Мисля, че маймуната е по-висше създание от компютърната мишка.Камелия написа:Поне си призна, че си маймуна. Имаш някакъв напредък, все пак. Скоро ще осъзнаеш,че всички площадни недоразумения сте от един и същ генезис - дребна, скоклива маймунка.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... opburi.JPG
Граждански протести
Re: 14.01 - Граждански протест срещу политическата арогантност
Радвам се все пак, че само няколко елемента плюят по протеста, макар и да хулят все едно са цяла тълпа.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ех, как локнаха другата тема, аз разчитах да ги слеят. Но, за протокола, а и защото виждам, че тук се вихри някакъв необуздан идеализъм, който ми бе присъщ преди около десетина години, когато бях влюбена в гласа на Георги Коритаров и предаванията на "Свободна Европа" около 10.01.1997:
...вероятно ще се съберат доста хора (умишлено избягвам "будали", щото е с негативна окраска), които ще се намръзнат, навикат, а ония ще си седят на топло, ще пият Джони, Джим, Джак и т.н.т. и ще си хортуват, чакайки хората (нали се разбрахме за "будали"-те) да се разотидат.
После в медиите ще обясняват колко добре разбират протестиращите, но в условията на световна криза не могат да направят нищо, въпреки чутовното си желание да подобрят с магическа пръчка ситуацията за всеки един от тях (поименно, колега, поименно).
За протестиращите има 2 варианта - да се приберат с измамното усещане, че са били чути (щото, нали, няма нормален човек, който да не се смили над зъзнещи хорица, излезли да викат за/против нещо си) и може да са настинали и премръзнали, но са убедени, че са изпълнили гражданския си дълг; или пък, в процеса на "протестиране" да се огледат наоколо, да видят, че нищо не се случва, да осъзнаят, че няма и да се случи и да преживеят драматично (по-скоро трагично) разочарование, разбирайки безмислието на онова, което правят и собствената си незначителност. И двата варианта не са добри за психиката.
Ааабе... все едно не сме ги гледали тия филми...
Самоцитирах се, но егото ми го позволява. Айде сега някой да ми скочи и да ми обясни как не ми дреме за бъдещето на децата ми. Тия най ги обичам.
...вероятно ще се съберат доста хора (умишлено избягвам "будали", щото е с негативна окраска), които ще се намръзнат, навикат, а ония ще си седят на топло, ще пият Джони, Джим, Джак и т.н.т. и ще си хортуват, чакайки хората (нали се разбрахме за "будали"-те) да се разотидат.
После в медиите ще обясняват колко добре разбират протестиращите, но в условията на световна криза не могат да направят нищо, въпреки чутовното си желание да подобрят с магическа пръчка ситуацията за всеки един от тях (поименно, колега, поименно).
За протестиращите има 2 варианта - да се приберат с измамното усещане, че са били чути (щото, нали, няма нормален човек, който да не се смили над зъзнещи хорица, излезли да викат за/против нещо си) и може да са настинали и премръзнали, но са убедени, че са изпълнили гражданския си дълг; или пък, в процеса на "протестиране" да се огледат наоколо, да видят, че нищо не се случва, да осъзнаят, че няма и да се случи и да преживеят драматично (по-скоро трагично) разочарование, разбирайки безмислието на онова, което правят и собствената си незначителност. И двата варианта не са добри за психиката.
Ааабе... все едно не сме ги гледали тия филми...
Самоцитирах се, но егото ми го позволява. Айде сега някой да ми скочи и да ми обясни как не ми дреме за бъдещето на децата ми. Тия най ги обичам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
На мен идеята ми харесва. По нормален начин нещата в България не стават. Дори и отново нищо да не се постигне, поне у хората остава усещането, че не си седят и мълчат и не се оставят доброволно да ги тъпчат.Смятам да присъствам.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
- гласът на разума!sientelo написа:Хора, я се успокойте малко, какво сте се зачепкали помежду си, просто тук всеки изразява своята гледна точка и позиция, не е нужно да се избивате и обиждате помежду си заради това.
Айде оставете мишките (омпютърни и т.н.), маймуните, приматите и останалата фауна и си изразявайте мнението, без да скачате да обиждате събеседниците си и тяхното мнение, ок?
Ок, смятайте си, че няма проблем или има, но няма смисъл да се рита срещу него, че не бива да се протестира, това е ваше право, но не обиждайте тези, които са на различно мнение от вашето! Спорете с тях, щом имате желание, но проявявайте някакво уважение!
По темата, Кънчо Драгнев наистина е много притеснен в това предаване, но не виждам причина да го плюете за това. В ефир е ужасен стрес, за несвикнал човек е кошмар, особено ако предаването е наживо и особено ако трябва да говориш по спорен въпрос, за който знаеш, че те плюят, а много държиш да изкажеш позицията си добре, за да я защитиш. Оставете човека намира.
Ели, а според теб какво трябва да се направи, за да има промяна? Освен обичайното "ходете да гласувате", за което съм съгласна, разбира се, но явно не е достатъчно.
~ Кътчето ~
Ако не го направиш, после ще се ядосваш, че поне не си опитал... Като си стоим на топло, търговеца, нищо не можем да променим 
Тази Радина с дискотеките и библиотеките ме разсмя искрено. И после с "какво значение има кой е организатор"...
То бива тъпота, ама чак толкоз.
С удоволствие бих се запознал с нея, за да й го кажа и лично. Подобни недоразумения като нея и този Репичко от УнесеСе явно са специално избрани за сценографията на Петрова, която действително успява да направи за смях по национален ефир и протеста, и студентите, и тарторите им.
Кротката и умерена позиция на студента по стоматология обаче ми хареса. Личеше му, че му е неудобно от париите, с които е заобиколен. И аз бих се чувствал така.
Кротката и умерена позиция на студента по стоматология обаче ми хареса. Личеше му, че му е неудобно от париите, с които е заобиколен. И аз бих се чувствал така.

-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ама щом се изживява като един от борда на директорите, как така ще му се цепят гащичките. Или си мъж или си...Шепот написа:По темата, Кънчо Драгнев наистина е много притеснен в това предаване, но не виждам причина да го плюете за това. В ефир е ужасен стрес, за несвикнал човек е кошмар, особено ако предаването е наживо и особено ако трябва да говориш по спорен въпрос, за който знаеш, че те плюят, а много държиш да изкажеш позицията си добре, за да я защитиш. Оставете човека намира.
Ахъм. Нали я осмях с 10-те км. Както и репичкото от унсс.Boromir написа:Тази Радина с дискотеките и библиотеките ме разсмя искрено. И после с "какво значение има кой е организатор"...То бива тъпота, ама чак толкоз.
![]()
Да, вярвам го. И според мен събра рейтинг за предаването си, което е единствената цел. Да си го беше казала явно, не че не се разбра. Аз нали казах, че е стара к... няма да направи за смях едни непораснали. Я, къде си ходиш ти?Boromir написа:явно са специално избрани за сценографията на Петрова, която действително успява да направи за смях по национален ефир и протеста, и студентите, и тарторите им.
Боро, в десеткатаBoromir написа:Кротката и умерена позиция на студента по стоматология обаче ми хареса. Личеше му, че му е неудобно от париите, с които е заобиколен. И аз бих се чувствал така.
Снощи казах, че е най-стабилен от всички. Но това е нормално като се съберат такива скокльовци, да има на еди колко си човека един с повече акъл. Той се опита да тушира глупостите с по два реда коментари, но пусто нивото на обкръжаващите като не е на неговото... как да стане?

Да, прочетох ти мненията и в основни линии съм съгласен. Този човек от СРОКСОС (ама абревиатура
) внушаваше всичко друго освен доверие и увереност, а "гневните студенти" повтаряха едно и също до припадък. Недобре за привличане на нови сподвижници. А наличието на брата на загиналия само внесе още хаос.

Ако бяхте нормални хора, нямаше да гледате недостатъците и като едни истински ганьовци да критикувате едно добро начинание, а щяхте да сте заедно с тях. Имам чувството, че щом някой поеме някаква инициатива и това не сте вие, веднага започвате с избиването на комплекса за малоценност-колко типично.... Надявам се хората като вас да са намаляващата част от обществото ни и да дойдат на 14-ти. 
Аз пък имам чувството, че ако някой не квичи "Осанна" към храбрите протестиращи в съзвучие с всички останали и не се държи като гневно хипи, раздразнено от войната във Виетнам, веднага започват груби лични нападки като горната, които не правят никаква чест на отправящия ги.
Аз не казвам, че протестите нямат смисъл, а че в този им вид и с този им водачески и участнически състав са... е, няма да кажа смехотворни, но нереалистични със сигурност.
Аз не казвам, че протестите нямат смисъл, а че в този им вид и с този им водачески и участнически състав са... е, няма да кажа смехотворни, но нереалистични със сигурност.

Наличие... че това си беше присъствие според менBoromir написа:А наличието на брата на загиналия само внесе още хаос.
Не виждам нищо лошо и нередно в този протест. Принципно. Организаторите му сигурно не са най-адекватните лица, които да гарантират привличането на повече внимание към него (не само от страна на винаги жадните за изява журналисти и футболни хулигани), може би не всички си дават и ясна сметка какви цели преследват, но така или иначе промяната идва само с действия. Смятам за слаб ход това, че акцентират толкова върху личната трагедия на семейството и приятелите на убития студент, защото тя няма пряка връзка със случващото се в политическия живот на страната, а този протест очевидно ще бъде използван и като трибуна за политическите виждания на някои от участващите.
Но хайде, ще видим/чуем в сряда.
А позицията на студента по стоматология (имаше ли такава всъщност?), когото сочите като единствения разумен участник в дискусията, не ви ли се струва твърде пасивна за човек, познавал лично загиналия студент?
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Това е чудесен лозунг за протеста. Можете да го включите. Само незнам, как ще набедите държавата.G__ написа:Ако бяхте нормални хора, нямаше да гледате недостатъците и като едни истински ганьовци да критикувате едно добро начинание, а щяхте да сте заедно с тях. Имам чувството, че щом някой поеме някаква инициатива и това не сте вие, веднага започвате с избиването на комплекса за малоценност-колко типично.... Надявам се хората като вас да са намаляващата част от обществото ни и да дойдат на 14-ти.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Хаха, а пък "тази Радина" ми е колежка. Трябва да я чуете, когато се опитва да зададе въпрос. Безобразно култова; питате ли ни какво ни е в час
Не знаех, че вече е такава медийна звезда
Не знаех, че вече е такава медийна звезда
Първо протестите не са за някакви си войни на майната си, а са за неща, които пряко те засягат !Boromir написа:Аз пък имам чувството, че ако някой не квичи "Осанна" към храбрите протестиращи в съзвучие с всички останали и не се държи като гневно хипи, раздразнено от войната във Виетнам, веднага започват груби лични нападки като горната, които не правят никаква чест на отправящия ги.
Втори защо ти не поведеш протести, ако мислиш, че си по-способен от момчетата. Разбирам от критика, но това твойто (и не само) са просто вехти коментари без никакъв резултат. А именно резултат трябва. Протести в нашата страна и без друго трудно се организират при липсата на гражданско общество, така че аз смятам организацията на протест за цял подвиг.