constantine написа:На този свят според мен има само две стойностни книги - Библията и не безизвестният роман на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита". Прочетете ги, в тях има страшно много вечни истини, те ще ви накарат коренно да преосмислите живота си. А колкото до съществуването на Бог - за мен то е аксиоматично и не подлежи на опровержение. Има моменти в живота, когато божественото влияние е крайно осезаемо. Например случвало ли ви се е да сте на косъм от смъртта... и по някакъв начин, необяснимо и за наследниците на Хипократ, да оцелеете? Какво си казвате? Чудо? Няма чудеса. Няма случайности. Човекът строи живота си по плана на Великия Архитект на Вселената, макар че доста често здравината на сданието зависи от самия строител

Но... не ми се иска да задълбавам в тази насока. Всеки с мнението си.
Само ми е интересно, едва ли има човек, който поне веднъж в живота си не е споменал името Господне, било то напразно или не съвсем

Защото колкото и да го отричаме, Той е Вечният, Той е Пътят, Истината и Живота.
Бог да ви благослови!
Пич, ти си от най-мазните
фанатици, които съм виждал. СЕРИОЗНО!
Едва ли има смисъл да ти доказвам, че това, което казваш е толкова безаргументативно и не почиващо на толкова никаква разционалност, че някои предавания по ТВ2001 звучат като Платонов диалог в сравнение с теб.
Това , което представлява постът горе е тоталното безсилие да мислиш, чувстваш и да бъдеш себе си, което те предава на вярата в магии, суеверия, религии...Ти дотолкова си се разтворил в АВТОРИТЕТА на трансцедентното (при теб въображаемо), че направо май нищо освен ВЕЧНИЯ не съществува з атеб, включително и между другото изчезналия ти аз.
Забелязал съм ,че такива като теб, компенсаторно прехвърлят своята липса на мсиъл, разум, и екзистенция, върху чужд авторитет и съществуване (по-рядко на човек) най-често на някаква божествена същност, която е способна да им даде абсолютна увереност, иначе присъща на психичноболните...
valandin написа:Вярвам в Бог,да.Християнството ме урежда като религия.
Аз не вярвам в никой Бог, не. Християнството не ме урежда.
Но си безпощадно прав. Това е само едно wishful thinking....