Кой кого не може да понася във форума?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Кой кого не може да понася във форума?

Мнение от Мила »

Хм, не мисля. Да, понякога спамът и флудът се толерират, но това е предимно в спам и флуд разделите, където, ако няма спам и флуд, няма да има нищо :mrgreen: В сериозните раздели са и сериозните теми. И да, едно, две, три нарушения на иначе кротък потребител може и да бъдат пренебрегнати. С цивилизовано поведение може да се прави компромис. С целенасочено заяждане (и с нищо не допринасяне за доброто настроение или някакво развитие), което дразни всички, за които Форумът на СУ е нещо повече от безплатна циркова арена, анонимна изповедалня, където можеш да стовариш емоционалния си боклук или боксова круша, върху която да изсипеш агресията си, с такова поведение няма как да се направи компромис. Защото форумът не е това, което написах по-горе. И дори не принадлежността към СУ е някакъв критерий за "принадлежност" към форума, колкото да уважаваш правилата, традициите и хората, които именно чрез общуването си са изградили форума такъв какъвто е - и какъвто е привлякал новите потребители.

За всеки влак си има пътници и за всеки пътник има влак. Просто двете неща трябва да се нацелят.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Мила написа:Баннван е само ако системно нарушава Правилата на форума. А повечето хора тук не са някакви елитарни човекоядци, които никого не харесват, дори напротив.
Аз пък знам конкретни хора, които са точно "елитарни".... ако това звучи превзето, ще го заменя с "високомерни". Не че отричам, това, че въпросните хора са интилигенти, ерудирани и доста начетени хора. Но самочувствието им е доста над това. И често аз самия съм бил принизяван, само защото съм бил на различно мнение от тези високомерни хорица. Да не говорим, че не съм някой прост индивид, какъвто голям процент от форума си мисли, че съм, именно заради такива хора. Просто не обичам да съм елитарен. И да се имам за големия капацитет, заради това или онова. Такива хора развалят целия кеф от общуването във форума, не зачитайки основното правило - че всички сме равни и всеки има право на мнение, дори и различно от това на кликата.

И защо си говорим за банване, като всички знаем как се банва във форума? Има си достатъчно вътрешни хора, които са спокойни и трезвомислещи хора, но ако и за тях е бил спазван критерия - за няколко грешки груби - бан, както при случайни непознати юзъри, тогава форума щеше да е гол. За тях се прави компромис, защото принципно не са такива хора. За същите прегрешения, някой който не е популярен във форума, го отнася без обяснения. Примери - дал бог.

И айде сега да ми пише някой след мене, че си има влакове за ненамсикъдеси и че нямам право да се оплаквам, като точно това е темата, да се оплаквам от форумци, които ме дразнят с поведението си и комплексираността на жалките си персоналности. Е, че на Стената на Плача ли да го напиша тва?

пс: Искам да се извиня на Боромир, принципно съм се отказал да пиша такива неща, но просто не се сдържах. Аз съм на принципа - "всеки да прави квото си иска, всеки да мисли квото си иска". Но понякога давам на късо и решавам, че искам да си кажа, квото мисля, без значение какво ще ме направят след това...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Kristo, просто не мога да проумея, как може да напишеш точно същото, което съм написала аз и да твърдиш, че мнението ти е съвсем различно. Ама явно аз съм тъпа, затова.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Мила написа:Kristo, просто не мога да проумея, как може да напишеш точно същото, което съм написала аз и да твърдиш, че мнението ти е съвсем различно. Ама явно аз съм тъпа, затова.
Къде съм казвал, че ми е различно? Просто се хванах за двете думи и тръгнах от там. И не съм съгласен, относно това за "емоционалния си боклук" - защото тук доста хора си изливат вътрешните глупости, в кошчета за душевни отпадъци. Но то не е по темата.

Пък и да сме на едно мнение е толкова рядко, че сигурно сме се объркали. Ще видя пак за всеки случай. :mrgreen:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Търговецът на кристал: Всъщност ако цъкнеш на профила ми, ще видиш, че даже от повече години съм регистриран тук. И в СУ съм доста отдавна също.
Търговецът на кристал написа:Новите форумци просто трябва да намерят начин да се впишат - и толкова.
Ето това е изречението, за което говоря. Фразата "да се впишат" предполага наличието на някаква група, клуб, общност, за която едва ли не трябва да станеш достоен да си член. Това не може да го бъде в официален форум на СУ. И ми се струва глупаво само по себе си.

Мила: Няма "човекоядци", но "елитарни" има, и по мои (незадълбочени) впечатления Kristo също е от онези, които така старателно е описал.

Както и да е, не ми се спори. Казах си мнението, не го харесахте, очаквах го - това само потвърждава убежденията ми. Успешна 2009-а и повече усмивки! :D
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Момче, говориш пълни измислици и даваш учебников пример за избирателно четене и съзнателно игнориране на чуждата теза. И понеже казваш, че си очаквал неодобрение към мнението си - много проницателно, но причината за това си е само в тебе. Ерго... ?

Форумните срещи са нещо твърде приятно, организирането им е напълно свободно и всеки може да пусне тема, ако му се прииска да се запознае на живо с другарчетата по тракане на клавиатури. Никой никога не е бил гонен от среща и ако трима души се съберат и нарекат срещата си "форумна", то не е за да изключат другите 10 000, дето не са дошли, а защото форумна е практически всяка среща, участниците в която са се запознали в или покрай форума.

После - в темите из КСК, Студенти и прочие има стотици активни потребители, които питат и си говорят за конспекти, общежития, изпити, оценки и шаляля без да се интересуват особено от другите раздели и те никога не са били ограничавани по никакъв начин. Аз самият редовно получавам и отговарям на въпроси на потребители, чийто личности са ми напълно неизвестни и така сигурно и ще си остане. А ако някой ден се запознаем - толкоз по-весело.

Относно "кликите" - смехотворно. На колко форумни срещи съм бил, от 2005 насам, не знам, но съм се запознал с мнооого твърде различни хора, с мнозина от които форумът е единствената ми връзка въобще. И за повечето от тези познанства съм твърде благодарен. Защото този форум освен място за неистов флъд и караници е и чудно социално изживяване, особено когато опознаеш хората зад отсрещната клавиатура. Което изживяване в случая ти се е изплъзнало, но това е пак само твоя грешка и нямаш право да се цупиш на недопусналите я.

Така че ти, вместо да демонстрираш собствената си елитарност чрез некомфортно дистанциране от "кликите" и чрез себеизживяване като последна инстанция по въпросите за "Евровизия", просто започни да пишеш с хората, не с аватарите им, пък току-виж ти харесало. Аз пробвах отдавна и още ми харесва.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Боромир, моите уважения, но моля те - кажи ми че не съветваш "Подмазвайте се на популярните стари форумци, съгласявайте се с тях, играйте им по свирката, за да ви приемат като 1 от тях и за да ви е уютно у форума" ? :shock:

Инак мога да дам пример със себе си - в началото като бях, беше нормално, общувах си със всички, основно простеех по форума, флуд яко и т.н. Както и форумни срещи и всичко. Но когато изразих няколко пъти последователно различно мнение от това на масата, ме нарочиха за копие на Ген. Кранц от "Апокалипсис Сега" (как още не сте гледали филма!) и се почна една... сякаш от там насетне, като съм инакомислещ или да го кажа - свободномислещ, мненията ми нямаха стойност вече. Сякаш ги бях удибил. Обикновенно в спорове по дадена тема, когато си изразявам мнението и доводите, насреща ми отвръщаха с лични нападки и злоба, и само защото мнението е мое, значи автоматично е грешно. Има доста примери. Един форумец, чието Име не споменавам, ми го е казвал индиректно - щом мнението идва от мен, значи е генерално грешно. И всички така се водят....

И кажи ми - как да не ги соля тези малки гадни комплексарчета? Посъветвай ме като по-опитен форумец, какво да правя?
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Брей, че грубост... :shock: :roll:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Александър, и аз, подобно на Кристо (ето, Крис, спазвам си обещанието да те споменавам колкото се може по-често), не обичам да ме цитират избирателно - а в случая ми се струва, че ти направи точно това, вадейки думите от целия текст, който, признавам, доста нестройно опитах да сглобя, тъй като времето ме притискаше.

Без съмнение - формират се групички от хора, които принадлежат към една специалност или един факултет. Всяка година малкото кокошарниче, наречено КСК, се пълни с нови пиленца, които си пускат ентусиазирано снимки от бала, обменят съвети за справяне с напрежението покрай изпитите и изпушват тотално, чакайки оценките си. Огромна част от тях - онези, които не са приети и онези, получили задоволотелен отговор на въпросите си - си отиват и остават с около стотина мнения. Други остават, защото нещо в средата тук им е харесало или просто, защото им е скучно.

Ако те се ограничават само с писане във факултетните си теми (както правех и аз - мисля, че все още най-активната ми тема е ФЖМК - легендата продължава), шансът да се сблъскат със старите форумци е минимален.

Когато обаче започнат да се оглеждат в ставащото из долните подфоруми, където се вихри спам, флъд и където, независимо дали ти харесва, или не, се развиват някакви лични отношения между хора, които се познават отдавна, е нужно да усетят откъде духа вятъра. Ама не под страх от наказания, а просто, за да преценят дали подобна компания би им била приятна, или напротив. Ако е второто, ще пофлъдят малко в теми от типа ЧНМ и ще се върнат пак в подфорума на своя факултет. Ако е първото, сами ще пожелаят да се впишат - защото, както става ясно, подобна среда им харесва.

Не виждам нищо насилствено в такъв един процес - всичко става абсолютно естествено и е съвсем като приемането на нов човек в приятелски кръг с установени (и датиращи достатъчно далеч във времето) отношения.

Да не говорим, че далеч не всички сме тоооолкова близки, колкото (обобщително) представяш нещата - така че не е толкова лесно някой потребител да мине страдалчески за ауткаст или нещо от сорта. Друг е въпросът, че мнозина искат да се окичат с подобен форумен ранг.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Търговецът на кристал написа: Не виждам нищо насилствено в такъв един процес - всичко става абсолютно естествено и е съвсем като приемането на нов човек в приятелски кръг с установени (и датиращи достатъчно далеч във времето) отношения.

Да не говорим, че далеч не всички сме тоооолкова близки, колкото (обобщително) представяш нещата - така че не е толкова лесно някой потребител да мине страдалчески за ауткаст или нещо от сорта. Друг е въпросът, че мнозина искат да се окичат с подобен форумен ранг.

Ще ме прощаваш, че те цитирам, при положение, че водя този разговор... май само с Мила и Боромир...

За първия абзац - какво става ако новия човек е различен по дадени неща спрямо "приятелския кръг". Ако е чалгар, а всички други не са. Ако има различен мироглед, който другите осмиват. Ако има дадени политически, религиозни и дори морални възгледи от другите. В нормален приятелски кръг (като няколко от моите, в които съм в реалния живот) - различията нямат тежат, а напротив - те дават на човека повече шанс да се хареса за да допринесе на групата повече, отколкото ако е като тях. Но виж, във форума е различно - Леви, Пич, Антоанета - все примери на недопускане на различния да е част от "приятелския кръг". Колко те са имали болно поведение, не е моя тема да го казвам. Но просто този кръг не допуска инакомислещите, по чисто егоцентрични причини. Не знам аз къде съм, примерно - с една група форумци съм съгласен за някои теми (примерно с Пора и Джокера, кога става въпрос за простотия), с други различията не ни пречат да общуваме (с Бавария), а с хора като теб, като не съм съгласен с теб, ми се нахвърляш. Обясни ми, какво ще кажеш по този въпрос

А за втория абзац - ауткаст се става не по желание на индивида, а по желание на всички останали индивиди. Никой няма интерес да е изолиран, но ако хората го бутат настрани, няма избор. И я ми кажи - как мога да общувам с форумци, които въпреки че не мислят като мен, не ме унизяват, а говорим нормално (примерно с Боромир не сме били никога на 1 мнение, но никога не сме спорили за нищо, за Бавария да не говорим) а има такива, които не понасят, някои да им противоречи? :roll:
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

The wheels on the bus go 'round and 'round, 'round and 'round...
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ама вие май наистина си нямате работа :)
Форумът, като ВСЯКО друго място, където се събират хора, е пълен с интриги, с хубави и не толкова хубави емоции и с който всъщност всеки сам си го "напълни" :)
Нормално е където има повечко хора и лични някакви отношения да има интриги. Нормално е да има хора, които се изявяват повечко и като че ли се налагат повечко. Нормално е да има и хора, които се чувстват ощетени. Нормално е да е пълно в различни харахтери и някои да не ви понасят, а други да смятате за готини. Баси, тва е ДОСТА голям форум пълен с МНОГО различни хора!!! Не знам кво очаквате?!
За инакомислещите - не мога да кажа, че в този форум няма хора, които приемат различното мислене :)

И е съвсем нормално при една създала се вече ситуация - а именно създадените форумни отношения - новите потребители да трябва да се адаптират по някакъв начин, ако искат да участват в дискусии с тези "стари" потребители. И не да се подмазват, ами да намерят начин да общуват :) Както във всяка нова компания или всяко ново място, независимо какви са отношенията на хората, биваш съден по държанието си/в случая писането/.
Съвсем спокойно може да не се влиза в спорове и всякакви такива - най-амлкото форумът е достатъчно голям за всички ;) Може и никога да не си приказваш със "старите" потребители, да не пишеш в теми с флуд и простотия и т.н. :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Kristo написа:Ако има дадени политически, религиозни и дори морални възгледи от другите...
Окей. Летс селъбрейт дъ дифрънс - и разни други подобни пост-комунистически лозунги. Но в момента, в който нещата станат лични и се стигне до обиди, насочени към мен или към хора, които намирам за ценни, или към други хора, които са ценни за хора, които аз (съвсем субективно) съм сметнала за ценни, тогава съответният потребител откънтява. Така се случи с пич и смятам, че това е известно на всички.
С Бетон сме се спречквали точно веднъж - защото рипна да брани пич, а не защото е чалгар. Последното не променя факта, че има дар слово и е интересен и забавен разказвач. Да усещаш разлика?

Колкото до невъзможността ни да общуваме нормално - не виждам така нещата, но ти толкова убедено твърдиш, че ти се нахвърлям, че почти ме изкушаваш да ти покажа какво би означавало да ти се нахвърля истински. Няма да го направя, разбира се, защото каузата не си заслужава. Не си интересен противник. Пък и имам странното усещане, че не губя твърде много от липсата на комуникация с теб. Само моля, не ми приписвай действия, несвойствени за мен и форумното ми аз.

Странно ми е, че се чувстваш унизен в общуването си с мене. Това сАмо идва да покаже, че съм започнала да постигам целите си, още дори преди да си ги поставя като такива. И после - не съм била имала основание за високо самочувствие. Напротив, напротив...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Писобела, много хубаво мнение! :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Тц тц.
Кажете ми, това не е ли форум на университет? Където хората изкарват висше образование?
И като влезе човек какво вижда- личните на драми на някой, размисли и страсти- дърти едишън, за/против метъл/чалга, разни расисти, разни пацифисти и какви ли не.
Има много форуми, където може да се пишат тези простотии които всички пишете тук, но мисля, че това е форума на СУ. А не teenproblem.net, noshtenmagazin.com или payner.bg.

В последно време и аз пиша разни глупости тук- просто няма сериозни теми, няма го това което беше в началото.
И да- имаме си форумна клика. Имаме си интриганти, имаме си всичко. Може да се каже, че сме едно мини-общество, което е тук заради всичко друго, но не и заради това което трябва- "вишуто".
И знаете ли- след време, за съжаление, НИЕ сме тези които ще пренесат тези интриги, които стават тук, върху една друга плоскост- НС, МС, МВР, МВнР и т.н.
Пази ни Боже...
Заключено

Обратно към “Хоби и Забавления”