ГАЗОВАТА КРИЗА
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: ГАЗОВАТА КРИЗА
Айде, айде, не сте толкова зле. Аз живея в София и също сме на дърван с камината и бойлер. Мен кризата ми е през шмайзера.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Колегите без парно от провинцията, не е само въпроса до отоплението, а цели заводи разчитат на газ и на нищо друго. В първата страница част от тях са изредени. Има такива производства които ползват природния газ и като суровина, и като гориво. Като спрат производство - ето ти и проблем.
В мнението на сисско има и нещо вярно. 3-4 най-големи градове и София на първо място естествено, използват страната като колония. Изсмукват почти всичко, и от бюджета, и от провинцията... Диспропорциите нарастват и няма как да имат добри последици - нито за държавата, нито за тези градове... 
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Болестта се нарича липса на ефективна регионална политика. А с тия истории с еврофондовете положението не е никак розово.
Според мен цялата политика на това правителство е под всякаква критика, не само регионалната. И ако някой не е прав, нека даде пример с какво точно се е подобрил живота ни при това управление? Писна ми постоянно да сме в криза, от както се помня ние не сме излизали от кризата! Не смятате ли, че заслужаваме по-добър живот?peterdi написа:Болестта се нарича липса на ефективна регионална политика. А с тия истории с еврофондовете положението не е никак розово.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Бетани, само се оплакваш. Всеки пост ти е насочен срещу правителстовото. Разбрахме, че не ти харесва. Политиката на кабинета до голяма степен е тъпа, наистина, ама какво предлагаш ти? Нагледахме се на протести. Какво значи по-добър живот? Държавата не е майка и баща. Човек сам си осигурява живота. То е ясно, че всеки може да плюе.Bethany написа:Според мен цялата политика на това правителство е под всякаква критика, не само регионалната. И ако някой не е прав, нека даде пример с какво точно се е подобрил живота ни при това управление? Писна ми постоянно да сме в криза, от както се помня ние не сме излизали от кризата! Не смятате ли, че заслужаваме по-добър живот?peterdi написа:Болестта се нарича липса на ефективна регионална политика. А с тия истории с еврофондовете положението не е никак розово.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Естествено че заслужаваме по-добър живот. Все пак предполагам че с нещо има подобрение, иначе нямаше цялата нация да спи и да сънува. Но при толкова фактори във властта, трудно може да се каже кой е по-виновен. При случая със Закона за горите например изпълнителната власт под влияние на мафията притиска парламента да приема закони, които са изгодни за тях, за които ЕС би ни дърпал ушите и парите още 5 години. А при енергийната политика - във всички големи проекти се спрягат имена на руски компании. Лукойл, Овергаз, Газпром, Атомстройекспорт и т.н. Дали е случайно, че България единствена в ЕС е изцяло зависима от Русия за природен газ? А сме зависими от тях не само при газа, но и при петрола, ядреното гориво, почти изцяло и за висококалоричните въглища. Перфектен инструмент за извиване на ръце. Добре че не сме им близо, както е Украйна или Грузия. А тепърва при изясняване на многобройните неизвестни около случая Русия - Украйна ще се разбере доколко Русия използва ресурсите си, за да избута буферната зона на запад и да си върне загубените държави-сателити. И се налага пак да го кажа - докато Русия и Украйна все още се карат кой е виновен за спирането на газа, а Украйна има резерви за седмици и месеци напред - никой от тези две страни не бърза да води преговори за пускане на газа.
В случая не съм само аз, има стотици хора, които също положението не ги устройва, но поради една или др. причина си мълчат. Причината е в това, че хората, които са в Парламента са на наша издръжка, което най-малко означава, че когато аз си плащам данъците изисквам ефективно управление. Управление от което да се носят ползи за страната, а не за нечий джоб. Аз моят живот съм си го осигурила, но болно ми е за държавата ни, която все повече затъва. Да не бъдем егоисти и да мислим само за себе си, нека помислим и да България!ники написа: Бетани, само се оплакваш. Всеки пост ти е насочен срещу правителстовото. Разбрахме, че не ти харесва. Политиката на кабинета до голяма степен е тъпа, наистина, ама какво предлагаш ти? Нагледахме се на протести. Какво значи по-добър живот? Държавата не е майка и баща. Човек сам си осигурява живота. То е ясно, че всеки може да плюе.
Знаеш ли колко млн. лева загуби България от тази криза и едно не ефективно управление? Предполагам не знаеш и сигурно не те интересува!Някои хора още не могат да надскочат 1-то ниво на пирамидата на Маслоу!
Има една песен на ЪПСУРД, казва се "Колега", която за мен описва ситуацията идеално!
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Видя се кой си остава истинският човек с власт в Русия ( а и в Европа) - Путин. Украинците били изкупували газ на преференциални цени. Еми ще изкупуват като десетки години по време на комунизма от Москва с ТЕХНИТЕ данъци са им строили изключително неефективни предприятия, много енергоемки и неконкурентноспособни. Много са ми интересни няколко неща
- Колко плаща политически верният Беларус и дали и на тях им искат увеличение
- Защо поради намаленото търсене и финансовата криза цените на всички горива падат ( дори картелчето ОПЕК не успя да удържи падането на нефта 3 пъти) а Газпром говори постоянно за увеличаване на цените
- Колко им излиза на руснаците добиването на газа и с колко пъти печалба продават
Напълно съм склонен и да мисля, че за да ескалира кризата руснаците са пускали по-малко газ на Украйна, след което ги обвиниха в кражба от европейския газ. Напълно в техния стил. Засякох в Панорама руския посланик и неговите дипломатически номера. Поканил репортерите в дома си, облечен неофициално в плетен домашен пуловер, говори меко, постоянно повтаря "Всичко е много просто", представяйки руската версия върху събитията. Така лесно буди съчувствието и симпатията на народа. Доста различно изглежда от човека който му дава заповедите Путин, с неговата твърда ръка.
Кризата с газа скоро ще се разреши тва е ясно. България ще получи псевдокомпенсации примерно само за Булгаргаз - 10% от наистина загубеното. Хубавото е че ще се ускорят усилията на ЕС за свързване на държавите членки и на алтернативни места за газа. Лошото е че България съвсем я закъса икономически, че Русия си показва истинската същност и дори повече няма да се прави на миловидна, а ще се стреми отново към грандоманските си идеали - господство над Европа, над света, благоденствие на путинизма бля бля. Много спешно трябва да се разпространява ЕС влияние над СТАН-овците ( бившите съветски републики с много газ). То направо си е леко късно ама... Така е с грешната европейска политика - от идеологически причини интегрира страни като Латвия, Литва, Естония, България, а тези с истинска смисъл заеба. Украйна тежко се дискредитира, там са леко като Грузия - дори не е просто въпрос дали са от "добрите" или "лошите" - просто и Юшченко като Саакашвили в да кажем положителните си желания да обърнат страните си на Запад, да ги откъснат от тоталитарната власт на Русия и да ги демократизират, рискуват мира и спокойствието на цяла Европа.
И последно. Аман от сняг и минус 20. Искам обещаното ми глобално затопляне
- Колко плаща политически верният Беларус и дали и на тях им искат увеличение
- Защо поради намаленото търсене и финансовата криза цените на всички горива падат ( дори картелчето ОПЕК не успя да удържи падането на нефта 3 пъти) а Газпром говори постоянно за увеличаване на цените
- Колко им излиза на руснаците добиването на газа и с колко пъти печалба продават
Напълно съм склонен и да мисля, че за да ескалира кризата руснаците са пускали по-малко газ на Украйна, след което ги обвиниха в кражба от европейския газ. Напълно в техния стил. Засякох в Панорама руския посланик и неговите дипломатически номера. Поканил репортерите в дома си, облечен неофициално в плетен домашен пуловер, говори меко, постоянно повтаря "Всичко е много просто", представяйки руската версия върху събитията. Така лесно буди съчувствието и симпатията на народа. Доста различно изглежда от човека който му дава заповедите Путин, с неговата твърда ръка.
Кризата с газа скоро ще се разреши тва е ясно. България ще получи псевдокомпенсации примерно само за Булгаргаз - 10% от наистина загубеното. Хубавото е че ще се ускорят усилията на ЕС за свързване на държавите членки и на алтернативни места за газа. Лошото е че България съвсем я закъса икономически, че Русия си показва истинската същност и дори повече няма да се прави на миловидна, а ще се стреми отново към грандоманските си идеали - господство над Европа, над света, благоденствие на путинизма бля бля. Много спешно трябва да се разпространява ЕС влияние над СТАН-овците ( бившите съветски републики с много газ). То направо си е леко късно ама... Така е с грешната европейска политика - от идеологически причини интегрира страни като Латвия, Литва, Естония, България, а тези с истинска смисъл заеба. Украйна тежко се дискредитира, там са леко като Грузия - дори не е просто въпрос дали са от "добрите" или "лошите" - просто и Юшченко като Саакашвили в да кажем положителните си желания да обърнат страните си на Запад, да ги откъснат от тоталитарната власт на Русия и да ги демократизират, рискуват мира и спокойствието на цяла Европа.
И последно. Аман от сняг и минус 20. Искам обещаното ми глобално затопляне
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Ники, с тебе разсъждаваме аналогично по този въпрос. И аз мисля, че в България всички плюят със и без основание, ей така, просто по default. И аз смятам, че човек сам си осигурява добър живот. Който вярва, че държавата може да осигури сносен живот, не си е извадил необходимите поуки за комунизма. Да, в комунизма държавата осигурява живота, но той не е хубав, а цената е твърде висока.ники написа:
Държавата не е майка и баща. Човек сам си осигурява живота. То е ясно, че всеки може да плюе.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Бушмен,
Хвала на такЪви, които лесно и сигурно различават "добрите" от "лошите"!
И сега конкретно.
1. Година след предишната криза с Украйна, значи през 2007 г. имаше аналогична криза с Беларус. Тя стана причина за проваляне на планираната обща федерация/съюз Русия-Беларус.
2. С украински пари били строени.... Това тогава не са били украински, руски или пр. пари, а парите на целия СССР. Да ти припомням ли, че Н.С. Хрушчов и Л.И. Брежнев са украинци, а не руснаци?
3. Пазарна икономика, баце! Купуваш на колкото ти продават като е монопол. Намери си друг производител, примерно Венецуела, и си купи по-евтино! Само не ми говори за Норвегия и Великобритания, защото на воплите на ЕС, те им показаха the finger!Не само нежелаещата да влезе в ЕС Норвегия, но и не съвсем лоялната Велика Британия!
4. За добива и печалбата от газта е същото! Защо все гледате, мааму стара, в паничката на другите? Всеки се справя както може! Това е либерализма и демократизма!
5. Кое те подразни в сценката с руския посланик? Домашното му пуловерче или обстановката в къщата му? А защо?
6. Защо искаш да използваш "становците" като колонии, а не уважаваш правото им да се ориентират към когото искат - напр. към Индия, САЩ, Русия, а не към точно твоята продънена лодка? Все пак интеграцията няма ли да наруши въобще смисъла на ЕС и истината за него за лъсне като гол г.з на лунна светлина?
7. И аз искам глобално затопляне, но само през зимата!
ники и скорпион,
ако държавата не прави нищо, за да подпомага хората и обществото, то от нея няма смисъл! Но това е държавата на "обществената солидарност", която след ПСВ е постулирана от Леон Буржоа, а не днешната крайно либерална държава, която разгражда тъканта на обществото и прикривайки се зад абстрактни принципи практически действа антихуманно!
Pax vobiscum!
Хвала на такЪви, които лесно и сигурно различават "добрите" от "лошите"!
И сега конкретно.
1. Година след предишната криза с Украйна, значи през 2007 г. имаше аналогична криза с Беларус. Тя стана причина за проваляне на планираната обща федерация/съюз Русия-Беларус.
2. С украински пари били строени.... Това тогава не са били украински, руски или пр. пари, а парите на целия СССР. Да ти припомням ли, че Н.С. Хрушчов и Л.И. Брежнев са украинци, а не руснаци?
3. Пазарна икономика, баце! Купуваш на колкото ти продават като е монопол. Намери си друг производител, примерно Венецуела, и си купи по-евтино! Само не ми говори за Норвегия и Великобритания, защото на воплите на ЕС, те им показаха the finger!Не само нежелаещата да влезе в ЕС Норвегия, но и не съвсем лоялната Велика Британия!
4. За добива и печалбата от газта е същото! Защо все гледате, мааму стара, в паничката на другите? Всеки се справя както може! Това е либерализма и демократизма!
5. Кое те подразни в сценката с руския посланик? Домашното му пуловерче или обстановката в къщата му? А защо?
6. Защо искаш да използваш "становците" като колонии, а не уважаваш правото им да се ориентират към когото искат - напр. към Индия, САЩ, Русия, а не към точно твоята продънена лодка? Все пак интеграцията няма ли да наруши въобще смисъла на ЕС и истината за него за лъсне като гол г.з на лунна светлина?
7. И аз искам глобално затопляне, но само през зимата!
ники и скорпион,
ако държавата не прави нищо, за да подпомага хората и обществото, то от нея няма смисъл! Но това е държавата на "обществената солидарност", която след ПСВ е постулирана от Леон Буржоа, а не днешната крайно либерална държава, която разгражда тъканта на обществото и прикривайки се зад абстрактни принципи практически действа антихуманно!
Pax vobiscum!
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Все чета заглавието на темата като "ГАЗОВАТА КАМЕРА"
...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
"Загубите на компаниите, които работят в страна, за периода от спирането на подаването на природен газ на 6 януари до момента възлизат на 90 666 541 лева. " това е информация от кризисния щаб към Министерството на икономиката и енергетиката. А все още кризата не е приключила.
Заслугата е на тия, дето преподписаха договора. Сегашният кабинет поднови активните взаимоотношения с Русия и преподписа с "Газпром". Седемдесетдневния запас е по закон и не би тр5ябвало за него да чакаш докато загреят. Имаме залежи от газ, обаче засега не се развиват.ники написа:Еми, да, зависимостта ни е пълна, ама заслугата е на предишните кабинети. Сегашният води преговори с Египет, Азербайджам, Турменистам и още там някой имаше. Проекти се правиха. Споразумения имаше с Гърция, с Турция...
70-дневен запас от газ ли? От къде да го вземат? Коя страна има запаси за 70 дена, ако не е производителка. Ако става въпрос за алтернатиени енергоизточници, предполагам, че си имаме. Това за мазута, което го говорят си е чисто популистко изказване, от където и да го погледнеш.
Knights of the Cross