Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: 14.01 - Граждански протест срещу политическата арогантност

Мнение от MidwinterSun »

Камелия написа:Като не можете да организирате протест мирно, ще ви бият.
Въпросът е, че не peterdi или някой друг е виновен за това, че протестът не е бил мирен. Никой не може да забрани на хората да идват на протест, нали? Тогава кой е способен да спре хулиганите и вандалите, чиито прояви в действителност опорочиха нещата и доведоха до тази скандализация?

Всички прекаляват с този протест.
Едни прекаляват със своеволията.
Други прекаляват с исканията.
Трети прекаляват с подигравките и непукизма си.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Камелия, а също и вие, хора, дето спите овчия сън и недоволствате само вкъщи и по кръчмите! В Дарик радио преди два дни се каза: който си стои вкъщи, значи е доволен от живота си! Но докога ли?

Що като сте толкова добре с организацията не се заехте вие да направите нещо по въпроса? Защо не застанахте до нас? Айде да ви видим вас как ще се справите. Организирайте следващ протест по-добре от нас, тогава ще ви кажа - прави сте, ние не ставаме! Имате ли смелост да се изправите очи в очи с полицаите? А имате ли смелост да се изправите очи в очи с хулиганите? Ще ви кажа само едно, днес аз лично не пострадах от полицията! Пострадах от лумпените, които ме удариха в лицето с парче лед! Обаче изобщо не съм се оплаквал или нещо друго, просто казвам нещата такива, каквито са! Да хленча случайно? Прилича ли на някой това, което пиша, на хленчене? А когато ме центрираха, аз не избягах, не си тръгнах! Не ме е страх! Бях още два часа на протеста и се погрижих за това всички от организацията, в която членувам и на която съм съкоординатор, да напуснат района невредими! Нито един полицай не ми е направил проблем! Едва когато всичките ми приятели бяха извън опасната зона, и аз напуснах протеста! Още повече, че бях един от комендантите, и за разлика от мишките, които се криеха вкъщи или на лекции, се натиках по собствено желание още в началото при футболните агитки, за да предпазя мирните протестиращи и журналистите с камерите от тях! Връщах хора, които излизаха сляпо срещу полицията и щяха да бъдат пребити! Извеждах ранени извън опасните зони! Ако вие, дето само по форумите сте активни, а когато става въпрос да се излезе открито на протест, се криете, бяхте дошли, щяхме да сме достатъчно, за да изолираме хулиганите и лумпените от останалите протестиращи, за да може полицията да ги прибере! Ние показахме на полицията кои са те, къде са те и колко са те, когато излезе призива от микрофона всички да коленичат в едноминутно мълчание в памет на Стоян! Тогава тези хора, които се бяха заели да псуват и замерят полицията, останаха до един прави! И полицията не направи нищо!

Търсим медийно внимание? Точно така! Нали трябва хората да разберат за нашите проблеми? Ние имаме пълното основание за това! Заради проблемите в Студентски град! Заради готвените промени в Закона за горите! Заради подигравките на властта към майките! Заради незаинтересоваността на управляващите към образованието! Как смятате да се постигнат тези цели, които са в полза на целия народ, без участието на медии? Няма начин!

За какви 80 човека става въпрос, че нещо не разбрах? Кои са били 80 човека? И какво значи мръсна игра на улицата? Защо трябва на улицата играта да е мръсна? Ходя на протести от 7 години и никога преди не е имало бой! Защото не е имало футболни фенове, които да провокират! Кога на протестите на коалицията полицаите са носили щитове? Никога! Нито един, повтарям - нито един природозащитник днес не е пострадал от полицията, оставиха ни да се изтеглим мирно и тихо, без един удар с палка, защото знаят че ние никога не сме били открито срещу тях! Единственото, което смляха, бяха шатрата и озвучителната уредба! Полицаите просто бяха предизвикани и удряха всеки, който открито им се изпречи!

Радвам се, че въпреки проваления ни протест всички са наясно, че платените провокатори не са от нас! Това се потвърди и от полицаите, и от шефовете им, и от депутатите!

Аз приемам критиката, отправена към организаторите на протеста, тя е напълно основателна! Сигурен съм, че всички организатори са си взели урок от това, което стана днес! От тези, които бяхме там, които имахме смелостта да застанем на площада като организатори или коменданти, хора, които се изправят срещу провокаторите с риск за здравето и живота си, никой днес не е казал една дума оплакване или хленчене! Ние единствено изразихме несъгласието си с начина, по който полицията потуши протеста!

Извинявам се за емоционалния тон, обаче съм на мнение, че с мненията си по темата прекалявате!
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Оф, силно се надявах след днескашната маскара малко да изтрезнеете, ама не. Вие все си знаете едно и също. Тея били дрогирани, онова било правителствена пропаганда.

Може и така да е, не знам. Ама ако не е? Не е правилно да си строите цялата теза върху разни такива предположения. Щото нито петерди е направил тест на гамените дали са били друсани, нито камел е разследвал бюджета на 19.

Вместо да ходите да скачате и да хвърляте безсмислени обвинения наляво надясно замислете се малко. Не ви е виновно правителството. Нито ви е виновен Станишев. Той може и много корумпиран да е, ама който и да дойде на негово място няма да е по-малко корумпиран. Хората дето не са корумпирани в българия не са тези, които биха могли да заемат премиерския пост. Нито който и да е по-висш пост из държавното управление. Проблемът ви на всички е, че отказвате да мислите адекватно, защото сте заслепени от някакви ваши предразсъдъци, които ви карат слепешката да се хвърляте в крайности. А жалкото е, че можете да мислите. И още по-жалкото е, че разни хора се опитват да се възползват от вашата ненавист към правителството. А те не го правят за да оправят държавата.

За щастие протестът днес показа, че българинът вече не иска да скача по площади и да сваля правителства. Хората понатрупаха пари, къде с далавера, къде като работеха на 10000 работи, къде като избягаха в чужбина, и в момента не искат да ги рискуват в един нов преврат, още повече, че опитът им с предните преврати се оказа неприятен. Нещата не станаха както ги очакваха тези, които ходеха да трошат през 97. И нещо ми подсказва, че дори да се повтори историята сега пак няма да станат.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Камелия
В началото бе словото

Мнение от Камелия »

"Радвам се, че въпреки проваления ни протест всички са наясно, че платените провокатори не са от нас!"

Ти пък, какво се запали толкова, че толкова думи избълва. :-D Казвам само - като не можете да направите нещо,още повече нещо толкова масово като един граждански протест, по-добре не се хващайте. А че не можете се видя днес много ясно. Съжалявам,че вандалите са ти посегнали, дано ти е добре гърба (или там каквото са ударили). Между другото, Петерди, що не си направите политическа партия и да се борите по нормален начин за гласовете на хората? Сега имате и медийно внимание, всичко... Пробвайте се по нормалния начин, там може повече да ви потръгне...

:salute: :salute: :salute:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

peterdi, футболните хулигани бяха там, защото вие ги приехте. Когато те искаха да се включат в протеста, защо не казахте, че не може. Това значи да се разграничите от тях. Вие приехте всеки, който прояви желание. Така ли беше?
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Бeтон написа: 1. Ами аз съм от мирното население? Що не пострадах? Защото не съм зле като вас да скачам.
2. Нека, нека. Ако полицаите добре си вършеха работата, следващия протест на воеводите щеше да е от болницата.
Бетоне, търпях те, търпях те, ама нарочно ли търсиш кой ще рипне по тебе? Не пострада, защото си една нахакана мижитурка. Не помниш как навремето кой не скачаше, беше червен, нали? Не помниш как тракаха щитовете на полицаите. Да, и аз предполагах, че ще се появят вандали на протеста. И аз предполагах, че щеше да има пострадали и от двете страни. Но не съм седнал да повтарям като развален грамофон колко съм бил прав. Не съм седнал вкъщи "на топличко с биричка и чипс", докато "комплексарчетата вдигат кръвно". На теб ти е добре, на мен ми е добре, но на някои хора не им е. На всеки му е писнало от нещо. И в един момент надига глас. Като не го чуват - вика. Като не чуят, се изправя. Не е нужно всички на протеста да са недоволни от едно нещо. Но повечето са там, защото от нещо вече им е дошло до гуша. Дали е някой студент, дето се чуди дали ще е жив утре или някоя баба с 80лв пенсия, която се чуди как да се топли с тези пари, няма значение. Хората са там и си казват, че вече не могат така. Явно и на теб трябва да ти припари под задника, че да усетиш какво е. Ако стане някакво чудо и ти забранят така любимата чалга, дали кротко и мирно пак ще си пиеш биричката и ще си ядеш чипса, а? ти не си мирното население. Ти си населението, дето задникът му е на топло, коремът му пълен и жената го държи за дръжката. И ти е готино. Много. И толкова ли ти е готино, че хората, кото не са такива тигани като теб, които им свършва и топлото и храната, излязоха и бяха пребити? Имаш някакви мераци към тия "воеводи" да ги видиш в гипс, хубаво. Но това ли са чувствата ти към възрастните хора, които виждаш там? Или към децата? Затова ли искаш полицията да си свърши работата и да счупи главата на всеки, който смее да се развика пред парламента? Получи ли си оргазъмчето, като гледаше как настъпват униформените господа като пияни римляни в почти строй?
разбрахме те, че си много готин. Разбрахме те, че си тарикат и гадател. Хайде сега си затвори прозорчето с тая тема, защото от свободно изказване в стил "казах ви", започваш да натякваш "на, ви, дребосъци, пада ви се". Започваш да обиждаш и да плюеш, спри се.

ПП: И ако случайно си се обидил от мижитурката, аз се обидих от комплексарчетата и събирането на мидички.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Мнението на Лорда го прочетох дума на дума, не си мислете, че съм го пропуснал, но коментирам това, защото е по-интересно
peterdi написа:Сигурен съм, че всички организатори са си взели урок от това, което стана днес!
И ние на това се надяваме.
Мамо, мамоооо, биха ниииииии... ъъъъъъъъ, мамоооооо

а в събота беше - мамо, мамоооо, гледай ме по телевизията, аз съм медийна звезда...
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Лорде, не ми е работа да се меся между шамарите, ама дай по-полека. Бетона с нищо не ти е виновен.

а, петерди, при цялото ми уважение към тебе, защо при положение,че си доволен от работата на полицаите така ги нахрани преди малко? А в случай, че не си доволен - защо не си доволен, при положение, че очевидно спрямо теб са си свършили работата както трябва.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Камелия
В началото бе словото

Мнение от Камелия »

Лорд Носферату написа:
Бeтон написа: 1. Ами аз съм от мирното население? Що не пострадах? Защото не съм зле като вас да скачам.
2. Нека, нека. Ако полицаите добре си вършеха работата, следващия протест на воеводите щеше да е от болницата.
Бетоне, търпях те, търпях те, ама нарочно ли търсиш кой ще рипне по тебе? Не пострада, защото си една нахакана мижитурка. Не помниш как навремето кой не скачаше, беше червен, нали? Не помниш как тракаха щитовете на полицаите. Да, и аз предполагах, че ще се появят вандали на протеста. И аз предполагах, че щеше да има пострадали и от двете страни. Но не съм седнал да повтарям като развален грамофон колко съм бил прав. Не съм седнал вкъщи "на топличко с биричка и чипс", докато "комплексарчетата вдигат кръвно". На теб ти е добре, на мен ми е добре, но на някои хора не им е. На всеки му е писнало от нещо. И в един момент надига глас. Като не го чуват - вика. Като не чуят, се изправя. Не е нужно всички на протеста да са недоволни от едно нещо. Но повечето са там, защото от нещо вече им е дошло до гуша. Дали е някой студент, дето се чуди дали ще е жив утре или някоя баба с 80лв пенсия, която се чуди как да се топли с тези пари, няма значение. Хората са там и си казват, че вече не могат така. Явно и на теб трябва да ти припари под задника, че да усетиш какво е. Ако стане някакво чудо и ти забранят така любимата чалга, дали кротко и мирно пак ще си пиеш биричката и ще си ядеш чипса, а? ти не си мирното население. Ти си населението, дето задникът му е на топло, коремът му пълен и жената го държи за дръжката. И ти е готино. Много. И толкова ли ти е готино, че хората, кото не са такива тигани като теб, които им свършва и топлото и храната, излязоха и бяха пребити? Имаш някакви мераци към тия "воеводи" да ги видиш в гипс, хубаво. Но това ли са чувствата ти към възрастните хора, които виждаш там? Или към децата? Затова ли искаш полицията да си свърши работата и да счупи главата на всеки, който смее да се развика пред парламента? Получи ли си оргазъмчето, като гледаше как настъпват униформените господа като пияни римляни в почти строй?
разбрахме те, че си много готин. Разбрахме те, че си тарикат и гадател. Хайде сега си затвори прозорчето с тая тема, защото от свободно изказване в стил "казах ви", започваш да натякваш "на, ви, дребосъци, пада ви се". Започваш да обиждаш и да плюеш, спри се.

ПП: И ако случайно си се обидил от мижитурката, аз се обидих от комплексарчетата и събирането на мидички.
Стига де :-D Протестирайте си, кой ви пречи. Очевадно е забавно, така че давайте още една седмица, ако искате. Някой друг герой повече в панделата, малко повече счупени прозорци и т.н. Като няма критерий за успех протеста, само веселба ще последва. Между другото, Боби (или както се казваше едното момче) говори много зле по мегафона днес, беше яко шашнат, горкия. "Ние сме тук всички...Аааа..Ние знаем защо сме тук!!" :-D :-D
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Лорде, изобщо не си прав. Моето уважение към тебе, ама в предните страници, такива мнения бол. Хората си хранеха наред, как ние сме били мишки, защото видиш ли, не сме им отишли на протеста. Супер дразнещо е, когато някой ти иронизира мненията, отрича очевидни факти, обижда те, прави се на велик и така. В случая Бетон си е прав. Може в някои случаи да се изказва адски крайно, ама така се е случило. Нека си каже, че е прав.
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

За мен ексцесиите днес бяха инсценирани
Ясно се видя как дойде една група, която беше там само за да се бие.
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

peterdi написа:.... Нито един, повтарям - нито един природозащитник днес не е пострадал от полицията, оставиха ни да се изтеглим мирно и тихо, без един удар с палка, защото знаят че ние никога не сме били открито срещу тях! Единственото, което смляха, бяха шатрата и озвучителната уредба! Полицаите просто бяха предизвикани и удряха всеки, който открито им се изпречи!.......
Това изказване ми хареса и ми се струва обективната истина ! Винаги в мелетата стават изцепки, но лично аз не съм сигурна ,че полицаите биха посегнали на мирни граждани, без да са били провокирани :roll: , все пак това им е работата и естествено изпълняват заповеди и нареждания !
За лумпените и всички подобни буклуци, дето ги дават с камъните и бутилките, нека ги бият ,че поне да им дойде малко акъл в главата, щото с пиянство и псувни и чиста проба провокация само си проси боя и то основателно!
И да, докато ги има провокаторите и хулиганите, винаги всичко ще излиза грешно разбрано и безмислено, пък и помислете наистина, в този си вид протеста не може да бъде осъществен по никакъв начин, все пак има закони и колкото и да е не живеем в някаква анархия, поне засега.
Като птичка в небесата :)
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

peterdi
Напълно разбирам гнева ти, той е основателен.
Но не ме (ни) разбирай погрешно...например...днес не седях вкъщи и най-малкото приемам себе си за овца, защото не подкрепям пролетарските революции...
Ще ти разкажа как премина моя ден...Цял ден работих по скапания протест...
В 1...1 и нещо пристигна първия фотограф...ПРЕБИТ...човек, който аз съм пратил там...
...човек, чийто рани по лицето трябваше да превържа...човек, баща на малко прекрасно детенце на 1 годинка...а аз го пратих буквално в ада...а той въпреки всичко си свърши работата безупречно...
Та целия ни екип се погрижи утре този малоумен акт да получи медийния отклик, за който всички мечтахте...
За пръв път през живота си...почувствах симпатии към МВР...мамкаму...изгледах целия протест все едно бях там...как некви лупмени ги замерят с метални огради, плюят ги...ритат ги...
Естествено, че жандармерията разпердошини всичко...тя така е обучена...но защо се стигна до нея... защо трябваше този протест да се състои по този начин....защо 1 седмица се афишира открито че София-Запад ще са на протеста и ще правят зулуми...защо никой не взе мерки...
...защо трябваше да объркате хора с 3000 искания към правителството...а всеки който отиваше там си мислеше че променя света към по-добро...а в крайна сметка се бори за изплащането на годишните субсидий за тон преработена оборска тор...
Не знам...не ме разбирай погрешно..знам че всеки използва думата робство...и прави аналогии с турците...
нека ти направя и аз... За мен вие сте хайдуците...вие сте хората, които носят колкото добро толкова и зло...
А има и други течения...други хора които се стремят към същото, към което и вие...но по други начини...е..извниявай...НЕ НИ НАРИЧАЙ ОВЦИ!!!
И представи си днешния протест беше победил....бяхте влезнали в парламента..."Изхвърлили боклука"...кеф радост...и what next???? Правителство на тройната коалиция "Скинари, кежуали и ултраси" с широко представителство на лаута хуулс, София-запад...и естествено 5 независими дилъри на хероин...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

ники написа:Лорде, изобщо не си прав. Моето уважение към тебе, ама в предните страници, такива мнения бол. Хората си хранеха наред, как ние сме били мишки, защото видиш ли, не сме им отишли на протеста. Супер дразнещо е, когато някой ти иронизира мненията, отрича очевидни факти, обижда те, прави се на велик и така. В случая Бетон си е прав. Може в някои случаи да се изказва адски крайно, ама така се е случило. Нека си каже, че е прав.
Прав беше, каза го, повтори го... че и подписа си смени. Да, предните страници бяха пълни с неща за "наште" и "ваште", затова и почти не ги и четох. Даже не им запомних и авторите. Не казвам да се вдигне и той на протеста. Аз предостатъчно съм изпуснал и да - днес не бях, макар и по план да трябваше да бъда. Подразни ме тонът, пренебрежението и леко високопарното отношение. И си реагирах. Вря ми, вря ми, пък ми кипна. Вярно, пооля се печката, замириса, ама поне ми спадна налягането. Сега пак ще си кротувам. И даже мисля да не я гледам тая тема повече, че не ми харесва. отивам при митологичните гадини.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
streetdog
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология
Курс: втори

Мнение от streetdog »

sientelo написа:но лично аз не съм сигурна ,че полицаите биха посегнали на мирни граждани, без да са били провокирани
Биха го направили ако им е било заповядано. Те са под пагон. Въпроса е кой им е дал такава заповед.
Днес съм убеден, че някой им беше дал заповед да се държат така
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”