Журналистика

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Съвсем скоро ще кача подробна информация на сайта на ФЖМК
Представете си , ще има раздел : "Как да вляза във ФЖМК" ;)
Ще помогна с каквото мога и ще напиша как да се готвите и как да успеете на изпитите (и темите от последните 10 години)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
milora
В началото бе словото
Обратна връзка:

емиии

Мнение от milora »

надявам се т'ва скоро да е наистина скоро,че ... :?
CADA V EZ QUE ESTOY SIN TI,
El atardecer más bello duele,
Cada lágrima por ti, apaga el sol
CADA VEZ QUE ESTOY SIN TI
La razón de mi universo muere...
Аватар
plami6666
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от plami6666 »

alhimikat написа:Съвсем скоро ще кача подробна информация на сайта на ФЖМК
Представете си , ще има раздел : "Как да вляза във ФЖМК" ;)
Ще помогна с каквото мога и ще напиша как да се готвите и как да успеете на изпитите (и темите от последните 10 години)
Похвален ентусиазъм, Симо, но какво ще рече "как да успея на изпитите", ако говорим за тези по журналистика??? Изпитите по журналистика и по-точно писменият, който е по-важен, е нещо толкова творчески насочено, че всеки сам трябва да си размърда мозъка и да спретне нещо прилично :wink:
blq blq blq dryn dryn dryn...
http://plami-plamster.blogspot.com
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

"На небето има облаче подкова...нека да попеем Алла Пугачова!" ... и влизаме във ФЖМК!

Лично според мойто мнение подготовка за писмения изпит НЯМА, а за устния не можеш да се подготвиш освен гледайки телевизия, но това също не е гаранция, щото като те метне Лозанов на черешата с въпрос от рода на "Кой е Оруел?" седни ми чети вестници, де!

И пак лично според мойто мнение съществува толкова много информация как да влезем, какво да четем, как да дишаме, колко често да ходим до тоалетна, как да пресичаме на кръговото пред факултета и как да се държим на лекция при Здравко, чеееееее... много по-важно е личната мотивация и ... вяра че сичко става!
Който пък ги има, но не знае как да подходи, да пита Симион наистина. От съвет глава не боли!
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

той гого лозанов му е фен на Оруел (почти колкото Хорхе на Благовест :twisted: ) А относно бат здравко.... по-добре питайте КафтанЖиев по въпроса muhahahax
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Благовесте, мълчи бееее...снощи заради тоя Мтел един разговор не можахме да си дръпнем с тебе пуууууу!
Ай шъ тъ вида тия дни, остаи хората да си учат лититътура! :D
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Ок
Няма да коментирам , а като дооформя сайта ще видите за какво става дума ;)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Re: емиии

Мнение от bvz »

milora написа:надявам се т'ва скоро да е наистина скоро,че ... :?
Подготовката на един сайт, и то на Факултета по журналистика и масовА комуникациЯ, изисква известно време, тъй като трябва да е прецизно изпълнен, да съдържа необходимото количество информация, която освен че трябва да е актуална, трябва да се съгласува и с администрцията на ФЖМК. Ако искаш да получиш информация можеш да я намериш в справочника за кандидат - студенти на СУ "Св. Климент Охридски" или по телефона от някой във ФЖМК :arrow: 93-08-202 (което не е много сигурно). Освен това на ЛС никой няма да откаже да отговори.
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Re: дам

Мнение от Himera »

milora написа:естествено,че видях за часа на срещата прекалено късно.аз съм си тъпо к...ле. ама ще се наложи някой ден да дойда до Ф.../тв'а сложното съкращение/ ,но за сега ме интересуваше най-вече дали сте ходили на някакви курсове за подготовка за журналистиката и/или PR-а , за да се впусна и аз... :roll:
Аз ходих на курсове по журналистика, но те не ми влязоха в сила, след като се провалих на първия изпит! А за да успееш трябва да следиш редовно пресата, да прочетеш есетата на някои есеисти ( по съвет на СУ), и разбира се се изисква оригиналност! Може да отидеш на курсове по литература, което няма да ти е никак излишно :)
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
milora
В началото бе словото
Обратна връзка:

хиляди благодарности

Мнение от milora »

мерси на всички за идеите. аз съм си доста оригинална,а с четенето проблем няма. сега ми остава да чакам сайта!мерсаж! :lol:
FWWM

Мнение от FWWM »

Здравейте!
И аз мисля да кандидатствам с журналистика :)
В момента ходя на уроци,но не в София,а при частна преподавателка от моя град и се готвя. Моля ви,ако някой има нещо,с което може да ми помогне да пише ЛС! Ще съм много благодарна!
Бихте ли ми казали и горе долу с какви оценки може да се влезне.Защото чувам противоречиви мнения. Едните казчат,че на първи изпит се влиза и с 3.50,а други ми казчат,че под 5.20 не се влизало! Помогнете! :wink:
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Здравей!!! ЧНГ!!!

Радавам се , че си избрала нашия факултет!!! :)

Погледни в сайта ни - http://fjmk.atspace.com

Има раздел КСК 2006/ 2007

Ще ти помогне - има всички балове от няколко години насам

Има темите от десетина години насам

Има и още полезна информаци, която ще сложа другата седмица

Влиза се и с 3,50, но за жените е по желателно да са с висок бал
сайта ще ти даде по-пълна представа

До после

*
п.п.

Какво значи никът ти :)
FWWM

Мнение от FWWM »

ЧНГ и на вас! Живи и здрави!
Ами за жените е желателно по-висок т.е. колко?
Про положение,че успехът ми е 6.00?
3.50 се оценява при недопускане на групиправописни и пунктуационни грешки,при графически оформено съчинение. За качване на оценката трябва и доста неща от теория на литературата нали?
Вярно ли обемът има значение?
И как е по-добре се оценява дадено съчинение--> примерно За България и българите в поезията на Вазов. Стихотворение по стихотворение или когато напиша нещо и в скоби поставя произведенията :) Не знам как по-добре да го обясня сори!
П.П. FWWM - Fire Walk With Me (Огън Следвай ме) - филма на Туин Пийкс! :wink:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

В никакъв случай не стихотворение по стихотворение. Обобщаваш твърденията, систематизираш ги и покрепяш с доказателства от стихотворения. Че каква е тая учителка, дето не ти го е казала (не го казвам със сарказъм, просто не си заслужава да си даваш парите при нея). Ако е стихотворение по стихотворение - 4.00 - 4.25, такова усещане имам.

Иначе - теория на литературата - айде бе... по-скоро малко знанич за епохата, за живота на автора и връзката на онова, което той е преживял, със света около него и пресъздаването на неговия свят, на неговия опит и жизнеусещане в произведенията му. Такива работи, каквито пишеш в увода, ама не само там, ясно?

Аз така изкарах 5.25 на Смирненски, обемът няма значение, но все пак гледай да е над 2 листа, нормална разредка.

Ако има още нещо, питай.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
milora
В началото бе словото
Обратна връзка:

русо гладно има!

Мнение от milora »

Ей смилете се над русата ми глава. Не може ли по-просто да е направен форумът на ФЖ . Прекарах часове пред пц-то докато попадна на данните за предишните изпити. Къде съм тръгнала да се бутам сред умните и аз незнам. Оказва се , че русо гладно има. Както и да е тръгвам на курс по БЕЛ в СУ въпреки че не всички ме посъветвахте така. Мисля/ до колкото ми е възможно/, че на този етап нищо не е излишно! Може пък да победя гените и да ме вземат, кой знае. Стискайте палци! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”