Фигурно пързаляне

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Заключено
Аватар
elishenkova
В началото бе словото

Re: Фигурно пързаляне

Мнение от elishenkova »

обожавам пързалянето на лед ...догодина като дойда да у4а в сф надявам се да има
my_smiley
В началото бе словото

Мнение от my_smiley »

Не знам маниаците на кънки от преди 1-2- години дали още посещават този форум :) но и аз ще се радвам на информация за учители по пързаляне, както и откъде и как да си избера кънки, мозе и втора употреба 37ми номер. НЯкой желаещ да дава уроци? ;)
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

ооо, днес за пръв път бях на кънки и бях очудващо добре. Многото години каране на ски и ролери си казаха думата и пак бях от добрите. Само накрая много готино се пребих. Тамън да си ходим и викам да се засиля много, ама се пребих и 10ина метра изкарах по гъз.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

За инфо относно кънките на лед вижте сайта www.kunki.org :idea: Аз този сезон още не съм карала, но имам мерак да си взема кънките и да покарам с бясна скорост по пързалката :twisted:
Като птичка в небесата :)
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

ники написа: Многото години каране на ски и ролери си казаха думата
Ами на мен карането на ролери май колкото ми помага, толкова ми и пречи, защото съм свикнала с начина на спиране при ролерите, който при кънките води до зрелищно тупване по дупе. Е, пак спираш, де, ама по-болезнено :lol: :lol:
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Имаш предвид страничното спиране ли , както го правят хокеистите :?: Ако говориш затова, просто си има техника ако си на хокейни кънки, ако си с фигурни, се използва зъбчето или пък просот се прави завой-завъртане и така се спира,лично аз така го правя, но ми харесва и хокейното спиране 8)
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Днес за втори път ходих на кънки. Научих се да карам назад, да се въртя в кръг на едно място и да клякам, докато карам. Ама ставането от клекнало положение не мога да го направя. Вир вода ми стана гъза, с извинение, от влачене по леда :)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Брей,много бързо се учиш, аз още не съм пробвала клякането и въртенето в кръг като пирует на едно място, ама това щото пързалката обикновено винаги е пренаселена, а на мен ми трябва пространство за да се отпусна :lol: А на коя пързалка ходиш, на Ариана ли ?
Виж , аз обичам да си карам на един крак, яко е да правиш кръгчета така, а също така и карането назад е голям кеф. Много се кефя и на каране с пресечки в стил хокеисти 8) обаче това понякога причинява загуба на равновесие :lol: Искам обаче да се пробвам да скоча някой ден, но кога ще стане не знам, поне да си използвам по предназначение фигурните кънки и зъбците отпред :) Определено иначе предпочитам хокейните кънки, с тях се кара много по-бързо и по-лесно :flower:
Аватар
von
В началото бе словото
Специалност: СУ - Социология
Курс: втори

Мнение от von »

Здравейте сладури,
като по-малка (8ми клас) ходех на Славия да карам кънки. Обаче от тогава сигурно е променен часа на свободната пързалка,докато таксата на място мога разбера. Може ли някой да ми каже, ако е ходил скоро на Славия, защото четя инфо и всяко е различно навсякъде.
Обижавам зимата и спортове като ски и кънки на лед.
Ако някой се чуди и смята,че Зимният дворец е по-добре - навсякъде като праметри са зададени, че Славия и Зимния дворец са равни по големина!!!!!!!Много хора си мислят, че на Славия е по-малка пързалката! И двете са 30 на 60 метра.
Разликата при откритата и закритата пързалка е това,че на закритата има съблекални, пейки и тоалетни, докато откритата пързалка компенсира с някаква гледка.
Вие сами преценете :compress:
Моля някой кънкьор да ми разясни за времето (събота и неделя) :flower:
Благодаря!!!
П.С.:Извинете ме ако някъде сте го посменали, а аз не съм го видяла :reindeer:
Последно промяна от von на 15 Яну 2009, 14:06, променено общо 1 път.
Amantium ira amoris integratio! :connie_sleepymoon:

Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Здравей, Вон :)
Скоро ходих на Славия :arrow: през седмицата в Сряда и Петък свободната пързалка е от 18,30 до 20,00 часа.
В Събота и Неделя по правило си има обедна и вечерна пързалка :arrow: обедната е от 11,30 до 13,00 часа, а вечерната е от 17,00 до 18,30 часа.
Входът е 4 лева, а кънките под наем са 3 лева или беше обратното,не помня точно, но като цени общо май излиза същото като на Ариана.
Има също още една съществена разлика между откритата пързалка и закритата :arrow: тя е в големината и най-вече в качеството на леда :arrow: при закритите пързалки ледът е обикновено винаги по-гладък, понеже по-често го заглаждат с машината, а на по-гладък лед се кара много по-хубаво и по-лесно :idea:
Аватар
von
В началото бе словото
Специалност: СУ - Социология
Курс: втори

Мнение от von »

Благодаря ти много Сиентело,
много искам да отида,но не съм ходила от 100 години :bounce:
тази информация ми беше много необходима
още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!
сега като знам всичко това и съм проучила,няма как да ми кажат приятелите,ама аз не знам от колко е и т.н :joker:
А кънките ато ските ли трябва да са-един номер по-големи,леле не помня как беше,последният път беше много отдавна.... :bom:
Аз нося 39 номер, трябва да има един пръст от пред задължително това го знам и да са притиснати и стегнати на глезена и на пръстите....така и при ските,ама не знам колко големи да са, но знам,че задължително ще са хокейни с такива съм карала. :king:
А някаква навалица ли е там в събота?
И един час преди това трябва да отида за да си намерим всички кънки нали?
Какво да се прави, много искам да отида и исках да съм сигурна от колко е ...
:flower: :flower: :flower:
Amantium ira amoris integratio! :connie_sleepymoon:

Изображение
Аватар
figure_skate_girl
Пишете, о, братя
Специалност: geografia 1 kurs
Курс: първи

Фигурно пързаляне за начинаещи!!!

Мнение от figure_skate_girl »

Здравейте!Зимнен дворец на спорта вече е отворил врати за младите хора като вас!Както има и часове към клуба ми на Славия - Айс Блейд -(1ч 6 лв),за Зимният дворец има програма в сайта www.kunki.org там е 4 лв за 1 ч. и 30 .Тази седмица сряда(15) от 19ч и петък(17) 20 ч .Съжалявам ако с това съобщение нарушавам правилата на сайта.Който има желание да заповяда.
Аватар
figure_skate_girl
Пишете, о, братя
Специалност: geografia 1 kurs
Курс: първи

Re: Фигурно пързаляне за начинаещи!!!

Мнение от figure_skate_girl »

Който има запитвания скайпа ми е hrisi_1988
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика

Re: Фигурно пързаляне за начинаещи!!!

Мнение от Mushmul »

Ми да, за съжаление ги нарушаваш. Местя темата в правилния раздел - Спорт.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Аз по щафетата я сливам със съответната тема ;)
Заключено

Обратно към “Спорт”