Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Камелия
В началото бе словото

Re: 14.01 - Граждански протест срещу политическата арогантност

Мнение от Камелия »

Дичоу написа:peterdi
Напълно разбирам гнева ти, той е основателен.
Но не ме (ни) разбирай погрешно...например...днес не седях вкъщи и най-малкото приемам себе си за овца, защото не подкрепям пролетарските революции...
Ще ти разкажа как премина моя ден...Цял ден работих по скапания протест...
В 1...1 и нещо пристигна първия фотограф...ПРЕБИТ...човек, който аз съм пратил там...
...човек, чийто рани по лицето трябваше да превържа...човек, баща на малко прекрасно детенце на 1 годинка...а аз го пратих буквално в ада...а той въпреки всичко си свърши работата безупречно...
Та целия ни екип се погрижи утре този малоумен акт да получи медийния отклик, за който всички мечтахте...
За пръв път през живота си...почувствах симпатии към МВР........му...изгледах целия протест все едно бях там...как некви лупмени ги замерят с метални огради, плюят ги...ритат ги...
Естествено, че жандармерията разпердошини всичко...тя така е обучена...но защо се стигна до нея... защо трябваше този протест да се състои по този начин....защо 1 седмица се афишира открито че София-Запад ще са на протеста и ще правят зулуми...защо никой не взе мерки...
...защо трябваше да объркате хора с 3000 искания към правителството...а всеки който отиваше там си мислеше че променя света към по-добро...а в крайна сметка се бори за изплащането на годишните субсидий за тон преработена оборска тор...
Не знам...не ме разбирай погрешно..знам че всеки използва думата робство...и прави аналогии с турците...
нека ти направя и аз... За мен вие сте хайдуците...вие сте хората, които носят колкото добро толкова и зло...
А има и други течения...други хора които се стремят към същото, към което и вие...но по други начини...е..извниявай...НЕ НИ НАРИЧАЙ ОВЦИ!!!
И представи си днешния протест беше победил....бяхте влезнали в парламента..."Изхвърлили боклука"...кеф радост...и what next???? Правителство на тройната коалиция "Скинари, кежуали и ултраси" с широко представителство на лаута хуулс, София-запад...и естествено 5 независими дилъри на хероин...

Евала!
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

streetdog написа:
sientelo написа:но лично аз не съм сигурна ,че полицаите биха посегнали на мирни граждани, без да са били провокирани
Биха го направили ако им е било заповядано. Те са под пагон. Въпроса е кой им е дал такава заповед.
Днес съм убеден, че някой им беше дал заповед да се държат така
Да, тук вероятно си прав, заповедта си е заповед, но примерно някои хора не са изпълнили техните нареждания да напуснат зоната на протеста и затова са проявили вероятно по- радикални мерки :roll: Поне това което казвам, го казвам от личен източник, който ми обяснява как стоят нещата в такива ситуации.
Като птичка в небесата :)
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

Да, възможно е да не са напуснали. Тогава тълпата се разпръсква. А не се преследва до Орлов мост и в борисовата градина.
Има нещо гнило, ма не е в Дания
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

На мен това също ми беше много чудно като го гледах, но някои си го заслужаваха, де !
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Ако си мислите, че в България става нещо нередно вижте каква е реакцията в Латвия:
"Латвийската полиция арестува снощи 126 души, след като мирният протест на близо 10 хиляди души за свикване на референдум е предсрочни избори прерастна в сблъсъци.
Полицаите използваха сълзотворен газ и палки, за да разпръснат протеста, на който се скандираше "Разпуснете парламента", а част от събралите се - предимно радикално настроени младежи - строшиха прозорци на финансовото министерство и на магазин за алкохол. Подпалена беше полицейска кола, строшени са прозорци на парламента и 28 души са ранени, съобщи говорителят на полицията.
Организатори бяха опозиционни политически партии, профсъюзи и неправителствени организации. Те призовават президентът да насрочи референдум, след който да последват избори.
Правителството и опозицията си разменяха тази сутрин обвинения кой и виновен за насилието, което според Асошиейтед прес е най-тежкото от обявяването на независимост през 1991г. досега. Агенцията посочва, че ранените са над 40, от които шестима полицаи и осем жандармеристи. Агенция "Франс прес" също смята, че мащабът на протеста е безпрецедентен за последните 20 години в страната с 2.3 милиона души население.
И власт, и опозиция обаче са съгласни, че атаката срещу парламента е била организирана предварително. Полицията разследва кой стои зад безредиците.
Демонстрацията е била към края си, когато стотина души са започнали да провокират полицията, опитали са да щурмуват парламента и са били отблъснати с газ и палки.
В отговор нападателите отвърнали с павета и хвърляли снежни топки и парчета лед. Опожарени са три полицейски коли, твърди АП, строшени са стъкла и на една банка.
Според депутата Аиргас Стокенбегс - един от организаторите, вътрешното министерство се е държало некомпетентно и не е осигурило достатъчно сигурност за хората.
Премиерът Ивас Гудманис заяви пред телевизия LNT, че организаторите на протеста носят отговорност за мелето, защото са свикали хората, въпреки напрежението в страната, растящо заради задълбочаващата се икономическа криза.
"Изненадан съм, че трябваше толкова време, за да се стигне до тук", коментира пред АФП 46-годишният Марис и добавя, че политиците от години политиците "обират" народа си."
Ситуацията се повтаря и не сме само ние! За днешния протест не искам да оправдавам никой!
Последно промяна от Bethany на 14 Яну 2009, 23:26, променено общо 2 пъти.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Аз не исках да участвам в този протест не защото съм фен на правителството, а защото формата му, както беше обявена, показваше, че от него няма да излезе нищо хубаво. "Всички недоволни на едно място". И какво? Може би една трета от тези недоволни не можеха да си обяснят от какво точно са недоволни, но искаха да си излеят негативизма. В текста във Фейсбук-групата не се споменаваха никакви конкретни искания. А именно исканията са смисъла на такива протести. Отиваш на площада с някаква цел, обявяваш я, отстояваш я със законни средства и това е. При днешната формулировка, обаче, се получи нещо като "двеминутката на омразата" от "1984" (в която народът се събира, за да си излее гнева срещу посочения враг, за да си кротува след това).

Исках да отида, за да видя как ще протече и да го отразя за e-comedia, но ми плеснаха държавен изпит точно днес, и така и не стигнах до площада.

Протестите са добър начин обществото да заяви позицията си и да постави исканията си. За целта, обаче, тези протести трябва да бъдат внимателно организирани, като се разработят сценарии за предотвратяване на безредици, провокирани от платени лумпени.

Въпреки че не обичам да плюя хората по категории, с чисто сърце мога да кажа за пореден път, че ултрасите са най-долната измет в нашето общество. Тези хора изпитват удоволствие от насилието и като че ли изпитват оргазъм, докато леят омраза, която не могат да подкрепят с аргументи (не защото няма такива, а защото те са твърде тъпи, за да ги формулират).

Расате и неговата сган също са боклуци.

Видите ли такива хора на ваш протест - разкарайте ги! Или напуснете протеста, защото ще го опорочат!

Колкото до полицаите - някой може ли да ми обясни защо, докато ги замерят с буци лед си кротуват, а после изведнъж налитат на мирните протестиращи, освен на провокаторите?
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

sientelo написа:На мен това също ми беше много чудно като го гледах, но някои си го заслужаваха, де !
Каквото и да са правили, основния ангажимент днес е бил да се пази парламента или нещо от сорта. Не да се организират хайки в борисовата градина. Някой е издал заповед за подобни действия, които определено са незаконни. Въпроса е кой, защо и каква е била изгодата от това.
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Дичо както винаги е бил на най-горещото място в София.

Скоро го чакам на истинската жега, че да си кажем наздраве :)
pora_e_priqtel написа:Колкото до полицаите - някой може ли да ми обясни защо, докато ги замерят с буци лед си кротуват, а после изведнъж налитат на мирните протестиращи, освен на провокаторите?
Ами просто и те са хора, имат търпимост, но като им падне пердето, вече не гледат.

Извод: лозУнг като този "всички на протеста" до това води!
Такова е положението!
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Дичоу написа:Всеки пост в тая тема става от грозен по-грозен...направо не мога да повярвам...
х2

Стига сте злобяли бе,хора. Всеки има правото да е недоволен от нещо и да го изкаже по някакъв начин. От днешния протест - съжалявам, че стана такова мазало, но се очакваше. :)
Не знам кой,какво,кого - какви са реалните истини. Всеки си има негова си истина - както казаха - както и повод да отиде или да не отиде.

Само не злорадствайте, защото е адски грозно.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

бтв замислихте ли се тоя протест колко размърда форума. от кога не са се появавил мнения с такава скорост в някоя не спам тема не помня...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

streetdog написа: Каквото и да са правили, основния ангажимент днес е бил да се пази парламента или нещо от сорта. Не да се организират хайки в борисовата градина. Някой е издал заповед за подобни действия, които определено са незаконни. Въпроса е кой, защо и каква е била изгодата от това.
Зависи кого са гонили в Борисовата. По Дарик раидо казаха, че били футболни фенове = провокатори = идиотите, които са мятали камъни и огради. Е тия са си за публично пребиване, но защо трябва другите да страдат от това? В Борисовата са арестували съвсем случайни хора, спират ги и им казват "стой тук! Гледай надолу!", след малко минава друг полицай и вика "Що гледате надолу бе? Гледайте ме в очите!"

Бетоне, в длъжностната характеристика на полицаите едва ли пише, че имат право да си изливат гнева, като им падне пердето. Нямат моралното право да го правят първо защото са органи на реда, които трябва да поддържат този ред, а не да допринасят за хаоса, и второ - защото са въоръжени, а тези, срещу които си изливат агресията, в повечето случаи не са.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Smoking Mirror написа:бтв замислихте ли се тоя протест колко размърда форума. от кога не са се появавил мнения с такава скорост в някоя не спам тема не помня...
мда :) ама то тва е интересното - нали има екшън ;)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Smoking Mirror написа:бтв замислихте ли се тоя протест колко размърда форума. от кога не са се появавил мнения с такава скорост в някоя не спам тема не помня...
Което при мен буди 2 въпроса...къде са били тия хора преди това...и трябваше ли да пребият полвината свят...че хората да започнат да се интересуват.....че то ще вземе протеста да се окаже успешен :shock:
и 2ро...забелязвам, че хората, които се пишеха за организатори+тези които най - върло подпрепяха протеста с различни постове-клипчета и взевъзможни ПризивиточкаОръГъ...сега ги няма...
Наистина искам да кажат...удовлетворени ли са...недоволни ли са...какви са...казах го преди 20 страници...и още чакам...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Колкото до полицаите - някой може ли да ми обясни защо, докато ги замерят с буци лед си кротуват, а после изведнъж налитат на мирните протестиращи, освен на провокаторите?
Аз имам друга логика :arrow: вероятно ви е известно че полицаите нямат право да действат докато отсрещната страна не свали оръжието, демек камъните и топките в този случай, а те просто изчакаха подходящият момент в самозащита и тогава настъпиха към ултрасите :idea:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

pora_e_priqtel написа:Зависи кого са гонили в Борисовата. По Дарик раидо казаха, че били футболни фенове = провокатори = идиотите, които са мятали камъни и огради. Е тия са си за публично пребиване, но защо трябва другите да страдат от това? В Борисовата са арестували съвсем случайни хора, спират ги и им казват "стой тук! Гледай надолу!", след малко минава друг полицай и вика "Що гледате надолу бе? Гледайте ме в очите!"
В Борисовата бяха гонени абсолютно всички...дори и случайно седналите по пейките....защото бягащите се направиха на случайно седнали по пейките...
...друго е интересно....защо хората бяха натикани в Борисовата, където много много няма кой да види какво се случва...и как така съвсем случайно имаше още един кордон от към стадиона на ЦСКА който причакваше каквото дойде...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Публикувай отговор

Обратно към “България”