ТУРИЗЪМ ;)

Подфорум към Геолого-географския факултет

Модератори: peterdi, Mushmul

Публикувай отговор
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: ТУРИЗЪМ ;)

Мнение от peterdi »

Fellblade написа:Преподава един, който си вярва, че говори интересни неща и всички горят от желание да го слушат в 6 часа вечерта...

Спокойно, при нас беше до 9 вечерта... 4 часа плътно. Даже в неговите лекции навремето ме зарибиха за тоя форум. Спомени...
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Mushmul, да, реших да последвам примера ти. :D Този семестър писах Политическа география вместо философия. Не мога да кажа, че съм се прецакал, защото първо едва ли щях да изтърпя лекциите по философия и второ - политическата е супер интересна и проф. Карастоянов е егати пича. Само че като дойде контролно и трябва да се учи... тогава става зле. А философията... купуваш книжките на проф. Динев и си айляк. :)

А колегите от по-горните курсове доста ме объркаха. По принцип социологията ми се струва далеч по-интересна и практически приложима от психологията, но ако преподавателя е толкова изпаткал... не мисля да стоя да го слушам цяла вечер. :|
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

Скачай на психологията тогава. :lol: Почти всички записахме психология (настрана последвалото ми разочарование) и много малко колеги ходеха на социология.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

KRSOne написа:По принцип социологията ми се струва далеч по-интересна и практически приложима от психологията, но ако преподавателя е толкова изпаткал... не мисля да стоя да го слушам цяла вечер. :|

В нашата специалност много неща звучат интересно, докато не видиш колко отблъскващо теоретични са всички лекции! Почти няма дисциплина, която да не носи разочарование в някаква степен. :? Единственото изключение - доц. Пенин! :D
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

За Пенин не се съмнявам, но лично на мен ми бяха интересни лекциите по Маркетинг, а тези по Предприемачество и малък бизнес също ми бяха интересни и май всичко се изчерпва дотук, поне засега :lol:
Като птичка в небесата :)
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Мда, мерси колеги. Колкото и да ненавиждам тази материя, смятам да запиша психология, с надеждата че я избутаме по-леко. :wink:

A от чисто любипитство, искам да попитам колегите от 3 курс, къде ще си карате производствения стаж? И ако може да дадете малко разсянение около него. Мерси. :D
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

Аз още обмислям варианти. :D
Изображение
Изображение
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Какви са ви предложенията за работа, къде, като какви? Я дайте малко повече инфо. :)
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

моляяяяяяя ви дайте инфо за Туристическото търсене и поведение / ТТП . / -как да се освободим с курсовата работа ? откъде взехте инфо ... въобще всякакви съвети ще са от полза :? :? :? :?
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм

Мнение от marrylin »

А изпитът труден ли е (в случай че не се освободим)? :?
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Тов при Маринов ли беше, за него се чуват лоши отзиви, но лично аз този изпит го нямах, така че не знам. Този семестър за жалост имам задължителен изпит при него :?
Като птичка в небесата :)
Аватар
Fellblade
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Fellblade »

Аз предлагам при Маринов да се освободим, че не ми се ходи на изпит :Р

А кажете с правото какво става? Пуска ли да се минава, тройка ми трябва там, не искам повече.
ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

Ох, много въпроси. :lol: :lol: :lol:
KRSOne написа:Какви са ви предложенията за работа, къде, като какви? Я дайте малко повече инфо. :)
Предложенията от борсата, която организира университетът, са за платен стаж. В хотелите взимат примерно за пиколо, рецепция, въртят ви по различните отдели, така че да се запознаете с повече процеси. В аганциите... пак така общо взето, обучават ви и вършите някаква работа. И поне през първите няколко месеца заплащането е минимално. Присъстваха представители на Хилтън, FPI Hotels & Resorts, хотели от Велинград и Банско, БААТ, БАТА, Бохемия, Александър тур и много други, просто не мога да се сетя сега за всички. Но не сте длъжни да изберете някое от тези предложения за стаж, можете да си търсите и редовна работа, където искате, стига да е в туризма.
visez написа:моляяяяяяя ви дайте инфо за Туристическото търсене и поведение / ТТП . / -как да се освободим с курсовата работа ? откъде взехте инфо ... въобще всякакви съвети ще са от полза :? :? :? :?
С курсовата работа се освобождавате... като я направите добре. :lol: Откъде ще вземеш инфо, зависи от темата, която си избрала. Ако примерно правиш анализ на входящия туризъм в някоя страна, мога да ти кажа, че е най-добре да намериш сайта на нейното министерството на туризма - има голяма вероятност там да има всички данни, от които се нуждаеш. От там вече следва да изготвиш диаграми и таблици (ако ги няма готови), да анализираш и да направиш някои изводи.
marrylin написа:А изпитът труден ли е (в случай че не се освободим)? :?
Въобще не помня какъв е бил този изпит и колко човека са останали да го полагат, но съм сигурен, че бяха малко, така че спокойно. Имам чувството, че много сте се наплашили с тази курсова. :mrgreen:
Fellblade написа:Аз предлагам при Маринов да се освободим, че не ми се ходи на изпит :Р

А кажете с правото какво става? Пуска ли да се минава, тройка ми трябва там, не искам повече.
Няколко колеги още го влачат това право, но се минава, не е такъв кошмар, за какъвто всички го мислят. Аз до самото начало на изпита бях абсолютно убеден, че ще се явявам повторно, но изкарах 6 (на курсовата имах 5). :wink:
Изображение
Изображение
Аватар
Fellblade
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Fellblade »

И в сайта на НСИ на всяка страна има готови таблици, даже и анализи, чакащи да бъдат откраднати :) :) (това за ттп-то)
ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Aко знаете Сарафов какъв тест ни прасна днес... :lol: Без коментар просто. Явно е решил да не освобождава никой. :clown:
Публикувай отговор

Обратно към “ГГФ”