Surrealist написа:
Има ли изнесен някъде списък с изборните дисциплини за втори семестър, втори курс на Информационни системи? И кога ще започва записването за изб. дисциплини за втория семестър? И къде ще мога да се запиша? Вероятно пак през Susi...?
Все още не са обявени изборните дисциплини за летния семестър, както и отделните срокове на етапите за тяхното записване. Когато това стане, на сайта на ФМИ ще бъде качена информация с всичко, което е необходимо да се знае, за да протече записването на изборни дисциплини успешно.
Surrealist написа:
Имам и друг въпрос. Гледам, че до края на бакалавърската степен трябва да имам минимум 14 изборни. Първи курс, първи семестър имах Спорт. Имам и заверка за него, разбира се. Виждам, че има и Хуманитарна група изборни (вкл. Спорт). Значи спортът от 1 курс, 1 семестър причислява ли се като взета изборна дисциплина?
Специално за ИС спортът през първия семестър е задължителен. Благодарение на неговия хорариум и кредитите, които носи, покривате норматива от 30 кредита за семестър без изискването от допълнително записване на изборни дисциплини. Така че той не може да ти бъде причислен към изборните, които си записал или смяташ да записваш - просто, защото той е задължителен за теб. Ако решиш обаче и летния семестър да ходиш на спорт, когато по план не ти е включен в програмата, тогава кредитите, които ще получиш, ще ти бъдат причислени към група Хуманитарни. Не забравяй обаче, че в този случай трябва да го запишеш чрез SUSI като изборен.