1-ви курс Право (2008 - 2009)
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Иначе Дачев казвал ли е нещо друго за изпитите при него? Предполагам, че въпроси не са отпаднали
За ИБДП и МО споменавано ли е нещо по отношение на конспекта? Едва ли има кой знае какво значение, че определени въпроси не са преподадени, но все още тая някаква надеждица, че може и да отпадне някое въпросче 
Neque imbellem feroces progenerant aquilae columbas
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Конспектите по принцип са готови още от началото... е, не точно началото на учебната година, ама от доста време. Могат да се вземат от методическия кабинет, доколкото ми е известно. Не съм търсила още обаче дали са качени и някъде в интернет.
Що се отнася до непреподадените въпроси... Това беше ясно - че няма да се преподадат всички. Нас поне ни предупредиха от началото
Що се отнася до непреподадените въпроси... Това беше ясно - че няма да се преподадат всички. Нас поне ни предупредиха от началото
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ами ще почна с първата сесиика:
ИБДП - 3, може би най-трудния ми за мен лично изпит. Учете здраво по него. Не е като да реже масово, но не бива да го подценявате.
ОУТ - 4, изпита не е сложен, Дачев е точен човек, но трябва да му демонстрирате знания. Не може ей така от обща култура.
ППУ - 4, и тва като горното
ОИТ - 3, ама ти вие сега май нямате
РЕТОРИКА - 6, има ли нужда от обяснения?
Втората сесия си беше:
ОТП - 2, освен, че имах базовите знания по двата ми въпроса, ми искаха и разни теориики, обърках доста неща. Но не се плашете - изпита е лесен, ако сте се готвили съвестно и не сте си казвали - е тва е лесно. Зависи от упражненията дали сте били редовни и внимателни там. На мен лично упражненията много ми помогнаха, и още помня някои неща. Въпреки скъсването.
РЧП - 6, не се подлъгвайте от оценката - предмета е сериозен и сложен. Препоръчително е не просто да се зубри, но и да се разбира, защото се иска и разсъждения. Само с помнене на разни неща наизуст сте заникъде. По-добре следете лекциите и упражненията задължително. Обясняването е на ниво
УКУ - 6, доцент Близнашки прави интересни лекции по всичките си предмети, и УКУ е също от тях. А изпита е доста лесен, все пак предмета е доста интересен и с кеф се чете по него. Не е нещо сложно.
ФП -6, друг лесен предмет, няма нужда от напрягане, а ФП важи за трите профили - правораздаване, публ. администрация и межд. глупости, не ги помня...
Трета сесия -
ОТП - 5, в общи линии, предмета не е сложен, дори е лесен, ако му отделите повече време. Затова учете най-вече по него.
А вие имате ли учебния план?
ИБДП - 3, може би най-трудния ми за мен лично изпит. Учете здраво по него. Не е като да реже масово, но не бива да го подценявате.
ОУТ - 4, изпита не е сложен, Дачев е точен човек, но трябва да му демонстрирате знания. Не може ей така от обща култура.
ППУ - 4, и тва като горното
ОИТ - 3, ама ти вие сега май нямате
РЕТОРИКА - 6, има ли нужда от обяснения?
Втората сесия си беше:
ОТП - 2, освен, че имах базовите знания по двата ми въпроса, ми искаха и разни теориики, обърках доста неща. Но не се плашете - изпита е лесен, ако сте се готвили съвестно и не сте си казвали - е тва е лесно. Зависи от упражненията дали сте били редовни и внимателни там. На мен лично упражненията много ми помогнаха, и още помня някои неща. Въпреки скъсването.
РЧП - 6, не се подлъгвайте от оценката - предмета е сериозен и сложен. Препоръчително е не просто да се зубри, но и да се разбира, защото се иска и разсъждения. Само с помнене на разни неща наизуст сте заникъде. По-добре следете лекциите и упражненията задължително. Обясняването е на ниво
УКУ - 6, доцент Близнашки прави интересни лекции по всичките си предмети, и УКУ е също от тях. А изпита е доста лесен, все пак предмета е доста интересен и с кеф се чете по него. Не е нещо сложно.
ФП -6, друг лесен предмет, няма нужда от напрягане, а ФП важи за трите профили - правораздаване, публ. администрация и межд. глупости, не ги помня...
Трета сесия -
ОТП - 5, в общи линии, предмета не е сложен, дори е лесен, ако му отделите повече време. Затова учете най-вече по него.
А вие имате ли учебния план?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Да, имаме учебен план (ако все още не всички, то поне има откъде да се сдобием с него). Kristo, имам един въпрос малко в страни от темата, но който касае поне 1/3 от курса: При кой асистент беше по ОТП? 
( [quote="Kristo"]:
ОТП - 2, освен, че имах базовите знания по двата ми въпроса, ми искаха и разни теориики, обърках доста неща. Но не се плашете - изпита е лесен, ако сте се готвили съвестно и не сте си казвали - е тва е лесно. Зависи от упражненията дали сте били редовни и внимателни там. На мен лично упражненията много ми помогнаха, и още помня някои неща. Въпреки скъсването.)
( [quote="Kristo"]:
ОТП - 2, освен, че имах базовите знания по двата ми въпроса, ми искаха и разни теориики, обърках доста неща. Но не се плашете - изпита е лесен, ако сте се готвили съвестно и не сте си казвали - е тва е лесно. Зависи от упражненията дали сте били редовни и внимателни там. На мен лично упражненията много ми помогнаха, и още помня някои неща. Въпреки скъсването.)
- alhana_
- В началото бе словото
- Специалност: Право
"Могат да се вземат от методическия кабинет"
А къде е този методически кабинет?
А къде е този методически кабинет?
- alhana_
- В началото бе словото
Нищо не е казвал за въпроси, нито Дачев, нито Токушев.sellena_ написа:Иначе Дачев казвал ли е нещо друго за изпитите при него? Предполагам, че въпроси не са отпадналиЗа ИБДП и МО споменавано ли е нещо по отношение на конспекта? Едва ли има кой знае какво значение, че определени въпроси не са преподадени, но все още тая някаква надеждица, че може и да отпадне някое въпросче
По МО и ИБДП всичко си е по конспекта, но мен ме притеснява ОТД-то...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Ей тука пише: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... nistraciya
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Дачев е сменил два въпроса по ОТД май и е сложил други два... не знам още кои, трябва да разпитам
Методическият кабинет е първият по коридора вдясно на 4-тия етаж, там за батериите
Методическият кабинет е първият по коридора вдясно на 4-тия етаж, там за батериите
А някой ще сподели ли каква е ролята на оценката от изпита по Реторика?
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Мисля, че не влиза в средния успех за общежитие и стипендия, нито пък фигурира в дипломата. Тоест, ходиш си за собствено удовлетворение.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Е, не може да не фигурира в дипломата, ти иначе за какво си го взимал тоя изпит? 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Оценките от изпити по факултативни дисциплини НЕ влизат в дипломата! Наистина явяването май е само за собствено удовлетворение.
Някой знае ли защо датата за изпита по ППУ не е изнесена на таблото заедно с другите дати?
Някой знае ли защо датата за изпита по ППУ не е изнесена на таблото заедно с другите дати?
като гледам ще е трудно да я определят... Последните групи ще са леко-далеко прецакани... 
- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: трети
Някой може ли да сподели на един непросветен къде да го търся това табло с изпитните дати?
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

- Scorpion
- Легендарен флуудър