Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Re: 14.01 - Граждански протест срещу политическата арогантност

Мнение от G__ »

Камелия написа:Ами, аз оценям реално. Може и да бъркам,затова питам. Не получавам никакви отговори, някакви хора искат да заключат темата, което само ме навежда на мисълта,че съм права. Някой ще ми даде ли адекватен отговор какви критерии за успех би имал един протест срещу "политическата аругантност"?
В горният пост ти дадох отговор какъв е смисъла изобщо на протестите. Но ти едно си знаеш, едно си баеш. :)

Ники, принципно само демонстрации наистина е тъпичко. Истината е безредици в случая. Но поради вменения ви от медиите страх, че това е много, много лошо и не трябва да се прави така не виждате смисъл да се излиза. Та протестите дават резултат според мене, особено ако има силно присъствие и ако понякога не са толкова мирни. ;) След като казвате, че няма смисъл от това, едва ли не трябва да си седите само вкъщи и да се абстрахирате от всичко, след като въобще нямате гражданска позиция защо изобщо говорите по граждански теми. Това за мене е парадокс, който е особено силен в България. Големи сме на думи, но на дела сме посерковци. Много колеги така философстват и какво от това бих ви попитал аз вас? Да не би да вярвате, че това е начинът ? :shock: Със сигурност една идея по-сигурно е, че нещата ще са различни, ако сте на улицата, а не вкъщи. Всичко останали коментари какви са целите на протеста, кой го води и т.н. са оправдания и губете на личното ви време.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Ал, :JC_goodpost:

G_, защо да нямаме гражданска позиция? Просто нашата е по-различна от вашата. Защо трябва да сме недоволни винаги? Аз не съм доволен от всичко, което прави правителството, но като цяло нещата според мен вървят нагоре. Нямам сериозна причина да недоволствам. Ти ни обвиняваш, че нямаме смелост да протестираме ли? Че каква смелост се иска да седиш 2 часа на студа и да повтаряш едни и същи неща. Ти говориш за парадокс в България, който е много характерен. А ти какво направи, за да се променят нещата към по-добро? Нали сме гражданско общество? За медиите пък изобщо не съм съгласен. Половината от тях прявят протестите да изглеждат като нещо изключително.
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

ооо извинявай. Иди и се похвали при Серго,че си доволен от него. Дай едни розови очила и на мен. :lol:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Ти пък можеш да поздравиш от мен Расате като ви яхне протеста.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Междудругото Расате е супер пич...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

ники написа:Ти пък можеш да поздравиш от мен Расате като ви яхне протеста.
Ти си от малкото хора, които изобщо обръщат внимание на Расате. :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Чета тук и се чудя дали да дойда. Оставам с впечатление, че не искате всеки недоволен от това управление да се включи в протеста ви. Имате си някакви критерии за кой става и кой не, но не ги съобщавате. Пък не искам да ви се натрапвам... :roll:
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Камелия написа:Еее, ти пък, какво се впрегна сега? Твоя сървър ли флуудим, това да не ти е бащиния тука? Много отрано почнахте да забранявате... Нали затова е форума, за да се обменят мнения. Като не ти харесват нашите, иди на площада да викаш и да хвърляш яйца. Закъдето и си тръгнал/а де...
Виж какво уважаема, това, че твоето мнение се различава от нашето, но това не е повод да се държиш по този арогантен начин. Все още си мисля, че живеем в демократична държава и всеки има право на лично мнение. И кои сте Вие и за какво се борите? Или БСП отново е задействала здраво пропагандната си машина.
Последно промяна от Bethany на 12 Яну 2009, 00:01, променено общо 1 път.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

За безплатен интернет и евтини клавиатури. :lol: Това са целите на висшите създания.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

ники написа:Ти пък можеш да поздравиш от мен Расате като ви яхне протеста.
няма да позволим Расате да яхне протеста, точно както не позволихме да го направи предния път, както няма да позволим, който и да е да яхне протеста :wink:
ники написа:]но като цяло нещата според мен вървят нагоре.
800 млн. еврофондове, спряни за образование и наука
220 млн. по ФАР, САПАРД
Замразени фондове по ИСПА
Унищожителна газова криза, породена от чувствата на управлящите към Дядо Иван
Скандалът "Ин Виво"
Колко осъдени, даже колко обвинени има по различни процеси, свързани с убийства и т.н. - Индиго, Лим, Ставийски (макар че там има развитие), различни мутреняци
"да разтуряме седянката", "кучетата си лаят, трамваят си върви" "прав, седнал, вие как искате (по повод това как един политик заявил позиция и застанал зад един друг управник - все изказвания, които са нормални за държавниците
Имотите на царя
Сараите на Доган
София - Кардам
Трагични пътища и инфраструктура като цяло
Проблемите в Студентски град
Липсата на кворум в парламента за повечето заседания, поправено с гласуване с чужди карти
(списъкът е неизчерпаем)

Още си доволен от управлението, нали 8)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Гледам и наистина се чудя, дали някои хора са слепи или чисто и просто тъпи? Нямало за какво да недоволстват... ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ! Не виждате ли, че в НС и МС нищо не правят? Те си живеят добре, пък хората, които са ги избрали и които им плащат тлъстите заплати - да се оправят.

Явно държавният механизъм, които държи хората разделени и настроени един срещу друг с цел да не се обединяват срещу управата, наистина работи. Делят ни на левскари, ЦСКА'ри, софиянци, провинциалисти, чалгари, метали и прочее простотии. Как очаквате да се обедини народът, като един-друг се хващаме за гушите за пълни глупости. Аз харесвам Тома, аз пък харесвам Пламена... и айде, започва се едно безсмислено боботене, като междувременно онези горе си правят каквото си искат.

За разлика от Камелия, ще задам само един въпрос на неподкрепящите протеста.
Ако не протест, какво трябва да се направи, за да се подобри положението в България?
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ти пък, "държавен механизъм" за разделяне и настройване на хората едни срещу други :lol: :lol:

За организиране на нещо подобно са необходими акъл и ресурси далеч над това, което властимащите притежават. Просто "народът" е съставен от не по-малки идиоти от тези, които го управляват, и сам се справя блестящо със задачата да се обезсили обществено и политически без каквато и да е помощ от големците. Което е трагикомично, но е факт още от "Врееемееетоооо е наше, е наше!" насам.

Редно е да се осъзнае, че с гражданско общество в този разложен вид всякакви подобни бунтове изглеждат като въргал в Борисовата градина между левскари и червени - с много страст, агресия и пролята вражеска кръв, но с нулева дългосрочна ефективност.

Тъй че Ботев, така неумело цитиран нейде по-горе, далеч не говори за стадни инстинкти и други подобни цигании, а за разни псевдопатриоти, дето на думи са силни и "механите са им тесни", и пак нищо не правят освен да се зъбят. А зъбенето също не е ефективно.

Разбира се, протести трябва да има - дори такива жалки народи като италианците са го осъзнали. Но техните протести са отдавна посмешището на Европа заради честотата им (ежедневно) и заради неизменно никаквото влияние над властимащите.
Просто защото и организаторите, и участниците им са... клоуни. И не ги бива за нищо в дългосрочен план. Би било тъжно да става така и в България.

Да се руши и да се мятат павета е най-лесно, по-лесно дори от това да се вика "Оставка! Оставка!" срещу Ицата Стоичков след онзи епичен равен мач срещу Малта. Трудното, където подобните протести се провалят гръмко и жалко, иде още в предварителното планиране на какво се иска, колко се иска и какво ще бъде направено преди и след исканото да бъде постигнато. От "Писна ни от ТЯХ!" и "Ние ще дойдем на власт!" полза няма - това е само демагогия.

Протестът и бунтът са най-лесните за организиране неща, всеки от нещо е недоволен и мераклии да го кажат чрез викане и мятане на камъни винаги ще има. Както е и редно. Но най-важното е разрушителните енергии и страсти да се поставят под контрол и в служба на целите и идеалите, които уж защитават, а не само да ползват тези цели и идеали като катапулт за някого към малко сладка власт или извинение за някой погром и въргал с полицията.
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Боромире, само за едно нещо съм съгласна с теб - не управляващите ни разделят, ние сами го правим прекрасно. Е, вероятно и те помагат, но сме им дали доста добър шанс, защото самите ние сме си такива. Но, грешно ли те разбрах, или наричаш Ботев "псевдопатриот"?! :shock:
rkk, добавям безконтролното и безконечно унищожаване на българската природа като за черешка на финала, вмомента в НС се опитват да приемат промяна на Закона за горите, която ще позволи безконтролното заменяне и унищожаване на гори. Но, спирам дотук, защото списъкът наистина е безкраен. (:
Joker, критерият е един - да няма викове "България за Българите", "Смърт на турците" и срещу всеки, който не се кефи на такива изпълнения "вие сте цигани, хомосексуалисти, боклуци ... " (и още хиляда определения). Идеята на протеста е да обедини хората, а не да ги разедини, а тези расатовски изказвания ги разделят на етноси и хиляди и хиляди други групи. Струва ми се, че "неставащите" са именно така държащите се. Има нежелано поведение, а не нежелани хора. Ако си дойдат като граждани и си оставят белязаните с т.нар. знак на Дуло знамена вкъщи и ни спестят нацистките изказвания, надали някой ще има нещо против тях - граждански протест -> те са граждани -> имат право да са недоволни от управлението на страната -> имат право на присъствие, дадено им по закон. Силно ме съмнява да има други критерии. Другото "натрапване" е на политически партии (ДСБ май ще се пробват) и от СРОКСОС са предупредили, че ще ги карат да си махат партийните знамена - първо с учтива молба, ако не стане - с молба за помощ от Жандармерията. Идеята е да бъде възпрепятствано яхване на протеста. Ако нямаш намерение да викаш профашистки лозунги или да вееш нечие партийно знаме, си съвсем добре дошъл. ((:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Съвсем грешно си ме разбрала. Къде го видя това, че наричам Ботев какъвто и да е?

Прочети самото стихотворение, за да си го преговориш, и после може би ще разбереш какво съм искал да кажа.
Изображение
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Boromir написа:Ти пък, "държавен механизъм" за разделяне и настройване на хората едни срещу други :lol: :lol:
Ти се смей, ама има нещо такова 8) Само дето те доколкото се осират, че на протеста ще има левскари и цесекари, тираджии и митничари, данъчни и търговци, зетове и тъщи :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “България”