КРИЗАТА С ГАЗА: За или против дървена ваканция в университет
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: КРИЗАТА С ГАЗА: За или против дървена ваканция в университет
доста голяма 

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Е, поне сега украинците се смилиха над нас мизерниците и ще ни пуснат малко от тяхното кранче, че да не измръзнем съсвсем
Като птичка в небесата 
Кои са "мизерниците"? Украинците или ние? Бих казал both!
Изглежда ще ни пуснат от нашия газ, който предварително и предвидливо са заделили в техните газохранилища...
Изглежда ще ни пуснат от нашия газ, който предварително и предвидливо са заделили в техните газохранилища...
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Може, може, колега , всичко е възможно
Като птичка в небесата 
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Обратна връзка:
Поради някаква необяснима за мен лично причина не може да получим украинския газ! Добре де? Газът от Русия минава през Украйна и Румъния, а сега от Украйна през Румъния (поне така пишат в пресата) не можело да се пусне, защото нямало откъде??
Re: КРИЗАТА С ГАЗТА За или против дървена ваканция в университет
съжалявам за офтопика, но зубърът в мен не може да се сдържи
опитвах се да кажа, че си ги има и трите агрегатни състояния и това твърдение ти е несъстоятелно. ако кажем, че нормални условия са примерно стайна температура и атмосферно налягане, да в газообразно състояние е, но това не значи че,
Ткипене -161.6 °C, 112 K, -259 °F
температурата на титан където са метановите морета, за които стана въпрос е −179.45 °C, а налягането 146.7 kPa
Bethany написа:Кажи поне знаеш ли за какви температура и налягане става въпрос? Естествено, че всеки газ може да се втечни при определени условия. Аз говоря за нормални условия.begemot_ написа:естествено, че се втечнява при ниски температури. септември колеги
(...)
опитвах се да кажа, че си ги има и трите агрегатни състояния и това твърдение ти е несъстоятелно. ако кажем, че нормални условия са примерно стайна температура и атмосферно налягане, да в газообразно състояние е, но това не значи че,
Ттопене -182.5 °C, 91 K, -297 °FBethany написа:Едно уточнение - метанът има само едно агрегатно състояние.(...)
температурата на титан където са метановите морета, за които стана въпрос е −179.45 °C, а налягането 146.7 kPa
Re: КРИЗАТА С ГАЗТА За или против дървена ваканция в университет
Не знам какъв зубър си ти и какво се опитваш да кажеш? Предполагам на всички им стана ясно, че говорим за газ, които се внася от Русия, а не втечнен или какъвто и да е газ. Между другото агрегатните състояния не са 3!begemot_ написа:съжалявам за офтопика, но зубърът в мен не може да се сдържи
Bethany написа:Кажи поне знаеш ли за какви температура и налягане става въпрос? Естествено, че всеки газ може да се втечни при определени условия. Аз говоря за нормални условия.begemot_ написа:естествено, че се втечнява при ниски температури. септември колеги
(...)
опитвах се да кажа, че си ги има и трите агрегатни състояния и това твърдение ти е несъстоятелно. ако кажем, че нормални условия са примерно стайна температура и атмосферно налягане, да в газообразно състояние е, но това не значи че,Ттопене -182.5 °C, 91 K, -297 °FBethany написа:Едно уточнение - метанът има само едно агрегатно състояние.(...)
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
На схемата показаха, че ние получаваме газ по тръба, която минава през северна Добруджа и не е свързана с останалите румънски газопроводи... егати!peterdi написа:Поради някаква необяснима за мен лично причина не може да получим украинския газ! Добре де? Газът от Русия минава през Украйна и Румъния, а сега от Украйна през Румъния (поне така пишат в пресата) не можело да се пусне, защото нямало откъде??
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Обратна връзка:
Причината била, че това, което Украйна ни прадлага, било прекалено малко, за да се създаде необходимото налягане.
- ceco_sim
- В началото бе словото
- Специалност: АМГ
- Курс: трети
агрегатните състояния са 4 : твърдо течно газообразно и плазма, но твърдото има няколко различни фази които зависят от полядъка на молекулите в кристалната решетка(ако има въобще такава). Например ледът има 12 ралични фази, като на нас ни е позната от реалния свят само първата, която е и единствената с по-малка плътност от тази на течното агрегатно състояние. На този факт се дължи и съществуването на цялата биосфера на земята.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
В уикипедията включват и Бозе-Айнщайнова кондензация
, ама то ако там може да се вярва. Намирал съм грешки.