Граждански протести
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: 14.01 - Граждански протест срещу политическата арогантност
Е, каква работа имат на тоя протест футболните фенове? Тия отиват там, само, за да правят золуми. Хубаво е, че няма цесекари. То се знае, че сме най-разумни.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
За разум при футболните агитки малко трудно се говори, даже хората които ги съставляват да са свестни. А ако феновете отиват на митинг само за да псуват и трошат, понеже пролетния полусезон още не е започнал и трябва да си изкарат агресията, тогава според мен идването им няма никакъв смисъл.
...
Последно промяна от aL` на 10 Яну 2009, 15:21, променено общо 2 пъти.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Протестът организират студентите от СРОКСОС - имена - Мирослав Джоканов с регистрация тук shao, Румен (простете, фамилията ми е изхвръкнала от главата, много съм сбъркана с помненето на имена
), Кънчо Драгнев и още други (някой от организацията да ги изброи). От тях съм разговаряла само с Румен наживо, другите съм ги виждала на предния протест (поне Мирослав), но толкова. Организират също и хората от "За да остане природа в България" -природозащитници. "Призив" само подкрепят и участват в съответния протест, без да са му организатори. За другите изброени от aL` нз кои са от организиращите и кои от участващите, знам само, че футболните фенове не са от организаторите и не са били по-конкретно канени от поканата към всички граждани.
Поводът за протеста е комплексен. Поводът за конкретната дата е новата работна година на НС (с надежда да не избягат пак като мишки точно от първия си работен ден), но това не е повода за самия протест. За самия протест поводите са много.
Ето тук ще видите конкретните неща, за които протестират природозащитниците и конкретните им искания. Както ще прочетете, те са солидарни и с исканията на студентите, които също присъстват в текста. От забележката към края на текста, ще видите и с какво не са солидарни - а именно фашистките, расистките и силовите прояви.
Никой не "дърпа конците". Единствената политическа партия, подкрепяща истински протеста, е "Зелените" (да не се бъркат със "Зелената партия" на Александър Каракачанов и "Зелена България"). Това е нова партия, която и да иска, няма възможността да дърпа ничии конци. А по впечатленията ми досега, няма и желание. Прави ми впечатление, че не прави усилие и да подчертава присъствие на протеста, за да трупа дивиденти от това. Но е там.
Този, който се опитва да дърпа конци, е Расате с "футболната" си клика и кой знае още с какво. Не успява да се намеси в организацията на протеста, но сигурно ще се изтърси, както прави на всички протести. Да видим с гвардейци ли, с футболни фенове ли... Не му ли писна...
Поводът за протеста е комплексен. Поводът за конкретната дата е новата работна година на НС (с надежда да не избягат пак като мишки точно от първия си работен ден), но това не е повода за самия протест. За самия протест поводите са много.
Ето тук ще видите конкретните неща, за които протестират природозащитниците и конкретните им искания. Както ще прочетете, те са солидарни и с исканията на студентите, които също присъстват в текста. От забележката към края на текста, ще видите и с какво не са солидарни - а именно фашистките, расистките и силовите прояви.
Никой не "дърпа конците". Единствената политическа партия, подкрепяща истински протеста, е "Зелените" (да не се бъркат със "Зелената партия" на Александър Каракачанов и "Зелена България"). Това е нова партия, която и да иска, няма възможността да дърпа ничии конци. А по впечатленията ми досега, няма и желание. Прави ми впечатление, че не прави усилие и да подчертава присъствие на протеста, за да трупа дивиденти от това. Но е там.
Този, който се опитва да дърпа конци, е Расате с "футболната" си клика и кой знае още с какво. Не успява да се намеси в организацията на протеста, но сигурно ще се изтърси, както прави на всички протести. Да видим с гвардейци ли, с футболни фенове ли... Не му ли писна...
~ Кътчето ~
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
CAST
Семестър-сос с телешко запечено - важни
митинг, призив, лозунг - само подскачат заедно с още будали
"За да остане природа в България" - наистина не им знам структурата и дали са със стопанска цел, но съществуват от доста време.
Зелените - щом са партия, могат да въртят пари. Ако не дърпат други конци, то поне на членовете си - да.
Расате - той има пари и прави нещата за пари. Гвардейците не се издържат с атмосферен въздух
Футболните фенове - плащат си членския внос, някакви лумпенски прояви по време на футболна пауза са добре дошли за тях. Да не говоря, че някои вземат пари като членове от продажба на напитки, семки, ядки, вестници за постилане на седалките и прочие по време на мач. Чувал съм. че на Армията вземали по 50 кинта.
Личен съвет към Шао:
Не се занимавай с глупости. Участвай в още някой клип. Позамисли се хората откъде ще те помнят - от "Няма да ти мине" или некво площадно сборище? От един факултет сме, радвам ти се за успеха, пич си. Наистина. Ако някои си мислят, че е лесно, да си вземат 5-те лева. Мъж съм, не съм жена, че да те лаская.
Да не говоря, че някои те бъркаха с Ники Китаеца
Сериозно. Той и тоййй... скъсаха с Азисчо и сега захожда с Вили. Това последното не е свързано с протеста, но още съм емоционално зареден като научих сутринта тази изключителна новина 
Семестър-сос с телешко запечено - важни
митинг, призив, лозунг - само подскачат заедно с още будали
"За да остане природа в България" - наистина не им знам структурата и дали са със стопанска цел, но съществуват от доста време.
Зелените - щом са партия, могат да въртят пари. Ако не дърпат други конци, то поне на членовете си - да.
Расате - той има пари и прави нещата за пари. Гвардейците не се издържат с атмосферен въздух
Футболните фенове - плащат си членския внос, някакви лумпенски прояви по време на футболна пауза са добре дошли за тях. Да не говоря, че някои вземат пари като членове от продажба на напитки, семки, ядки, вестници за постилане на седалките и прочие по време на мач. Чувал съм. че на Армията вземали по 50 кинта.
Личен съвет към Шао:
Не се занимавай с глупости. Участвай в още някой клип. Позамисли се хората откъде ще те помнят - от "Няма да ти мине" или некво площадно сборище? От един факултет сме, радвам ти се за успеха, пич си. Наистина. Ако някои си мислят, че е лесно, да си вземат 5-те лева. Мъж съм, не съм жена, че да те лаская.
Да не говоря, че някои те бъркаха с Ники Китаеца

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
На армията има един дядо, който продава стари вестници, ама силно ме съмнява, че припечелва много. Жалко, пич е.Бeтон написа: Да не говоря, че някои вземат пари като членове от продажба на напитки, семки, ядки, вестници за постилане на седалките и прочие по време на мач.
-
кой повика кой почука
- Драскач
хем искате да се получи масово събиране, хем искате да няма селски прояви
вижте първо къде живеем и как ни управляват и после мислете какво искате и какво ще получите
вижте първо къде живеем и как ни управляват и после мислете какво искате и какво ще получите

- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Позволи ми да не се съглася с теб за "Зелените".
Също и за отношението ти към "СРОКСОС" и "Призив" - много лесно ги зачеркна, ей така на шега. Тези хора се борят за нещо, но за теб явно това е нищо повече от подскачане на будали.
А съветът ти към Мирослав е... смехотворен.
Изводът ми като цяло - очевидно връзките на Азис и на Китаеца са много по-важни за теб от това, което става в България. Хубаво, всеки човек има право да преценява кое го интересува и кое не, но остави и на другите това право и не зачерквай така тях и дейността им.
Нямам какво да добавя. (:
Също и за отношението ти към "СРОКСОС" и "Призив" - много лесно ги зачеркна, ей така на шега. Тези хора се борят за нещо, но за теб явно това е нищо повече от подскачане на будали.
А съветът ти към Мирослав е... смехотворен.
Изводът ми като цяло - очевидно връзките на Азис и на Китаеца са много по-важни за теб от това, което става в България. Хубаво, всеки човек има право да преценява кое го интересува и кое не, но остави и на другите това право и не зачерквай така тях и дейността им.
Нямам какво да добавя. (:
~ Кътчето ~
Оф, циркаджиите излезли отново да протестират! Погледнете се само бе, вижте за какво протестирате. Кой ви е виновен,че сте мухльовци и не можете да изкарате 5 лева, ами до 30 години се правите на студенти? И сега, какво, да използваме това, което стана с горкото момче, за да си избием яко комплексите на улицата, а? Не ви ли е срам бе, дангалаци? "Писна ни"? Какво хленчите като някакви овци пред заколение, от кое ви е писнало? Що не им писна на колегите ви, които докато вие правихте поредната магистратура, почнаха да бачкат, направиха кариера и сега ше ви гледат жалките задници по телевизията? Щото на тях им се бачка и търсят начини. А вас ви мъзри и търсите само оправдание. Признайте си,че не ставате за нищо и че главите ви са пълни само с протести, революции и всякакви такива глупости, щото сте гладни мишки и нямате акъл да изкарате 1 лев сами. Нещастници смотани...
Ти май не си наясно за какво става на въпрос, а? Или се правиш на ударена и се чудиш само как да пречиш на хората.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
За кое не съм наясно, че сте жалки комплексари, които са непригодни за нищо ли?
------------------------------------------------------------
Айде да си спестяваш квалификациите, става ли?
^PrincessA^
------------------------------------------------------------
Айде да си спестяваш квалификациите, става ли?
^PrincessA^
Гледах на миналия "протест" някакви хора (в най-добрия случай в ранните си 30), които се мъчиха да крещят нещо по мегафон. Бяха, меко казано, жалка картинка. Едното момче изглеждаше толкова уплашено, сякаш не той организира протеста, а протеста е срещу него. Дгугия издаваше някакви нечленоразделни звуци, като някаква маймуна "уеееш"-е през цялото време. Гледам обаче как им еволюират исканията. Отначало, уж, бяха да се накажат виновните за момчето. Мина обаче една седмица и истината стана ясна - на тия дангалаци не им пука за момчето, а търсят начин да си избият комплексите. Вижте им исканията сега: "срещу връзкарите", "срещу системата" и т.н.
Не знам кой ще е по-жалък в сряда - те или тези, които ще ги последват.
Не знам кой ще е по-жалък в сряда - те или тези, които ще ги последват.
...
Последно промяна от aL` на 10 Яну 2009, 20:34, променено общо 1 път.
Нали го организират тези "вашите" момчета, цитирани по-горе? Нали поводът за началото на протестите беше смъртта на момчето? Нали искахте ред в Студентски град? Нали искахте "Студентски град на студентите"?