TimShel_Girl написа:Искрено се надявам да не вземе да победи "най-българският роман" "Под игото"... Аман вече. По принуда го четох 5 пъти и винаги се чудех как може толкова повърхностна и слаба книга да бъде така превъзнасяна...
абсолютно подкрепям, този роман не е нищо особено като проза, даже е много слабо написан (не че упреквам автора, Иван Вазов е много силен писател, уви, в други форми на литературата), може да има историческа стойност за България, но това не го прави в качествена литературно погледнато книга
Аз за жалост не съм чел нито Време Разделно, нито Светилника, но все пак мисля, че един от двата е най-достойният за първо място (Железният Светилник съм го почвал само, но покрай даскало малко ми се отчете >.< Скоро се надявам да поправя този пропуск ^^)
П.П. аз лично бих гласувал за Малкият Принц, ако не си бях и малко патриот

Все пак по-предпочитам на първо място да бъде българска книга, че все пак и ние не сме за пренебрегване в литературата, но просто сред тези десет книги няма нито една любима моя българска книга (не че съм очаквал де), затова гласувам за Принца ^^