Специалност СОФТУЕРНО ИНЖЕНЕРСТВО
Модератори: Methuselah, thegirl
- Abele*
- Постоянно присъствие
Re: Специалност СОФТУЕРНО ИНЖЕНЕРСТВО
Спокойно, колеги. Този, който "прожектира" преподава само 3 семестъра - УП, ООП и СДА.
Честито! Е, погледнете от добрата страна - не си водите записки, всичко е в учебника.
la consolation des arts...
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Не си водим записки?
Аз се скъсах да преписвам слайдове ,а те с по 30 реда ,20 думи. ,направо ми призля.Сега ще си купя учебника и дано пише там всичко.Един оранжев С++ 1 част нали?
- HecTaHgapTHa
- В началото бе словото
Абе то има и друга стратегия... снимаш с цифров, ама нито имам, нито съм на удобно място
А аз единия час писах като луда после писах само, което ми се видя интересно, но това беше увод и тея неща са се учили в училище, а занапред ще се следу по учебника явно 
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
- Abele*
- Постоянно присъствие
1 и 2 семестър ще учите по учебника на Магдалина Тодорова С++ 1 и 2 част. Абсолютно всичко от слайдовете го има в учебника освен 1 лекция 2 семестър по ООП (там ще ви е мн забавно как се обясняват принципите на ООП със сапунен сериал). С една дума може и да не ходите на тези лекции. 1 семестър даже не можахме да стигнем и до края на учебника (някъде до функции спряхме). 2 семестър взехме мн малка част от 2рия учебник. Ще ви посъветвам да учите хубаво декларациите и дефинициите в каретата в учебниците на М. Тодорова - винаги ги даваха на контролните и изпитите.
la consolation des arts...
- egalitet
- В началото бе словото
- Специалност: софтуерно инженерство
- Курс: първи
Abele* написа:1 и 2 семестър ще учите по учебника на Магдалина Тодорова С++ 1 и 2 част. Абсолютно всичко от слайдовете го има в учебника освен 1 лекция 2 семестър по ООП (там ще ви е мн забавно как се обясняват принципите на ООП със сапунен сериал). С една дума може и да не ходите на тези лекции. 1 семестър даже не можахме да стигнем и до края на учебника (някъде до функции спряхме). 2 семестър взехме мн малка част от 2рия учебник. Ще ви посъветвам да учите хубаво декларациите и дефинициите в каретата в учебниците на М. Тодорова - винаги ги даваха на контролните и изпитите.
Мерси за инфото, усещам, че този Анализ ще е голяям проблем
At This Moment There Are SIX BILLION FOUR HUNDRED SEVENTY MILLION EIGHT HUNDRED EGHTEEN THAUSEEND SIX HUNDRED SEVENTY ONE People In The World
SIX BILLION People SIX BILLION souls And sometimes All You Need Is ONE
SIX BILLION People SIX BILLION souls And sometimes All You Need Is ONE
-
Evil_Chicken
- В началото бе словото
- Специалност: Soft Eng
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не забравяйте и най-важнотоAbele* написа:1 и 2 семестър ще учите по учебника на Магдалина Тодорова С++ 1 и 2 част...
Ŧħę Ρŭŗşŭįŧ þęğįŋş ŵħĕŋ ŧħįş Ρøřŧŗąÿął øf łįfĕ Êŋðş.
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
И аз го усещам. Тия множества и разни глупости.Искам да питам по-големите софтуерни инженери на изпита по анализ теореми ли трябва да доказваме, че както ги гледам в синия учебник свят ми се завива.egalitet написа: Мерси за инфото, усещам, че този Анализ ще е голям проблем
- LFirestorm
- В началото бе словото
Кво ги плашишEvil_Chicken написа:Не забравяйте и най-важнотоAbele* написа:1 и 2 семестър ще учите по учебника на Магдалина Тодорова С++ 1 и 2 част...МЕТАЕЗИКА НА БЕКХУС НАУР
! Има го на всички тестове.
УП и ООП са смешки ... Ако си харесвате специалността и някога искате да се реализирате трябва да го владеете тоя материал ... Като цяло летвата е толкова ниско ... 9-10 клас в училище общо взето. Тоя бехус-наур така и не го погледнах - имам 6, без проблеми, не си купих учебник,не съм ходил на лекции, преди изпита разлиствах само материала от учебника на колеги БТВ този учебник съкс - отвратителен е)... Като цяло тука летвата е страшно ниско ...
Анализ - дам голямата секира ... Трябва да разбирате задачите. Хубаво е да имате колкото се може повече - миналите с 3-4 имат много по-малък шанс. Трябва да попаднете при добър асистент. Тоест не си губете времето да ходите при В. Николов. Няма смисъл, по-добре гледайте другите асистенти какви задачи дават.
След това идва теорията - важно е на теорията да не научите половината, ами от всичко, защото на практика се пада от всичко. Внимавайте, коя теорема ви се иска да докажете, че някой са по 2 и от условието не се подразбира понякога ... Тука не трябва да имате малки грешки, всеки 10 стотни са важни. Ако преписвате - правете го качествено - някой успяват, аз примерно в такива условия не мога. За някой обаче Рибарска се усеща, че са преписали...
Дискретни - тука задачите според мен са лесни, или поне по-интересни от Анализа. Не би трябвало да са ви проблем. Тука обаче е мястото да кажа - НЕ ПРЕПИСВАЙТЕ. Освен ако наистина ви се отдава АДСКИ много
Алгебрата бяхме при http://www.fmi.uni-sofia.bg/test/lectur ... bra/kotzev - супер беше и изпит и задачи, определено трябва да е пример за преподавател. Даваше доста домашни, проверяваше ги, на упражнения обесняваше всичко както трябва, лекциите бяха достатъчно подробни, е като всеки лекции - скучни бяха от време на време, но всичко беше точно.
Какво остана - английски, за който няма смисъл да пиша, геометрия на движението се взима, комуникативни умения - лекциите са интересни, упражненията кефят, но преподавателката е ... каквото се сетите - адски нагла, двулична, манипулативна, муфтажийка - да точно така - от всякъде лични ползи гледа. Изпита е ад... Не толкова като сложност - ами едно висене пред кабинета - никакво уважение - говори си по телефона или сииграе минички докато те изпитва - устно. Винаги може да те зацепи, или просто да ти зададе въпрос, който не е преподавала. Просто стойте по-далеч от нея - има навика да раздава проекти - някой от които страшно сложни, отказ за проект(особено три пъти) води както при мен до много разкарване, чакане и накрая 3ка ... Можех уж да ходя пак да ме изпитва, но нямах време и нерви. Други отказали проекти имаха подоба на моята участ.
PS: Втори семестър, ако има изборен предмет Програмиране с Python - записвайте смело
Sometimes there is a moment as you are awakening
when you become aware of the real world around you,
but you are still dreaming.
You may think you can fly but you do better not try.
.:People can fly:.
- HecTaHgapTHa
- В началото бе словото
Благодарим колега, абсолютно съм съгласна за момента с всичко написано, особено за Коцев, мечтая си всички да преподаваха като него, дори и само на упражнения да е.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Айде хлебари и хлебарки(колеги и колежки)
.Кажете какво ще правим за контролната по анализ? Граници ли ще са само или и непрекъснатости в определена точка? Кажете как се подготвяте. А по-старите колеги да кажат ако си спомнят какво си спомнят за контролните по анализ? Дали доцентите дават задачи каквито сме се упражнявали или дават каквото има попадне? Кой ги проверява ? Всяка информация е безценна в този критичен момент..
Я споделете с колко изпита останахте за септември, че аз като гледам ще имам доста.. ама така е, като се сетих сега да уча!!!
Не съм герой, просто не изпитвам страх!!
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Браво,че си се сетил има още хора,които не са започнали да учат.
Според мен трябва да си съставим някаква стратегия,то анализа е ясно,че няма да можем да го вземем щом не късала само 30% на редовния миналата година с минимален бал 5.34 на 1-во ,а сега 5,00 значи сега ще са 10% т.е. 10-тина човека.
Проблемът идва с другите наблягаме на алгебрата и ДС ,че да няма бела там ,а лятото Анализ.
ПП И искам да попитам по алгебра устния Сидеров връща ли по целия учебник?
Според мен трябва да си съставим някаква стратегия,то анализа е ясно,че няма да можем да го вземем щом не късала само 30% на редовния миналата година с минимален бал 5.34 на 1-во ,а сега 5,00 значи сега ще са 10% т.е. 10-тина човека.
Проблемът идва с другите наблягаме на алгебрата и ДС ,че да няма бела там ,а лятото Анализ.
ПП И искам да попитам по алгебра устния Сидеров връща ли по целия учебник?
-
BeckhamStZ
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Предните години не е бил Сидеров лектора а този които сега ни е на упражнението Коцев.
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
И сега ние сме за 1-ва година при Сидеров лектор?
Мале,лоша работа,значи ще има и промяна на писменния ,няма да е както в сайта
http://www.fmi.uni-sofia.bg/algebra/softeng-exams.shtml
А в друг формат?
Мале,лоша работа,значи ще има и промяна на писменния ,няма да е както в сайта
http://www.fmi.uni-sofia.bg/algebra/softeng-exams.shtml
А в друг формат?