ГАЗОВАТА КРИЗА

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: ГАЗОВАТА КРИЗА

Мнение от Smoking Mirror »

Бе не знам ама днеска една колежка ми разказваше как си навивала будилника за 1 и половина през нощта, за да може да се изкъпе с топла вода :lol:

А вие още малко и ще обвините правителството и за холокостата над евреите. Ма то това е нормално де. Показателно за държавата ни, че даже и за форума ни - всеки сипе огън и жупел по другите без никакво значение дали са виновни или не.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Smoking Mirror написа:Бе не знам ама днеска една колежка ми разказваше как си навивала будилника за 1 и половина през нощта, за да може да се изкъпе с топла вода :lol:

А вие още малко и ще обвините правителството и за холокостата над евреите. Ма то това е нормално де. Показателно за държавата ни, че даже и за форума ни - всеки сипе огън и жупел по другите без никакво значение дали са виновни или не.
Тук пак си прав, както и за "сервитутното право" над Украйна! :compress:

Между другото "България не е била предупреждавана за спирането на доставките на природен газ", категоричен бе премиерът Сергей Станишев". А сега кой излъга - министъра или премиера? Тези поне да излизат с единно становище, а не да стават за резил през цялата държава, защото отдавна вече никой не им вярва!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ми то и аз не смятам, че държавата е виновна за спирането, ама трябваше да сме готови за такова нещо. :) Винаги трябва да има резервен план ^^

Ама все тая де... дано не спре и тока, че тогава вече ще е съвсем зле. :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Pisobella написа:Ми то и аз не смятам, че държавата е виновна за спирането, ама трябваше да сме готови за такова нещо. :) Винаги трябва да има резервен план ^^

Ама все тая де... дано не спре и тока, че тогава вече ще е съвсем зле. :)
Еми, то има резервен план - яко мазут до екограницата, скромните запаси в нашите находища и в краен случай всички вадят кюмбето "Циганска любов", което си пазят в мазето до Балканчето, бутат старите въглища, поливат малко нафта, останала от край време и то топли, та дрънка.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Пичове, днес се изкъпах! Да живее Белгия! :mrgreen:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Methuselah написа:Пичове, днес се изкъпах!
Като за последно преди сесията! :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ники написа:Чакай, не сме изгубили нищо. Газът е предплатен авансово и ние по един или друг начин ще видим резултат от инвестицията. Спрямо нас Русия се държи коректно с доставките, а проблемът е в Украйна. Вече е видно за всички. Правителството се постара до голям степен да гарантира сигурност с газа в близко бъдеще, а освен това и да извлича позли от транзитирането на горивото. Пак ще спомена за проекта Южен поток. Твоите политически фаворити не бяха ли против него? Може и да бъркам. Поправи ме, ако е така.
Моите политически фаворити бяха сключили по- изгоден договор до 2010г., който беше прекратен и заменен три години с по- неизгоден друг.
Knights of the Cross
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

ники написа:Ако наистина са били уведомени, са щели да си вземат мерките. Останалите страни в Европа да не са реагирали по-бързо от нас? При такива ситации какво можеш да направиш? Ако не се лъжа предупреждението е било за намаляване на доставките, но това нещо се случва сравнително често. Днес малко по-малко, но утре се наваксва. Преполагам, че уведомлението от руска страна е било именно за поредното намаляване. Как може нашето правителство да предвиди конфликтът между Русия и Украйна? Пак ще кажа, че май и останалите държави са изненадани поне колкото нас. Относно това, че сме зависими от руския газ ще кажа, че кабинетът направи немалко, за да заздрави отношенията с Русия. Ние транзитираме за 3 страни поне. Проектът Южен поток си беше именно в тази насока. Освен това авансовото плащане на газа е изключително правилно, защото цената няма да се променя за нас в следващите години, ама за другите страни ще се променя сещаш се в каква посока. А това за договорените задължение, което си писала, за мен е тотално грешно.

Знам отношението ти към правителството и затова се съмнявам, че ще те убедя в нещо, ама все пак се пробвам.
Какви мерки да вземат- ние сме единствената страна в Европейския съюз с пълна газова зависимост от Русия и 70- дневния запас, който трябва да притежаваме според закона, липсва.
Knights of the Cross
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Tommy написа:Моите политически фаворити бяха сключили по- изгоден договор до 2010г., който беше прекратен и заменен три години с по- неизгоден друг.
Сори, тук не съм компетентен и не мога да коментирам.
Tommy написа: Какви мерки да вземат- ние сме единствената страна в Европейския съюз с пълна газова зависимост от Русия и 70- дневния запас, който трябва да притежаваме според закона, липсва.
Еми, да, зависимостта ни е пълна, ама заслугата е на предишните кабинети. Сегашният води преговори с Египет, Азербайджам, Турменистам и още там някой имаше. Проекти се правиха. Споразумения имаше с Гърция, с Турция...

70-дневен запас от газ ли? От къде да го вземат? Коя страна има запаси за 70 дена, ако не е производителка. Ако става въпрос за алтернатиени енергоизточници, предполагам, че си имаме. Това за мазута, което го говорят си е чисто популистко изказване, от където и да го погледнеш.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Всъщност.... хмм.

Ако са вярно посочени количествата в Чирен (570 млн.куб.м), при средно потребление на страната на ден 12 млн. ще стигнат за месец и половина, което е 45 дни. Хранилището обаче не може да изпомпи 12млн.куб.м за един ден - това е основния проблем. То помпи около 3 пъти по-малко, което очевадно не достига. В една просторна статия пише как през годините са пренебрегвани различните алтернативи на доставките от Газпром - по една или друга причина. Умишлено или не. Ето го резултата, сега поне се надявам вече да има някакви усилия в тази посока.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

ники написа:
Tommy написа:Моите политически фаворити бяха сключили по- изгоден договор до 2010г., който беше прекратен и заменен три години с по- неизгоден друг.
Сори, тук не съм компетентен и не мога да коментирам.
Tommy написа: Какви мерки да вземат- ние сме единствената страна в Европейския съюз с пълна газова зависимост от Русия и 70- дневния запас, който трябва да притежаваме според закона, липсва.
Еми, да, зависимостта ни е пълна, ама заслугата е на предишните кабинети. Сегашният води преговори с Египет, Азербайджам, Турменистам и още там някой имаше. Проекти се правиха. Споразумения имаше с Гърция, с Турция...

70-дневен запас от газ ли? От къде да го вземат? Коя страна има запаси за 70 дена, ако не е производителка. Ако става въпрос за алтернатиени енергоизточници, предполагам, че си имаме. Това за мазута, което го говорят си е чисто популистко изказване, от където и да го погледнеш.
Веднага ти давам един пример "Австрия все още не получава руски газ, съобщи за РИА Новости заместник-ръководителят на пресцентъра на енергийната компания “OMV” Михаела Хубер.
“Проблемите с доставките на газ започнаха тази седмица – във вторник (06.01.09) газоразпределителния център в австрийския град Баумгартен са постъпили само 10% от договорения руски газ, а от сряда доставките са напълно прекратени”, каза Хубер.
По нейните думи, всичките потребители на газ в Австрия получават газ предимно за сметка на запазите в подземните газови хранилища."
Като територия и население Австрия се доближава до България, но има една съществена разлика, която е в БВП - Австрия за 2007г. е реализирала 373 095 млрд. $, а ние 57 млрд. лв! От където и да го погледнеш те не ни превъзхождат нито с природни изкопаеми, води, климат и т.н. И после ми говори са кадърно управление, защото това при нас всичко е "мижи, да те лъжа"!
Последно промяна от Bethany на 09 Яну 2009, 10:49, променено общо 1 път.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

За това нямам разумен отговор. Ама все пак си мисля, че запаси с газ не се правят за един ден. Защо точно това правителство е трябвало да задели егаси парите за газ? Австрия дали не внася от Холандия или от скандинавските страни? При нас положението нямаше да е толкова зле, ако имахме и други алтернативи за газ. Еми, кабинетът работи точно в тази насока въпреки ярстните опити на опозицията да се противопоставят.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Не съм чула Австрия да внася газ от 2 места, а и много няма логика. Това което ми направи впечатление е, че в момента потребителите на газ в Австрия използват изцяло резервите си, които възлизат на 1,7 млрд. куб.метра.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Както се вика...новото име на "Овъргаз" е..."Газ...оувър"
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
sissko
В началото бе словото
Специалност: nqmam

Мнение от sissko »

:salute: Спряха ни газта -и всички ревнаха вкупом! Ами ние тук-дълбоката провинция-дето никога не сме имали парно,палим печки и си пускаме бойлерите.Ние си живеем така не четири дни-а години и това на никои не му направи впечатление-никога не е било новина или нещо нетипично -защото сме провинция,на нас не ни пречи.Е така си живеем ние -както вие през тези четири дни и на никои не му пука-няма виновни,няма наказани.Ето и един плюс сега- вече сме свикнали-а другите тепърва ще свикват.А как мисли правителството- на нас ни се живее така-палят ни се печки,носят ни се дръвца и ни се чака да се стопли водата в бойлера и ни се плаща ток -и всичко това мнооого ни харесва.Ние не искаме газифициране,не искаме парно и не искаме топло.Нека да стига-за мащеха България!
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”