорен за назначенията и финансиранията на трите средни мюсюлмански духовни училища в страната. „Не ми казаха защо съм екстрадиран.” каза Йеринде пред турските медии.
Българските и турските власти също не са дали обяснение, но турското външно министерство и посолството на Турция в София безуспешно положили усилия за спиране на решението за екстрадиране, твърдят турските издания."
За това ти говоря, но в случая ти си сляп!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

М, в статията не се казва защо е екстрадиран?

:roll:
medicate, medicate
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

phoebe написа:М, в статията не се казва защо е екстрадиран?

:roll:
Е, трябва да си много тъп да не се сетиш!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Явно съм. Обясни ми, моля те.
medicate, medicate
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

phoebe написа:Явно съм. Обясни ми, моля те.
Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е българска държавна агенция към Министерския съвет за изпълнение на политиката по защита на националната сигурност. ДАНС извършва дейност за наблюдение, разкриване, противодействие и предотвратяване на замислени, подготвяни или осъществявани посегателства срещу националната сигурност, включително в Министерството на отбраната, Българската армия и структурите на подчинение на министъра на отбраната.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Хубав копи/пейст.
А някоя лична мисъл?

Не искам да помислиш, че имам нещо против екстрадицията на човека, имам против праволинейното ти, лесно за манипулиране мислене.
medicate, medicate
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

phoebe написа:Хубав копи/пейст.
А някоя лична мисъл?
Ако ти четеше достатъчно и ако знаеше какво е ДАНС, щеше да се досетиш за какво става въпрос, а не да пишеш глупости, нали!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Бетани,
по темата съм напълно съгласен с теб, но какво, по дяволите си сложила в подписа си? :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “България”