Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: 14.01 - Граждански протест срещу политическата арогантност

Мнение от Norwegian Wood »

Някои впечатленя от днес...ще започна отзад-напред.
Към три и нещо в Ректората нахлу Б.Расате, придружаван от десетина свои сподвижници, един от които държеше мегафон. Б.Р. и компания търсеха балкон, откъдето да викат. Обаче дойде Ректора и ги изгони. :lol:
Преди това - жалкото беше, че малко след като маскираните гамени на протеста се умориха(или бяха хванати, или и двете), Ушев започна да ни изтласква. Впрочем това беше едно повече от категорично свидетелство за полицейщината у нас. А за това, че биеха по всякакви хора, включително баби и деца, не ми се коментира.
Както и да е, протестът беше повече от смислен, а гамените просто не заслужават толкова внимание по медиите, а и бяха малко. Но не твърде малко, за съжаление. Жалкото е, че хората, които осъзнават необходимостта от граждански прояви у нас, стават все по-малко и всеки стойностен човек, който не се включва поради някакви си свои съображения....е, би могъл да премисли, да кажем.
Поздрав за всички, които бяха днес, с нещо, което много ме вдъхновява. Да ни припомни, че винаги може да е и по-зле. http://www.youtube.com/watch?v=eOPmAufLiUM
А в наблюдател.инфо например можете да видите два видео клипа - как бият хора на протеста.
Нали осъзнавате, че полицейщината се преборва с масовост и гласност, а не със скептицизъм?

edit: да, "19" е ужасно смешна проправителствена и проолигархична пропаганда. Виж, в "Градски" могат да се прочетат и смислени неща.
Ама се сещам как разни дядовци си плюнчат на пръстите, докато раздават "12". Найс. :mrgreen:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
issey
В началото бе словото

Мнение от issey »

Бетон, коя ти е половинката - Гипс или Арматура??? :lol: :lol: :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Norwegian Wood написа:Обаче дойде Ректора и ги изгони. :lol:
Нищо не е направил. Ако беше Боян Биолчев щеше да направи Расате на суджук. Ама тоя муньо и за това не става. Как ще се провикват от Ректората. Това да не е джамия, че ходжата Расате ще вика с мегафон?
Бахти.

И за боя са виновни Кънчо и Шао.
На последнип му казах да се снима в още някой клип на Джина, а не да търси такава евтина медийна изява, не ме послуша.

Така ще бъде.

Да ви бият, щото главите ви толкова са запълнени, че средата на геврека е по-запълнена.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не е до шега... Изказаха се предположения (но не мога да цитирам източници), че днешният протест, както и поведението на полицаите спрямо обикновените хора, единствено са довели до разгневяване на масите. Не знам доколко е достоверно, но предполагам, че ако протестите продължат и утре и в петък, може да стане дори по-сериозно и страшно.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Иси, ако искаш да спамиш - при това още с първите си постове,- защо не го направиш в някоя друга тема? Тук се мъчим да пишем смислени неща.
Виж, има един раздел "Хоби и забавления" например...
Съвсем дружелюбно :D
Бетоне, принципно бих се замислил над такова изказване... - Да ви бият, щото главите ви толкова са запълнени, че средата на геврека е по-запълнена.
...но не и щом го казваш ти :D
Последно промяна от Norwegian Wood на 14 Яну 2009, 20:32, променено общо 2 пъти.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Norwegian Wood написа:Иси, ако искаш да спамиш - при това още с първите си постове,- защо не го направиш в някоя друга тема?
Пита коя ми е половинката. Да дойде в събота в Амор!
Изображение
issey
В началото бе словото

Мнение от issey »

Е аз се опитах да разведря нажижената обстановка, иначе и аз до преди малко писах сериозно. Чете се "Исей" - съвсем дружелюбно. :D
issey
В началото бе словото

Мнение от issey »

Поласкан съм, чувствам се поканен! :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Нищо сериозно не си написал. 10 поста на кръст, половината запълнени с тъпи въпроси.

п.п. и ще усетиш една арматура зад врата!
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Камелия написа: Ами, то едва ли има какво да се каже кой знае какво... Гледали сте новините, ако не сте --> http://dnevnik.bg/show/index.php?storyi ... 0#comments

Лумпени,агитки, млекари, майки и организаторите-студенти (20 човека) + още 80 студенти-будали, които им се вързали на акъла.
Равносметка - хаос, тотален хаос, без абсолютно никакъв смисъл.
Едно голямо "браво" от мен на дангалаците.
Извод от всичко - като не ставаш за мечкар, не ходи в гората да ловиш мечки.
http://dnevnik.bg/show/index.php?storyi ... 0#comments
Много интелигентна сбирка, неам думи.
Последно промяна от Бeтон на 14 Яну 2009, 21:07, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

Тепърва ще се влошава положението по мое мнение.Дори и тези, които не знаеха защо са отишли днес на протест вече имат един добър повод- полицаите днес са били без да подбират, доколкото разбирам.

Бетоне, аз също не подкрепям протеста.Или поне не подкрепям идеята ``да изравним всичко, за да започнем наново``. Но защо злорадстваш? Имам предвид...това са хора, това са българи...
New jorney
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

valandin написа:Бетоне, аз също не подкрепям протеста.Или поне не подкрепям идеята ``да изравним всичко, за да започнем наново``. Но защо злорадстваш? Имам предвид...това са хора, това са българи...
Хора... ако докажеш, че си мислещо същество.

Още нещо - същите тези от създаването на темата летяха в небесата и мислиха другите за по-долу оттях.
Сега обаче ги свалиха на земята :wink: :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Нормално. Снимали гамените, дето целеха със сняг около паметника, и ето ти го протеста. :D
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Коментар от дневник написа:ПЛАТЕНО Е НА ПОЛИЦАИТЕ ПО 500 Лв. ДА ПАЗЯТ ПАРЛАМЕНТА. ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ
Че аз за 500 кинта на ден и ако бях полицай щях да употребя огнестрелно оръжие.

Бъдете благодарни, че сте излезли живи, дори невредими - сега престанете да се правите на мъченици. Няколко лумпена са опрали пешкира, журналистите са умножили по 100...

Аре, аре... надявам да ви бият следващия път истински и да не можете да си седнете на задниците, дори да не можете да пишете във форума. Щом пишете, нищо ви нема!
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

След като вече знаем какво стана на днешния протест, нека от името на клуб UNECO заявя официално:

1. Ние отидохме на мирен протест, който се превърна в бойно поле от група провокатори, вероятно платени, които бяха под въздействието на алкохол и наркотици.

2. Ние сме категорично против всякаква форма на насилие на протестите и смятам, че на многобройните демонстрации, проведени от Коалицията "За да остане природа в България", сме доказали пълната си дистанцираност от такива провокации.

3. Ние сме категорично против начина, по който протестиращите бяха изтласкани от площада пред Народното събрание, при което пострадаха и хора сред мирно протестиращите, а техниката на организаторите беше буквално прегазена от полицията. Ние сме на мнение, че беше необходимо полицията да действа по съвсем друг начин. Освен това, мегафоните, по които се обяви, че ако демонстрантите не напуснат площада, ще бъде използвана сила, бяха прекалено слаби и никой не успя да разбере какво точно искат да ни кажат полицаите.

Видео от протеста: на първото видео се вижда как полицията е притиснала и бие група демонстранти, вероятно повечето от тях са от провокаторите, но се предполага че в групата са попаднали и други хора.
На второто видео се вижда как изтласквайки демонстрантите, полицаите разбиват шатрата на организаторите, в която беше озвучителната техника.

http://nabludatel.info/
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”