Анкета: Смятате ли, че България може да се оправи?

Модератори: Don Horhe, Lord

Смятате ли, че България може да се оправи?

Няма какво да се "оправя". Живеем в добре уредена правова държава с минимална престъпност и сигурен живот.
1
2%
Има какво да се оправя, но нещата вървят нагоре, защото има добро управление.
1
2%
Управлението не е добро, но след изборите вероятно следващите политици ще оправят нещата.
5
9%
Управлението е ужасно, има шанс за подобряване на положението в страната само чрез протести като този на 14-ти
7
13%
Управлението е ужасно, има шанс за подобряване на положението в страната само чрез протести, но не като този на 14-ти (какви?)
11
20%
Управлението е ужасно, има шанс за подобряване на положението в страната, но не чрез протести (как?)
18
33%
Управлението е ужасно и няма шанс положението в страната да се подобри по какъвто и да било начин.
11
20%

Общо гласове: 54

rkk
Драскач

Re: Анкета: Смятате ли, че България може да се оправи?

Мнение от rkk »

Съгласен съм с много неща и с двама ви :wink: Но когато си най-горе, ти трябва да поемеш отговорност ;)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Гледайте сега, един лекар, учител, полицай, пожарникар няма как да си върши работата добросъвестно, като за това получава по-малко пари, отколкото някаква си чистачка в съда. За да е възможен такъв вариант, хората, заемащи гореспоменатите позиции, трябва да горят от ентусиазъм и любов към професията, а тези две прекрасни неща рано или късно у вескиго умират.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Mushmul написа:Eдва ли има някой, който трърди, че няма проблеми в България. Има и то ужасно много. Ще се оправят според мен...много бавно, мудно, за сметка на всички нас. Мисля, че все още живеем с последствията от соца и още много грешки преди това. Трябва да се промени мисленето на хората, установено от много години, целият ни български манталитет е сбъркан.
Мдамм. Мойсей защо е трябвало да се лута 40 години из пустинята, преди да стигне до Обетованата земя? За да умрат всички, които са били роби и са имали такъв манталитет. И ние тъй - като си извървим 40-те години, може да почнем да правим нещата така, както трябва.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

И аз цъкнах предпоследното. Как ли? Ми с отговорност, с малко повече загриженост, много повече мисъл. Правилно вика кастело, те тия, срещу които сега плюем, ще измрат. Или ще се сменят. Един ден ние, наши връсници и наши деца ще са на тяхно място. Ако сега се научим да бъдем хора, не вълци, като дойде нашият ред, няма да вдигаме ръце от неоправяема държава и да гледаме да си уредим родата, преди да е минал мандата. Аз поне така мисля. Днес е ужасно, утре ще е малко по-добре. Но не защото ще направим нещо утре.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Цъкнах последното, но се надявам да не съм прав.
Във всеки случай, без гласност и граждански инициативи всичко ще отиде нахалос. А за да си изгради някакви здрави стойности подрастващото поколение, трябва да има пример за поведение, нали... А такъв в момента могат да дадат достойни хора...не онези в сутрешните блокове и в "Планета ТВ".
И, естествено, с работа и отговорност...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Norwegian Wood написа:Цъкнах последното, но се надявам да не съм прав.
Във всеки случай, без гласност и граждански инициативи всичко ще отиде нахалос. А за да си изгради някакви здрави стойности подрастващото поколение, трябва да има пример за поведение, нали... А такъв в момента могат да дадат достойни хора...не онези в сутрешните блокове и в "Планета ТВ".
И, естествено, с работа и отговорност...
По-добре да гледат Планета, от колкото да се бият и псуват на сбирщини пред НС.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Да, по-добре е да гледаш "Планета", отколкото да си сложиш маска на главата, да идеш да пееш химна пред НС, да мяташ бомбички и снежни топки и да псуваш. И най-вероятно да вземеш някой и друг лев за това.
А още по-добре е да отидеш и да протестираш като гражданин, който си отстоява правата.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Ами аз гледам ФЕН ТВ :P
Дори и в момента, пия биричка, ям чипс и пиша във форума.
Гледам как разни комплексарчета направо вдигат кръвно.
Изображение
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

само като видите развитието на протестите става ясно що за резултат ще има. ако на управляващите им пукаше нямаше да чакат някой да протестира. накрая ще замажат положението с някое и друго обещание и пак старата песен на нов глас... проблема наистина е в мисленето на хората и така силно изразените алчност и егоизъм.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Алчността и егоизмът са създали, развили и все още поддържат човешката цивилизация.

Провалът на протестите не е заради тях, а заради третия компонент на цивилизацията, който не е представен на ниво в случая - иде реч за мисловната дейност.
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Boromir написа:Алчността и егоизмът са създали, развили и все още поддържат човешката цивилизация.

Провалът на протестите не е заради тях, а заради третия компонент на цивилизацията, който не е представен на ниво в случая - иде реч за мисловната дейност.
Леле, как го каза само! Това трябва да се запише някъде! :compress:
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Смятам, че станата може да се оправи, но не по обичайния начин, чрез избори, развитие на гражданското общество и регламентация на неща, които в нашето общество няма традиция да бъдат регламентирани. Не смятам и че ще се оправи чрез протести от този тип, дори и няколко бабаите да се сбият с полицията, дори да са обвързани с нея... :wink:
Страната може да се оправи само силово! Когато основната част от обществото подкрепи "смяна на чипа", както казваше един изключителен тъпунгер... :mrgreen:
Затова гласувах за третия отговор отзад-напред. :roll:
sofine
В началото бе словото

Мнение от sofine »

Аз нищо не от отметнах. Прави ми впечатление, че дори в тази анкета никъде конкретно не присъстваме ние самите. Какво имам предвид: колкото и каквото да се говори, "властта", "правителството", "управниците" и пр. винаги се поставят на първо място, когато иде реч за обвинения.
Аз никога не съм виновен/виновна. Виновни са всички останали. Обаче пак аз пресичам на червено, понеже страшно много времеби ми отнело чакането на светофара. Аз си хвърлям боклука на улицата, при положение, че на 2 метра от мен доста често има кошче. После, когато отида на заведение, аз приемам за нормално да гледам как някакви там се млатят и да подмина спокойно-нали постоянно се случва. Аз се движа и по пътищата, нека се отбележи и това, аз участвам в катастрофи, жертвите от които са БЕЗУМНО много. Аз съм жертва... Ама то и ти си жертва... Накрая се оказва, че сме един (про)клет народ от жертви, който чака някакъв месия може би да дойде да го "оправи", като е желателно гореспоменатият месия обаче да падне от небето, защото, забравих да спомена, аз не гласувам...
След всичко, което се изписа и преди всичко, което предстои дасе изпише, аз питам:какво съм аз? Вие какво мислите?
Имам ли право да протестирам-това е една мисъл, коятоме тормози напоследък. Наистина не знам. Не знам и кое е правилно и кое е грешно, подозирам, че не съм единствената, която не знае и това допълнително ме притеснява.
Знам само, че това, което виждам, неми харесва, въобще не ми харесва и предполагам, че съм сбъркана.
Не,не мисля,че България може да се оправи преди да се оправя аз.
Това е.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

sofine написа:Аз нищо не от отметнах. Прави ми впечатление, че дори в тази анкета никъде конкретно не присъстваме ние самите. Какво имам предвид: колкото и каквото да се говори, "властта", "правителството", "управниците" и пр. винаги се поставят на първо място, когато иде реч за обвинения.
Аз никога не съм виновен/виновна. Виновни са всички останали. Обаче пак аз пресичам на червено, понеже страшно много времеби ми отнело чакането на светофара. Аз си хвърлям боклука на улицата, при положение, че на 2 метра от мен доста често има кошче. После, когато отида на заведение, аз приемам за нормално да гледам как някакви там се млатят и да подмина спокойно-нали постоянно се случва. Аз се движа и по пътищата, нека се отбележи и това, аз участвам в катастрофи, жертвите от които са БЕЗУМНО много. Аз съм жертва... Ама то и ти си жертва... Накрая се оказва, че сме един (про)клет народ от жертви, който чака някакъв месия може би да дойде да го "оправи", като е желателно гореспоменатият месия обаче да падне от небето, защото, забравих да спомена, аз не гласувам...
След всичко, което се изписа и преди всичко, което предстои дасе изпише, аз питам:какво съм аз? Вие какво мислите?
Имам ли право да протестирам-това е една мисъл, коятоме тормози напоследък. Наистина не знам. Не знам и кое е правилно и кое е грешно, подозирам, че не съм единствената, която не знае и това допълнително ме притеснява.
Знам само, че това, което виждам, неми харесва, въобще не ми харесва и предполагам, че съм сбъркана.
Това е.
Виждам, че не си наясно със себе си, но ако всичко в страната ни ти харесваше, щях да си помисля, че си сбъркана. В случая просто си леко дезориентирана. Консултирай се с психолог!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

И защо е нужно да се консултира с психолог :?: :arrow: тук не емясто да си лепваме някакви етикети и квалификации, само защото не сме на едно и също мнение :idea:
Това е.
Да, съгласна съм с това мнение, защото е вярно ,че докато не преодолеем самите себе си и нашият безумен байганьовски манталитет, нищо няма да се промени, даже напротив, нещата ще отиват на по-зле. И не защото няма будни и интелигентни млади хора и прочие, а защото хората с пропаднала култура се множат като хлебарките и превръщат нашата родна държавица в едно бунище, в което всички все повече затъваме :idea: Докато не променим собствения си светоглед и мироглед, не виждам нещата да потръгнат да се оправят.
Като птичка в небесата :)
Публикувай отговор

Обратно към “България”