От ето това - бивша циркова актриса плаща с остатъка от дните си, за да издири колекция от истории за мъжа, с когото преди години са били заедно 2 дни, 17 часа, 43 минути и няколко неизмерими секунди. Прекосява пустини, плава сред ледове, губи се из неизследвани племена по поречията на Нигер и Амазонка, но събира всички 28 истории за високия прегърбен вълшебник с оранжевата риза и щастливо отчаяния поглед. Намира ги записани върху ябълкова кора, пламтяща хартия, глинени делви, мед и сребро… - ми се струва, че бих я прочела с интерес (а може би и с удоволствие?).
Голяма тема за въпроси и препоръки!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Голяма тема за въпроси и препоръки!
Хора (Мила
), я кажете нещо за "Колекционерът на любовни изречения"?
От ето това - бивша циркова актриса плаща с остатъка от дните си, за да издири колекция от истории за мъжа, с когото преди години са били заедно 2 дни, 17 часа, 43 минути и няколко неизмерими секунди. Прекосява пустини, плава сред ледове, губи се из неизследвани племена по поречията на Нигер и Амазонка, но събира всички 28 истории за високия прегърбен вълшебник с оранжевата риза и щастливо отчаяния поглед. Намира ги записани върху ябълкова кора, пламтяща хартия, глинени делви, мед и сребро… - ми се струва, че бих я прочела с интерес (а може би и с удоволствие?).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Ами, когато я номинираха за наградата "Вик" я зачетох, но не ме впечатли особено. Иначе маниерът на писане на Секулов ми допада.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Мерси, значи ще почна с тоя автор от другаде.
И в петък или събота ще си взема новата книга на Мария Станкова - "Скука". Би трябвало да е излязла...
Там не можете да ме разколебаете
И в петък или събота ще си взема новата книга на Мария Станкова - "Скука". Би трябвало да е излязла...
Там не можете да ме разколебаете
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Излезе преди 1000 години...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ми... то... понеже днес я представиха по Канал 1...
И се разскачах от кеф...
Ама карай - за мен е новина.
И се разскачах от кеф...
Ама карай - за мен е новина.
В края на ноември
В края на ноември
О, не! Ти си от тях...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ъъъъъ?
Не отричам - ама от кои?
Не отричам - ама от кои?
В края на ноември
В края на ноември
хора-които-виждат-книга-по-талавизора-и-бягат-да-я-купят
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Мне, просто съм от хората, които не са чели нищо от въпросния автор, но са гледали 3 спектакъла по негови текстове ("Пинокио - забранено за деца", "Голямото кихотене" и "Госпожа Фантазьорката") и постановките са им харесали безмерно много => когато чуят името по тивиту, сядат в леглото рязко изведнъж и се облещват доволно. След което решават, че най-сетне ще си имат нещо, написано от него, "на хартия", та не са много наясно кога това "нещо" е излязло. Пък и постановъчният екип мълчи мистериозно за "Мрежата", ще чакаме лятото, живот и здраве.
Иначе досега само за една книга съм се "вдъхновявала" от медиите - и ама НИКАК не съжалявам.
Иначе досега само за една книга съм се "вдъхновявала" от медиите - и ама НИКАК не съжалявам.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Взех си я. Чете се сама - уви, твърде бързо. Тъкмо привърших с първата история - "Черната жена и Стрелеца". Прекрасна е.
Много исках да цитирам нещо - но не мога, трябва да препиша почти всичко. Но в любимите първи изречения ще намери място веднага.
Не че се изненадвам. Харесвам стила на Мария Станкова, ужасно сетивен е. Да не говорим, че ме уби още с посвещението.
Много исках да цитирам нещо - но не мога, трябва да препиша почти всичко. Но в любимите първи изречения ще намери място веднага.
Не че се изненадвам. Харесвам стила на Мария Станкова, ужасно сетивен е. Да не говорим, че ме уби още с посвещението.
В края на ноември
В края на ноември
"Egmont" много, ама много се излагат!
Гррррр!
И новият им преводач съкс!
Гррррр!
И новият им преводач съкс!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Препоръчвам на всички, които обичат "книгите с послание" и харесват Куельо - Ерик Еманюел Шмит. Стилът му е доста по-добър от Куелския, а и посланията му не са толкова... съсшити с бели конци. "Господин Ибрахим и цветята на Корана" беше много добра, но "Евангелие според Пилат" ми бледнее пред "Майстора и Маргарита"
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
помощ по Джейн Остин книгата Емма
добър ден на всички разбиращи от литератуура, ако обичате с 2-3 изречения да обясним въпроса на госпожата ми по литература защото аз просто имам проблеми с четенето и не мога да запомням добре what is the role of ema's final choice of husband. демек какво толкова е станало че ема да избере този човек, защо, т.е. който помогне все на късмет да му е деня!!!!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Re: помощ по Джейн Остин книгата Емма
Според мен имаш проблем с писанетостеф написа:добър ден на всички разбиращи от литератуура, ако обичате с 2-3 изречения да обясним въпроса на госпожата ми по литература защото аз просто имам проблеми с четенето и не мога да запомням добре what is the role of ema's final choice of husband. демек какво толкова е станало че ема да избере този човек, защо, т.е. който помогне все на късмет да му е деня!!!!
искаш ли да пробваш да се изкажеш отново и този път да е свързано и смислено?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
- Курс: втори
Някой ще ми резюмира/рецензира ли ``Да убиеш присмехулник``? И да ми разтълкува аналогията на Платон между държавническото изкуство и тъкачеството, ама това предполагам няма да го вземете насериозно 
New jorney