Университетът или Специалността?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Re: Университетът или Специалността?

Мнение от Ariel »

Аз съм ЗА СУ, защото искам да уча.
kaloyand
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от kaloyand »

Аз ще кандидатствам в СУ заради името,а не толкова поради специалността,която е право.Знам че ще ме приемат в УНСС,дано и в СУ да ме приемат(за да пиша него),но след като изчетох цялата тема имам един въпрос:В крайна сметка от коя специалност е най-лесно(колкото и странно да звучи)преместването в спец.Право?
Право,3 курс,13гр
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

kaloyand написа:В крайна сметка от коя специалност е най-лесно(колкото и странно да звучи)преместването в спец.Право?
По правилник в спец."Право" могат да се прехвърлят само студенти от Юридическия факултет.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

т.е. Международни отношения :lol:

По принцип може да се прехвърлиш от която и да е специалност в университета, стига да имаш успех над 5,50 в края на годината и да не са те скъсали на изпитите по литература и история от кандидатстудентската кампания (т.е поне 3 да имаш и на двата).
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
kaloyand
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от kaloyand »

jolly_f написа:т.е. Международни отношения :lol:

По принцип може да се прехвърлиш от която и да е специалност в университета, стига да имаш успех над 5,50 в края на годината и да не са те скъсали на изпитите по литература и история от кандидатстудентската кампания (т.е поне 3 да имаш и на двата).
Дано наистина да си прав и аз да имам поне 3 на изпита по БЕЛ :)
А прехвърлянето от друга специалност при успех над 5,50 може ли да стане още след 1курс?
Право,3 курс,13гр
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

правА :P

Иначе може да стане още след първи курс, но успех от 5,50 нагоре трудно се постига... ако имаш връзки, може да минеш и с по-нисък успех, но правилото да не си скъсан на изпитите си важи :) поне така знам аз
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
Kitty
Драскач

Мнение от Kitty »

За мен е важно университетът да е престижен, но не в този смисъл, който всички си мислят. На мен ми трябва просто дипломата ми да е респектираща.
А за преподаването - не ме вълнува какво и как се преподава. Университетът ме научи, че когато нещо ме влече трябва сама да потърся материали, да седна и да чета. Това, което учим по програма или е нещо, което не ме вълнува/ преценила съм че не ми трябва, и бутам колкото да мина изпитите, или е приятно въведение към определени тематики, с които смятам в бъдеще да се запозная по-подробно. Някой ден, когато/ако завърша Унито, няма да има кой да ми казва "Следващата седмица контролна по ПСДФО на тема структури от данни", а когато ми потрябва нещо такова - ще седна пред компютъра, ще гугълна и ще го науча. Няма да дойде доцент Еди-кой-си да ми преподаде лекция.
Унито учи на самообучение, амбиция и независимост. Не на архаични, безпрактични и сухи теории.
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Аватар
Kavhan Isbul
От дъжд на вятър
Специалност: история

Мнение от Kavhan Isbul »

shayne написа:
kaloyand написа:В крайна сметка от коя специалност е най-лесно(колкото и странно да звучи)преместването в спец.Право?
По правилник в спец."Право" могат да се прехвърлят само студенти от Юридическия факултет.
Е и от специалност история може да се прехвърлиш поне според десетима мои колеги ако не и повече, които успешно се прехвърлиха след 1 курс в Лелеяната
( незнам защо толкова я харесват ) специалност Право. :lol:
Историк пишман газовик
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

Ariel написа:Аз съм ЗА СУ, защото искам да уча.
и аз съм за него
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”