Фигурно пързаляне
Модератори: ники, Methuselah
- elishenkova
- В началото бе словото
Re: Фигурно пързаляне
обожавам пързалянето на лед ...догодина като дойда да у4а в сф надявам се да има
Не знам маниаците на кънки от преди 1-2- години дали още посещават този форум
но и аз ще се радвам на информация за учители по пързаляне, както и откъде и как да си избера кънки, мозе и втора употреба 37ми номер. НЯкой желаещ да дава уроци? 
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
ооо, днес за пръв път бях на кънки и бях очудващо добре. Многото години каране на ски и ролери си казаха думата и пак бях от добрите. Само накрая много готино се пребих. Тамън да си ходим и викам да се засиля много, ама се пребих и 10ина метра изкарах по гъз.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
За инфо относно кънките на лед вижте сайта www.kunki.org
Аз този сезон още не съм карала, но имам мерак да си взема кънките и да покарам с бясна скорост по пързалката
Като птичка в небесата 
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Ами на мен карането на ролери май колкото ми помага, толкова ми и пречи, защото съм свикнала с начина на спиране при ролерите, който при кънките води до зрелищно тупване по дупе. Е, пак спираш, де, ама по-болезненоники написа: Многото години каране на ски и ролери си казаха думата
I wanna fall from the stars straight into your arms
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имаш предвид страничното спиране ли , както го правят хокеистите
Ако говориш затова, просто си има техника ако си на хокейни кънки, ако си с фигурни, се използва зъбчето или пък просот се прави завой-завъртане и така се спира,лично аз така го правя, но ми харесва и хокейното спиране
Като птичка в небесата 
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Днес за втори път ходих на кънки. Научих се да карам назад, да се въртя в кръг на едно място и да клякам, докато карам. Ама ставането от клекнало положение не мога да го направя. Вир вода ми стана гъза, с извинение, от влачене по леда 
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Брей,много бързо се учиш, аз още не съм пробвала клякането и въртенето в кръг като пирует на едно място, ама това щото пързалката обикновено винаги е пренаселена, а на мен ми трябва пространство за да се отпусна
А на коя пързалка ходиш, на Ариана ли ?
Виж , аз обичам да си карам на един крак, яко е да правиш кръгчета така, а също така и карането назад е голям кеф. Много се кефя и на каране с пресечки в стил хокеисти
обаче това понякога причинява загуба на равновесие
Искам обаче да се пробвам да скоча някой ден, но кога ще стане не знам, поне да си използвам по предназначение фигурните кънки и зъбците отпред
Определено иначе предпочитам хокейните кънки, с тях се кара много по-бързо и по-лесно
Виж , аз обичам да си карам на един крак, яко е да правиш кръгчета така, а също така и карането назад е голям кеф. Много се кефя и на каране с пресечки в стил хокеисти
Като птичка в небесата 
- von
- В началото бе словото
- Специалност: СУ - Социология
- Курс: втори
Здравейте сладури,
като по-малка (8ми клас) ходех на Славия да карам кънки. Обаче от тогава сигурно е променен часа на свободната пързалка,докато таксата на място мога разбера. Може ли някой да ми каже, ако е ходил скоро на Славия, защото четя инфо и всяко е различно навсякъде.
Обижавам зимата и спортове като ски и кънки на лед.
Ако някой се чуди и смята,че Зимният дворец е по-добре - навсякъде като праметри са зададени, че Славия и Зимния дворец са равни по големина!!!!!!!Много хора си мислят, че на Славия е по-малка пързалката! И двете са 30 на 60 метра.
Разликата при откритата и закритата пързалка е това,че на закритата има съблекални, пейки и тоалетни, докато откритата пързалка компенсира с някаква гледка.
Вие сами преценете
Моля някой кънкьор да ми разясни за времето (събота и неделя)
Благодаря!!!
П.С.:Извинете ме ако някъде сте го посменали, а аз не съм го видяла
като по-малка (8ми клас) ходех на Славия да карам кънки. Обаче от тогава сигурно е променен часа на свободната пързалка,докато таксата на място мога разбера. Може ли някой да ми каже, ако е ходил скоро на Славия, защото четя инфо и всяко е различно навсякъде.
Обижавам зимата и спортове като ски и кънки на лед.
Ако някой се чуди и смята,че Зимният дворец е по-добре - навсякъде като праметри са зададени, че Славия и Зимния дворец са равни по големина!!!!!!!Много хора си мислят, че на Славия е по-малка пързалката! И двете са 30 на 60 метра.
Разликата при откритата и закритата пързалка е това,че на закритата има съблекални, пейки и тоалетни, докато откритата пързалка компенсира с някаква гледка.
Вие сами преценете
Моля някой кънкьор да ми разясни за времето (събота и неделя)
Благодаря!!!
П.С.:Извинете ме ако някъде сте го посменали, а аз не съм го видяла
Последно промяна от von на 15 Яну 2009, 14:06, променено общо 1 път.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Здравей, Вон
Скоро ходих на Славия
през седмицата в Сряда и Петък свободната пързалка е от 18,30 до 20,00 часа.
В Събота и Неделя по правило си има обедна и вечерна пързалка
обедната е от 11,30 до 13,00 часа, а вечерната е от 17,00 до 18,30 часа.
Входът е 4 лева, а кънките под наем са 3 лева или беше обратното,не помня точно, но като цени общо май излиза същото като на Ариана.
Има също още една съществена разлика между откритата пързалка и закритата
тя е в големината и най-вече в качеството на леда
при закритите пързалки ледът е обикновено винаги по-гладък, понеже по-често го заглаждат с машината, а на по-гладък лед се кара много по-хубаво и по-лесно
Скоро ходих на Славия
В Събота и Неделя по правило си има обедна и вечерна пързалка
Входът е 4 лева, а кънките под наем са 3 лева или беше обратното,не помня точно, но като цени общо май излиза същото като на Ариана.
Има също още една съществена разлика между откритата пързалка и закритата
Като птичка в небесата 
- von
- В началото бе словото
- Специалност: СУ - Социология
- Курс: втори
Благодаря ти много Сиентело,
много искам да отида,но не съм ходила от 100 години
тази информация ми беше много необходима
още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!
сега като знам всичко това и съм проучила,няма как да ми кажат приятелите,ама аз не знам от колко е и т.н
А кънките ато ските ли трябва да са-един номер по-големи,леле не помня как беше,последният път беше много отдавна....
Аз нося 39 номер, трябва да има един пръст от пред задължително това го знам и да са притиснати и стегнати на глезена и на пръстите....така и при ските,ама не знам колко големи да са, но знам,че задължително ще са хокейни с такива съм карала.
А някаква навалица ли е там в събота?
И един час преди това трябва да отида за да си намерим всички кънки нали?
Какво да се прави, много искам да отида и исках да съм сигурна от колко е ...

много искам да отида,но не съм ходила от 100 години
тази информация ми беше много необходима
още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!
сега като знам всичко това и съм проучила,няма как да ми кажат приятелите,ама аз не знам от колко е и т.н
А кънките ато ските ли трябва да са-един номер по-големи,леле не помня как беше,последният път беше много отдавна....
Аз нося 39 номер, трябва да има един пръст от пред задължително това го знам и да са притиснати и стегнати на глезена и на пръстите....така и при ските,ама не знам колко големи да са, но знам,че задължително ще са хокейни с такива съм карала.
А някаква навалица ли е там в събота?
И един час преди това трябва да отида за да си намерим всички кънки нали?
Какво да се прави, много искам да отида и исках да съм сигурна от колко е ...
- figure_skate_girl
- Пишете, о, братя
- Специалност: geografia 1 kurs
- Курс: първи
Фигурно пързаляне за начинаещи!!!
Здравейте!Зимнен дворец на спорта вече е отворил врати за младите хора като вас!Както има и часове към клуба ми на Славия - Айс Блейд -(1ч 6 лв),за Зимният дворец има програма в сайта www.kunki.org там е 4 лв за 1 ч. и 30 .Тази седмица сряда(15) от 19ч и петък(17) 20 ч .Съжалявам ако с това съобщение нарушавам правилата на сайта.Който има желание да заповяда.
- figure_skate_girl
- Пишете, о, братя
- Специалност: geografia 1 kurs
- Курс: първи
Re: Фигурно пързаляне за начинаещи!!!
Който има запитвания скайпа ми е hrisi_1988
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
Re: Фигурно пързаляне за начинаещи!!!
Ми да, за съжаление ги нарушаваш. Местя темата в правилния раздел - Спорт.